Zacinajuci hifista

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Gothalgo
Kontaktovat uživatele:

Re: Zacinajuci hifista

Příspěvek od Gothalgo »

pozeram, ze sa to rozbehlo digismerom :) akurat, ze ja som sa rozbehol analogovym, vyzera, ze mam jasno v gramci, prenoske, predzesilovaci i zesiku

akurat repro, do miestnosti v rodinnom domku 43m stvorcovych (po rohoch mam par skrin, postel a stol)

Alesis One MkII ako nearfieldy asi nie co?

budu vpohode Wharfadale Diamon 9.3, alebo viete poradit ine repro max do 10000kc?
pripadne poradte nieco co stoji za to ;) a dik!

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Takže něco ke stolu nebo normální hi-fi? Ta místnost je velká.

Gothalgo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gothalgo »

mne to je jedno aky druh reprobedien to bude, hlavne nech hraju dobre a su zanrovo univerzalnejsie akoby boli specifikovane na nejaky

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Gothalgo píše:.... vyzera, ze mam jasno v gramci, prenoske, predzesilovaci i zesiku....
Co to nakonec bude ?

Gothalgo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gothalgo »

Ak ma nikto s lepsou ponukou neprebije, tak

XpressionIII+2MBlack+SpeedboxII+PhonoboxII(mozno sa podari ActidampMkIV)
a zosik bude NAD alebo CA, nieco z typov uvedenych v uplne prvom prispevku, uz mi dva usli pred nosom, ale pozeram, ze ich aj casto predavaju, tak s tym snad nebude problem (obcas ich ale predavaju ludia za velmi cudne ceny, ktore su vyssie ako ceny novych na ebayi :)

i tak mi to zozerie viac penazi ako som povodne vobec pocital a mal ako maximum :\

Mazlik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mazlik »

Tak mi psal jeden clovek, co slysel obed dve zminene zvukovky a to jak ESI Juli@ tak ASUS Xonar Essence STX. Je to clovek, co nezije v CR a penize nehroti, muze si dovolit cokoliv co chce a tak ma apraturu bez kompromisu a pro radost. Kdyz uz jsem se zminil o zvuku z PC, tak napsal:

Jestli jeste nemas v PC Lynx, tak ani o zadne jine nepremyslej, jedine bych dal milost ASUS Xonar Essence STX diky jeho sluchatkvemu vystupu.

Je mi lito, ale Julinu ani nezminoval. Nechci krytizovat Julinu, urcite ji tadu nekdo mate, ale kolik z vas slyselo tento rozdil mezi Juli a ASUS Xonar Essence STX. Pokud uz mas v PC Lynx, muzes si byt 100% jist, ze menit nebudes.

Sam o zadne jine ani nepremyslim, bud Lynx nebo Asus.

Odar

Příspěvek od Odar »

Podporuje ta hracka od Asus-u World clock (signal input clock detection)? *sunglases* http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopi ... 728#p46728 Ak sa rozhodujes medzi Asus / Lynx - chod do Lynx ;)

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

XpressionIII+2MBlack+SpeedboxII+PhonoboxII(mozno sa podari ActidampMkIV)
To je ale docela divná kombinace.
Relativně levný gramofon, do něj nejdražší MM přenosku a k tomu zcela základní phono.
Pomineme-li gramofon, proč si kupuješ tak drahou přenosku a k ní to úplně nejlevnější phono ?
To Ti poradil prodejce ?

Pokud má být phono od Pro-Jectu, tak k 2M Black rozhodně alespoň Phono Box SE II, ale ještě radši Tube Box SE II.
2M Black hraje excelentně i s Canor phono. Úplně nejlépe však hraje s Audio Research PH-5.
Mimochodem jeden z členů fóra bude brzy PH-5 prodávat za super cenu

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Renown píše:....To Ti poradil prodejce ?....
Zcela určitě ne, tak dobrý by se mezi našimi prodejci snad ani nenašel !

Gothalgo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gothalgo »

U toho Phonoboxu ide o SE a nakoniec vymenit predzesilovac za lepsi mozem aj kedykolvek neskor (aspon uvidim ci postrehnem rozdiel), nerozumiem preco je tento gramofon a prenoska neskombinovatelna??? snad to nebude horsia varianta ako ked tam dam nejaku horsiu prenosku za rovnaky peniaz?
A tak teoreticky, keby som mal miesto toho gramec 2 Xperience o co lepsie by tato prenoska snimala povrch platne?

