porovnání vintage Pionneer A656 MK II. vz CA Azur 840A V2
porovnání vintage Pionneer A656 MK II. vz CA Azur 840A V2
Zdravím, v současné době mám zesilovač Pionneer A656 MK II. který krmím preoutem z AVR Marantz SR7005 ... zvuk oproti Marantzovi je pro mě čistčí a brilantnější. Uvažuji nad výměnou tohoto zesiku za nějaký novější který dostane z mých repro co nejlepší zvuk. V hledáčku mám CA Azur 840A V2 případně 851A. Nicméně netuším jestli poměrně velkou investicí vůbec něco získám. Vůbec nevím jak hrají dnešní kousky vůči starým hifi zesikům.
Dále případně prosím o radu jaký případný jiný současný zesilovač v ceně kolem 20-35 tis. by byl důstojným partnerem mých repro.
Dále prosím o radu, jestli D/A převodník v AVR Marantz SR7005 nahradit DAC CA Magic 100 nebo jestli z Vašeho pohledu má SR7005 dostatečně slušný D/A převodník a nemělo by to smysl.
Zdroj nahrávek: 90% flac pouštěný z XBMC media centra postaveného na obyč integrované zvukovce, posíláno v současné době HDMI WASAPI do AVR
repro: Wharfedale Opus 3
PS: bohužek nemám možnost si nikde v okolí CA zapůjčit a jelikož uvažuji o nějakém bazarovém kousku toho CA tak mě přijde blbý si za zálohu půjčit někde 100km ode mě nový s tím že jim ho zřejmě jistě vrátím.
Dále případně prosím o radu jaký případný jiný současný zesilovač v ceně kolem 20-35 tis. by byl důstojným partnerem mých repro.
Dále prosím o radu, jestli D/A převodník v AVR Marantz SR7005 nahradit DAC CA Magic 100 nebo jestli z Vašeho pohledu má SR7005 dostatečně slušný D/A převodník a nemělo by to smysl.
Zdroj nahrávek: 90% flac pouštěný z XBMC media centra postaveného na obyč integrované zvukovce, posíláno v současné době HDMI WASAPI do AVR
repro: Wharfedale Opus 3
PS: bohužek nemám možnost si nikde v okolí CA zapůjčit a jelikož uvažuji o nějakém bazarovém kousku toho CA tak mě přijde blbý si za zálohu půjčit někde 100km ode mě nový s tím že jim ho zřejmě jistě vrátím.
Re: porovnání vintage Pionneer A656 MK II. vz CA Azur 840A V2
Radit v takových případech může zodpovědně pouze ten, kdo vlastnil/vlastní oba zmíněné zesilovače, ale jediným soudcem jsou nakonec tvé vlastní uši.
Proč vlastně chceš nahrazovat Pioneera, když píšeš, že hraje brilantně?
Uvážlivě nakupovat hifi techniku není žádná legrace a pokud nechceš riskovat, tak si počkej, dokud se ti nenaskytne příležitost nějaký nový zesilovač si vyzkoušet.
Proč vlastně chceš nahrazovat Pioneera, když píšeš, že hraje brilantně?
Uvážlivě nakupovat hifi techniku není žádná legrace a pokud nechceš riskovat, tak si počkej, dokud se ti nenaskytne příležitost nějaký nový zesilovač si vyzkoušet.
Psal jsem brilatnější zvuk než AVR né brilantní
... zvuk má Pionneer lepší ale né o moc, není to rozdíl z kterýho bych si sednul na zadek.
To fakt zde není nikdo kdo porovnával dnešní současné zesilovače v ceně kolem 1000-1500 eur a starší 20 ti leté zesíky jako je Pioneer A-656 ... čekal bych, že místní hifisti budou plní zkušeností. Nemusí to být zrovna lidé co konkrétně testovali tyto mnou vypsané modely, nicméně z názoru na porovnání zesíků 20 let starých a dnešních si už člověk může udělat obrázek jestli má smysl investovat do dnešního zesilovače který je dle mnohých TOP současné doby kategorii v ceně +-1500 Eur.

