Přesunutá diskuse - Sonus Faber vs Xavian a jiné

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Zbynek
Kontaktovat uživatele:

Přesunutá diskuse - Sonus Faber vs Xavian a jiné

Příspěvek od Zbynek »

Jejda, teď jsem si všiml, že mnou výše citovaný lachim se k Sonus Faber (přesněji Cremona Auditor) vyslovil 22.dubna ve vláknu "Peer":

trochu přitvrdím, ač vím, že "upřímnost je matkou ennávisti"
xn250 je o hodně levnější a jasně lepší.
xn270 je stejně drahá a zadupe (zadupal) fotolaikův regálový sonus do země.

Tak teď jen udiveně kroutím hlavou :shock:

V jeden den se lachim dvakrát vyjádří ve smyslu:
je to trh (= kupující), kdo posoudí a koupí/nekoupí rozhodne (myšleno o hodnotě, kvalitě produktu)
a zároveň ten samý den napíše, že
produkty kladenského XAVIANu "zadupaly" komerčně megaúspěšný Sonus Faber do země

Tedy z toho plyne buď a) že XAVIAN se zcela potají stal komerčně úspěšnější než Sonus Faber nebo b) lachim má potíže s názorovou konzistencí.

Variantu b) ihned vylučuji. Kolega z hi-fi fóra nemůže být názorově nekonzistentní. Pak tedy platí a), trh si vybral XAVIAN :shock: To se mi nechce věřit ... ;)

Jinak nic proti XAVIANU, sympatická společnost pana Barletty se léta chválihodně snaží prokopat se ven a držím jim palce.

lachim
Kontaktovat uživatele:

Re: Sonus Faber

Příspěvek od lachim »

zbynek

hezky napsané.
jedno mé vyjádření s tím druhým nemá totiž nic společného.
pokusím se osvětliti :)
1. neměl jsem možnost osobně zkoušet drahý síťový kabel proti levnému. dokud si to nevyzkouším, věřím trhu a tomu, že by si bohatí hifisté něco nekoupili jen kvůli vzhledu. z doslechu, od německých hifistů, mám info, že do jisté ceny (cca 500eur) má smysl kupovat drahý síťový kabel. že u monobloku s 1kw příkonem je slyšet kabel za 50 a kabel za 400 eur.
2. vyzkoušej na rychlém zesilovači (třeba marsh :) )u prodejce xavianu svůj regál od SF proti xn250 a xn 270. 270ka je cenově SF rovnocená, ne?
pak dej vědět! hlavně mi pak nic, please, nevyčítej :)

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Neurobime dufam, zo SF na tomto fore NOTE Commony z F-sportu...

boxer

Příspěvek od boxer »

MB

Neurobíme.Neboj.

Sonusy nejsou za 20k a navíc jsou,když nic,tak (většinou) opravdu hezké. :roll:

Zbynek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zbynek »

lachim
mám za léta odpozorovánu jednoznačnou názorovou konzistentnost na hi-fi fórech, která zní: co mám doma, to je ono! aneb "každá liška chválí svůj ocas".
Takže se na zadupávání dívám s velkým nadhledem.

Jinak po velkém zklamání z XAVIANů na pražském High-Endu jsem se těšil do Mnichova, jak si zpravím mínění a .... nic :(
Německý distributor je tam jen vystavil, ale hrát nenechal. Raději nebudu spekulovat, bylo-li to z nedostatku prostředků na pronájem poslechové místnosti nebo z pudu sebezáchovy, to bych jen vyvolal flameware.

Sonus Faber Cremona M ve stánku in-acusticu - to bylo jiné kafe. Obsluha ze mě sice měla švandu, když jsem s uchem deset cm od reproduktoru hledal ten brum, co popisuje MB o SF v Praze (vlákno "Peer"), ale zaboha jsem nic neslyšel.

