Dělám si legraci, samozřejmě.
Tak tenhle přístup "za našich mladejch let tohle nebejvalo, ty mladý to je dneska hrůza" mi zrovna moc košer nepřijde. Mladá generace asi především nebude mít peníze na to, aby kupovala hifi komponenty za desetitisíce a při poslechu ajfounu cestou ve vlaku zrovna hifi parametry na nic nepotřebuje. Navíc co to jsou ty staré dobré časy, kdy lidem záleželo na zvukku? Hifi je tu s náma pár desítek let a kvalita zvuku dnešních digitálních zesilovačů, nebo mp3 je myslím minimálně srovnatelná s lecčíms z let sedmdesátých a osmdesátých, takže nechápu proč by dnešní generace měla ohrnovat nos nad něčím, co je lepší než high end dob nedávno minulých. Základní problém hifi je, že žádný normální člověk nebude řešit nějaké esoterické problémy s kabely a kombinaci komponentů a zcela logicky bude uvažovat způsobem: "chci super zvuk, tak půjdu do krámu a koupím si tam to nejlepší co mají". Bohužel, to v hifi jaksi nefunguje a proto ho řeší čím dál tím míň lidí.Borek píše:Masového rozšíření se lze dočkat až doroste plně digitální generace poslouchající muziku přes MP3, iPody a IT aplikace, která má zkušenost pouze s digitálními formáty zvuku a nedostatky ve zvuku jim nevadí, protože je prostě nevnímají, nemají srovnání a "mají v tom jasno". Konstruktéři a bastlíři hovoří o spoustě nedostatků digitálních zesilovačů (protože mají technické znalosti, výsledky měření, poslechové zkušenosti), na druhé straně spotřebitelé argumentují recenzemi a vyčtenými informacemi. Z toho lze možná dovozovat, že prostor pro nástup digitálních zesilovačů se tady i při současných nedostatcích otevírá. To že něco není dokonalé (obraz, zvuk) a nebo není po technické stránce zcela dotažené, není podstatný argument pro to aby se to nezačalo masově prodávat.
Také jsem to čítával, ale TV ani VKV příjem není rušeno u mě ničím.petrL píše:V recenzi Nuforce na TNT audiu píšou, že kvůli rušení k němu nelze připojit tuner.
Já myslím, že za pár desetiletí bude všude kolem toho vysokofrekvenčního bordelu tolik, že už to nikomu nebude (nebude smět) vadit a pak přijde čas těchto zesilovačů.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti