Přesunutá diskuse - Sonus Faber vs Xavian a jiné

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
korys
Kontaktovat uživatele:

Re: Sonus Faber

Příspěvek od korys »

Zbynek
Klobouk dolů.Vtipné a elegantní a zároveň stále o SF.Kdo není natvrdlý ten pochopil. Pět palců nahoru. ;)
Přes řeku do stínu stromů.

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

pipis

o hudbě, preferencích, značkách.... a bez emocí??

to mi nějak nesedí.
mě osobně by to "suše" ani nebavilo.
fakt.

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

to Zbyněk:
Perfektní práce, Zbyňku, jako vždy :!: .
Na tebe se s demagogií proště jít nedá :D .
Mě psát na fóra přestalo bavit.... Raději si pustím hudbu.

fotolaik
Kontaktovat uživatele:

SF debata - ke spojení

Příspěvek od fotolaik »

to zbynek : mooc jsi me pobavil....jsem rad, ze jsi to nasel....ja na Sonusy mam stale stejny nazor, jenom nadseni lehce opadavalo, tak jak prichazely nove zkusenosti s poslechem...ale pokud to chapes TY jinak a nevidis v tom vyvoj me osoby v pohledu na hifi, je me celkem jedno...tem kdo me zna, vi ze nemam problem az tak rict pravdu, i kdyz je matkou nenavisti - jak rika Lachim ...zkus se zeptat Pipise, zda by se treba jako dalsi bedny koupil zase Sonusy z te rady Cremona za 8000euro ...take prochazi vyvojem...

ale k tematu Sonusu : kazdemu jejich vlastnikovi bych doporucoval se zaregistrovat na tom SF klubu, ja jsem to tehdy udelal ..stoji to par euro a rozhodne se tam majitele maji s kym "potkat" - jsou tam obrovsti fandove, maji proti "ceske kotline" daleko vice zkusenosti s poslechem Sonusu, protoze na rozdil od nas si mohou dovolit vyzkouset vice modelu....ostatne i tam se lze celkem dobre docist o tom, jak majitele zacinali na entry level od Sonusu s modely Cremona Auditor /z jejich pohledu entry level - pro nas bohuze uz hodne TOP bedny/, jak postupne prechazeji na vyssi modely z rady Homage, jsou tam i vlastnici Stradivari..hodne typu na zesilovace k SF ....kabely .. treba me zaujalo, ze historicky je zatim nejlepe u posluchacu hodnocen ten model s Esotarem 330D /snad to pisu dobre/ - v Cechach vim pouze o jednom vlastnikovi - je to prijemny hodny pan nekde z sev. mor. - uzivatel Valda - ten je "krmi" silnym Tresholdem a predzesem s lampama ...z "novych" modelu je tam velice dobre hodnocen model Guarneri Memento - ja bych ho take klidne zvladl mit doma, ale ne za 200tis - to jsem na takove bedny moc velka holota ...klub porada i setkani, rozhodne se dostanete jako "clenove" ke spuste informaci..
A co se me tam zdalo byt prima - kdyz jsme napsal, ze Auditory jsou prima, ale ze jsem slysel jine repro v podobne cenove hladine, ktere hraly lepe, nikdo na me neukazoval prstem a naopak je zajimalo, jake to byly modely, zda se daji poslechnout, v cem se me zdaji byt lepsi atd - rozhodne jsem nebyl vykazan jako skolacek za dvere, ze to je preci klub Sonusu - vzdyt ja jsme psal preci v souvislosti se Sonusama...a treba se tam bezne diskutuje i o tom, ze by tvurce Sonusu mohl zacit pouzivat menice vyssi rady atd atd...clenove tohoto klubu jasou totiz dost nad veci, nemaji problem priznat, ze slusna vetsina z nich pouziva ve svem retezu lampy a tak jim nejake zkresleni Sonusu nevadi, prtoze to stejne "domaluji" lampama - proste ten zvuk maji radi /jsou tam nekde statistiky kdo co pouziva apod./ ..myslim, ze clenstvi v tomto klubu je povinne pro kazdeho "sunasaka" ..

A uplne na zaver pro vsechny "zbynky" - neni mysleni nijak hanlive - Sonusy stale povazuji za jedny z nejkrasnejsich beden - proste ten design fakt umi perfektne...maji svuj "genius loci" - jsou podmanive....zvukove jsou prijemne - pekne a mnoha jejich majitelum delaji obrovskou radost...zaroven je vsak po celem svete hodne majitelu prodalo a slo dal - za jinym zvukem - a nemaji s tim problem to napsat - ano zivot se Serblinovym vytvorem byl prima - ale zmenil jsem sve zvukove preference a jdu jinam ..na tom nevidim nic jineho....nebo ??? plati, ze se musim dozivotne uz jenom poslouchat Sonusy, nerozvijet svuj pohled na vnimani muziky ?? Jakou demagogii zminuje Peer ??

