ATC ..britský highend
Re: ATC ..britský highend
věřím profíkům v ATC že ty jejich siliče jsou nadimenzovaný dostatečně
pokud vím tak nový ATC40ky v aktivu mají aktivní vyhybku a to je jinej level než bedna s klasickou vyhybkou krmená čímkoliv většinou kompromisním po dlouhým kabelu atd
pokud vím tak nový ATC40ky v aktivu mají aktivní vyhybku a to je jinej level než bedna s klasickou vyhybkou krmená čímkoliv většinou kompromisním po dlouhým kabelu atd
ta mřížka je samo proti mechanickýmu poškození měničů , ne prachu ..to je zbytečnýkychtax píše:Nevím jak je to myšleno s tou kovovou mřížkou.. Na co tam je? (před prachem přece neochrání)
Můj názor je, že aktivní řešení je obdobně kvalitní, ale spíše lepší jen pro čistě basové pásmo. Tam se totiž neprojeví negativa technického řešení aktivní vyhybky.
Pro zbytek pásem je vhodnější pasivní vyhybka z kvalitních součástek a vlastní volba zesilovače. V aktivním řešení tvoří vyhybku několik operačních zesilovačů v signálové cestě, které jsou zvukovým kompromisem ve zpracování linkového signálu a zvyšují šumovou úroveň.
1.Aktivní řešení je pro člověka, který se nechce zabývat hledáním a výběrem vhodného zesilovače a raději volí pohodlnější variantu dva v jednom.
2.Použití v profesionální sféře ve zvukovém studiu zase přináší praktičtější řešení.
Pro zbytek pásem je vhodnější pasivní vyhybka z kvalitních součástek a vlastní volba zesilovače. V aktivním řešení tvoří vyhybku několik operačních zesilovačů v signálové cestě, které jsou zvukovým kompromisem ve zpracování linkového signálu a zvyšují šumovou úroveň.
1.Aktivní řešení je pro člověka, který se nechce zabývat hledáním a výběrem vhodného zesilovače a raději volí pohodlnější variantu dva v jednom.
2.Použití v profesionální sféře ve zvukovém studiu zase přináší praktičtější řešení.
Noble Audio - výroba a prodej
Hezký pátek přeji.
Byl jsem poslechnout pasivní sloup ATC SCM 20 tower v kasaudio
(Měl jsem ho vyhlédnutý jako upgrade ze svých Xavianů..)
Spec: 50-300W do 8Ohm, citlivost 84dB, 2-pásmo.
Classic Series (nad HIfi Serií), Superlinearní charakteristika.
Hrály na
NAIM SuperNait 2 (80W, 8Ohm)
AGD Precision2 (100W, 8Ohm).
Pouštěly se hlavně jazz, trochu klasika.
Repro jsou z druhé ruky, cena 49 tis. Kč (nové 129 tis.)
Stav: Technický velmi dobrý, p.prodejce nabízí záruku a je si zřetelně vědom velmi dobrého tech. stavu.
Opticky: prodejce uvádí 8/10, nebál bych se možná říci 8,5-9/10
Byl jsem hlavně zvědavý:
Jak bude stíhat zesilovac?
Jak hrají a jestli to odpovida absolutnim recenzim od uživatelů (14x!!! 5/5)?
http://www.audioreview.com/cat/speakers ... 94crx.aspx
Moje subj. hodnocení
-Musím říct, že jsem byl přes určité nadprůměrné očekávání překvapený, jak dobře hrají.
-Rychlý, extra přesný, nezkreslený zvuk. Neunavující.
-Basy to hraje jako třípásmo. Pocitově mi nic nechybí ani nepřebývá - uzavřená ozvučnice.
-Zesilovače oba táhly bez zaváhání (na mých naposlouchaných tracích jsem nezaslechl žádné zakolísání)
-Proti XN125 je toto úplně jiná liga. Ve všem. Ne o jednu uroven, ale o dost výš. .. highend.
-Jednání prodejce rovněž
, tímto mu děkuji. (zároveň děkuji členovi fora pulenej za představení a vysvětlení značky během našeho os.setkání..)
-Jestli hledáte repro do 50tis. Běžte si je poslechnout.. Opravdu doporučuji.
Byl jsem poslechnout pasivní sloup ATC SCM 20 tower v kasaudio
(Měl jsem ho vyhlédnutý jako upgrade ze svých Xavianů..)
Spec: 50-300W do 8Ohm, citlivost 84dB, 2-pásmo.
Classic Series (nad HIfi Serií), Superlinearní charakteristika.
Hrály na
NAIM SuperNait 2 (80W, 8Ohm)
AGD Precision2 (100W, 8Ohm).
Pouštěly se hlavně jazz, trochu klasika.
Repro jsou z druhé ruky, cena 49 tis. Kč (nové 129 tis.)
Stav: Technický velmi dobrý, p.prodejce nabízí záruku a je si zřetelně vědom velmi dobrého tech. stavu.
Opticky: prodejce uvádí 8/10, nebál bych se možná říci 8,5-9/10
Byl jsem hlavně zvědavý:
Jak bude stíhat zesilovac?
Jak hrají a jestli to odpovida absolutnim recenzim od uživatelů (14x!!! 5/5)?
http://www.audioreview.com/cat/speakers ... 94crx.aspx
Moje subj. hodnocení
-Musím říct, že jsem byl přes určité nadprůměrné očekávání překvapený, jak dobře hrají.
-Rychlý, extra přesný, nezkreslený zvuk. Neunavující.
-Basy to hraje jako třípásmo. Pocitově mi nic nechybí ani nepřebývá - uzavřená ozvučnice.
-Zesilovače oba táhly bez zaváhání (na mých naposlouchaných tracích jsem nezaslechl žádné zakolísání)
-Proti XN125 je toto úplně jiná liga. Ve všem. Ne o jednu uroven, ale o dost výš. .. highend.
-Jednání prodejce rovněž

