uz teraz ma stoji gramofon 2x viac ako som povodne chcel a pocital

pouzivana 2M Black s tym Xpressionom je pre mna za prijatelnu a rozumnu cenu, jasne ze keby som kupoval nove, tak by som si tuto kombinaciu nevybral, ale to by bola aj ina cena toho vsetkeho
a z toho co som vycital v diskusiach tak najdolezitejsie pre celu zostavu je aby zosilovac pasoval reproduktorom a potom aby predzesik ako tak pokryl potreby zosilnenia signalu z mm ci mc prenosky
stale vsak nerozumiem rozdielom v gramcoch, ktore musia byt tak neuveritelne zaplatene, ak od urciteho modelu vyssie uz ani nepocut motorcek ani nic podobne a gramofon nie je ani ta cast ktora priamo snima, ani ktora zosiluje ci reprodukuje analogovy signal, rychlost otaciek je pod kontrolou speedboxu, nerozumiem
asi dva roky dozadu som tak zacinal vo svete zrkadloviek a fotooptiky, vela rad bolo velmi cennych, skusenosti inych su na nezaplatenie, no nasli sa bubliny v ktorych bola cela komunita a ked som si to vyskusal, tak som si uvedomil "tak tuna si ludia priplacaju fakt za blbost a zbytocne", taka ta honba za parametrami namiesto realnej pouzitelnosti a potom taka cudna hranica, kedy sa cloveku za relativne dost velky priplatok zvysi kvalita len o cosi menej a casto je potom potrebne aby to dotycny clovek este vedel aj vyuzit! mal som totiz pocit, ze dobry gramofon je tym, ze vsetky nezelane technicke chybky potlacuje a odstranuje akoby ponukal nieco na samotne zkvalitnenie prehravania hudby