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

U toho Phonoboxu ide o SE a nakoniec vymenit predzesilovac za lepsi mozem aj kedykolvek neskor (aspon uvidim ci postrehnem rozdiel), nerozumiem preco je tento gramofon a prenoska neskombinovatelna??? snad to nebude horsia varianta ako ked tam dam nejaku horsiu prenosku za rovnaky peniaz?
A tak teoreticky, keby som mal miesto toho gramec 2 Xperience o co lepsie by tato prenoska snimala povrch platne?
Xpression stojí 449 €
Když Pro-Ject prodává Xpression dohromady s přenoskou, tak tam montuje 2M Red. Ta kombinace je pak za 499 €.
Ale samotná 2M Black má cenu 450 €

Prostě jsem tím chtěl říci, že je to trochu nelogická sestava. Příliš drahá přenoska na takový gramofon a phono. K nim je ideální 2M Red (75€), nebo Blue (140€) a ještě třeba Bronze (260€).
Určitě jsem tím nechtěl říci, že je to nemožné takto zkombinovat.
2Xperience a především tam už bych s 2M Black souhlasil, ale taky je to 2 x dražší gramofon než Xpression

Gothalgo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gothalgo »

uz teraz ma stoji gramofon 2x viac ako som povodne chcel a pocital :) pouzivana 2M Black s tym Xpressionom je pre mna za prijatelnu a rozumnu cenu, jasne ze keby som kupoval nove, tak by som si tuto kombinaciu nevybral, ale to by bola aj ina cena toho vsetkeho

a z toho co som vycital v diskusiach tak najdolezitejsie pre celu zostavu je aby zosilovac pasoval reproduktorom a potom aby predzesik ako tak pokryl potreby zosilnenia signalu z mm ci mc prenosky

stale vsak nerozumiem rozdielom v gramcoch, ktore musia byt tak neuveritelne zaplatene, ak od urciteho modelu vyssie uz ani nepocut motorcek ani nic podobne a gramofon nie je ani ta cast ktora priamo snima, ani ktora zosiluje ci reprodukuje analogovy signal, rychlost otaciek je pod kontrolou speedboxu, nerozumiem

asi dva roky dozadu som tak zacinal vo svete zrkadloviek a fotooptiky, vela rad bolo velmi cennych, skusenosti inych su na nezaplatenie, no nasli sa bubliny v ktorych bola cela komunita a ked som si to vyskusal, tak som si uvedomil "tak tuna si ludia priplacaju fakt za blbost a zbytocne", taka ta honba za parametrami namiesto realnej pouzitelnosti a potom taka cudna hranica, kedy sa cloveku za relativne dost velky priplatok zvysi kvalita len o cosi menej a casto je potom potrebne aby to dotycny clovek este vedel aj vyuzit! mal som totiz pocit, ze dobry gramofon je tym, ze vsetky nezelane technicke chybky potlacuje a odstranuje akoby ponukal nieco na samotne zkvalitnenie prehravania hudby

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Ale tou informací, že se nejedná o nové věci jste měl začít !
Pak je to samozřejmě úplně jiná situace .....

rrajnoha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od rrajnoha »

Aleska píše:Jamesi, na to Onkyo jsem odpovídal Mazlíčkovi, ne tobě - bohužel jsem přesvědčen, že obě na ESI Juli@ nemají, ať věříš či nevěříš. Prostě hráčská 7.1 karta na čistě audiofilní stereo kartu, nota bene již poloprofesionální, ani mít nemůže. Mně věřit nemusíš, ale to co bylo o Julince v češtině napsáno je pravda, viz. pctuning, svět hardware, zde, a i na našem fóru.

Davidusi, linky na modifikaci Julinky nejsou tajné, například audioasylum, diyaudio, phasure a pod. Stačí dát do vyhledávače název a modifications, mody, mods, modding, upgrade .... Otevřeš-li některé uvedené stránky, dej do jejich hledání (search) Juli@ a navede tě to na další stránky těchto fór. Dle mého skromného názoru jsou modifikace na audioasylum nejlepší, hodně jich bylo uděláno v souvislosti s CMP (cPlay).
*offtopic* Nejsem obchodník, nedělám jí reklamu, protože ji nemám, šel jsem ještě výš, k Lynx One.
Zdravím. Zajimavou modifikaci se nabízí i v tuzemsku : http://casea.eu/moduly.php?p=Proxima%20Centauri

MilanTuma
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MilanTuma »

Juli@ a M.Audio rev 5.1 používají stejnou řadu čipsetů, Envy 24 GT. Doporučuji M.Audio a naimplementovat tam 22 a 24 MHz oscilátory od Tentlabsu či ty hotové moduly od Casei. Moduly od Casei mají tuším možnost napájet DA převodník taktem a je to to nejlepší. Zvuk ze zvukovky ven do D/A převodníku a je z toho zvuk jak víno. Porovnával jsem to s cca 20 tisícovými CD přehrávači a rozhodně to PC na tom nebylo hůře. Případně bez externího DACu poladit samotnou zvukovku. Dokonce i přehrávání internetových videí je mnohem příjemnější než na vysoce jitterových integrovaných zvukových kartách v jiných PC.

Na Alesisy velký pozor. Někomu ten zvuk sedí, ale mě třeba připadají hodně ve středech a bez basů. Wharfedale bych si také rozhodně před koupí poslechl. 43 m čtverečných by sneslo i nějaké větší repro třeba i z druhé ruky.

Odpovědět