Je možné, že skončím taky tak.
Mám teď čas, tak se poslechu dost věnuju a přece jen doufám, že bude Tidal hrát líp. (jsou to tuším FLACy? - já si flacy nemůžu vynachválit)
Teď, když mám všechno korektně ve Spotify nastaveno, tak hraje slušně, a většina věcí zní dobře, některá vymazlená alba ale právě ne.
Třeba Ragpickers Dream (2002) od Marka Knopflera, lahůdková záležitost,,,,,,,,,,,,,,
Když srovnám zvuk z Foobaru ze souborů *.wav (tj. klasika, nekomprimovaný, datový tok 1411 kbps), s tímtéž ze Spotify, tak třeba
č.3, Hill Farmer´s Blues, tam se nic neděje a pak najednou měkce najede hodně nástrojů najednou --- Foobar (*.wav) skvělé oddělení jednotlivých nástrojů od sebe, "luft" mezi nima, pocit prostornosti a lehkosti; Spotify --- tak trochu marmeláda, ztráta vzdušnosti.
č.5, Quality Shoe, Foobar --- počáteční basa velmi prokreslená a s jasnými konturami; Spotify --- opět jistá rozbředlost
nebo
č.7, Mabletown, jenom Markův hlas a jeho akustická kytara, fenomenální nahrávka, kdy ho přímo vidíš, jak sedí dva a půl metru před tebou a hraje na kytaru a zpívá. Je slyšet každé dotknutí struny, polštářkem prstu nebo nehtem na drnkací ruce, smýknutí kůže po ocelové struně na hmatníku (bože kdybych takhle uměl hrát na kytaru!!!,,,,,,,, ale ne každému je holt dáno...)
,,,,,,,,,,,,,,,, takhle nějak to hraje z nekomprimované nahrávky přes Foobar.
Spotify spáchá strašnou věc - nejvyšší výšky místo aby spořádaně vycházely ze zdánlivého zdroje (kytary) metr za bednama, se oddělují a samostatně vystřelují z obou výškáčů,,,,,,, ta iluze hráče přímo přede mnou je pryč..............
Jak říkám, Spotify nehraje úplně zle, ale jestli bude Tidal a jeho FLACy zvukově lepší a nabídka alb dobrá, nebudu váhat s přechodem.
Anebo si nechám oboje, Spotify je fakt za babku...