-Jestli hledáte repro do 50tis. Běžte si je poslechnout.. Opravdu doporučuji.
ATC zkrášluje
"Základní série britských ATC je nyní k dispozici ve dvou nových provedeních - matné bílé a matné černé. Nové povrchy lze standardně objednat k SCM7, SCM11, SCM19, SCM19A, SCM40, SCM40A, centrům C1 a C3 a subwooferu C1.
Cena je identická jako u ostatních povrchů."

"Základní série britských ATC je nyní k dispozici ve dvou nových provedeních - matné bílé a matné černé. Nové povrchy lze standardně objednat k SCM7, SCM11, SCM19, SCM19A, SCM40, SCM40A, centrům C1 a C3 a subwooferu C1.
Cena je identická jako u ostatních povrchů."

Také jsem před několika roky přecházel z Xavianů na ATC a cesta už není zpět. ATC jsou tak návykové bedny , že i u kolegů co mají top sestavy mne většinou zvuk nebaví. Hodně mých kamarádů má tuto značku a plná spokojenost, i v zdejší komunitě jich je dosti.
nepotřebuješ žádnej drahej kábl ,ale uřčitě to použij bez klemů a klidně triwire
stačí něco jako SUPRA Quadrax
http://www.supracables.cz/supracables/e ... RA-Quadrax
spíš potřebuješ výkonej kvalitní zesák abys docelnil co ty bedny umí ...
stačí něco jako SUPRA Quadrax
http://www.supracables.cz/supracables/e ... RA-Quadrax
spíš potřebuješ výkonej kvalitní zesák abys docelnil co ty bedny umí ...
Zkusím taky pár postřehů k ATC.
Mám ty starší ATC SCM40 (hranaté, né zaoblené) krmené přes Nordost Valhalla dvěma vytuněnými monobloky Musical Fidelity K550,
které už nejdou použít jako "Supercharger" tzn. jako zesilovací stupeň k jinému zesilovači.
Všichni, kteří je mají v hledáčku by měli vědět, že to jsou dost nenažrané bedny a silný zesilovač je podle mě podmínkou.
Jinak jsou to velmi neutrální bedny a jak psal Pytel, jsou hodně návykové. Střeďák je přímo fantastický, ale výškáči jako by chyběl ten poslední, nejvyšší "cink".
Je to však ale možná věkem a neslyším vše co z nich leze ven.
Co jsem si však nechal udělat, tak to je napojení všech pásem na jedny repro svorky.
PS :
Nedávno jsme doma malovali a tak muselo všechno z obýváku ven a po vymalování jsem trochu experimentoval.
Nejprve jsem ATC napojil na zesilovač Audionet Sam V2. Né že by to byla špatné, to vůbec né, ale nějak mi tam chyběla svižnost,
tlak či jak to nazvat, prostě nebylo to ono, ale asi bych si nakonec zvyknul. Z tohoto důvodu tvrdím, že silný zesilovač je to co ATC40 potřebují.
Pak jsem je z legrace (na přání kluka - poslouchá převážně tvrdou muziku) napojil přes reprokabely Neotech (výroba by Pytel) na digitální monobloky Amp Box RS Mono (tuším 125W) od Pro-Ject
a čučel jsem jak puk. Kdybych poslouchal tvrdou muziku, tak to klidně nechám zapojené takto. To seskupení hrálo opravdu suprově.
Jen pro doplnění, předzes byl Pre Box RS Digital, cedlo hrálo z CD Box RS a to vše bylo napájeno z Power Box RS Amp a Power Box RS Uni (vše od Pro-Ject - zapůjčené od kamaráda).
Mám ty starší ATC SCM40 (hranaté, né zaoblené) krmené přes Nordost Valhalla dvěma vytuněnými monobloky Musical Fidelity K550,
které už nejdou použít jako "Supercharger" tzn. jako zesilovací stupeň k jinému zesilovači.
Všichni, kteří je mají v hledáčku by měli vědět, že to jsou dost nenažrané bedny a silný zesilovač je podle mě podmínkou.
Jinak jsou to velmi neutrální bedny a jak psal Pytel, jsou hodně návykové. Střeďák je přímo fantastický, ale výškáči jako by chyběl ten poslední, nejvyšší "cink".
Je to však ale možná věkem a neslyším vše co z nich leze ven.

