Pravdivá sestava, nejlepší řešení ??
Re: Pravdivá sestava, nejlepší řešení ??
Jo, je to kruté. Tzv. pravdivá sestava je na něčem pěkně nudná. Mám výhodu, že Pre Mc Intosh má korekce (8 pásem a přiznám, že i to byl jeden z momentů při rozhodování) a tam mohu při podobných nahrávkách bez šťávy přidat na basech a tím to trochu oživit. Každopádně pokud bych to ponechal, tak naopak na výborných nahrávkách by to trhalo membrány a nešlo poslouchat...
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Chce to hledat zvuk ktery ti vyhovuje a ne zvuk ktery vyhovuje jinym.Poslouchame usima i telem a jsme lide a proto i vnimame krasy at jsou jakekoliv.Nekomu se libi zenska ktera jinemu prijde naopak skareda a tak to je i u hudby a u hifi. 
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
To Dzyan: 
víš pipisi, já se přesně tohohle bojím. bojím se, že příjde zaplacený koncák a začne pitva. je sice z 80. let, kdy se na "pravdu" tak moc nehrálo, mám muzikální předzes a v bednách papírové membrány, ale přece...
naštěstí mám dvě hrající sestavy, takže když to nepůjde, prostě ho hodím do popelnice, a je to.
obdivuju tvou upřímnost.
kup si za dvacku mia. uleví se ti. a začni šetřit...
naštěstí mám dvě hrající sestavy, takže když to nepůjde, prostě ho hodím do popelnice, a je to.
obdivuju tvou upřímnost.
kup si za dvacku mia. uleví se ti. a začni šetřit...
největší pičovina v slovníku audiofila je : pravdivá sestava 
pipis píše:A tak mě napadá otázka, na kterou se asi nedá jednoduše odpovědět :
Pravdivá sestava, nejlepší řešení ??
Jakou si snažíte postavit sestavu, jste hledač pravdy s nutností vybírat mezi nahrávkami, nebo upřednostňujete muzikálnost?
pipis píše:Když jsem toto album poslouchal ještě na staré sestavě s SF Cremona Auditor, tak to byl výborný zážitek, ale dnes na nových Visatonech Concorde , je to docela slušné utrpení poslouchat...
nic ve zlém...pipis píše:asi to vyznělo, že mám problém, ale tak to není, mám sestavu tak, jak jsem si představoval.
90% je naprosto v pořádku a u zbytku přimhouřím oko a snažím se poslouchat hudbu.
Sestava žiletka, kde by šlo poslouchat jen audiofilní CD to není nic pro mě.
Renown píše:největší pičovina v slovníku audiofila je : pravdivá sestava
Alespoň někdo to chápe...
Plochost a ostrost nemá nic společného s pravdou v hudbě, tedy pokud nejde o vyjímečně nepovedenou nahrávku.pipis píše:...dnes
na nových Visatonech Concorde , je to docela slušné utrpení poslouchat (plochý ostřejší zvuk bez basového základu).
(u Concordů bylo upozornění - absolutně pravdivé reprosoustavy)...
Jedna věc je, že to "absolutní" tvrzení Visatonu je samozřejmě marketingové a nadsazené, na absolutní hodnoty si mohou dělat nároky mnohem dražší top modely.
Věc druhá, že pokud je to patrné hlavně při vyšší hlasitosti, na vině je pravděpodobně zesilovač, možná při této hlasitosti hraje v limitaci, což by popisu plochosti a ostrosti odpovídalo. Pravdivější bedny totiž zdroj i zesilovače "odhalí" mnohem víc než bedny zabarvené. Takže pokud pravdu, tak v celém řetězci - od zdroje až k bednám. Čím hlasitější poslech na čím větších bednách, tím výkonější a stabilnější zesilovač, který bude hrát s rezervou na malou část svého výkonu.
Pravda v reprodukci, která nevadí a je příjemná na poslech, (vždyť živá hudba je pravdivá i příjemná), je to nejtěžší a nejdražší.
tak mě napadlo: ty bedny ještě přece nemůžou být rozehrané...
Myslím,že není třeba Pipise chytat za slovíčko či dvě (pravdivá sestava), víme snad o čem mluví. No a pokud by zkresloval zesilovač, stačilo by ubrat a bylo by to v pořádku, ne? Některé nahrávky zkrátka na "rovných" či rovnějších sestavách - myšleno kmitočtový průběh - znějí špatně. Jedno k druhému a je to tady...
Ty mě chceš snad zabít příteli.Renown píše:největší pičovina v slovníku audiofila je : pravdivá sestava
Celý den jsem se vydržel nesmát a teď jsem si snad nalomil další žebro.
Musím si toho Zappu jít pustit...
Měl jsem vždy dojem, že i přes to, že jsou to starší nahrávky, tak hrají opravdu slušně...
Měl jsem vždy dojem, že i přes to, že jsou to starší nahrávky, tak hrají opravdu slušně...
Já jsem si to hned myslel, že to mohla způsobit nekvalitní kopie.
Já mám Apostrophe pouze od Rykodiscu, master z roku 1993.
Vydáno 1995. Zappa Family Trust.
Není to úplná audiofilní kvalita ale nehraje to špatně. L - P i předo - zadní rozlišení tam je.
Nástroje se neslévají do jednoho chuchvalce. Jsou slyšet separované od sebe. V pomalejších pasážích výborné.
V trochu nabroušených pasážích je kytara mírně řezavá ale to bych si tipl, že tak má být.
Basy nechybí, jsou plastické.
Myslím ti, Pipe, pošlu novou kopii ať to můžeš porovnat...

Já mám Apostrophe pouze od Rykodiscu, master z roku 1993.
Vydáno 1995. Zappa Family Trust.
Není to úplná audiofilní kvalita ale nehraje to špatně. L - P i předo - zadní rozlišení tam je.
Nástroje se neslévají do jednoho chuchvalce. Jsou slyšet separované od sebe. V pomalejších pasážích výborné.
V trochu nabroušených pasážích je kytara mírně řezavá ale to bych si tipl, že tak má být.
Basy nechybí, jsou plastické.
Myslím ti, Pipe, pošlu novou kopii ať to můžeš porovnat...

...a už pudou...dadaft píše:tak mě napadlo: ty bedny ještě přece nemůžou být rozehrané...
Efičáku,chystej si police,za chvíli máš na cestě i ty slíbené monobločky,pipis je už načatej a půjde výš...Kolik,že jste mu dávali?Rok maximálně dva?
Nic ve zlým,pipe
No já nevím,ale já bych se asi s úplnou pravdou do svého obýváku dlouhodobě nevešel
Přes řeku do stínu stromů.
Svět chce být klamán...