porovnání vintage Pionneer A656 MK II. vz CA Azur 840A V2

Integrované i dělené zesilovače, předzesilovače, koncové zesilovače, monobloky, ...
jfed
Kontaktovat uživatele:

Re: porovnání vintage Pionneer A656 MK II. vz CA Azur 840A V2

Příspěvek od jfed »

Možná by pomohla fotka - a bylo by v tom jasno.

vomic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vomic »

zde foto, zítra se pokládá koberec
místnost je 6,1 x 5,2 sedačka bude přímo naproti plátnu na protilehlé stěně
Obrázek
Obrázek
Obrázek

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Je třeba se rozmyslet. Buď domácí kino, nebo stereo. Oboje dohromady je vždy kompromis. V tvém případě bych se na stereo asi vykašlal. Zdá se mí, že to je slabina většiny moderních interierů.

vomic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vomic »

Chci oboje i za cenu, že budou samostatné sestavy pro ST a DK. Bude zvukově velký průšvich když se použijí do místa pod to plátno regály na malých stojanech kdy s celkovou výškou dosáhnou pouze 65 cm? Včera jsem mluvil s pánem z Excelie Hifi a ten mě říkal, že má například na skladě regálové repro REVEL M 22 které spolu s mým subwooferem REL R328 zapojeným na highpass do sterea uhrají mojí místnost 32 m/2 excelentně včetně plných basů a že si s CA hodně sedí (jsou k CA doporučovány) a tvrdil, že když regály na nízkých stojanech nasměruji o pár stupňů lehce směrem vzhůru tak aby směřovali v místě poslechu na výšku sedícího člověka nevidí zvukový problém. Nicméně je to prodejce a chce prodat, ale i tak ve mě zažehnul jiskřičku šance na dobrou muziku :)

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

Nenech se odradit. Většina z nás poslouchá ve více či méně problematickém prostoru. Ten tvůj je nejspíš značně problematický a proto budeš muset experimentovat o to víc. Bude tě to stát nejspíš víc času a peněz, ale to už je na tobě. Možná se ti podaří dosáhnout stereo zvuku, který tě uspokojí. Hodně zdaru.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Já používám v sestavě D.K. AV zesilovač Denon AVC A1 SE. Je to sedmi kanálový zesilovač. Cirka před deseti léty to byl jeden z nejlepších přístrojů v extra třídě. Stál sto čtyřicet tisíc korun. Dnes se dá sehnat pod dvacet tisíc. Nemá sice nejmodernější převodníky, ale má dva vstupy 7.1, takže je ho možno analogově propojit s kvalitním B.R. přístrojem například OPPO. Jako zesilovač je perfektní v domácím kině a taky velice dobrý ve stereu.

Obrázek

http://img.pictureup.cz/19102013/dae483 ... c25f4b.jpg

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

REVEL M 22....výborná volba. Nedávno je někdo na fórech nabízel kolem 1000 E. *thumbs up*

jfed
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jfed »

Interiér to bude pravda pěkný, já osobně bych plátno šoupnul rovnou více vlevo nebo volil menší, aby se vpravo od něj vešel nějaký "sloupek". Ale chápu, že teď už se s dispozicí nedá celkem nic moc dělat.
Jak často vlastně bude to plátno v provozu? (Podle výšky té bílé předstěny to na mě dělá dojem, že tam bude ještě viset placatá televize). Pokud ne moc často, není pak řešením koupit stojany cca 65cm a na ně dát nějaké slušné regálovky a ty pak holt občas sundat, když má být v provozu plátno? Kdysi jsem taky míval regálovky "na zemi", ale mělo to dost negativní dopad na basy (příliš zdůrazněné), takže nakonec skončily na stojanech a hned to bylo o dva řády zvukově lepší. (Každopádně jsem pak s nimi taky musel občas z prostorových důvodů šoupnout).

Tak hodně štěstí při výběru a umístění repro.

paolo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paolo »

Ramones
Revel M22 zas tak povedené nejsou, proto je asi lidé prodávají pod cenou.
Měl jsem je před pár lety a chyběla mi u nich lehkost přednesu. "breathing" Jinak na svůj objem mají dostatek basů, ale vybral bych si jiné. :)
Rothaudio

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

...viděl jsi už nějaké jiné bedny, které by se, jako second hand, neprodávaly pod cenou ???
Revely jsou v dané cenové kategorii opravdu výborné.
Ovšem, rozhodující je preference kupce spojená s poslechem.

paolo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paolo »

Ramones
ano viděl a nejen reprosoustavy!
Měl by sis trochu rozšířit obzor. Každému tady radíš a někdy jsi úplně vedle!

