Audiophonics DA-S125NC

Integrované i dělené zesilovače, předzesilovače, koncové zesilovače, monobloky, ...
mcm
Kontaktovat uživatele:

Re: Audiophonics DA-S125NC

Příspěvek od mcm »

FS píše:
14 zář 2025 14:00
No ano, vypadá to vtipně, ale v podstatě s tím, cos napsal souhlasím.
Řekl bych, že takový letitý Naim NDS se stařičkým Burr Brown chipem sfoukne po stránce kvality zvuku tyhle krabičky vybavené nejnovějšími ESS jako nic. A tím nijak nezpochybňuji, že ESS a AKM jsou jako "chipy" dnešní špička, jen říkám, že to jen jedna cihla v baráku a ta kvalitu bydlení nedělá.

PS: To, jak si převodník sám načítá data z disku ... to je hodně velká básnická hyperbola :)
"Naim NDS se stařičkým Burr Brown chipem sfoukne po stránce kvality zvuku" -- ani prd pokud kvalitou myslíš měření

PCM1704 (Burr-Brown) - SNR cca 110 dB, THD+N cca 0,002 %
ES9038Q2M (ESS Sabre) - SNR cca 127 dB, THD+N cca 0,0002 %

ES9038Q2M je ve všem lepší, spíš jde o to že tvoje ucho preferuje zvuk na který jsi naučený jako HighEnd. Na internetu je zdarma plugin který umí přidat vyšší harmonické k signálu a tím doladit "kvalitu" na úroveň třeba toho PCM1704. Tohle je si podle mě přesně ten důvod proč tu mnoho lidí píše že jim víc sedí hudba z ĆD přehrávače než ze Streameru. CD přehrávač má starší DAC který generuje víc bordelu a jim to pak líp "hraje".

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

"ani prd pokud kvalitou myslíš měření"
Haha, to fakt nemyslim.

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

mcm napsal
ES9038Q2M je ve všem lepší, spíš jde o to že tvoje ucho preferuje zvuk na který jsi naučený jako HighEnd. Na internetu je zdarma plugin který umí přidat vyšší harmonické k signálu a tím doladit "kvalitu" na úroveň třeba toho PCM1704. Tohle je si podle mě přesně ten důvod proč tu mnoho lidí píše že jim víc sedí hudba z ĆD přehrávače než ze Streameru. CD přehrávač má starší DAC který generuje víc bordelu a jim to pak líp "hraje".
Jasně, :D a dr.Sýkora to nazval "Návyk na poslech nekvalitních modulačních zdrojů" :mrgreen:

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

mcm napsal
Opět samý nesmysly. Kde jako mcm přišel na to, že ve streamerech jsou vždy novější DA převodníky a v CD přehrávačích jsou vždy starší, to ví jen on. Je to sice úplná blbost, ale tak co, že jo? A takový detaily, že CD přehrávače lze taky používat jen jako transport a DAC k nim používat externí, nebo že třeba DAC čip je jen jedna z mnoha součástek v DA převodníku a není to to jediný co určuje jak danej DAC hraje atd.., to pro jistotu zcela pomineme. Zkrátka zas jednou klasický nesmysly od mcm.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

@mcm, Tomáš: Reaguji na tu část textu, kde se odkazujete na "návyk" posluchače.

Já s Váma v tomto naprosto souhlasím. Jak jinak by to taky mělo být?

Vnímání zvuku a jeho hodnocení je čistě subjektivní a žádné měření na tom nic nezmění. Když budu odchovaný na krabičkách, co pomalu vlezou do kapsy, a klavír na nich zní jako cinkání od pivních lahví, tak se mi těžko bude líbit něco jiného.
Naivní by akorát bylo to, kdybych si myslel, že tak, jak to mám já, to musí mít i ostatní, protože tak je to jedině správně.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Mluvíme o těch nejnovějších čipech. Pokud jde o ESS, tak nevím úplně přesně, kde je ten zlom, ale rozhodně ještě nedávno nejnovější řada ES9038 (teď už je i 39) .............. Samozřejmě v první řadě osmikanálový ES9038PRO, jediný nazvaný "vlajkový", pro stereo použitý jako 4 DACy na kanál v duálním diferenciálním zapojení. To jsou fakt neskutečné čipy, zvukově převálcují všechno, včetně starších čipů ESS.
Asi nejlíp ukázaný rozdíl je tady v téhle recenzi pana Březiny na DACy Eversolo Z6 a Z8:
https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... -z8-dac-z6
Až na několik operačních zesilovačů jsou kromě čipů úplně stejné. A ty operáky takový rozdíl neudělají. Z6 má dva starší stereo čipy ES9068AS (jedenn na kanál), Z8 dva ES9038PRO v mono nastavení. Takže poslechové dojmy recenzenta je čistý souboj mezi DACy ESS. Jak hrají ES9038PRO plně dosvědčuje i můj Gustard X26pro. Přesně podle popisu v článku...