Jinak MB má strach: " Neurobime dufam, zo SF na tomto fore NOTE Commony z F-sportu...".
Z toho jsem, přiznám se, i trochu strach měl!
Tedy ne kvůli Sonus Faber (jako MB) ta značka nic takového nepotřebuje, ale příspěvky týkající se jednoho konkrétního typu repro v sekci "Reproduktory" vykazují mnoho rysů "guerilla marketingu", tak jak je známe z f-sportu.
Jen místo kabelů prosazovaných tam si dosadíme značku repro a místo tamního Pemara někoho jiného....
Snad se to poměřování nepřeleje do tohoto vlákna.
Jinak nic proti guerilla marketingu, není to nic protizákonného a i kickboxeři musí být z něčeho živi.

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

zbynek

o.k.
v poho. jen s tím marketingem by jsi šimkovi křivdil. fakt.
spíše je to s liškou a ocasem. mám doma xn360, trionfa a mia II.
takže jsem těžce ovlivněn.
:)

Zbynek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zbynek »

lachim
o nic nejde.
Co tady my (samozvaní audio experti) napíšeme, je stejně nepodstatné.
Trh (=platící zákazníci) rozhodne.

fotolaik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fotolaik »

na HE Mnichov jsem byl Sonusy poslouchat take - radeji jsem sel 2x, abych vyloucil ze jsem slysel poprve spatne....bohuzel, byt Sonusy a jejich design tise obdivuji, zvukove to pro me nebyl nic moc ..ale treba pipis byl spokojeny...proste co clovek, to nazor - ciste osobne - Cremony prezentovane jsou za 8tis euro - na stanku Esoteric byla prezentace repro Esoteric 20 a Esoteric 10 - ty 20 jsou male sloupky - za 7 tis euro - a zvuk ??? Sakra perfektni - rychle, presne, netahajici za usi..myslim, ze by Sonusy polozily na zada ..zvukove, nikoliv designem ..skoda, ze panove od Sonusu nechali hrat jenom vlastne nizsi model sve produkce....zajimal jsem se o Elipsu - ta byla pouze vystavena....skoda
tom_fotolaik

korys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od korys »

fotolaik píše:na HE Mnichov jsem byl Sonusy poslouchat take - radeji jsem sel 2x, abych vyloucil ze jsem slysel poprve spatne....bohuzel, byt Sonusy a jejich design tise obdivuji, zvukove to pro me nebyl nic moc ..ale treba pipis byl spokojeny...proste co clovek, to nazor - ciste osobne - Cremony prezentovane jsou za 8tis euro - na stanku Esoteric byla prezentace repro Esoteric 20 a Esoteric 10 - ty 20 jsou male sloupky - za 7 tis euro - a zvuk ??? Sakra perfektni - rychle, presne, netahajici za usi..myslim, ze by Sonusy polozily na zada ..zvukove, nikoliv designem ..skoda, ze panove od Sonusu nechali hrat jenom vlastne nizsi model sve produkce....zajimal jsem se o Elipsu - ta byla pouze vystavena....skoda
tom_fotolaik
...a XAVIANY si v Mnichově slyšel???Nebyly taky jen vystavené,jak píše Zbynek?
Já mu totiž rozumím,když napsal,že nechce spekulovat proč.Je totiž na rozdíl od Vás,pánové z PK,taktní.Já ale trošku přiložím pod kotel(ve Vašém stylu),protože ten styl PK sleduji již delší dobu :) .Marsh a Xavi taktně pomlčíme,vše ostatní nekompromisně rozebereme :twisted: .
Totiž XAVIAN na marshích byl v Praze na HE2008 naprostá katastrofa,zvuková poprava hudby.Pro mne snad největší propadák výstavy a nevím jestli jde takový průser ještě omlouvat nevhodnou akustikou.Tak bych očekával,že se chytnete za nos a buď ,budete takovým nekompromisním stylem otevřeně psát i o tom,nebo se mírněte ve svých soudech a srovnáních i v jiných případech :x .Po tom co jsem slyšel letos v PHE,bych si o marshe neopřel ani kolo a přitom věřím,že to je výborný zesák,který někde jinde zahraje líp.Proto jsem se o tom původně ve svých zážitcích z HEPHA nezmiňoval,ale když Vy dokážete být takhle nekompromisní,tak já taky 8-) .
Přes řeku do stínu stromů.

