no, nevim co je tam zajimavyho * typicky clanek o h.v.ě, hlavně, že se publikuje něco kam se dají umístit reklamy ...
Úroveň CS HiFi posluchačů a jejich lidská kvalita
Re: Úroveň CS HiFi posluchačů a jejich lidská kvalita
možná jsi dozrál pro http://www.ambiophonics.org/index.htmletudiant píše:Ještě nikde jsem doma neslyšel velikost a intenzitu (včetně dozvuku koncertního sálu) u největších hudebních nástrojů. Reprodukovaná hudba je vždy kompromis.
Jo, jo. A vrcholem tohoto "úžasného " blábolu je fotka krásky, která má na hlavě opačně nasazena sluchtátka Porta Probh69 píše:no, nevim co je tam zajimavyho * typicky clanek o h.v.ě, hlavně, že se publikuje něco kam se dají umístit reklamy ...
Takže bych jen dodal, že nejen co posloucháš, ale i jakým způsobem posloucháš.
Kdyby na tu fotku soudruzi z Flickru dali alespoň blodýnu

Pokud má sluchátka opačně, co na tom ? Při poslechu z mobilu na ulici to je jedno. Moje manželka by to určitě neřešila. Nikdy nebyla blondýna.
Odstupom času som sem nakukol... k téme. Zažil som na tomto aj predchádzajúcom fóre pekných pár rokov. Spoznal som pár fajn ľudí a nestál som o osobné stretnutie s inými. Vypočul som si rozne zostavy u roznych ľudí v roznych posluchovkách, absolvoval niekoľko mini a maxizrazov.... a odsledoval som, že veľa, naozaj veľy nickov tu nevidíte. Niektorých poznám osobne a viem, že už skrátka nemali chuť sledovať alebo zapájať sa do tunajších žabomyších vojen. Každý z nás je individuálne odlyšný s osobnými preferenciami k čomukoľvek vrátane hudbya zvuku. No vačšina členov čs a sk fór to akosi nemieni akceptovať. Sú natoľkojednoduchý, že zneužívajú anonymitu internetu a vypúšťajú z huby myšlienky, na ktoré by z očí do oči nenabrali odvahu. Som členom aj moderátorom jedného fóra kde je už roky vzácna, priateľská až džentlmenská atmosféra a ta 10r odišiel len jeden člen aj to dobrovolne. Uvedomil si, že prehnal svoj temperament... Keby sa toto fórum dožilo tak priateľskej atmosféry, bola by sem radost chodiť. Na druhej strane, mám viac času na počúvanie hudby
A o to ide
Priznam se, ze nemam silu to cist cele, takze mozna muj plk bude mimo misu a/nebo uz tu byl zminen, ale myslim, ze zakladni problem vsech posluchacu je samotne slovicko Hi-Fi
High Fidelity, neboli vysoka vernost, je vec jednoduse meritelna, dokumentovatelna a argumentace na tema, co je vice Hi-Fi je naprosto snadna, pokud ma clovek to spravne zarizeni. Vemte si nahravku, pro kterou mate uz pripravenou zvukovou analyzu, nahrejte tuto nahravku ze zarizeni, ktere chcete testovat, prozente spravnym programem a co se vic blizi syrove nahravce, je vic hifi a nikdo vas neuhada (samozrejme pokazde pri pouziti stejnych komponentu pro kazdy test).
Ovsem ja jsem clovek, ktery kdyz si chce opravdu v klidu poslechnout a vychutnat hudbu, tak si pusti gramofon. A tim tedy na cele Hi-Fi kaslu, protoze gramofon rozhodne neni o Hi-Fi, ale o kazde osobnosti posluchace, jeho sluchu a vrozenych pocitech a pro me jiny poslech neexistuje.
Vim jak to funguje, jak se to prenasi, kdysi jsem hodne laboroval, ale dnes uz jen posloucham...vlastne mam uz asi 7 let furt to same a po nicem lepsim se nezenu. Nemam potrebu, jsem spokojen.
Takze co se tyce urovne posluchacu - staci si uvedomit, ze meritelne lepsi, neboli vernejsi, neznamena lepsi na poslech. Chce se to nadnest nad vsechno to mereni, recenze, nuance a hlavne mnoho placeba, ktere tam sakra je, bylo a bude
Ze to Frantovi zni lip neznamena, ze to bude znit lip i Pepovi, i kdyz podle parametru to musi byt sakra lepsi. Az tohle lidi pochopi, treba bude na toto tema mir 
High Fidelity, neboli vysoka vernost, je vec jednoduse meritelna, dokumentovatelna a argumentace na tema, co je vice Hi-Fi je naprosto snadna, pokud ma clovek to spravne zarizeni. Vemte si nahravku, pro kterou mate uz pripravenou zvukovou analyzu, nahrejte tuto nahravku ze zarizeni, ktere chcete testovat, prozente spravnym programem a co se vic blizi syrove nahravce, je vic hifi a nikdo vas neuhada (samozrejme pokazde pri pouziti stejnych komponentu pro kazdy test).
Ovsem ja jsem clovek, ktery kdyz si chce opravdu v klidu poslechnout a vychutnat hudbu, tak si pusti gramofon. A tim tedy na cele Hi-Fi kaslu, protoze gramofon rozhodne neni o Hi-Fi, ale o kazde osobnosti posluchace, jeho sluchu a vrozenych pocitech a pro me jiny poslech neexistuje.
Vim jak to funguje, jak se to prenasi, kdysi jsem hodne laboroval, ale dnes uz jen posloucham...vlastne mam uz asi 7 let furt to same a po nicem lepsim se nezenu. Nemam potrebu, jsem spokojen.
Takze co se tyce urovne posluchacu - staci si uvedomit, ze meritelne lepsi, neboli vernejsi, neznamena lepsi na poslech. Chce se to nadnest nad vsechno to mereni, recenze, nuance a hlavne mnoho placeba, ktere tam sakra je, bylo a bude
- olympus720
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Úroveň CS HiFi posluchačů je stejná, jako úroveň lidí rozumící PC, potažmo software (viz neustále nadávky na padající Windows), lidí, kteří rozumí autům, či lidí co rozumí politice a takto bych mohl pokračovat do nekonečna. 90% lidí načte několik článků z jakéhokoliv oboru a jsou hned poradci ve všemožných diskuzích. Schválně se zaměřte na jakoukoliv reklamu, všude lze objevit buď jasné lži, nebo jsou argumenty použity tak, aby potvrdily zájem zadavatelů. Kdyby všichni všemu rozuměli, tak se 70% výrobků neprodá.
O světě HiFi to platí dvojnásob, té klamavé reklamy je všude přehršel. V dnešní době internetu, kde se dají základní informace nastudovat se najde stejně většina lidí, která jde a koupí receiver za 7000kč, k tomu obrovské sloupové repro a diví se, že v hudbě nejsou basy.
O světě HiFi to platí dvojnásob, té klamavé reklamy je všude přehršel. V dnešní době internetu, kde se dají základní informace nastudovat se najde stejně většina lidí, která jde a koupí receiver za 7000kč, k tomu obrovské sloupové repro a diví se, že v hudbě nejsou basy.