To fakt zde není nikdo kdo porovnával dnešní současné zesilovače v ceně kolem 1000-1500 eur a starší 20 ti leté zesíky jako je Pioneer A-656 ... čekal bych, že místní hifisti budou plní zkušeností. Nemusí to být zrovna lidé co konkrétně testovali tyto mnou vypsané modely, nicméně z názoru na porovnání zesíků 20 let starých a dnešních si už člověk může udělat obrázek jestli má smysl investovat do dnešního zesilovače který je dle mnohých TOP současné doby kategorii v ceně +-1500 Eur.
Já si myslím, že to CAčko bude podstatně lepší. On ten Pioneer nebyl ani ve své době žádná extra třída. Tento týden jsem ho viděl na ebay za 100 Euro. Myslím si, že i to vypovídá o jeho kvalitě.
Místním hifistům nenadávej. Asi ho neměl nikdo možnost poslechnout, tím pádem nemůže soudit.
Místním hifistům nenadávej. Asi ho neměl nikdo možnost poslechnout, tím pádem nemůže soudit.
Posuzovat kvalitu podle ceny na ebay je ale nesmysl, ta se ridi i poctem dnes jeste dostupnych kousku. To, ze se „Pioneer“ tenkrat dobre prodaval je tedy i na cene videt.
“A656” byl ve sve dobe velmi dobry a slysel jsem ho v porovnani s Harmanem “HK 6500”, kteremu jsem tehdy take dal prednost, protoze byl jeste lepsi. (A i on je dnes na ebay “za babku”.
)
Oba tenkrat byli v kategorii do 1.000,-DM na spici pole, ale vyvoj sel dal a ten “Cambridge” (840) je dnes asi o dost dal (i cenove.
). Neslysel jsem ho ale, vim jen, ze po nem kamarad posilhaval a moc o nem basnil. (A ted i o te 851!
)
Nezbyde ti tedy opravdu nic jineho, nez si ho pujcit, poslechnout a teprve potom vyvodit zavery. Proc by ti melo „byt blby“ zapujcit si ho proti zaloze? Nemej strach, obchodnik s variantou, ze ho vratis od pocatku pocita, takze je to pro vas oba vlastne 50:50. Stejne tak se preci muze stat ze neodolas, a pojedes mu jen doplatit zbytek, ne? Je preci jina doba.
“A656” byl ve sve dobe velmi dobry a slysel jsem ho v porovnani s Harmanem “HK 6500”, kteremu jsem tehdy take dal prednost, protoze byl jeste lepsi. (A i on je dnes na ebay “za babku”.

Oba tenkrat byli v kategorii do 1.000,-DM na spici pole, ale vyvoj sel dal a ten “Cambridge” (840) je dnes asi o dost dal (i cenove.

Nezbyde ti tedy opravdu nic jineho, nez si ho pujcit, poslechnout a teprve potom vyvodit zavery. Proc by ti melo „byt blby“ zapujcit si ho proti zaloze? Nemej strach, obchodnik s variantou, ze ho vratis od pocatku pocita, takze je to pro vas oba vlastne 50:50. Stejne tak se preci muze stat ze neodolas, a pojedes mu jen doplatit zbytek, ne? Je preci jina doba.

Ano Ivo.fox píše:Já si myslím, že to CAčko bude podstatně lepší. On ten Pioneer nebyl ani ve své době žádná extra třída. Tento týden jsem ho viděl na ebay za 100 Euro. Myslím si, že i to vypovídá o jeho kvalitě.

Slyšel sem různé Pioneery z těch let, prostě to odpovídá zaplacenému, navíc odsloužená léta dělají své.
Oprávněný elektrotechnik by mohl zvuk jemně vylepšit. Ať výměnou kondenzátorů, nebo i nějakým lepším dílem než je použitý.
Na značce CA se mi nepozdává obrovské množství přístrojů v inzerci bazarů...
Jakoby se hifisti brzy nasytili zvuku toho zapojení ?
Rada na dálku je nemožná, a je-li ta naše rada dobrá, platí jen pro každého soudruha. Fakt je to nepřenosné.
Jsou to 2 měsíce, co sem prodával kvalitní koncák fakt dobré konstrukce. Pro mne málo "hrál".
Přesný zvuk bez naposlouchaného zkreslení není pro mne.
A pak raď kolegáčkům?
Koupě pro mne - něco skandinávského.
Integrovaný Elektrocompaniet, Hegel, teď prodává kousek po mně v TOP stavu po servisu na dalších 20 let - Teac ABX10.
Jeho zvuk z plně symetrického zdroje jako dobré CD s XLR výstupem, se blíží tomu co mám rád.
Plně rozlišené středy rozšířené do netranzistorově znějících výšek.
Bas jak z dobrého koncáku a celek šlape jak sehraná kapela.
Není to neutrální, má to prostě trošku svůj zvuk, ale zas to tolik neodhalí případně slabší zdroj zvuku.
Líbil by se mi Valdou chválený hybridní Xindak.
Pro mne platí, že i kompromisní bedna zahraje mocinky na silném a kvalitním zesilovači.
Proto považuju lehké přeinvestování do pořádného zesilovače, za jistotu spokojenosti.
Co se beden Whaffedale týká, podle téhle recenze:
http://www.6moons.com/audioreviews/whar ... pus23.html
to chce spíš přesný výrazný zesilovač. Maj mít zahlazené výšky, spíš méně důrazné.
Bipolární přesný dělenec nebo integráč, s dvěma páry tranzistorů na kanál, ale spekuluju. Jsme na laickém fóru.
K bastlířům blíž bys byl na Slovanetu a bednám rozumí na audiowebu.
tak jsem včera obvolával Hifi studia a zjišťoval kde lze zapůjčit v mém dosahu CA Azur 840 nebo 851 na pár dnů za zálohu (moc jsem většinou nepochodil, nikde ho na liberecku neměli) až jsem volal distributora CA pro dotaz kde to můžou u nás mít a místo tipu jsem dostal nabídku, kterou jsem nemohl odmítnout. Byl mě nabídnut fungl nový CA AZUR 851A s poškozeným přepravním obalem - krabicí (jinak samotný zesik bez jakéhokoliv poškození a s plnou zárukou) za necelých 26 tis. Kč a k tomu DAC MAGIC+ s 50% slevou z výstavy. Takže jsem to vzal oboje a dnes napjatě očekávám kurýra.
Šel jsem do toho s rizikem a vědomím, že cena je skvělá a pokud mě to zvukově neosloví tak nebude asi problém jak zesik tak i DAC bez prodělku prodat.
Problém mám ale s repro, po přestavbě obýváku nemám jinou možnost než reproduktory mít od sebe cca 5m a to v rozích, repektive max. 50cm od bočních zdí a max 20cm od zadní zdi. Obávám se velkýho průseru ... bohužel není žádná možnost je postavit jinak.
Šel jsem do toho s rizikem a vědomím, že cena je skvělá a pokud mě to zvukově neosloví tak nebude asi problém jak zesik tak i DAC bez prodělku prodat.
Problém mám ale s repro, po přestavbě obýváku nemám jinou možnost než reproduktory mít od sebe cca 5m a to v rozích, repektive max. 50cm od bočních zdí a max 20cm od zadní zdi. Obávám se velkýho průseru ... bohužel není žádná možnost je postavit jinak.

