Zacinajuci hifista

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
james
Kontaktovat uživatele:

Re: Zacinajuci hifista

Příspěvek od james »

Aleska píše:Mazlíku, já vím, že to myslíš dobře, ale doporučuješ mu zvukovku 7.1, primárně určenou do PC na hraní her. S ní by díru do světa HiFi skutečně neudělal.
:lol:

ASUS Xonar Essence STX................kupička hnoje................ ESI Juli@.....Lynx One.... zvukovky fy Lynx, RME
STX mam, je to stereo karta + jako bonus sluchatkovy vystup trochu lepsi kvality nez na MB.
7.1 jenom pres optiku, nebo dokoupit rozsirujici kartu ktera ma dalsich 6 kanalu/prevodniku.
zvukove s prihlednutim k cene to neni az tak spatne.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

james píše:.....STX mam, je to stereo karta + jako bonus sluchatkovy vystup trochu lepsi kvality nez na MB.
7.1 jenom pres optiku, nebo dokoupit rozsirujici kartu ktera ma dalsich 6 kanalu/prevodniku.
V tom případě nevím, kdo koho "šulí" a kdo má pravdu - Onkyo samo na svých stránkách uvádí to, jsem citoval. U nás se vyskytuje minimálně, ale dovozce sám říká (bez nutnosti něco dokupovat):
Výstupy:
2ch ANALOG OUT x 1 (stereo RCA)
DIGITAL OUT x 1 (light)
7.1ch ANALOG OUT (Front L/R, Center, Surround L/R, Surround Back L/R and Subwoofer)
Pro pure stereo by měla mít jen dva D/A převodníky, podle citace má ale dokonce 10 D/A převodníků, protože deklaruje 2+7.1 výstupů. I při té ceně 5.600 Kč tedy musí být něco ochuzeno, nebo nás HiFisty Onkyo dotuje... :lol:

Přesto věřím, že jsi spokojen. Já byl spokojen i s interní zvukovou kartou (po vymazlení zbytku PC pro potřeby audia), ale přesto zapůjčení ESI Juli@ byl pro mne skok dál, naprosto nesrovnatelný. A protože jsem náhodou na Ebay.de narazil na Lynx ONE, kterou prodávající snad omylem zařadil do oddělení PC karet, riskl jsem a za 152€ koupil - a opět o skok proti Juli.
A navíc, ta ESI Juli@ se dá DIY dotáhnout zvukově ještě dál... *thumbs up*

Davidus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Davidus »

Aleska píše: A navíc, ta ESI Juli@ se dá DIY dotáhnout zvukově ještě dál... *thumbs up*
Můžu vědět jak? Když tak soukromě, ať to tady neplevelíme...

james
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od james »

Aleska píše:
james píše:.....STX mam, je to stereo karta + jako bonus sluchatkovy vystup trochu lepsi kvality nez na MB.
V tom případě nevím, kdo koho "šulí" a kdo má pravdu - Onkyo samo na svých stránkách uvádí to, jsem citoval. U nás se vyskytuje minimálně, ale dovozce sám říká (bez nutnosti něco dokupovat):
Výstupy:
2ch ANALOG OUT x 1 (stereo RCA)
DIGITAL OUT x 1 (light)
7.1ch ANALOG OUT (Front L/R, Center, Surround L/R, Surround Back L/R and Subwoofer)
Pro pure stereo by měla mít jen dva D/A převodníky, podle citace má ale dokonce 10 D/A převodníků, protože deklaruje 2+7.1 výstupů. I při té ceně 5.600 Kč tedy musí být něco ochuzeno, nebo nás HiFisty Onkyo dotuje... :lol:

