Fórum ako komunita ľudí majúcich spoločného koníčka.
Ak niečo porovnávam, musím to porovnať s niečím iným podobným, to isté robíme pri porovnaní reproduktorov alebo zosilňovačov.
Ja som si toto fórum vybral kvôli kľudnej atmosfére vytvorenej jeho členmi, v čase predvianočných nadávok a napádania, som sa radšej na nič nepýtal, pretože tu vznikli tri nosné témy, ktoré asi najviac charakterizuje výkrik do tmy " Ať mne ten blázen vymaže" - toto vyhlásenie už trošku naznačovalo schizofréniu, nakoľko toto už bolo stotožnenie sa so životom svojho nicku na tomto fóre.
Sledujem ďalšie 2 fóra, highend a slovanet. Na slovanete nebudem nikdy prispievať, kvôli tomu, že moja hifi úroveň je nedostatočná pre to fórum

čítam si to tam, ale je to také skupinkové pri jednotlivých témach a veľakrát mám pocit u prispievaťeľov, že tam už o rady a diskusiu nejde, skôr ide o potvrdzovanie si ega a správnosti názorov(tak to vidím ja, ale ja som technický analfabet). Na highende, som niečo napísal, len je tam zopár členov - ktorý sa vyjadria k všetkému a aj keď to nie je priame tak to vždy obsahuje aj osobnú rovinu a provokáciu(nebudem menovať).
Tuto sa pre mňa vytvorila kľudná atmosféra, so zopár ľuďmi ochotnými poradiť aj pri totálnej blbosti, dokonca by mi nevadilo od niektorých ak by mi v príspevku napísali otázku - to seš fakt tak blbej? neurazilo by ma to, pretože pozitívne skúsenosti s členmi fóra prevažujú.
Dlho som sa sem neodvážil napísať, práve kvôli niektorým konfrontáciám a hádkam, nechcel by som sa niečoho takého zúčastňovať. Možno sú súčasné témy po technickej stránke slabšie ako v minulosti, ale po ľudskej to tu ide podľa mňa hore a je to len dobre. Ak sa udrží tento trend, niektorí sa vrátia a prídu aj nový členovia a s tým aj nové témy, ktoré zaujmú širší okruh.
Hifista nie je ten čo má zostavu za 200 000, pre mňa je to ten človek, čo má rád hudbu, nakúpil kvôli nej techniku a snaží sa ju sprostredkovať v čo najlepšej kvalite. Začína sa mi páčiť atmosféra, keď sa novým členom neodporúča "ať to vyhodí a pořídi si něco pořádniho", lepšie je prijať ho a neznechutiť mu to tu.
Boli tu a asi aj sú témy kde sa členovia predstavovali, a Zappadady tam predstavoval obdivuhodnú zostavu, namiesto obdivu a pochvaly bol napádaný, či to bola závisť, forma pochvaly to ja neviem, každy normálny hifista sa musel v jeho vlákne potešiť už len z fotiek, to nehovorím keby mi niečo také doma hralo.
Vôbec mi tu nechýbajú príspevky od členov, ktorý odtiaľto odišli a okamžite začali prispievať na inom fóre do témy úroveň hifinázorov, a označovať tam členov tohto fóra za blbcov. Deti sú deti, ale to správanie čo som popísal to nedokážu ani deti, na to treba dospelého zakomplexovaného človeka, ktorý musí mať veľmi prázdny život a preto sa stotožňuje s nickom na fóre

Je ale hromada starých členov, ktorý by sa vrátiť mohli a možno sa raz aj vrátia.
Sebareflexia: aj ja som bol útočný na iných kvôli zbytočnostiam, už nebudem(dúfam)
Ide o koníčka a mal by byť sústredený na hudbu, komponent môže byť HighEnd za milión, ale ľudí a kamarátov nenahradí.
Prvú radu na fóre som chcel ako neaktívny člen fóra a oslovil som Eficaka, nie je veľa ľudí ochotných ako on a aj preto som zostal na tomto fóre. Potom začal radiť Fox - niekedy sa tí dvaja nezhodnú, ale práve to niekedy pomáha najviac a ak sa dvaja nezhodú a dokážu o tom diskutovať, nehádať sa, niekto môže z informácií profitovať.
Páči sa mi ako sa to tu vyvinulo!