Audiophonics koncovy zesilovac v D tride

Integrované i dělené zesilovače, předzesilovače, koncové zesilovače, monobloky, ...
mcm
Kontaktovat uživatele:

Re: Audiophonics koncovy zesilovac v D tride

Příspěvek od mcm »

moje teorie:
master.jpg

Yiakubou
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Yiakubou »

To neni zadna tvoje teorie, ale vystup z ChatGPT, ktery nejsi schopen dat do kontextu a michas hrusky a jabka. Samozrejme ze plati, ze zvuk nahravek se odviji od vybaveni, ktere bylo v te dobe dostupne, ale i od zpusobu nahravni, mixingu a masteringu, ktery se v kazdem odbobi pouzival. Proto obecne maji nahravky z ruznych obdobi svoji typickou zvukovou charakteristiku.

Neni ale pravda, ze by bylo bezne, ze by se pri masteringu nejak zvuk dostatecne upravoval, aby lepe znelo nekomu, kdo hraje pres elektronky, takze to pak na Dckach zni nudne. Pokud nejde o nejakou specialitu, coz neni nic bezneho, tak se vzdy micha a masteruje tak, aby to znelo co nejlepe pro cilove publikum. Coz je dnes hlavne masa lidi, co posloucha radio a pres sluchatka s mobilem, rozhodne ne pro ty, co hraji pres elektronky.

Navic plati, ze kdyz udelam nahravku a na te nahravce se snazim o elektronkovy zvuk, tak neni potreba mit reprodukcni system, ktery to jeste nejak dal prizpusobuje. Staci aby ten system proste hral transparentne. Pokud mam transparentni system a nahravku s elektronkovym zvukem, tak tam ty elektronky porad uslysim - jinak je chyba v transparentnosti systemu.

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

mcm:
To není teorie a už vůbec ne tvoje, to je doslova jen snůška čirejch blábolů a nesmyslů, protože to je zmatlaný pátý přes devátý. Když něco nevíš a něčemu nerozumíš, tak AI s lámanou češtinou ti fakt nepomůže, leda tě tak uvrhne do kdejakejch bludů, nebo tě v nich utvrdí.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Oldear píše:
24 říj 2025 20:27
Každý bude mít jinou definici pro "spokojený poslech". Z logiky věci, když jsme na Hifi foru, poslech by měl být co nejvěrnější vůči originálnímu přednesu, resp. každý hudební nástroj ( klasická hudba a neamplifikované nástroje ) by měl v reprodukované hudbě hrát co nejpodobněji tomu nástroji při přímém živém poslechu. .....ale to už tady bylo, žé.
Za mě --- musí se mi líbit, jak to hraje. "Vysoká věrnost" je ve stereu relativní, líbivost pro ouško individuálně absolutní.
Miluju svůj systém, jak hraje. Poslouchám ho od rána do večera.
Čtu v magazínech o highendovkách a nechává mě to úplně v klidu.
Protože bych neměnil.
Hifi příběh s dobrým koncem. *thumbs up*

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

dadaft
Tak jsi šťastný člověk a je Ti to přáno.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Jo, je to fajn.
A doufám, že to není nějak výjimečná věc mezi hifisty. Třeba vintagisti jsou na tom stejně, to vím, měl jsem kdysi Philips CD960 a Grundig V7000 a malé dvojpásmovky Grundig k tomu a prostě nebylo co řešit.......
Když jsem se udobřil s merhautem, jedna z věcí byla, že jsme oba věděli, že když posloucháš mnoho hodin denně, skončíš u regálovek. Tak to prostě je. Víc detailů a menší poslechová únava, bez debat.
Takže každý to má trochu jinak a přejme ať jsou šťastní všem. :D

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

jj, regalovky ve velke poslechovce jsou konecna ...

Odpovědět