Přesto věřím, že jsi spokojen. Já byl spokojen i s interní zvukovou kartou (po vymazlení zbytku PC pro potřeby audia), ale přesto zapůjčení ESI Juli@ byl pro mne skok dál, naprosto nesrovnatelný. A protože jsem náhodou na Ebay.de narazil na Lynx ONE, kterou prodávající snad omylem zařadil do oddělení PC karet, riskl jsem a za 152€ koupil - a opět o skok proti Juli.
A navíc, ta ESI Juli@ se dá DIY dotáhnout zvukově ještě dál... *thumbs up*
psal jsem Asus STX, ne Onkyo, ktere vypada ze skutecne ma 8x analog out. Asus byl udajne navrhovan pro
"nekomprimisni" stereo kvalitu. Ja jsem si ho nakonec nechal kvuli sluchatkovemu vystupu. Jenom proste neverim,
ze napr. ESI hraje uplne jinou ligu nez asus. opamp jsou taktez vymenitelne.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Jamesi, na to Onkyo jsem odpovídal Mazlíčkovi, ne tobě - bohužel jsem přesvědčen, že obě na ESI Juli@ nemají, ať věříš či nevěříš. Prostě hráčská 7.1 karta na čistě audiofilní stereo kartu, nota bene již poloprofesionální, ani mít nemůže. Mně věřit nemusíš, ale to co bylo o Julince v češtině napsáno je pravda, viz. pctuning, svět hardware, zde, a i na našem fóru.

Davidusi, linky na modifikaci Julinky nejsou tajné, například audioasylum, diyaudio, phasure a pod. Stačí dát do vyhledávače název a modifications, mody, mods, modding, upgrade .... Otevřeš-li některé uvedené stránky, dej do jejich hledání (search) Juli@ a navede tě to na další stránky těchto fór. Dle mého skromného názoru jsou modifikace na audioasylum nejlepší, hodně jich bylo uděláno v souvislosti s CMP (cPlay).
*offtopic* Nejsem obchodník, nedělám jí reklamu, protože ji nemám, šel jsem ještě výš, k Lynx One.

james
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od james »

Aleska píše:Jamesi, na to Onkyo jsem odpovídal Mazlíčkovi, ne tobě - bohužel jsem přesvědčen, že obě na ESI Juli@ nemají, ať věříš či nevěříš. Prostě hráčská 7.1 karta na čistě audiofilní stereo kartu, nota bene již poloprofesionální, ani mít nemůže. Mně věřit nemusíš, ale to co bylo o Julince v češtině napsáno je pravda, viz. pctuning, svět hardware, zde, a i na našem fóru.
Aha, tak to jo, az na to, ze Mazlik tu doporucoval Asus STX, ne Onkyo,
zrejme jsem se nejak ztrail v tom o cem je tu vlaste rec :roll:

Jirka83
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirka83 »

Aleska píše:
petrL píše:A to PC bude hučet ve stejné místnosti, jako budeš poslouchat?
A musí hučet ?
Kdy uz tento mytus vymizi?

PC ani nemusi byt bez vetraku - kdyz ja pred lety resil tichost, nejjednodussi reseni bylo i nejlevnejsi.. Neni nutny vodnik, staci kvalitni 2-3 vetraky 12cm a snizit jim otazky na 1/3 (pokud se bavime o PC na normalni praci/hudbu ). Pak jsou prakticky neslysitelne (uz asi 5x mi navsteva vypla PC, protoze si myslela, ze je vypnuty - mam odpojene i veskere svitidla abych o nem opravdu nevedel).

Ja slysim za ticha piskat HDD, ale nekteri tyhle frekvence nevnimaji - toho bych se bal spise.. Ale rozhodne neplati, ze PC musi "hucet".

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Jirka83 píše:Ja slysim za ticha piskat HDD
???

Odar

Příspěvek od Odar »

Darmo - po odhlucneni PC sa stava najhlucnejsim komponentom prave HDD. Sam mam taku skusenost (momentalne WD5000AAKS). Casom tam supnem 3 platnovy 2 TB HDD na 5400 RPM a bude (snad) na cas pokoj. Niektore HDD naozaj piskaju. Pocut pohyb platni.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

To já jsem viděl a slyšel CD přehrávače, kde zvuk rotujícího cd bylo slyšet i při přehrávání - a jak si kde kdo liboval, jaký je to úžasný zvuk a perfektní konstrukce. Oproti tomu je šum mých dvou HD je naprostá 0, protože je prostě neslyším a to mám provizorně PC vzdálené pouze 1 metr od poslechového místa. S počítačem dělám prakticky celý den a když by měl vydávat nějaké pazvuky (natož při hudbě !), tak by letěl šupem z okna ven.
*offtopic* Když je neslyším já, tak se není čemu divit, ale on je neslyší ani analogový SPL metr, na vypnutí/zapnutí PC nereaguje. Prostě možný šum (hluk) mého počítače je pod hlukem (šumem) okolí, není co řešit.