Tedy za me - Sonusum 3 x vivat a salvy z lodniho dela , posadka smeknutou cepici, učesane pešinky na hlave a v pozoru ...ale zaroven je potreba si rict, ze je mnoho jinych firem, kde design neni treba az tak nadherny, ale zvuk .....je nekde jinde a je jiny a vic lahodi memu uchu....nechci presvedcovat sam sebe, ze vetsi zivotni stesti nez Sonusy me potkat nemohlo, take si umim priznat, ze jsem lůza nemajetna a tak musim delat z nouze ctnost a kdyz jsem vlastnil nejakou dobu Cremony s Marshema, myslel jsme si, jaky nejsem hifista higendista ..to jsem byl ovsem pošetilý blázen ...

Vsem milovniku Sonusu/mezi nez stale patrim i ja !/ preji hezky zivot v jejich poslechove blizkosti ..mene uz bych jim pral nejaky prekotny vyvoj a poznani, jake jsem mel moznost tzazit tak trosku i ja...to je pak neprijemne a leckdo by mohl dopadnout jako ja - na IPodu s KossPortaPro ...

tomas_fotolaik

fotolaik
Kontaktovat uživatele:

Re: Přesunutá diskuse - Sonus Faber vs Xavian a jiné

Příspěvek od fotolaik »

to zbynek : admin prehodil do jineho vlakna nasi debatu - budu tedy pokracovat tady, i kdyz si myslim, ze debata se stale tykala Sonusu z ruznych uhlu pohledu a bylo to zbytecne - ale budiz - je dobre, ze jsi to /myslim me poznazky o SF z f sporu/ "vytahl" na svetlo bozi - netusim, zda jsi tim chtel rici, ze jsem hlupak a ze menim nazory a vcelku me je to jedno - ano, nazory na hifi samozrejme menim - je to hodné zatraceni, pranýřování a upalení na hranici ?? To je preci lidske, se posouvat nekam dal, dopredu, poznavat nove veci a na jejich zaklade menit sve zivotni postoje...rozhodne se za sve tehdejsi ani soucastne nazory nestydim a hrde se k nim prihlasim....ano, ve Tvych ocich jiz zrejme nebudou tim spravnym Jirkou Metelkou, ktery bojoval za svou pravdu i kdyz vedel, ze az tak pravdiva neni...nicmene pro me je to prirozeny vyvoj ...vis kolego Zbynku, co bylo asi nejtezsi pri tom "poznavani" ?? Jsem jesitny jako vetsina z nas - a ja si musel priznat, ze jsme vlastne utratil kupu penez za neco, co sice hraje krasne, ale jinak nez vlastne bych chtel slyset...a ze pokud bych chtel dosahnou sveho hifi apogea, musel bych zatracene hluboko sahnout do kapsy a to ze si dovolit nemohu, nebot jsme holy zadek a luzr - to bylo to nejtezsi - priznat si, ze hifi je jenom a jenom o bankovkach a ja na to proste nemam ..a prtoze jsem clovek s pomerne realnym pohledem na svet, ukoncil jsem poslech u sebe doma / a to uz mam vybudovanou pomerne kvalitni, akusticky dobrou poslechovku, ktera take nebyla rozhodne zadarmo/ ...proste nez poslouchat "lež", radeji nic - budu pracovat a na hifi vydelam /na hifi se nemuze setrit, na hifi se musi vydelat/ ...bude to asi chvilku trvat, ale nevadi...nastesti jsem "prase s hroší kuzi" a nemam problem bezostysne obchazet jine bohate hifiky a poslouchat u nich :D - je to zadarmo ...
Tak snad uz jsi kolego zbynku "castecne" uspokojen a me vysvetleni Ti staci....ja bych Ti popral hodne krasnych zazitku se Sonusem - svuj nazor jsem pred chvilkou napsal primo do rozdeleneho vlakna o SF ....pokud Ti slo o to, ze jsi chtel v bitve o Sonusy vyhrat, je to Tve a zlaty vavrinovy venec Ti nalezi - pokud jsi chtel ukazat, ze Ty jsi moralne na vysi a sve nazory nemenis a budes Sonusy a jejich reprodukci zvuku hajit az do sve smrti - take Ti to neberu...pokud vyvoj povazujes za nejake podle, bezcharakterni dění, tak jsem v tom pripade bezpaterni krysa - ale s posunem dopredu ...
A posledni poznamka - Peera si vazim pro jeho pristup k hifi - snazi se vzdy dotahnout vse az do perfektniho konce, je nalogovy nadsenec...jenom tu poznamku o demagogii jsme nepochopil ?? Peere ???

tomas_fotolaik

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

to fotolaik:
poslal jsem ti SZ.
Tu demagogii jsem nemyslel na tebe.

boxer

Příspěvek od boxer »

Hezky jsi se rozepsal.Moc pěkné. Palec nahoru.

