Spotify

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Spotify

Příspěvek od dadaft »

Fidas píše:
01 srp 2017 21:24
Dadafte, cca rok a půl s Tidalem a pohoda.
Třináct z deseti psychiatrů doporučuje Tidal. *2thumbsup*
A podobné věci jako Tobě se mi také občas stanou. Do análu si nic nebudu zapisovat, co kdyby se našel nějaký čtenář? *taktone*
Je možné, že skončím taky tak.
Mám teď čas, tak se poslechu dost věnuju a přece jen doufám, že bude Tidal hrát líp. (jsou to tuším FLACy? - já si flacy nemůžu vynachválit)
Teď, když mám všechno korektně ve Spotify nastaveno, tak hraje slušně, a většina věcí zní dobře, některá vymazlená alba ale právě ne.
Třeba Ragpickers Dream (2002) od Marka Knopflera, lahůdková záležitost,,,,,,,,,,,,,,
Když srovnám zvuk z Foobaru ze souborů *.wav (tj. klasika, nekomprimovaný, datový tok 1411 kbps), s tímtéž ze Spotify, tak třeba
č.3, Hill Farmer´s Blues, tam se nic neděje a pak najednou měkce najede hodně nástrojů najednou --- Foobar (*.wav) skvělé oddělení jednotlivých nástrojů od sebe, "luft" mezi nima, pocit prostornosti a lehkosti; Spotify --- tak trochu marmeláda, ztráta vzdušnosti.
č.5, Quality Shoe, Foobar --- počáteční basa velmi prokreslená a s jasnými konturami; Spotify --- opět jistá rozbředlost
nebo
č.7, Mabletown, jenom Markův hlas a jeho akustická kytara, fenomenální nahrávka, kdy ho přímo vidíš, jak sedí dva a půl metru před tebou a hraje na kytaru a zpívá. Je slyšet každé dotknutí struny, polštářkem prstu nebo nehtem na drnkací ruce, smýknutí kůže po ocelové struně na hmatníku (bože kdybych takhle uměl hrát na kytaru!!!,,,,,,,, ale ne každému je holt dáno...)
,,,,,,,,,,,,,,,, takhle nějak to hraje z nekomprimované nahrávky přes Foobar.
Spotify spáchá strašnou věc - nejvyšší výšky místo aby spořádaně vycházely ze zdánlivého zdroje (kytary) metr za bednama, se oddělují a samostatně vystřelují z obou výškáčů,,,,,,, ta iluze hráče přímo přede mnou je pryč..............

Jak říkám, Spotify nehraje úplně zle, ale jestli bude Tidal a jeho FLACy zvukově lepší a nabídka alb dobrá, nebudu váhat s přechodem.

Anebo si nechám oboje, Spotify je fakt za babku...

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

P.S.: A nebo třeba Ride On od AC/DC, v dobré kvalitě magická záležitost, Bon Scott se do toho fakt položí a zpívá jako bůh,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, s komprimátem Spotify se ta "magie" zkrátka ztratí, netuším, jak to popsat....

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

Trpezlivost, Spotify uz niekde vo svete testuje lossless stream a verim, ze casom to pride i k nam... :)

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Napřed jednu pochvalu -- včera se mi ozvala banka, že byla zamítnuta žádost o výběr přes kartu z internetu, protože mám výběry přes internet zakázané. Hned mi došlo, že to byla první splátka za Spotify Premium, tak jsem to přes internetbanking odblokoval. V přehrávači mi vyjela taková modrá lišta, že jsou potíže se stažením platby, byl tam odkaz a pak bylo potřeba vyplňovat zas nějaké údaje, abych se dostal k platbám,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, nechtělo se mi s tím babrat, nesnáším vyplňování, tak jsem to odložil........... Dnes je ovšem přehrávač opět plně funkční v módu Premium, nehnul jsem prstem.
Evidentně se pokusili o stažení peněz ještě jednou a tentokrát se jim to povedlo, protože už to bylo povolené.
Drobnost, která potěší. Jsem rád, že nemusím nic řešit...