...tak to tě lituju, vyhozené peníze
Při takovém rozestavení stačilo obyčejné DK se subem na poslech při práci nebo domácí dance párty...

Při takovém rozestavení stačilo obyčejné DK se subem na poslech při práci nebo domácí dance párty...
Pět metrů je dost. Není možnost dát bedny blíž k sobě, třeba před nábytek ?
Bohuzel, prostredek mistnostni v siri 3 m zabira elektricke rolovaci platno a hned vedle nej jsou z jedne strany pruchozi dvere ... takze repro musim dat az za pruchod dveri. Proste jinak to vyresit nejde.
Pokud to bude fakt hrat spatne tak jedine reseni je zmena repro.
A to bud nejake podlahove repro co neni vyssi nez 63 cm (coz je vyska kam dojede platno) nebo postavit regalovky na zem pod platno coz by oboje umoznilo dat repro 3 m od sebe a dostatecne od rohu, pripadne nejake repro co jde zavesit na zed do vysky 2m nad dverni ram nasmerovane lehce seshora dolu umistene 3,5 m od sebe tesne vedle platna .. napada me repro Cabasse Riga.
Netusim ale jak by byt hodne kvalitni regalovky hraly kdyz budou defakto stat na podlaze ci jak by hraly naopak repro z vysky 2,2 m.
Nejaky Tip?
Pokud to bude fakt hrat spatne tak jedine reseni je zmena repro.
A to bud nejake podlahove repro co neni vyssi nez 63 cm (coz je vyska kam dojede platno) nebo postavit regalovky na zem pod platno coz by oboje umoznilo dat repro 3 m od sebe a dostatecne od rohu, pripadne nejake repro co jde zavesit na zed do vysky 2m nad dverni ram nasmerovane lehce seshora dolu umistene 3,5 m od sebe tesne vedle platna .. napada me repro Cabasse Riga.
Netusim ale jak by byt hodne kvalitni regalovky hraly kdyz budou defakto stat na podlaze ci jak by hraly naopak repro z vysky 2,2 m.
Nejaky Tip?
A posun plátna není možný? tj. aby se nespouštělo až tak nízko, případně jej posunout více do strany, aby šlo dát repro po jeho stranách a nezasahovalo přitom do dveří? Jinak mi to tedy přijde jako dost unáhlený nákup, když není pořešená zásadní otázka "kam s ním" (nebo v tomto případě spíše "s nimi"). Jaké je vlastně rozestavění repro teď?
Posun platna mozny neni. Je zaveseno plne na strop a vysuv zkratit uz nelze.
Unahleny nakup myslis v cem? Ty Wharfedale Opus 3 mam uz 2 roky kdy jsem jeste netusil ze bude tak komplexni rekonstrukce obyvaku
)
Unahleny nakup myslis v cem? Ty Wharfedale Opus 3 mam uz 2 roky kdy jsem jeste netusil ze bude tak komplexni rekonstrukce obyvaku

Myslel jsem ten CA 851A + DAC MAGIC ... bojim se, aby možnosti těchto strojků nebyly zbytečně degradovány nevhodným rozmístěním repro. Spíš vidím jako drobnou chybku to, že se stereo reprodukcí (rozmístěním repro) nebylo počítáno při plánování rekonstrukce obýváku.
Jeste me napada reseni nejakych hifi zavesnych repro pouze pro stereo umistenych na zed ktere prekryje platno kdyz se rozvine, otazka je jestli vubec nejake zavesne repro s hloubkou do 25 je vubec. Platno je od zdi predsazene o 25 cm.
Pak bych udelal pro DK a stereo oddelene sady repro.
Pak bych udelal pro DK a stereo oddelene sady repro.
nemas to platno nahodou priezvucne? to by mohli repro i za neho.