WiiM vibelink amp
Re: WiiM vibelink amp
Zajímalo by mě, zda má dálkové ovládání (změna hlasitosti). V diskusích jsem se dočetl že není, v obchodě na Amazonu není součástí balení...nicméně nějaké obrazky s dálkovým ovladačem jsem našel. Jak to je?
Zde je screen z uživatelské příručky.
Dálku tam nějak nevidím. Na samotném přístroji taky není vidět nějaký infra přijímač. A jelikož to nemá Wi-Fi ani Bluetooth, tak to bude všechno růčo fůčo.Re: WiiM vibelink amp
Asi je to myšleno se spárováním s WiiM Ultra
Koudy --- Zázrak by byl, kdyby se podařilo postavit třeba maličký dobře hrající lampáč. Ale třída D prostě maličká je. Je to samozřejmě způsobeno vysokou účinnosti těch zesilovačů, třeba ten použitý TI TPA3255 ji má 90%!!! a parametry jsou už dnes ukázkové.
Moderní D class integráč zkrátka může být "malé pivo" s parametry a výkonem běžného hifi stroje střední třídy.
Ale musí být dobře zkonstruovaný a postavený, protože jsou věci, které nesmíš podcenit, aby to dobře hrálo.
Vibelink tohle zdá se splňuje.
No uvidíme...
WiiM je představa o hifi lidí, kteří přišli od počítačů a software.
Moderní D class integráč zkrátka může být "malé pivo" s parametry a výkonem běžného hifi stroje střední třídy.
Ale musí být dobře zkonstruovaný a postavený, protože jsou věci, které nesmíš podcenit, aby to dobře hrálo.
Vibelink tohle zdá se splňuje.
No uvidíme...
WiiM je představa o hifi lidí, kteří přišli od počítačů a software.
Přes víkend jsem měl doma monobloky Topping B200. Špičkové měření, dost chválené, ale mě za srdce nechytily. Dynamika na všech pásmech skvělá, ale celkově ploché bez života, ale věřím, že pro milovníky hard/heavy to bude bomba. Je to budoucnost o tom žádná.
Aleskla --- No, Déčka už na tom dneska jsou jako jiné třídy --- můžou znít hodně odlišně.
Ten dálkáč asi vážně není
To mi hlava fakt nebere.
S takovou je Vibelink zralý na rychlou mkII verzi s dálkáčem a asynchronním usb vstupem.
Ten dálkáč asi vážně není

S takovou je Vibelink zralý na rychlou mkII verzi s dálkáčem a asynchronním usb vstupem.
Bylo to mysleno jak pise Aleska, muze to mit top mereni, parametry a kdo vi co, ale kdyz nechytne za srdce ..... nerikam, ze tak nutne hraji vsechny "D" zesiky!
Ma zkusenost, kdyz se pouzije "D" v delenci nebo bi-amp a je sparovany s necim klasickym, idealne lampou
.
Jinak tomuto smeru fandim a verim ze to bude v budoucnu trend - kompaktni rozmery, minimum odpadniho tepla, prizniva startovaci cena atd.
Jsem zvedavy kdo tu prvni hodi zkusenosti s WiiM Vibelinkem
.
Ma zkusenost, kdyz se pouzije "D" v delenci nebo bi-amp a je sparovany s necim klasickym, idealne lampou

Jinak tomuto smeru fandim a verim ze to bude v budoucnu trend - kompaktni rozmery, minimum odpadniho tepla, prizniva startovaci cena atd.
Jsem zvedavy kdo tu prvni hodi zkusenosti s WiiM Vibelinkem

Koudy42,Aleskla,jestli pojedete o víkendu do Prahy na výstavu,zaskočte si ke mně na poslech PURIFI EVAL1 Eigentakt,to je jiná déčková liga
https://purifi-audio.com/eigentakt

https://purifi-audio.com/eigentakt
Topping B200 není déčko.
Tomas: rád se stavím
Topping B200 není v Dečku? Aha. Tak to pardon, ještě jsem do této kategorie nezabřehnul tak jsem se asi spletl.
Topping B200 není v Dečku? Aha. Tak to pardon, ještě jsem do této kategorie nezabřehnul tak jsem se asi spletl.
Takže jde spíše o konec "s regulací", pro spojení s ultra nebo pro plus asi cajk. Jen poslední dobou protáčím hodně CD, tak zřejmě počkám na verzi "PRO" s dálkovým, jak zmiňuje dadaft.
Nevím jestli jsi to dobře pochopil, ale ty chceš počkat na verzi Vibelink Pro s dálkou? Nebo na verzi Pro čeho?
Dadaft píše...Vibelink je ještě vylepšený Pro...a to je podle mě myšleno na Wiim Amp Pro.
Pokud ne, má zřejmě informace jako nikdo jiný. Nový Vibelink (ne Pro) se sotva začal, či spíše začne prodávat a on už by hlásil novou verzi
? To snad ne.
Dadaft píše...Vibelink je ještě vylepšený Pro...a to je podle mě myšleno na Wiim Amp Pro.
Pokud ne, má zřejmě informace jako nikdo jiný. Nový Vibelink (ne Pro) se sotva začal, či spíše začne prodávat a on už by hlásil novou verzi

sháním o něm co nejvíce informací (proto jsem toto téma založil) než si ho poslechnu. Dálkové ovládání hlasitosti u zesilovače je pro mě zásadní.
A stejně jako existuje rozdíl mezi pro a pro plus nebo amp a amp pro (pořešená zpětná vazba, výrazně jiné měření) tak osobně tyhle věci úplně neřeším a vždy dám na osobní poslech. Dále na základě vývoje u wiim předpokládám, že se v budoucnu objeví verze s dálkou (můj názor) - dadaft tento názor zmínil jako první zde (..."S takovou je Vibelink zralý na rychlou mkII verzi s dálkáčem a asynchronním usb vstupem..."), proto jsem se na něj odkázal.
A stejně jako existuje rozdíl mezi pro a pro plus nebo amp a amp pro (pořešená zpětná vazba, výrazně jiné měření) tak osobně tyhle věci úplně neřeším a vždy dám na osobní poslech. Dále na základě vývoje u wiim předpokládám, že se v budoucnu objeví verze s dálkou (můj názor) - dadaft tento názor zmínil jako první zde (..."S takovou je Vibelink zralý na rychlou mkII verzi s dálkáčem a asynchronním usb vstupem..."), proto jsem se na něj odkázal.
Kofim --- mně se to s tou dálkou až nechce věřit, Amp i Amp Pro dálku mají, možná to jen zapomněli napsat na stránky, chyby se dějí....... každopádně až se objeví u nás objednávám a dám vědět.

Mě Vibelink začíná fascinovat, jak o něm zjišťuji víc.
Třeba ten PFFB (Post Filter Feedback Technology) není nějaká náprava chyby (jak jsem psal), ale skutečně jejich konstrukce, která nejen zmenšuje zkreslení, ale hlavně vylepšuje odolnost zesilovače na zátěž beden, která způsobuje frekvenčně závislou ztrátu výkonu. To je největší slabina třídy D. Ale řešitelná, jak už ukázal Putzeys u Purifi. PFFB kompenzuje vliv impedančních vlastností různých reprosoustav a zajišťuje, že se zesilovač nehroutí a vždy dodá dostatek výkonu pro všechny frekvence. A díky tomu D class vstoupila do hifi.
Taky se mi líbí ten posun v chlazení, které je dle datasheetu TPA3255 taky důležité, protože může vést ke frekvenčně závislé ztrátě výkonu jako u zátěže bednama. Zdaleka to ovšem není tak kritické a nové chlazení je tak masivní, že se zesilovač ani moc nezahřeje. Čipy D/A převodníku a výkonového stupně jsou napřímo připojeny k perforovanému chladiči přes celý půdorys, který je spojený s celým hliníkovým šasi a odvod tepla je ukázkový.
Celkově inženýrsky perfektně zvládnuté, se mi zdá. A to není nepodstatné.
A čínská výroba zaručuje nejen špičkovvé dílenské zpracování, ale i nehoráznou cenu. V Evropě by stálo polovinu jen to blbé šasi.
Ale hlavně se mi líbí ten celkový koncept, díky tomu, že to nemá obrovské trafo ani chladiče je celkový vzhled úplně jiný, je to zkrátka D class, který je svůj a je na to hrdý.
Zesilovač, který nevypadá ani jako lampáč, ani jako tranzistor.
Pokud jde o vstupy, není to ideál, ale TV půjde optikou, a PC připojím do coaxu přes digitálně-digitální convertor Topping D10s (usb -> coax)............... takže v poho................ fakt jsem zvědav, jak to bude hrát

Mě Vibelink začíná fascinovat, jak o něm zjišťuji víc.
Třeba ten PFFB (Post Filter Feedback Technology) není nějaká náprava chyby (jak jsem psal), ale skutečně jejich konstrukce, která nejen zmenšuje zkreslení, ale hlavně vylepšuje odolnost zesilovače na zátěž beden, která způsobuje frekvenčně závislou ztrátu výkonu. To je největší slabina třídy D. Ale řešitelná, jak už ukázal Putzeys u Purifi. PFFB kompenzuje vliv impedančních vlastností různých reprosoustav a zajišťuje, že se zesilovač nehroutí a vždy dodá dostatek výkonu pro všechny frekvence. A díky tomu D class vstoupila do hifi.
Taky se mi líbí ten posun v chlazení, které je dle datasheetu TPA3255 taky důležité, protože může vést ke frekvenčně závislé ztrátě výkonu jako u zátěže bednama. Zdaleka to ovšem není tak kritické a nové chlazení je tak masivní, že se zesilovač ani moc nezahřeje. Čipy D/A převodníku a výkonového stupně jsou napřímo připojeny k perforovanému chladiči přes celý půdorys, který je spojený s celým hliníkovým šasi a odvod tepla je ukázkový.
Celkově inženýrsky perfektně zvládnuté, se mi zdá. A to není nepodstatné.
A čínská výroba zaručuje nejen špičkovvé dílenské zpracování, ale i nehoráznou cenu. V Evropě by stálo polovinu jen to blbé šasi.
Ale hlavně se mi líbí ten celkový koncept, díky tomu, že to nemá obrovské trafo ani chladiče je celkový vzhled úplně jiný, je to zkrátka D class, který je svůj a je na to hrdý.

Pokud jde o vstupy, není to ideál, ale TV půjde optikou, a PC připojím do coaxu přes digitálně-digitální convertor Topping D10s (usb -> coax)............... takže v poho................ fakt jsem zvědav, jak to bude hrát

nojo a pak si ten zvuk dokonale měřícího zesilovače zprzní připojeným gramofonem protože to hraje "analogově", kdepak dadafte nemá význam se honit za dokonalým zesilovačem protože lidé nechtějí aby to hrálo věrně ale hezky