Druhá věc tak dobrá není -- nehraje mi rádio.
Když to v levé liště přepnu na položku RADIO, objeví se nahoře položka "recommended stations", pod kterými jsou kulaté bannery, ale místo rádii jsou tam naposledy poslouchané alba. Pod tím je výběr podle žánrů, blues, jazz atd.
Přes to všechno lítá dokola kolečko (víte co myslím, symbolické "načítá se") a nic nejde zmáčknout.
Čekal jsem i 10 minut, ale pořád se načítá *thumbs down*

Do přeinstalovávání se mi tedy taky moc nechce... :(

brrouk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od brrouk »

Ahoj,
nevím, jestli ti dobře rozumím, ale na Spotifly je pod pojmem Radio to, že ti program vyhledá podobné umělce (občas pobaví, když k Landovi přiřadí např. Kluse.... *2thumbsup* )tj. funguje to stejně jako když posloucháš nějakého interpreta a klikneš na takové to kolečko s třemi tečkami a tam se rozbalí menu. Teda takle je to na Win. , v androidu to funguje podobně.
A ta přeinstalace není žádné drámo, vymažeš program a znovu stáhneš, po přihlášení to natáhne i historii,trvá to tak 3 minuty.
Brrouk

dkdkdk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dkdkdk »

Mně Radio i jeho žánrové tlačítka fungují. Není to závislé na určité době používání Spotify stejně jako např. automatická tvorba playlistu "Discover Weekly"?
Nevím, jestli je nutné si kromě jen samotného random přehrávání i ukládat skladby/interprety/alba do Oblíbených "+"kem. Přidával jsem si do oblíbených už od začátku, tudíž netuším, jestli je to podmínka pro funkčnost "Discover weekly" , Radia aj.

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

Skôr nie, blues počúvam cez rádio a stále dávam palec nadol, keď mi začne hrať ten nekonečne otravný Ray Vaughan (áno, nepopulárny názor, no nepomôžem si) a stále mi ho navrhuje dookola.

Discover weekly, na druhej strane, funguje dokonale.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Aha, já myslel že je to na poslech netových rádií, nevadí, stáhnu si nějaký program speciálně na poslech rádií.
Nemáte nějaký tip?

Nicméně ve Spotify se mi pořád točí načítání (víte co myslím), na klikání myší nic nereaguje...

brrouk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od brrouk »

Internetová rádia poslouchám přes Foobar, mám v PC složku s adresami, jenom kliknu na adresu pravou myší a dám přehrát v foobaru.
Podle mého osobního názoru to hraje líp, když to takhle proženu přes foobar a DAC, než napřímo.
Jinak v androidu jsou různé appky, např. TuneIn, nebo na české a slovenské stanice CZ-SK Radios, postup z PC jde také použít.
Brrouk

ayman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ayman »

Nevíte zda Spotify už konečně plánuje i kvalitu jako Tidal? Nějak se o tom mluvilo, i snad v USA vybraní zákazníci si mohli předplatit zkušební stream ve Flac, ale pořád kde nic tu nic... :roll:

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Obrázek

"Ti řeknu Maruš, já jsem z té změny na Spotify, kdy místo těch blbých fajfek a křížků jsou tam teď srdíčka, úplně hotová. Rozumíš, když si zaláskuješ písničku, tak si ji zasrdíčkuješ, a až ji zase odláskuješ, tak ji odsrdíčkuješ!!!!!!! To je tak vzrušující!!!!!!!!!!!!!!! (bůhví proč u té věty piští)......"

I dadaft je z toho vzrušený.
Srdíčka, jasně že ano, to je přesně to, co Spotify potřebovalo.
Na co třeba vyhledávání podle labelu........................

Díky Spotify.

THXKO
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THXKO »

A ja myslel že spotify potrebuje kvalitu :P no a niekomu stačia aj srdiečka :lol:

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

vyhladavanie podla labelu maju snad uplne od zaciatku....

skus to takto

label:telarc

vid. https://support.spotify.com/us/article/search/

ayman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ayman »

https://variety.com/2019/digital/news/s ... 38841/amp/

Špatné zprávy, zatím se asi nedočkáme... :-/

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Spotify používám hlavně na vyhledávání podobných kapel atd., poslouchám v Tidalu, pokud to jde. Nicméně to vyhledávání je ve Spotify mnohem lepší, včetně podle labelu *thumbs up* .......... docela jsem oceňoval i to, že mi u interpretů, u kterých jsem měl zatrženo sledování, chodily na mail upozornění na nové věci --- jenže ty maily přestaly chodit. Díval jsem se do nastavení, všechno ok, tak nevím...
Nevíte někdo, co se pokazilo?

Odpovědět