Do akej ceny to má význam...
Re: Do akej ceny to má význam...
Oldear,
Můžeš nám prosím sdělit na čem hraješ doma, co posloucháš , co v hifi preferuješ, zatím jsem vyrozuměl pouze, že neuznáváš stojanové dvoupasmovky.Bez znalosti výše uvedeného mám pocit, že na mně střílí kdosi ze tmy.
Můžeš nám prosím sdělit na čem hraješ doma, co posloucháš , co v hifi preferuješ, zatím jsem vyrozuměl pouze, že neuznáváš stojanové dvoupasmovky.Bez znalosti výše uvedeného mám pocit, že na mně střílí kdosi ze tmy.
Fejs, B & W, rock, jazz, klasika, okrajově metal.
Děkuji pěkně, to musí být hodně zajímavý zvuk (v kladném smyslu). Kromě metalu jsme na tom podobně, i když klasiku já pouze okrajově.
-
- Kontaktovat uživatele:
Operátor, prosím ťa, co znamená fejs?? B&w ktoré?? To nevyzvedam, len ma to zaujima 

Dasta
Jo, asi jsme podobná krevní skupina, tak sorry za tu inventivu výše ve smyslu, že to již neuslyšíš. Domníval jsem se, že si nějaký mlaďoch, který to nemůže pamatovat, ale jak čtu, tak taky jako já pamatuješ doby kdy byl Šemík ještě hříbě.
Tak ať nám to ještě nějaký čas poslouchá.
Stano
Accu....
Jo, asi jsme podobná krevní skupina, tak sorry za tu inventivu výše ve smyslu, že to již neuslyšíš. Domníval jsem se, že si nějaký mlaďoch, který to nemůže pamatovat, ale jak čtu, tak taky jako já pamatuješ doby kdy byl Šemík ještě hříbě.
Tak ať nám to ještě nějaký čas poslouchá.
Stano
Accu....
-
- Kontaktovat uživatele:
Oldear - sorrac, tablet tá napísal ako Operator
niekedy žasnem, kde na to chodí... Takže sorry, co to mas teda za bedne?? 

Obvykle to sem nedávám, "typaři" jsou všude, tak vyjímečně 802 D3.
Oldear,
V pohodě, je mně 66, poslouchám už téměř padesát let. Jsem stará mánička z přelomu šedesátých a sedmdesátých let, svého druhu dinosaurus, chráněný druh.
V pohodě, je mně 66, poslouchám už téměř padesát let. Jsem stará mánička z přelomu šedesátých a sedmdesátých let, svého druhu dinosaurus, chráněný druh.
-
- Kontaktovat uživatele:
Oldear, akosi som si myslel, že máš niečo podobne
ti potichučky zavidm
dasta - dinosaurov je tu asi veľa, 20-rocnych nezaujíma ako má hudba znieť, ale radšej si pustia hudby z mobilu a tvrdia sa, že nič lepšie neexistuje 

- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Svůj pohled na věc, před dvěma dny, včetně upozornění na fakt, že řídit se cenovkou je silně zavádějící...Oldear píše:Co jsi mu nabídl Ty

Tohle je hodně ubohé.Oldear píše:Mým pravidlem ( dle Tebe nesmyslným ) se prosím neřiď, to bys pak měl kvalitní poslech jako já
Pokud bych se měl tvým připitomělým pravidlem řídit, tak bych stotisícový zesilovač vyměnil za třicetitsícový a šedesátitisícový CD přehrávač vyměnil za patnáctitisícový. Bránou tvou logikou cena=zvuk bych si tedy nejspíš výrazně polepšil, že

Sorry, ale psal, ve tvém příspěvku:Oldear píše:Sorry a nikde jsem nepsal o 50% všech hifistů na světě, kdes to vzal.
Oldear píše:Většina hifistů se podobným pravidlem ( jak píšeš kravinou ) řídí a jsou zvukově spokojeni.
Ne, nic o hifistech, které znáš, jsi nepsal. Lžeš jako malý dítěOldear píše:Já psal, že většina hifistů co znám se tímto řídí

Mám to tak i já a je to logické. Je ale holý nesmysl, že zdroj musí být právě 6x levnější než bedny a zesilovač za přesně 30 % ceny beden.Oldear píše:každý z nich má jako nejdražší aparát reprobedny stejně tak jako já.
To ti to dělání něčeho vydrželo plných 26 minutOldear píše:Tak hodně úspěchů, už musím jít něco dělat.

Chlapi, zpomalte 
Nestiham to cist..