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Pokial sa dobre pamatam, tak sa lachim oprel o zvuk Xavianov a jeho Marshov (zosilovac bol skutocne lachimov) na vystave, vobec mu to nesadlo, a ja sa necudujem, nove Xavy nie su uplne zasah do stredu terca, niekde nastala chyba, mozno ju urobili sudruhovia v NDR, mozno niekto iny, ale vsimol si si aky tam bol zdroj hudby a vsimol si si rozmery bedni a rozmery miestnosti? A vsimol si si ze by niekto tie nove xavy chvalil viac ako XN360ky (viz boxerov posluch u thaiboxerskeho predavaca hifi). Lachim ma svoje xavy vyladene na maximum, pocinajuc rozvodmi elektro, tienenymy kablamy pre el. prud, kvalitne XLRka, paolovoreprokabely, spickovy zdroj AudioNET , delenec Marsh Sound Design, komplet s Ceraballmi, Ceraball pod bednami a zavazie na nich, vyborne kreslo, ciastocne zatlmenie mysarny a ohladuplnych susedov, to proste na vystave neurobis....

Inak toto je vlakno o SF...urobme z nich NOTE commona, to ma bude bavit!!!!
PK ma iny nazor na SF ako zvysok sveta, jeden clen PK jedny SF mal a predal ich Pipisovi..ten je spokojny a to je zaklad!!! BK hlada 30 cm basaky, my v PK hladame pravdu a vieme, ze HiFi je o peniazoch, ja socka sockovata si mozem nechat iba zdat o zvuku lachimovych XN360.
BTW fotolaikove SF som pocul na lachimovom zeleze a na zeleze od clena PK Primareho tiez (to bola este katastofa vo velkej miesnosti u fotolaika). Stalo by mozno za to postavit SF vedla nejakych XN a B&W a potom by si kazdy vybral zvuk ktory preferuje a to mi ver, ze v 10 ludoch bude 10 nazorov na zvuk a to ci sa im paci!!!
Ja som vyvrhel PK, mam totizto rad zvuk B&W a vsetci sa mi smeju, nuz ale mna to bavi, teba bavi SF a Ushery a to je ok, proste zi a nechaj zit.....(minimalne predajcov a vyrobcov HiFi)

PS: Pisal mi paolo do ICQ, ze pocul pytlove NOTE, uz sa tesim ako ich nas (PK) najmladsi clen tomu najstarsiemu popise a zalozi vlakno o NOTE!!!!!Necakajte ziadne servitky, poznam paola
korys píše:
fotolaik píše:na HE Mnichov jsem byl Sonusy poslouchat take - radeji jsem sel 2x, abych vyloucil ze jsem slysel poprve spatne....bohuzel, byt Sonusy a jejich design tise obdivuji, zvukove to pro me nebyl nic moc ..ale treba pipis byl spokojeny...proste co clovek, to nazor - ciste osobne - Cremony prezentovane jsou za 8tis euro - na stanku Esoteric byla prezentace repro Esoteric 20 a Esoteric 10 - ty 20 jsou male sloupky - za 7 tis euro - a zvuk ??? Sakra perfektni - rychle, presne, netahajici za usi..myslim, ze by Sonusy polozily na zada ..zvukove, nikoliv designem ..skoda, ze panove od Sonusu nechali hrat jenom vlastne nizsi model sve produkce....zajimal jsem se o Elipsu - ta byla pouze vystavena....skoda
tom_fotolaik
...a XAVIANY si v Mnichově slyšel???Nebyly taky jen vystavené,jak píše Zbynek?
Já mu totiž rozumím,když napsal,že nechce spekulovat proč.Je totiž na rozdíl od Vás,pánové z PK,taktní.Já ale trošku přiložím pod kotel(ve Vašém stylu),protože ten styl PK sleduji již delší dobu :) .Marsh a Xavi taktně pomlčíme,vše ostatní nekompromisně rozebereme :twisted: .
Totiž XAVIAN na marshích byl v Praze na HE2008 naprostá katastrofa,zvuková poprava hudby.Pro mne snad největší propadák výstavy a nevím jestli jde takový průser ještě omlouvat nevhodnou akustikou.Tak bych očekával,že se chytnete za nos a buď ,budete takovým nekompromisním stylem otevřeně psát i o tom,nebo se mírněte ve svých soudech a srovnáních i v jiných případech :x .Po tom co jsem slyšel letos v PHE,bych si o marshe neopřel ani kolo a přitom věřím,že to je výborný zesák,který někde jinde zahraje líp.Proto jsem se o tom původně ve svých zážitcích z HEPHA nezmiňoval,ale když Vy dokážete být takhle nekompromisní,tak já taky 8-) .