Co jsem si však nechal udělat, tak to je napojení všech pásem na jedny repro svorky.
PS :
Nedávno jsme doma malovali a tak muselo všechno z obýváku ven a po vymalování jsem trochu experimentoval.
Nejprve jsem ATC napojil na zesilovač Audionet Sam V2. Né že by to byla špatné, to vůbec né, ale nějak mi tam chyběla svižnost,
tlak či jak to nazvat, prostě nebylo to ono, ale asi bych si nakonec zvyknul. Z tohoto důvodu tvrdím, že silný zesilovač je to co ATC40 potřebují.
Pak jsem je z legrace (na přání kluka - poslouchá převážně tvrdou muziku) napojil přes reprokabely Neotech (výroba by Pytel) na digitální monobloky Amp Box RS Mono (tuším 125W) od Pro-Ject
a čučel jsem jak puk. Kdybych poslouchal tvrdou muziku, tak to klidně nechám zapojené takto. To seskupení hrálo opravdu suprově.
Jen pro doplnění, předzes byl Pre Box RS Digital, cedlo hrálo z CD Box RS a to vše bylo napájeno z Power Box RS Amp a Power Box RS Uni (vše od Pro-Ject - zapůjčené od kamaráda).
Koukám, že proběhl další tuning nebo co se přihodilo, že nejdou "kladívka" použít dle původního záměru? I když já je také používám pouze "naostro".bohus píše:Zkusím taky pár postřehů k ATC.
tady je vidět s čím ATC prezentuje svoje pasivní třípásma
https://www.facebook.com/welcome.to.atc ... S_TIMELINE
super výkoný áčko ..asi ví proč ...
tenhle jejich novej konec bude lahoda
http://atcloudspeakers.co.uk/profession ... er/p2-pro/
za zhruba £2833 to je za hubičku ve srovnání s klasikým highendem jako ten testovací :
http://www.gryphon-audio.dk/products/po ... -mono.aspx
stereo verze stojí 29 tisíc euro .. 780 tisíc bez daně .. to už jsou ceny pro znuděnce ne hifisty ..těm by mohlo stačit lidové ATC
https://www.facebook.com/welcome.to.atc ... S_TIMELINE
super výkoný áčko ..asi ví proč ...
tenhle jejich novej konec bude lahoda
http://atcloudspeakers.co.uk/profession ... er/p2-pro/
za zhruba £2833 to je za hubičku ve srovnání s klasikým highendem jako ten testovací :
http://www.gryphon-audio.dk/products/po ... -mono.aspx
stereo verze stojí 29 tisíc euro .. 780 tisíc bez daně .. to už jsou ceny pro znuděnce ne hifisty ..těm by mohlo stačit lidové ATC

Kychtax : Honzo své o kabelech k ATC jsem ti už napsal v soukromé zprávě. Ale jak píše Bohus, plně potvrzuji, jen u sebe nemám problémy s výškami. A to , že potřebují pořádně nakrmit je už dávno známé, můj Marsch je kontroluje ve všech parametrech.
Po různých testech, testech různé kabeláže, z praxe, doporučuji napojení všech pásem na jedny repro svorky, dát na Cerabally, atd....
Po různých testech, testech různé kabeláže, z praxe, doporučuji napojení všech pásem na jedny repro svorky, dát na Cerabally, atd....
Až budu velký a budu mít money, tak si koupím bez váhání ATC.
A pokud budu ještě bohatší, tak Vividy. Dle mého top mezi všemi.
Navíc ATC k Vividům relativně levné.
A pokud budu ještě bohatší, tak Vividy. Dle mého top mezi všemi.
Navíc ATC k Vividům relativně levné.
Tak hral jsem je cely vikend. Zes 2x 100W @8Ohm.
Kytary, klavir, hlasy fantazie.. Basu je min, ale jde o zvyk, Juniory byly vetsi dunitka. Chybi tlak nebo uder (zes?), ale ty bedny to umi, hadam.
Mira detailu vysoka az extremni. Ceka mne co jsem cekal.. postupna vymena "bottlenecku", anebo budou na prodej. Jeste nejsem rozhodnuty.
Jeste jeden detail. Linux kernel hraje lip nez W7/foobar.
Kytary, klavir, hlasy fantazie.. Basu je min, ale jde o zvyk, Juniory byly vetsi dunitka. Chybi tlak nebo uder (zes?), ale ty bedny to umi, hadam.
Mira detailu vysoka az extremni. Ceka mne co jsem cekal.. postupna vymena "bottlenecku", anebo budou na prodej. Jeste nejsem rozhodnuty.
Jeste jeden detail. Linux kernel hraje lip nez W7/foobar.
Boxer. Nejsou to zas tak drahe bedny. Kdyz chytnes nekde bazarovky. Mne k nim pomohl hifishark. A prodejce (zavedeny hifiobchod) mi dal pul hodiny na zaplaceni. Asi uz za mnou byli dalsi lidi v rade. Nastesti byl seriozni! Chce to trefit..