Nestiham to cist..
Pítrs,
Všiml jsem si, že jsi vyměnil oproti loňsku zdroj signálu, měl jsi tuším NAD s úpravou Casea,že? Myslím, že i zesilovač máš nový.K Tvojím Focal myslím skvělá volba, musí to hrát velmi dobře,že? Se zvukem jsi asi hodně spokojený, povedlo se Ti podkládat sestavu navzdory nějakému doporučení. Oldear má sestavu Acuphase+ B&W802D to je asi o dva levely jinde , zvolenou podle zažitého a praktikovaného vzorce.(levely myslím cenové).Taky jak píše je spokojený. Není důvod nevěřit, oba máte naposlouchano myslím hodně.Z toho je vidět, že lze k cíli dojít různýma cestama.
Všiml jsem si, že jsi vyměnil oproti loňsku zdroj signálu, měl jsi tuším NAD s úpravou Casea,že? Myslím, že i zesilovač máš nový.K Tvojím Focal myslím skvělá volba, musí to hrát velmi dobře,že? Se zvukem jsi asi hodně spokojený, povedlo se Ti podkládat sestavu navzdory nějakému doporučení. Oldear má sestavu Acuphase+ B&W802D to je asi o dva levely jinde , zvolenou podle zažitého a praktikovaného vzorce.(levely myslím cenové).Taky jak píše je spokojený. Není důvod nevěřit, oba máte naposlouchano myslím hodně.Z toho je vidět, že lze k cíli dojít různýma cestama.
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím hifichtivych priaznivcov dobreho zvuku
akurát som vymenil sklenené dosky spod komponentov za drevené, nielen že teraz by to nemalo rezonovať, ale aj to dobre vypadá (viem, že to pre zvuk nie je podstatné, ale aj tak) a otocil som koberec,nie na ruby... takže sa na podlahu vojdete ešte jeden taký istý (zatiaľ je v spálni, ale keď mi dojde pomocník, tak ho premiesime) a chvíľku v kľude testujem... A čo počujem...? Ehm, ani by som nepovedal, že nejaká zmena xiixiixi... Ale po troške sa to všetko napokon snáď poskladá do lepšieho vysledku 

- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Dasta:
Presne tak, jsou ruzne cesty. Proto je holy nesmysl bazirovat na nejakem presnem vzorci. Uz jen proto, ze cim drazsi komponenty, tim mensi az nulova je vazba mezi cenou a jejich technickou a zvukovou kvalitou. Viz napr. sunty typu DarTzeel nebo uz zmineny Hypexovy konce za desetitisice Eur.
Nehlede na subjektivni stranku veci. Pro me, stejne jako pro mnoho dalsich, jsou bedny B&W charakterizovany umrlym suchozvukem, takze v mem pripade se o nejakych dvou levelech lepsim zvuku vubec neda mluvit. Etalonem jsou pro mne Vividy, ktere jsou charakterem zvuku uplne jinde. Kazdy to ma proste nejak, neexistuje zadny obecne spravny recept.
Ano, za posledni cca rok se zvuk moji sestavy posunul hodne vyznamnym zpusobem. Kdybych se ale drzel Oldearova nesmyslneho vzorecku, musel bych zustat u puvodnich komponent, ktery jakz takz tu pitomost splnovaly. To bych si pomohl.
A co treba kdyz je zdrojem gramec? Bedny za treba 120 tis. by podle Oldearova doporuceni krmila sestava gramce+prenosky+phonopre+kabelaz za dohromady 20 tis. Kc, tedy v podstate uplny zaklad. Vyvazena sestava? Heh...
. Hrala by ta sama sestava lip, kdyby tam byl gramec za 20, MC prenoska za 10 a slusny pre za 20? No rozhodne! Plati tedy onen chytry vzorec? No ani nahodou.
A takovych prikladu by se daly najit desitky. Proste poslouchat podle cenovek muze jen clovek, ktery mozna ma prachy, ale o hifitechnice a jejim vzajemnem fungovani nevi zhola nic.
Presne tak, jsou ruzne cesty. Proto je holy nesmysl bazirovat na nejakem presnem vzorci. Uz jen proto, ze cim drazsi komponenty, tim mensi az nulova je vazba mezi cenou a jejich technickou a zvukovou kvalitou. Viz napr. sunty typu DarTzeel nebo uz zmineny Hypexovy konce za desetitisice Eur.
Nehlede na subjektivni stranku veci. Pro me, stejne jako pro mnoho dalsich, jsou bedny B&W charakterizovany umrlym suchozvukem, takze v mem pripade se o nejakych dvou levelech lepsim zvuku vubec neda mluvit. Etalonem jsou pro mne Vividy, ktere jsou charakterem zvuku uplne jinde. Kazdy to ma proste nejak, neexistuje zadny obecne spravny recept.
Ano, za posledni cca rok se zvuk moji sestavy posunul hodne vyznamnym zpusobem. Kdybych se ale drzel Oldearova nesmyslneho vzorecku, musel bych zustat u puvodnich komponent, ktery jakz takz tu pitomost splnovaly. To bych si pomohl.
A co treba kdyz je zdrojem gramec? Bedny za treba 120 tis. by podle Oldearova doporuceni krmila sestava gramce+prenosky+phonopre+kabelaz za dohromady 20 tis. Kc, tedy v podstate uplny zaklad. Vyvazena sestava? Heh...

A takovych prikladu by se daly najit desitky. Proste poslouchat podle cenovek muze jen clovek, ktery mozna ma prachy, ale o hifitechnice a jejim vzajemnem fungovani nevi zhola nic.
-
- Kontaktovat uživatele: