Sroll LYRIC

Integrované i dělené zesilovače, předzesilovače, koncové zesilovače, monobloky, ...
Odpovědět
pasul
Kontaktovat uživatele:

Re: Sroll LYRIC

Příspěvek od pasul »

Další boruk pytlík. Nakoupím součástky (Mundorf, Accuton, Eton atd.) a je to. Ušetřím miliony. A všem to natřu s mým DIY. A kecy o holém zadku rozhodně neodpadnou. Proč by to asi člověk řešil, kdyby neměl holý zadek co loulo?

Ale zase jsem se po ránu fakt zasmál. :lol:

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

jiříček

máš recht!
zrovna včera jsme s členem pytlem konečně nakoupili všechny součástky na srolla a postavíme si ho sami.
bratru za 200.000.
sice v horší krabici, ale součástky máme úplně stejné.
300 talířů doma!
za ty si postavíme ještě přesnou kopii beden wilson audio sophia.
prakna,měniče a výkresy máme.
výhybku nám navrhne kamarád, co montuje muziku do aut.
to je fajnšmekr.
a ještě nám tak kilo zůstane!!.
tak se na to hifi musí.
rozumem a českým umem!

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Nebude to tím vedrem?
Pavel Macura Audio

jiříček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jiříček »

Tady nebyla řeč o skupování krámů,které Vám za těžké peníze prodávají prodejci a o jejiž funkčnosti a smyslu mám své pochyby,ale zcela odlišné řešení založené na elektroakustice a vývoji posledních let.Kopírovat nesmysly druhých,není moje parketa,ale vlastní cesta za přirozeným zvukem. Bohužel se stále ujišťuji o jedné zkutečnosti,většina se klaní před něčím co nemá z hlediska akustiky a fyziky žádný smysl,zejména ty různé patvary reprobeden,zlaté šroubky a pod.Veškerým kriteriem pohledu na věc je estetika,hodnotí se množství promrhaného materiálu,poskládání kabelů a pod,aniž by někdo jen tušil jaký to má konečný efekt,hlavně,že to vypadá hezky a je to dostatečně drahé,aby si to mohli koupit jen ti (lepší).
Pokud bude zájem,mám hotový prototyp o kterém jsem se zmínil a při jeho prezentaci můžeme vklidu pohovořit o *thumbs up* dalším brouku pytlíkovi.

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Milý pane Jiříčku,

jste v tématu Šroll. Shazujete něco, co znáte, nebo je to jen spekulace?

PM
Pavel Macura Audio

Mamut
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mamut »

*offtopic* jiříček „rovná se“ V.Mejto? :)

jiříček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jiříček »

PMA píše:Milý pane Jiříčku,

jste v tématu Šroll. Shazujete něco, co znáte, nebo je to jen spekulace?

PM
Něco shazovat není mým cílem,pouze se snažím upozornit na skutečnost kterou je ovlivněna převážná část zdejšího osazenstva (Bohužel se stále ujišťuji o jedné zkutečnosti,většina se klaní před něčím co nemá z hlediska akustiky a fyziky žádný smysl,zejména ty různé patvary reprobeden,zlaté šroubky a pod.Veškerým kriteriem pohledu na věc je estetika,hodnotí se množství promrhaného materiálu,)
Sroll může být dobrým zesilovačem,ale mnohá použitá konstrukční řešení jsou neadekvátní a nelogická (ale pouze v tom případě,pokud nemají atakovat cenu nad 500 000).Na vysvětlenopu asi tolik:pokud bylo záměrem vytvořit cosi vyjímečného,tak se to povedlo do puntíku,pokud chce někdo poslouchat muziku,tak to ta správná cesta rozhodně nebude.
Jinak se klidně nechám poučit o tom z jakého důvodu si tento zesilovač pořídít,z poslechu a přečtení názorů na tomto fóru jsem k tomuto rozhodnutí nedošel.

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

jiříček píše:...,ale mnohá použitá konstrukční řešení jsou neadekvátní a nelogická (ale pouze v tom případě,pokud nemají atakovat cenu nad 500 000)....
Tak to mě hooodně zajímá. Prosím přesně popsat tyto neadekvátní a nelogická řešení. Budu to následně konzultovat přímo s Luďkem Srollem.

On je technický perfekcionalista do posledního detajlu. A tomu podřídí například i vzhled. A všechny technické řešení mají naprosto přesně daný důvod použití. Viděl a slyšel jsem toho opravdu hodně přímo od konstruktéra tohoto přístroje. Obávám se člověče, že vůbec nevíš co vykládáš. Ale není nic jednoduššího, než se dát do toho. Postav takový přístroj a šup s tím na trh. Moc se na to těším a fandím ti....

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

pma+pasul+mamut....

nevěřím, že jiříček vůbec viděl srolla. krom fotek na webu.
max. na výstavě.
tady kolem prahy tomu říkáme "dvd". dost velká drzost.
v praze se tomu říká "blábol na blábol".
ale jsme na otevřené scéne, že?
....také se těším na fotky vnitřku jeho přístroje.
:-)

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Předem to ještě neodsuzuji. Uvidíme které konkrétní konstrukční věci jiříčkovi vadí. Ono nikdo není dokonalý. To je taky fakt.

kazzatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kazzatel »

Celá tahle diskuse mi něco připomíná: rokování Papuánců o fenoménu Cargo...měli podobný ánung o celý problematice jako v zde... :roll:

Tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tony »

Asi tak, 90% ľudí ho tu nepočulo, a už vôbec nie v kľude - doma, ale kecajú o tom najviac.
Fakt zábavné...

jiříček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jiříček »

O zesilovači Lyric a jeho konstrukčním řešení si pohovořím s jeho konstrukterem osobně,na to žádného mluvčího nepotřebuji.Je mi líto,že mou myšlenku nikdo nepochopil a podsouváte mi výrobu něčeho co stojí na pokraji mého zájmu.Bylo by to na hodně dlouhé vysvětlování a ne všichni by to asi pochopili,tudíš tuto debatu nechme na osobní shledání,aby zde nevznikalo zbytečné dusno.Krátce řečeno,moje řešení vychází z dobře navržené reprosoustavy a ne zesilovače,zbytek si domyslete.

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Jo. Přesně jak jsem čekal....

Matrix
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Matrix »

jiříček píše:O zesilovači Lyric a jeho konstrukčním řešení si pohovořím s jeho konstrukterem osobně,na to žádného mluvčího nepotřebuji.Je mi líto,že mou myšlenku nikdo nepochopil a podsouváte mi výrobu něčeho co stojí na pokraji mého zájmu.Bylo by to na hodně dlouhé vysvětlování a ne všichni by to asi pochopili,tudíš tuto debatu nechme na osobní shledání,aby zde nevznikalo zbytečné dusno.Krátce řečeno,moje řešení vychází z dobře navržené reprosoustavy a ne zesilovače,zbytek si domyslete.
hahaha, už vidím Luďka, jak s Vámi hovoří o konstrukčním řešení *2thumbsup*
Možná ve smyslu "toto je trafo, toto je kondenzátor...

Odpovědět