korys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od korys »

MB
To je přesně ono.Jediný Lachim se nesměle zmínil a tomu čest,že to nebylo ono.ale nikdo jiný z přispívajících to pak nezařízl,takovým způsobem,jakým to občas umíte Vy z PK u značek,které nejsou přesně Váš šálek.To je přesně ono ži a nechaj žit a na to jsem se snažil poukázat.
Pokud si nebudeme brát servítky,tak pravidlo ži a nechaj žit umřelo a začne ostrá diskuze bohužel.A pak je to jen o umění rétoriky...a čert se v tom pak vyznej.

Vyvrhelom určitě nejsi,já taky nemám SF ani XAVY,ale navidím důvod vynášet kategorické soudy,že SF oproti XYZ nehrajou,protože mi nesedly a šly o dům dál.Už s ohledem na toho člověka,kterému jsem to rád prodal,mu to přece nebudu veřejně pomlouvat.A takhle to pro mne vyznívá od Fotolaika vůči Pipisovi.Věřím,že kdyby o nich takhle psal předtím než prodal,tak mu doma zkysly.
Omluvte mne takhle to cítím a myslím si,že to není fér.
Přes řeku do stínu stromů.

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Ktora znacka podla teba nie je nasa salka kavy? My ocenime vyborny pomer cena/vykon/kvalita pri kazdej znacke a ked Orava konecne da na trh toho delenca, a dovoli nam z PK konecne napisat o tom verejnu recenziu, tak sa z toho asi poseriete....(mali sme ho dlhodobo na testovani)

boxer

Příspěvek od boxer »

Korys
Myslím,že nám (PK) křivdíš.Konkrétně všichni ( z PK) nové medittery na HEP nepochváli,lépe řečeno pěkně popsuli.
Narozdíl od Martina Napoleona si nehřejeme jen svoji polívku.Pokud slyším(e) něco,co se nám líbí,klidně to pochvílím(e) před nastartovanou V3S-kou.Nám to problémy nedělá.
Klidně napíši,že se mě nelíbí to u mne proti tomu u někoho jiného.Nemám a nebudu mít doma nikdy TOP END (co to je a kde vlastně) a záleží opravdu na jednotlivém vkusu posluchače a na VYVÁŽENOSTI celé sestavy.Tady je možná právě kámen úrazu,že se to mnohdy vytrhne z kontextu.To,že má někdo opravdu vysoce kvalitní a dobře hodnocený produkt,opravdu to neznamená,že to bude taky kvalitně v celém řetězci zapadat.Proto se stává,že určitá sestava v určité akustice na určité hudbě může hrát někde opravdu sqvěle a jinde za prd.

Medittery jsem slyšel jak na HEPu a tak u Velkého ó TB Esa.Pro mne zcela jasně neporovnatelná a zcela zásadně jiná výsledková listina.

Budu se opakovat.Neberte kluci to hifi tak vážně.

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Dostal som tuto SZ od korysa: tym by som chcel ukoncit akukolvek debatu o SF na tomto fore odo mna....

MB píše:Ktora znacka podla teba nie je nasa salka kavy? My ocenime vyborny pomer cena/vykon/kvalita pri kazdej znacke a ked Orava konecne da na trh toho delenca, a dovoli nam z PK konecne napisat o tom verejnu recenziu, tak sa z toho asi poseriete....(mali sme ho dlhodobo na testovani)
Korys píše: Prosím,nechytej se slovíček a nedělej si prdel teď o to nestojím.Víš moc dobře jak to myslím.Nechci už zasírat vlákno o SF,takže Ti píšu soukromě.Myslím,že to je tak lepší,než aby vznikaly přestřelky alias NC.Ale už se zamyslete(věřím,že se budete navzájem s Fotolaikem informovat).Zbynek Vás nakopl ve správném čase na správné místo.Já myslím,že se z toho nikdo neposere a že už Vás známe.Seš velký šprýmař a rád se bavíš na cizí účet,ale jak se někdo otře okolo Pk,hned staruješ jak papírový čertík na obranu vašeho pohledu na věc,ale ten není jediný správný,takových je mnoho a proto je třeba trochu více pokory a méně samolibosti,falešná skromnost to neschová.
No nic přeji příjemný poslech vašich pravdureprodukujícíchsnejlepšímpoměremkceně strojů
PS: 1.Zbynek nenakopol nas, to my (konkretne ja vo vlakne o Peer) sme nakopli Vas majitelov a fanusikov SF....
2. Dakujem za zelanie ale moje - pravdureprodukujícíchsnejlepšímpoměremkceně stroje na mna a zvysok PK este len cakaju ...my sme hladaci a zlatokopi
3. Bohuzial SF nie su pravdureprodukujícíchsnejlepšímpoměremkceně stroje takze prasim vlakno a vsetkym sa za to ospravedlnujem
4. Ja neobhajujem PK, ja obhajujem lachima a jeho Xaviany, ktore ako znacku ja VYSLOVENE neznasam vdaka istej osobe, takze to vlastne nie je moja salka kavy, ale oni neviem akou zahadou v mysarne hraju fakt vyborne
5. To ze sa ich fotolaik zbavil je jeho blbost nemal liez po cerstvom nakupe k nam k zvysku PK do nasich miniposlucharni...lapil tam totizto hifideletevirozu, Pipis si ich bol najskor vypocut a az potom ich kupil.
A ako poznam fotolaika, tak na tom prerobil a to je jeho a iba jeho blbost ze kupil kus nabytku cez internet a az potom zistil, ze mu to nevyhovuje
6.Nemam dovod hanit SF, ja iba pisem co pocujem u znamych a kamaratov a mam moznost porovnat, tak isto ako kvsetci ostatny, konkretne model SF, ktory ma Pipis nie je to co by bolo pre mna, zase naopak, Pipis by si nikdy nekupil moje B&W (alebo sa mylim?)... a ani by som si nikdy nekupil XN360, pretoze su designovo neprijatelne, povedal by som skarede pre mna (zdoraznujem PRE MNA a lachim zadrz dych a pocitaj do 79 odzadu to ta ukludni)
7. Som samolubi a nafukany prazak ale to je predsa kazdemu co ma pozna jasne, nie, jazdim Audi A6 Avant 2,5TD r.v. 1999 , vlasnim nemovitost na prahe zapad a hifi skoro mam za 1/10 miliona....takze nemam mat preco pokoru!!!! Ako uz povedal Vas ex-predseda vlady, KTO Z VAS TO MA? :mrgreen:

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

pipis píše:Klucíííí, nechte toho, je to nuda. Na to máte SZ. :roll:
ano dostal som SZ, ale chcel som to verejne raz a navzdy ukoncit

Odpovědět