WiiM vibelink amp
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: WiiM vibelink amp
To není nic proti ničemu.
Prostě koncak u kterého se počítá s použitím předzesilovače.
Prostě koncak u kterého se počítá s použitím předzesilovače.
Trochu divné to produktově je, protože logickým spojením např. s WiiM Ultra jsem si koupil 2x DAC a 2x ovládání hlasitosti. Větší smysl by byl, kdyby to byl opravdu čistý koncák, jako to třeba má v nabídce Eversolo. Nebo naopak kdyby doplnili nabídku o čistý streamer bez DAC a bez ovládání hlasitosti. Ale to by pak Vibelink musel mít dálkáč.
Jo, trochu to nedává smysl. Když není dálka, tak se asi předpokládá, že bude zesilovač na pracovním stole vedle monitoru počítače................... takže logicky chybí asynchronní usb vstup, což je jediná vhodná varianta pro PC. K počítači patří externí usb dac, to se nedá okecat.
Na druhou stranu Wiim dálka pro AMP i AMP PRO jde za pár kaček běžně koupit, takže možná bude fungovat i pro Vibelink, ne?
https://www.audiophonics.fr/en/remote-c ... hV_6jGQWE8
Anebo to je brutal purismus maximus ??? Jen tři vstupy, žádné korekce, žádné nadbytečné obvody ani dálkové ovládání.............. ???
P.S. Mimochodem výkon zesilovače není 2x100W/8ohm, jak uvádí výrobce, ale 2x 73W/8ohm a 2x 134W/4ohm, při běžném měření pod 1% THD+N. Kdysi jsem měl koncák s fakt citlivými měřáky. S běžnou muzikou (pop, rock) jsem se málokdy i ve špičkách dostal nad 1W výkonu, nikdy nad 10W. Klasická symfonická hudba je nesrovnatelně náročnější na výkon, ale ani s ní jsem se nikdy nedostal nad 50W. Ani v rychlých špičkách. 2x 73W/8ohm je s rezervou dostačující na běžný domácí poslech...
Na druhou stranu Wiim dálka pro AMP i AMP PRO jde za pár kaček běžně koupit, takže možná bude fungovat i pro Vibelink, ne?
https://www.audiophonics.fr/en/remote-c ... hV_6jGQWE8
Anebo to je brutal purismus maximus ??? Jen tři vstupy, žádné korekce, žádné nadbytečné obvody ani dálkové ovládání.............. ???

P.S. Mimochodem výkon zesilovače není 2x100W/8ohm, jak uvádí výrobce, ale 2x 73W/8ohm a 2x 134W/4ohm, při běžném měření pod 1% THD+N. Kdysi jsem měl koncák s fakt citlivými měřáky. S běžnou muzikou (pop, rock) jsem se málokdy i ve špičkách dostal nad 1W výkonu, nikdy nad 10W. Klasická symfonická hudba je nesrovnatelně náročnější na výkon, ale ani s ní jsem se nikdy nedostal nad 50W. Ani v rychlých špičkách. 2x 73W/8ohm je s rezervou dostačující na běžný domácí poslech...
Obdivuji Tvůj optimismus ohledně toho dálkového ovládání.
Asi nejlepší shrnutí toho co tam není je zde:
https://www.audiosciencereview.com/foru ... st-2258514
A proč by měla? Už jsem přečetl dost materiálu o tomto zesilovači a nikde ani zmínka o fungování dálky.
Asi nejlepší shrnutí toho co tam není je zde:
https://www.audiosciencereview.com/foru ... st-2258514
V tom případě to kluci od WiiM trochu nezvládli, co jiného k tomu říct.............. nedávno neměl dálkáč jeden hodně drahý zesilovač a v mkII verzi už byl. Dálkáč je dnes holt nutnost a dokonce ani statusová značka to nedokáže obejít.
Budu ho zkoušet v ložnici, kde z prostorových důvodů mám zesilovače na polici přímo u ruky a delší repro kabely, takže jsem v klidu.
Jsem zvědavý hlavně na zvuk téhle nové třídy D, která už nechce vypadat jako tranzistorový zesilovač, ale je svá.......... nepotřebuje velkou skříň ani vážit půl metráku...
Budu ho zkoušet v ložnici, kde z prostorových důvodů mám zesilovače na polici přímo u ruky a delší repro kabely, takže jsem v klidu.