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

SF sú hodne o designe. Že nehrajú tak ako menej pekné bedne za rovnakú cenu je daň za precíznu prácu designéra/nábytkára. SF je značka, ktorá nemá ambície byť v danej cene najlepšie hrajúca, ale najlepšie vyzerajúca bedňa. Čo sa je viac-menej darí. Debaty na tému zvuk nebudú mať konca-kraja, pretože spokojnosť ich majitelov je intenzívne prichucovaná spokojným pochrochkávaním v kresle nad krásou ich zovňajšku. Veď to poznáte, dokážete svojej polovičke prepáčiť, že má trochu piskľavý hlas ak je krásna až strácate pulz :lol: Berte to tak, SF je krásna milenka, ktorá, čím je tichšie, tým je krajšia. O Sonusoch to samozrejme až tak neplatí. V rebríčku "Najkrajšie" im patria popredné miesta a v rebríčku " najlepšie hrajúce" tiež nepatria medzi spodinu.

boxer

Příspěvek od boxer »

Běžte do háje s těma SZ. něco se zde nakousne a pak to dořešujete SZ? Tak to dořešte taky zde.

Donuts
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Donuts »

Snaha o "politicky korektni diskuzi" je k zbliti. Proc porad opakovat moudra typu "sto lidi sto chuti", ta snaha mirnit tim svuj nazor je usmevna. Na to ja rikam NASRAT. Proc by se mel clovek bat napsat X hraje dobre a Y na hovno? Proc?

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rowing »

Donuts píše:Snaha o "politicky korektni diskuzi" je k zbliti. Proc porad opakovat moudra typu "sto lidi sto chuti", ta snaha mirnit tim svuj nazor je usmevna. Na to ja rikam NASRAT. Proc by se mel clovek bat napsat X hraje dobre a Y na hovno? Proc?
Proboha, klidně to napiš, ale nevydávej to za ultimátní pravdu a nekamenuj každého kdo má jiný názor. Prostě napiš dle mě tohle hraje špatně, tohle hraje dobře. To co pro tvé uši hraje špatně se jinému líbí, to je snad pochopitelné ne? Stačí trochu tolerance jiným názorům. Spousta ohnivých diskusí by pak vůbec nenastala. A ty dva výrazy ... a ... sis taky mohl odpustit. Díky.

Zbynek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zbynek »

fotolaik
dobře jsi se k tomu postavil *thumbs up* *thumbs up*
Viděl jsem v Tvých výrocích rozpory a tys to osvětlil.
Mohu si u Tebe škrtnout variantu
a) "pláclal" (dnes plácne toto, zítra něco jiného) i variantu
b) "...škaredé slovo..." (dnes vyhipuje produkt co vlastní, prodá ho a pak ho začne pomlouvat).
Zůstala mi varianta c) "prochází turbulentním vývojem" (alespoň pro mě je změna tvých názorů v období pouhých devíti měsíců "turbulentní" - pro jiného, kdo názor mění co měsíc,můžeš být naopak vzor konzervativce).
Pro mě z tohoto zůstává jediné poučení - cokoliv bude od Tebe na tomto fóru číst, budu k tomu přistupovat "no, jo, fotolaik - ten teď sice tvrdí toto, ale díky turbulentnímu vývoji už za devět měsíců může tvrdit něco úúúplně jiného".
Konec zvonec, nechce se i v tom rýpat. A popravdě, jde o houbeles... Hezký poslech všem!

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Pipis nepresuvat, stratilo to caro...nemas nahodou SF doma? Presne takto to riesil aj jeden iny admin Xavianista ...a to ma nebavi

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rowing »

MB píše:Pipis nepresuvat, stratilo to caro...nemas nahodou SF doma? Presne takto to riesil aj jeden iny admin Xavianista ...a to ma nebavi
Tu diskusi nepřesunul Pipis, ale já. Trochu pořádek se prostě dělat musí, jinak to tu bude anarchie. Ta diskuse už o SF moc nebyla. Takže si to dořešte ve volné diskusi.
To je snad pochopitelné ne? Smazána nebyla ani čárka, link kde diskuse je o něco výše také je, tak jaký je problém :?:

Ještě dodám, že se snažím zasahovat co nejméně, ale ta přestřelka mě už nebavila číst a lidi co zavítají do vlákna o SF předpokládám také ne. Ve volné diskusi je prostor pro cokoliv. Díky za pochopení.

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

nepresuvat nemazat a nebanovat, to je vec ktoru by som ako clen tohto fora chcel mat, pretoze vecer citam a rano to tam uz nie je a to ma FAKT uz nebavi...diskusia bola o nasich preferenciach a tam SF nepatri, takze sme sa k tomu vyjadrili, viz moj dalsi prispevok...pretoze tento presunies

Rowing píše:
MB píše:Pipis nepresuvat, stratilo to caro...nemas nahodou SF doma? Presne takto to riesil aj jeden iny admin Xavianista ...a to ma nebavi
Tu diskusi nepřesunul Pipis, ale já. Trochu pořádek se prostě dělat musí, jinak to tu bude anarchie. Ta diskuse už o SF moc nebyla. Takže si to dořešte ve volné diskusi.
To je snad pochopitelné ne? Smazána nebyla ani čárka, link kde diskuse je o něco výše také je, tak jaký je problém :?:

Ještě dodám, že se snažím zasahovat co nejméně, ale ta přestřelka mě už nebavila číst a lidi co zavítají do vlákna o SF předpokládám také ne. Ve volné diskusi je prostor pro cokoliv. Díky za pochopení.

Odpovědět