porovnání vintage Pionneer A656 MK II. vz CA Azur 840A V2
Re: porovnání vintage Pionneer A656 MK II. vz CA Azur 840A V2
Možná by pomohla fotka - a bylo by v tom jasno.
zde foto, zítra se pokládá koberec
místnost je 6,1 x 5,2 sedačka bude přímo naproti plátnu na protilehlé stěně

místnost je 6,1 x 5,2 sedačka bude přímo naproti plátnu na protilehlé stěně
Je třeba se rozmyslet. Buď domácí kino, nebo stereo. Oboje dohromady je vždy kompromis. V tvém případě bych se na stereo asi vykašlal. Zdá se mí, že to je slabina většiny moderních interierů.
Chci oboje i za cenu, že budou samostatné sestavy pro ST a DK. Bude zvukově velký průšvich když se použijí do místa pod to plátno regály na malých stojanech kdy s celkovou výškou dosáhnou pouze 65 cm? Včera jsem mluvil s pánem z Excelie Hifi a ten mě říkal, že má například na skladě regálové repro REVEL M 22 které spolu s mým subwooferem REL R328 zapojeným na highpass do sterea uhrají mojí místnost 32 m/2 excelentně včetně plných basů a že si s CA hodně sedí (jsou k CA doporučovány) a tvrdil, že když regály na nízkých stojanech nasměruji o pár stupňů lehce směrem vzhůru tak aby směřovali v místě poslechu na výšku sedícího člověka nevidí zvukový problém. Nicméně je to prodejce a chce prodat, ale i tak ve mě zažehnul jiskřičku šance na dobrou muziku 

Nenech se odradit. Většina z nás poslouchá ve více či méně problematickém prostoru. Ten tvůj je nejspíš značně problematický a proto budeš muset experimentovat o to víc. Bude tě to stát nejspíš víc času a peněz, ale to už je na tobě. Možná se ti podaří dosáhnout stereo zvuku, který tě uspokojí. Hodně zdaru.
Já používám v sestavě D.K. AV zesilovač Denon AVC A1 SE. Je to sedmi kanálový zesilovač. Cirka před deseti léty to byl jeden z nejlepších přístrojů v extra třídě. Stál sto čtyřicet tisíc korun. Dnes se dá sehnat pod dvacet tisíc. Nemá sice nejmodernější převodníky, ale má dva vstupy 7.1, takže je ho možno analogově propojit s kvalitním B.R. přístrojem například OPPO. Jako zesilovač je perfektní v domácím kině a taky velice dobrý ve stereu.

http://img.pictureup.cz/19102013/dae483 ... c25f4b.jpg

http://img.pictureup.cz/19102013/dae483 ... c25f4b.jpg
REVEL M 22....výborná volba. Nedávno je někdo na fórech nabízel kolem 1000 E. 

Interiér to bude pravda pěkný, já osobně bych plátno šoupnul rovnou více vlevo nebo volil menší, aby se vpravo od něj vešel nějaký "sloupek". Ale chápu, že teď už se s dispozicí nedá celkem nic moc dělat.
Jak často vlastně bude to plátno v provozu? (Podle výšky té bílé předstěny to na mě dělá dojem, že tam bude ještě viset placatá televize). Pokud ne moc často, není pak řešením koupit stojany cca 65cm a na ně dát nějaké slušné regálovky a ty pak holt občas sundat, když má být v provozu plátno? Kdysi jsem taky míval regálovky "na zemi", ale mělo to dost negativní dopad na basy (příliš zdůrazněné), takže nakonec skončily na stojanech a hned to bylo o dva řády zvukově lepší. (Každopádně jsem pak s nimi taky musel občas z prostorových důvodů šoupnout).
Tak hodně štěstí při výběru a umístění repro.
Jak často vlastně bude to plátno v provozu? (Podle výšky té bílé předstěny to na mě dělá dojem, že tam bude ještě viset placatá televize). Pokud ne moc často, není pak řešením koupit stojany cca 65cm a na ně dát nějaké slušné regálovky a ty pak holt občas sundat, když má být v provozu plátno? Kdysi jsem taky míval regálovky "na zemi", ale mělo to dost negativní dopad na basy (příliš zdůrazněné), takže nakonec skončily na stojanech a hned to bylo o dva řády zvukově lepší. (Každopádně jsem pak s nimi taky musel občas z prostorových důvodů šoupnout).
Tak hodně štěstí při výběru a umístění repro.
Ramones
Revel M22 zas tak povedené nejsou, proto je asi lidé prodávají pod cenou.
Měl jsem je před pár lety a chyběla mi u nich lehkost přednesu. "breathing" Jinak na svůj objem mají dostatek basů, ale vybral bych si jiné.
Revel M22 zas tak povedené nejsou, proto je asi lidé prodávají pod cenou.
Měl jsem je před pár lety a chyběla mi u nich lehkost přednesu. "breathing" Jinak na svůj objem mají dostatek basů, ale vybral bych si jiné.

Rothaudio
...viděl jsi už nějaké jiné bedny, které by se, jako second hand, neprodávaly pod cenou ???
Revely jsou v dané cenové kategorii opravdu výborné.
Ovšem, rozhodující je preference kupce spojená s poslechem.
Revely jsou v dané cenové kategorii opravdu výborné.
Ovšem, rozhodující je preference kupce spojená s poslechem.
Ramones
ano viděl a nejen reprosoustavy!
Měl by sis trochu rozšířit obzor. Každému tady radíš a někdy jsi úplně vedle!
Rozhodující je, aby lidé přestali kupovat věci podle internetu. Rozhodující jsou vlastní uši!
Rozhodující je, aby lidé přestali kupovat věci podle internetu. Rozhodující jsou vlastní uši!
Rothaudio
2jfed: platno bude v provozu tak 3x tydne a bingo za nim bude viset (uz visi) TV
Jinak jsem nadsenej, vcera jsem vse zapojil a repro se mi podarilo umistit cca 60-70 cm od bocnich sten a po kalkibraci marantzem to hraje velmi dobre. Samozrejme budu muset poprosit nejakeho nezavisleho hifistu o jeho nazor protoze preci jen efekt nadseni a tim urcite nesoudnosti se muze u me dostavit
)
Kazdopadne sem moc spokojenej s CA 851,zvuk je mnohem cistci a plnejsi nez pouze z Marantze i kdyz musim uznat ze jsem cekal vetsi rozdil ... ale to muze byt tim, ze zesik je zcela novej nezahranej a nebo ze AVR Marantz nehraje vubec spatne
Kazdpopadne posun k lepsimu zvuku se dostavil.
Co se tyka regalu jeste mam v hledacku mimo tech Revelu Cabasse Bora, nicmene jsem rozhodnutej ze budu chtit udelat test primo u me doma a ne jen nekde v poslechovce. Ono se totiz klidne muze ukazat ze ty moje Wharfy nebude vubec mit duvod nakonec menit.
Zvlastni ze jsem se hrozne bal akustiky z toho kamene na stene, pred kobercem a instalaci sedacky byla mistnost velmi zvukove silna, normalni rec mluveni znela velmi silne, ale po koberci a sedacce je to uplne v poradku, naopak mam pocit ze oproti predchozimu obyvaku mam akustiku mnohem lepsi cemuz bych vubec neveril. Kazdopadne musim to nechat poslechnout nejakymu nezavislakovi ... citim na sobe totiz silny sklon k mozne neobjektivnosti
)
Jinak DAC Madmagic budu vracet, neni to vhodne reseni pro me vzhledem k tomu ze me http neumoznuje zapojeni zaroven pomoci hdmi 7.1 do recieveru a pomoci optiky do DACu, asi to v budoucnu vyresim primo nejakym sitovym prehravacem zapojenym do zesiku.
Jinak jsem nadsenej, vcera jsem vse zapojil a repro se mi podarilo umistit cca 60-70 cm od bocnich sten a po kalkibraci marantzem to hraje velmi dobre. Samozrejme budu muset poprosit nejakeho nezavisleho hifistu o jeho nazor protoze preci jen efekt nadseni a tim urcite nesoudnosti se muze u me dostavit