Zeptal jsem se bota na jejich stránkách a ten tvrdí, že tam dálka je
a když jsem ho trochu rozpovídal, že v manuálu o něm zmínka není, tak se opravil. Žádný kompatibilní ovladač mi nedoporučil, prý jen bluetooth ovládání přes mobil a tablet
a když jsem ho trochu rozpovídal, že v manuálu o něm zmínka není, tak se opravil. Žádný kompatibilní ovladač mi nedoporučil, prý jen bluetooth ovládání přes mobil a tablet
Takže zase blbost. Alespoň podle mě. Vždyť to žádné BT nemá.
Vypadá to, že bluetooth tam je:
The Vibelink Amp does not include a remote control or streaming functions as these are present in the WiiM Ultra. On the front of the Vibelink Amp is an analog volume control and a selector button that cycles through the RCA (analog) and Optical and Coaxial (digital) inputs. There is a standby/factory reset button on the rear of the Vibelink Amp. The Vibeamp Amp can be powered on via a 12V trigger from another component such as a WiiM Pro/Pro Plus music streamer or from the WiiM Ultra. However no 12V trigger cable is supplied with these components. (I used the 3.5mm auxiliary connector cable that is included with the WiiM Mini (Mini sold separately) to supply the trigger signal and it worked to supply the 12V trigger signal from the Ultra to the Vibelink Amp). The WiiM Vibelink Amp can receive firmware updates over Bluetooth (BT) from your phone. You can also turn the Vibelink Amp on and enter standby mode using the WiiM Home app and your phone.
Uživatelská recenze z US amazonu, kde se už 3 týdny prodává
https://www.amazon.com/dp/B0DYJ4TPBX
The Vibelink Amp does not include a remote control or streaming functions as these are present in the WiiM Ultra. On the front of the Vibelink Amp is an analog volume control and a selector button that cycles through the RCA (analog) and Optical and Coaxial (digital) inputs. There is a standby/factory reset button on the rear of the Vibelink Amp. The Vibeamp Amp can be powered on via a 12V trigger from another component such as a WiiM Pro/Pro Plus music streamer or from the WiiM Ultra. However no 12V trigger cable is supplied with these components. (I used the 3.5mm auxiliary connector cable that is included with the WiiM Mini (Mini sold separately) to supply the trigger signal and it worked to supply the 12V trigger signal from the Ultra to the Vibelink Amp). The WiiM Vibelink Amp can receive firmware updates over Bluetooth (BT) from your phone. You can also turn the Vibelink Amp on and enter standby mode using the WiiM Home app and your phone.
Uživatelská recenze z US amazonu, kde se už 3 týdny prodává
https://www.amazon.com/dp/B0DYJ4TPBX
No asi to nebude taková bomba dle tohoto hodnocení. I když je to jen jeden názor.
Přeloženo v překladači. Já osobně bych koupil raději Wiim Amp Pro kde si můžu přidat korekce.
Přeloženo v překladači. Já osobně bych koupil raději Wiim Amp Pro kde si můžu přidat korekce.
Nevím. Tak jsem se těšil, až si ten zesilovač pořídím. Podle těch článků to vypadalo, že bude úžasný. Přitahoval mě svou jednoduchostí. Mám stereofonní sestavu ze staré školy. Gramofon. Gramofonový předzesilovač. Pasivní reproduktory. Zesilovač. Velmi rád poslouchám a kupuji vinyly. Už od 60. let. Jak již bylo řečeno, moje současná sestava reproduktorů Klipsch Reference R-50M přes AIYIMA 19 PR0 na mě udělala velký dojem. Zvýšil jsem výkon elektronek na GE5654W a zní to pozoruhodně i s nastaveným plochým ekvalizérem. Má to velmi hlubokou a dobře strukturovanou zvukovou scénu. Vlastně docela úžasné za cenu pod 200 dolarů i s upgradem lamp. Mám omezený prostor, takže když jsem viděl, že WiiM přichází s Vibelinkem, audiofilskou kvalitou, řekl jsem si, že když můj systém zní tak dobře teď, jen si představte, o kolik lépe by mohl znít i s Vibelinkem. No, myslím, že Vibelink dělá to, co má, ale nezní mi to moc muzikálně. Je tam dobrá čistota a separace, ale pro mě to zní ploše a bez života. Rozhodně nemá hloubku a nevyzdvihuje to nejlepší z mých reproduktorů nebo desek. Podle mě mu chybí muzikálnost. Ale možná je to to, pro co je navržen... velmi plochá odezva. Každopádně to hodlám vydržet, ale znovu jsem připojil svou AIYIMU a jsem velmi spokojený s tím, jak zní s mým gramofonem a reproduktory. A odpověděl jsem si na otázku, která mi vrtala hlavou. Ne vždy je tráva zelenější na druhé straně. Chci ještě dodat, že asi největším zklamáním z tohoto zesilovače je pro mě nedostatek drajvu v nízkých frekvencích. Prostě mu opravdu chybí jakákoli nízkofrekvenční síla a nemá žádnou sílu. Zní mi to, jako by potřeboval zesílit basový ekvalizér. DODATEK: Znovu jsem připojil Vibelink ke svému systému, abych ho na jeden den vyzkoušel. Bohužel musím říct, že to bylo stále zklamání. Basová odezva je velmi chudokrevná. Chci, aby bylo jasné, že si nemyslím, že je na tomto zesilovači něco špatně, jen mi nezní tak dobře, jako moje současná sestava. Rozhodl jsem se ho vrátit.
Zajímavé, popisovaný projev mi trochu připomíná Fosi ZA3 - také takové ploché na barech a bez drajvu. Počkám si na srovnání.

