ivanb_cko píše:Vybírám novou/jinou přenosku v hledáčku se mi ustálila Sumiko Blue Point no.2 (compliance = 15 x 10-6cm/Dyne, tracking force 1.5 - 1.8g, mass 6g ), která se dle výpočtové tabulky (
http://www.vinylengine.com/cartridge_re ... mit=Submit) zdá být vhodná pro raménko Rega - rezonance v zeleném poli vychází na 10Hz.
Jakou máte s touto přenoskou zkušenosti? Dle toho co jsem zatím zběžně o této přenosce četl, jsou na ni pozitivní názory...
Nó, to je rozhodnutí.
Dobře že se díváš i technicky, 10 Hz rezonance je ideál.
Tvá dosavadní přenoska je nějaká Audiotechnica?
Vstupuješ do světa japonsko - americké MC HO přenosky s příjemným jemným zabarvením zvuku s dobrou dynamikou a důrazem na středy.
S Regou se chová výborně, myslím, že soulad je lepší než lehké ramínko Pro-Ject 9". Rega by mohla podpořit nižší basy Sumika, jimž oproti neutrálnějším lineárním audiotechnica a Ortofon trochu schází hloubka.
Nejnižší basy jsou nahrazeny vydatnou dynamikou a důrazem. Výstupní napětí 2,5 mV nutí k zesílení voličem hlasitosti,
Sumiko Blue Point 2 je velmi zábavná přenoska která Ti vybere ve sbírce svou nejoblíbenější hudbu.
Jsou nahrávky které se stanou poslouchací drogou, podání té MC HO šťávy má k pravdě trochu daleko, s klasickou hudbou nudí, ale s Swingem Jazzem, zpěvem či Rockem je Veliká.
Sumiko mi hrála na slovinském ramínku Kuzma, raději jsem měl ale trošku vyšší typ Sumiko EVO III. pro lepší rozlišení i pro klasickou hudbu.
Čím nadchne Sumiko? Středy, zpěv, hebké nasládlé výšky.
Jedinou neznámou je phono v integrovaném Luxmanu, ale neslyšel-nečetl jsem že by mělo Sumiko nějaký problém.
Jestli očekáváš víc zábavy a radost z poslechu, je SUmiko správná volba.
Kdybys byl hodně zaměřený na klasickou, jako symfonie a jemná jemně dynamická hudba, vol přesnější neutrální značku.
Sumiko s těma lampáčema a hornovýma širokopásmama, bude voda na Tvůj jaderný mlýn !