Kazdopadne sem moc spokojenej s CA 851,zvuk je mnohem cistci a plnejsi nez pouze z Marantze i kdyz musim uznat ze jsem cekal vetsi rozdil ... ale to muze byt tim, ze zesik je zcela novej nezahranej a nebo ze AVR Marantz nehraje vubec spatne

Kazdpopadne posun k lepsimu zvuku se dostavil.
Co se tyka regalu jeste mam v hledacku mimo tech Revelu Cabasse Bora, nicmene jsem rozhodnutej ze budu chtit udelat test primo u me doma a ne jen nekde v poslechovce. Ono se totiz klidne muze ukazat ze ty moje Wharfy nebude vubec mit duvod nakonec menit.
Zvlastni ze jsem se hrozne bal akustiky z toho kamene na stene, pred kobercem a instalaci sedacky byla mistnost velmi zvukove silna, normalni rec mluveni znela velmi silne, ale po koberci a sedacce je to uplne v poradku, naopak mam pocit ze oproti predchozimu obyvaku mam akustiku mnohem lepsi cemuz bych vubec neveril. Kazdopadne musim to nechat poslechnout nejakymu nezavislakovi ... citim na sobe totiz silny sklon k mozne neobjektivnosti

Jinak DAC Madmagic budu vracet, neni to vhodne reseni pro me vzhledem k tomu ze me http neumoznuje zapojeni zaroven pomoci hdmi 7.1 do recieveru a pomoci optiky do DACu, asi to v budoucnu vyresim primo nejakym sitovym prehravacem zapojenym do zesiku.
Kolego, proč máš problém s jiným názorem, než s tvým?paolo píše:Ramones
Revely jsem slyšel a mohu je s klidným svědomím doporučit.
Pokud se ti jejich přednes nelíbí, je to tvá věc a klidně poraď nějaké jiné...ale jak říkáš...Rozhodující jsou vlastní uši![/quote]
Jen bych byl rád, kdyby ses, vcelku zbytečně, nenavážel do příspěvků jiných členů fóra.
vomic, k tomu plátnu by si mohol dať repro pod strop ... a ak by boli natočené dolu, tak i hifi by mohlo byť dobré
V každém případě repro člověk musí slyšet. A to že mu sednou, nebo aspoň jdou do užšího výběru, je jasné po pár minutách poslechu oblíbeného alba. Já alespoň vždy nabeton poznám, který zvuk mi naprosto nesedí a které bedny nebrat. To je slyšet prostě hned. Je to jako se ženskejma, každýmu se líbí jiná. Ty Revely jsem slyšel a myslím, že jejich cena neodpovídá jejich zvuku. To je ale moje představa a je spousta lidí, které ta bedna nadchne, protože má dobrý bas. Jak říkám, musí to člověk slyšet...
Je potřeba si ty výrobce projít, alespoň pár, a udělat si představu, co je a není možné za určitý peníz. Zjistil jsem, že se dnes prodává spousta beden třeba za 70 tisíc, které prostě nehrajou dobře. Jsem ze staré školy a mé kupecké počty mi hlásí, že za moc peněz by mělo být hodně muziky. Jenže svět je pouhá džungle a bez referencí dneska člověk prodělá zadek...
Řada věcí se po netu zjistit dá, ale nakonec se na ten poslech stejně musí...
Je potřeba si ty výrobce projít, alespoň pár, a udělat si představu, co je a není možné za určitý peníz. Zjistil jsem, že se dnes prodává spousta beden třeba za 70 tisíc, které prostě nehrajou dobře. Jsem ze staré školy a mé kupecké počty mi hlásí, že za moc peněz by mělo být hodně muziky. Jenže svět je pouhá džungle a bez referencí dneska člověk prodělá zadek...
Řada věcí se po netu zjistit dá, ale nakonec se na ten poslech stejně musí...