Jen pro představu, s čím borec srovnával a co zvítězilo --- AIYIMA T9 PR0 je lampové Déčko za 3000,- i s dovozem z Číny.
Základem je podobný, jen mnohem méně výkonný D class čip TPA3250, bez ošetření zpětnou vazbou, takže po připojení beden se frekvenční charakteristika zvlní jako oceán v bouři. A k tomu připočtěme laciné lampy a zvuk bude opravdu hodně "svůj" - na tuhle "muzikálnost" se Vibelink asi fakt nechytá...
Prodává se i na Amazonu. Zaujala mne recenze:
https://www.amazon.de/-/cs/dp/B0BM3NP54 ... FxmMjepOEB
Je to poprvé, co píšu recenzi na Amazonu, ale kvalita a jednoduchost tohoto zařízení na mě opravdu zapůsobila. Předtím jsem vyzkoušel drahý zesilovač za 2000 eur a retro zesilovač z 80. let pro můj gramofon. Ale vždy jsem byl nespokojen s kvalitou zvuku. Nicméně, kvalita zvuku tohoto zesilovače mě opravdu překvapila - konečně jsem dostal zvuk, který jsem hledal.

https://www.amazon.de/-/cs/dp/B0BM3NP54 ... FxmMjepOEB
On to vážně bude asi povedený zesík:
No zrovna Fosi ZA3 i V3 zrovna doma testuji a basy jsou velmi solidní a už na poměrně nízké hlasitosti. Spárované s Elfton Vigo. Zřejmě budou tyto zesíky citlivé na zátěž. Když jsem V3 slyšel na 8 ohm bednách (nějaké sloupky AQ), tak to nebylo nic moc. Nicméně to ale odpovídá výsledkům měření na ASR fóru, kdy s 8 ohm zátěží mohou být zdůrazněné výšky a basy tak nějak upozaděny.
Tomu nevěřím. A to říkám jako ten, kdo rád nachází dobrý zvuk u levných strojů. Ale tyhlety superlevné dac/ampy, ještě pokud jsou to lampové hybridy, tak to je bez šance. Znám třeba Taga Harmony HTA-700B z tohohle ranku. Zkreslení je naprosto katastrofální, známé (televizní) tváře mluví jiným hlasem, všechno zní divně.............. nedá se to vydržet. Skoro mono koule tekutého zvuku --- a když připojíš složité bedny, tak už to je jen groteska na zvuk...
Aiyiama má o dost lepší, modernější součástky než Taga, to je pravda, ale rozdílů moc nebude.
Ale najdou se zapálení fanoušci, jinak to ani být nemůže...
V kategorii pod 5 tisíc žádná revoluce není. Hraje to všechno jako laciný šunt.
Zato Vibelink mi příjde v tomhle směru hodně nadějný, doufám, že to bude první kvalitní hi-fi zesilovač pod 10 tisíc, který poznám. Z vnějšku má našlápnuto, ale rozhodne se, až příjde krabice.

A vůbec nechápu obavy, že bude nějaký tenký a slabý na basech. Vždyť je to Déčko!!! Bas bude sytý a masivní, ale přitom pružný a zábavně rytmický. Společně s hladkostí a neagresivitou základní plusy zvuku třídy D. Bas Vibelinku nebude moc jiný od WiiM Ampu, kde to pan Březina popsal jasně:
https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... 9-wiim-amp