STUDIO_ESO
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od STUDIO_ESO »

Aleska píše:Je v tom jeden problém:
Kdyby byla lepší než doporučovaná ESI Juli@, tak se již víc používá. Prozatím nejen u nás, ale i ve světě je o ní ticho po pěšině a když, tak je to většinou obchodní řeč, nebo dotaz "Co na ni říkáte ?"
Nic proti ní, je pěkná: Obrázek
ale opět je to 7.1 zvukovka, která má k HiFi hodně daleko. Sami japonci o ní píší:
7.1k vstupní jacky, které také podporuje multi-kanálový analogový výstup
........ 7.1kanálový analogový výstup, a tak podpořit a užít si silný zvuk a uchvacující hry filmy ......... Také připojení high-třída a 2 AV zesilovače, DVD-li v blízkosti vychutnat skutečný Cinema Sound.
, viz. stránky ONKYO, prostě opět hry a DK.
A další problém je, že je pouze pro Windows 2000 a Windows XP, které jsou na ústupu, což je při ceně 5.600 Kč tak trochu předražené.
A vodník ?
Na co, na výkon ? To snad pro audio i video ne.
Místo větráků ?
Neříkal Jára Cimrman Zkuste to bez větráků ?
Já si kdysi z legrace dvě tyhle "Onkologia" koupil a zainstaloval je do HTPC mašinek které jsem stavěl. Chodí bez potíží i pod Vista či "sedmičkama". Zvuk mě příjemně překvapil, je to sice 7.1 bazmek, ale CD formát to na PC hraje neobvykle dobře a kupodivu i s basy, což je jinak velmi neobvyklé. Jůlii jsem taky zkoušel, není špatná, ale že by to bylo jinak a líp, to se nekonalo. K "vodníkovi": PC jen na audio se dle mého soudu moc často nedělá, většina uživatelů beztak sklouzne i k přehrávání filmů a tam už to pasivně moc nejde, pokud to nemá být na úkor životnosti strojku. Takže chladit, a teď jak, babo raď. Zkoušel jsem i 12 cm Noctua větráky a zpomalit, nebylo to úplně zlé, ale vodník je vodník. Ale jinak máte pravdu, HIFI to není. HIFI ostatně není půlka věcí o kterých se tady píše... :mrgreen:

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

STUDIO_ESO píše:....... Zkoušel jsem i 12 cm Noctua větráky a zpomalit, nebylo to úplně zlé, ale vodník je vodník...
A čerpadlo toho vodníka je zcela bezhlučné ?

Nebo je to opět ukázka tradičního High-End tvrzení :

"Je to to nejlepší, protože to mám doma a bylo to (zbytečně) drahý ?"

STUDIO_ESO
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od STUDIO_ESO »

Aleska píše:
STUDIO_ESO píše:....... Zkoušel jsem i 12 cm Noctua větráky a zpomalit, nebylo to úplně zlé, ale vodník je vodník...
A čerpadlo toho vodníka je zcela bezhlučné ?

Nebo je to opět ukázka tradičního High-End tvrzení :

"Je to to nejlepší, protože to mám doma a bylo to (zbytečně) drahý ?"
To víte že není. Ale u Zalmana je čerpadlo ponořené v kapalině, pokud si to pamatuju. Je to hodně tiché, HDD dělá o dost větší kravál. Stejně tak i čtecí mechaniky, pokud se to neošetří.

Zbytečně drahé ? Nějakých 6 000,- ? To už jsme všichni přišli o víc. A ještě přijdem... :mrgreen: Ale já opravdu netvrdím že to je jediné řešení. A samozřejmě i toto má své mouchy. Jen mě už nebavilo 1 x ročně měnit větráky. Ona totiž nakonec vždycky ložiska jdou do kytek a začne to dělat problém. Dá se klidně jít i cestou zcela pasivní, naštěstí, možností je dnes už dost.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

STUDIO_ESO píše:.... To už jsme všichni přišli o víc. A ještě přijdem... :mrgreen: ...
Smutný, bohužel pravdivý... *headbang*

Odar

Příspěvek od Odar »

Jedna pomalobezna vrtula v zdroji (cca 500 RPM) + dalsi ventilator, co vytahuje teply vzduch z bedne na 5V MUSI stacit. *headbang* To povazujem za ako tak tiche riesenie. Uplny pasiv je podla mna zatial problematicky, ak chce clovek aj aky-taky vykon :(

Odpovědět