A i stereo verze, tj. ES9038Q2M, jsou fajn čipy. Nemají ten celkový klid a kontrolu a tím různost nižších frekvencí jako PRO verze, ale zvuk je bohatý, rozprostřený, detailní a neagresivní. Když na sluchátkách srovnávám ESS ES9038Q2M a Burr Brown PCM1795, tak BB je konkrétnější, vyrýsovanější, "drnčí", ESS pak měkčí, bohatší, rozprostřenější -- a víc taneční, lepší groove.. Těžko to popsat ...... třeba jako kdyby na počest Rolling Stones jiné kapely nahrály jejich slavné kytarovky .......... přes BB by to znělo jako by je nahráli AC/DC, přes ESS jako Status Quo. ;)
Audiophonics ukazuje, že i jeden stereo čip 9038 udělá docela dost muziky...
A EverSolo na čipech ES9038Q2M a ES9038PRO vystavěla svůj celosvětový úspěch.

Jinak jsem přidal psa Audioquest, pořádný napájecí kabel a USBčko od tiskárny vyměnil za Oehlbach .............. a hraje to prostě dobře. Na střední a tichý mnoha hodinový poslech monitorů v pohodě.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Inu, myslím, že Tvé nadšení pro přitomnost toho nej chipu v zařízení je nezlomné, tak Ti jej brát nebudu :)
Stejně jako přesvědčení, že Eversoslo Z6 a Z8 se liší jen v použitém chipu a na ostatním nezáleží a že hodnocení přístrojů v rezenci je jen "souboj chipů".

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Jj ................................ a přichází ESS ES9039PRO ....................................... z EverSolo DMP-A10 udělal referenční zařízení, prémiový streamer roku EISA .................................... jsem docela zvědavý, jak si přístroje s ním povedou, ale myslím, že hodně dobře....................................

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Mal som dva prístroje s ESS 9039 doma zapožičané a nebol som nadšený. U pomerne lacného SMSL DO300 ešte za tú cenu ok, ale Gustard X30 za 3tis Eur už mi to prišlo naprosto nezaujímavé (nie moc dobré)

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Tak ono záleží i na okolí a dycky se to dá pokazit. Ale technicky se ty čipy počínaje ES9028 dostaly na úroveň, na jaké byly do té doby jen převodníky s vlastními technologiemi za miliony.
Osobně mi přijde jejich zvuk hodně bohatý, i když nijak zvýrazněným způsobem, spíš tak nenápadně bohatý, takový, který oceníš na dlouhý poslech.....................
Každopádně počet referenčních zařízení s ES9038PRO nebo ES9039PRO je docela velký.

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

Ono taky nezapomeň na implementaci čipu do DACu a taky třeba na operační zesilovače-jaké a kolik

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

dadaft píše:
20 zář 2025 16:35
Tak ono záleží i na okolí a dycky se to dá pokazit. Ale technicky se ty čipy počínaje ES9028 dostaly na úroveň, na jaké byly do té doby jen převodníky s vlastními technologiemi za miliony.
Osobně mi přijde jejich zvuk hodně bohatý, i když nijak zvýrazněným způsobem, spíš tak nenápadně bohatý, takový, který oceníš na dlouhý poslech.....................
Každopádně počet referenčních zařízení s ES9038PRO nebo ES9039PRO je docela velký.
Gustard X30 som počul na dvoch diametrálne rozlišných zostavách. Výsledok rovnako nevyhovujúci pre mňa aj jeho majiteľa (preto ho aj predal). Nie je to o chipe aj keď 9039 a 9028Pro sú tie podarenejšie Sabre

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Tomáš píše:
20 zář 2025 17:12
Ono taky nezapomeň na implementaci čipu do DACu a taky třeba na operační zesilovače-jaké a kolik
Jj. Na druhou stranu Audiophonicsy jsou opravdu minimalistické stroje, součástek je co nejmíň to jde, nemají žádný nadbytečný obvod (korekce, ochrany, nic).

Obrázek
řídící deska Audiophonics DA-S125NC (DAC a předzesilovač)

Takže by samotný převodník měl mít velký podíl na výsledném zvuku, dá se říct. A poslechově mi to tak i přijde. Za spodní basy ručit nemůžu, mám budky napřímo zblízka, ale jinak to prostě je dobré. Takový bohatý, dobře rozlišený a šlapavý zvuk, když dojde na rytmus...

Odpovědět