Rozhodující je, aby lidé přestali kupovat věci podle internetu. Rozhodující jsou vlastní uši!
Rothaudio

vomic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vomic »

2jfed: platno bude v provozu tak 3x tydne a bingo za nim bude viset (uz visi) TV

Jinak jsem nadsenej, vcera jsem vse zapojil a repro se mi podarilo umistit cca 60-70 cm od bocnich sten a po kalkibraci marantzem to hraje velmi dobre. Samozrejme budu muset poprosit nejakeho nezavisleho hifistu o jeho nazor protoze preci jen efekt nadseni a tim urcite nesoudnosti se muze u me dostavit :))

Kazdopadne sem moc spokojenej s CA 851,zvuk je mnohem cistci a plnejsi nez pouze z Marantze i kdyz musim uznat ze jsem cekal vetsi rozdil ... ale to muze byt tim, ze zesik je zcela novej nezahranej a nebo ze AVR Marantz nehraje vubec spatne :)
Kazdpopadne posun k lepsimu zvuku se dostavil.

Co se tyka regalu jeste mam v hledacku mimo tech Revelu Cabasse Bora, nicmene jsem rozhodnutej ze budu chtit udelat test primo u me doma a ne jen nekde v poslechovce. Ono se totiz klidne muze ukazat ze ty moje Wharfy nebude vubec mit duvod nakonec menit.

Zvlastni ze jsem se hrozne bal akustiky z toho kamene na stene, pred kobercem a instalaci sedacky byla mistnost velmi zvukove silna, normalni rec mluveni znela velmi silne, ale po koberci a sedacce je to uplne v poradku, naopak mam pocit ze oproti predchozimu obyvaku mam akustiku mnohem lepsi cemuz bych vubec neveril. Kazdopadne musim to nechat poslechnout nejakymu nezavislakovi ... citim na sobe totiz silny sklon k mozne neobjektivnosti :))

Jinak DAC Madmagic budu vracet, neni to vhodne reseni pro me vzhledem k tomu ze me http neumoznuje zapojeni zaroven pomoci hdmi 7.1 do recieveru a pomoci optiky do DACu, asi to v budoucnu vyresim primo nejakym sitovym prehravacem zapojenym do zesiku.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

paolo píše:Ramones
ano viděl a nejen reprosoustavy!
Měl by sis trochu rozšířit obzor. Každému tady radíš a někdy jsi úplně vedle!

Rozhodující je, aby lidé přestali kupovat věci podle internetu. Rozhodující jsou vlastní uši!
Kolego, proč máš problém s jiným názorem, než s tvým?
Revely jsem slyšel a mohu je s klidným svědomím doporučit.
Pokud se ti jejich přednes nelíbí, je to tvá věc a klidně poraď nějaké jiné...ale jak říkáš...Rozhodující jsou vlastní uši![/quote]
Jen bych byl rád, kdyby ses, vcelku zbytečně, nenavážel do příspěvků jiných členů fóra.

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

vomic, k tomu plátnu by si mohol dať repro pod strop ... a ak by boli natočené dolu, tak i hifi by mohlo byť dobré

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

V každém případě repro člověk musí slyšet. A to že mu sednou, nebo aspoň jdou do užšího výběru, je jasné po pár minutách poslechu oblíbeného alba. Já alespoň vždy nabeton poznám, který zvuk mi naprosto nesedí a které bedny nebrat. To je slyšet prostě hned. Je to jako se ženskejma, každýmu se líbí jiná. Ty Revely jsem slyšel a myslím, že jejich cena neodpovídá jejich zvuku. To je ale moje představa a je spousta lidí, které ta bedna nadchne, protože má dobrý bas. Jak říkám, musí to člověk slyšet...
Je potřeba si ty výrobce projít, alespoň pár, a udělat si představu, co je a není možné za určitý peníz. Zjistil jsem, že se dnes prodává spousta beden třeba za 70 tisíc, které prostě nehrajou dobře. Jsem ze staré školy a mé kupecké počty mi hlásí, že za moc peněz by mělo být hodně muziky. Jenže svět je pouhá džungle a bez referencí dneska člověk prodělá zadek...
Řada věcí se po netu zjistit dá, ale nakonec se na ten poslech stejně musí...

Odpovědět