ATC ..britský highend

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Odpovědět
pepino
Kontaktovat uživatele:

Re: ATC ..britský highend

Příspěvek od pepino »

pulenej: děkuji, nemohl jsem tu starší verzi najít, vždy to našlo tu novější

overgrounder
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od overgrounder »

Měl jsem teď svoje aktivní 40ky otevřené společně s Kocourem djrixem a vnitřní kabeláž je skutečně - no, řekněmě, hodně základní. V ATC vědí, co dělají, jejich inženýři určitě, horší je to asi s pracovní silou. V aktivní verzi jsou připojené měniče přímo k zesilovacím modulům, bohužel fastony na těch drátkách prakticky nedržely, z každého drátu se dal faston stáhnout za použití minimální síly! Na straně měničů to bylo mnohem lepší, ale i zde se musely některé spoje překrimpovat. Nic proti ATC, nejen ohledně vnitřní kabeláže jsem s nimi komunikoval, byl jsem ubezpečen, že používané dráty dlouhodobě testují a mají vybrané kvalitní a ověřené výrobce. SCM40 je entry level, to je potřeba si říct, je vidět, že se na kabeláži šetří, ale bedna skoro za čtvrt míče by IMHO mohla mít trochu lepší dráty.
Moje aktivní 40ky jsou v záruce, Kocour s djrixem byli přímo z ATC na základně právních dokumentů zmocněni k servisním úkonům na území ČR. Na jedné z beden jsem registroval úbytek výkonu u středového měniče, oba zesilovací moduly byly djrixem důkladně otestovány a shledány v absolutním pořádku, kluci tedy dorazili ke mně k dalšímu testování. Ano, hádáte správně, závada byla způsobena nekvalitně provedenou kabeláží. Po výměně fastonů a jejich následném proletování, důkladném změření a více než týdenním testování mohu kategoricky a zodpovědně prohlásit, že nyní je vše v absolutním pořádku.
Také bych majitelům doporučil zkontrolovat dotažení měničů do korpusu bedny, u mě byly prakticky všechny šrouby na volno.

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

to je smutne cteni

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

...nejen smutné, ale spíše vyloženě drzost výrobce při jeho cenách.

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

To není drzost ATC ale dnešní standard u všech komerčních výrobců, kde jsou náklady tlačeny dolů jak jen to jde.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Nieco ine je tkacenie nakladov dole a nieco ine spolahlivost vyrobku. Pokial niekto vybere nepresne fastony natolko, ze stracaju este pocas zaruky kontakt, alebo ich pri montazi aspon nekontrojuje a nekripmpuje, je to skor slendrianstvo ako uspora nakladov.

Urcite by som ale dal prednost tomu ked len treba upravovat kontakty, ako to ked je vyslovene spraseny cely navrh, pouzite vyslovene mizerne suciastky (elektrolyty, cievky na jadre...) alebo mizerne menice...
Naposledy upravil(a) blesk666 dne 14 pro 2020 14:44, celkem upraveno 1 x.

Kocour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Kocour »

Fastony na protikusech na modulech drzely dostatecne, ale na dratech to slo dolu pohledem. Vsechno jsme ucvakali, dali nove a propajeli. U menicu jsme fastony prekrimpovali, a napruzili.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Všetky krimpovacie káblové fastony, aj krimpované kontaky na kábel pre iné typy konektorov je potrebné (vhodné..) pre 100% dlhodobú spoľahlivosť v krimpovanom spoji aj prespájkovať, zvlášť pre signály s malou (premenlivou..) úrovňou. Inak je to po čase zdroj "nevysvetliteľných" závad. V "silových" obvodoch sa nejaký oxid na povrchu (ktorý časom vznikne ..)vyšším napätím prerazí, pri malých signáloch nie..

Satanáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Satanáš »

Jo, veky kalotovy stredak je fajn, neprekonatelny, Sam pouzivam Heco s 50mm kalotami a ten zvuk na stredech je neprekonatelny. Rad vidim, ze tato koncepce nezapadla v propadlisti dejin a High end firmy se ji drzi i dnes.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Zase dobrá zkušenost s distributorem ATC z Holandska helios.nl.
Sháněl jsem přehoz na bedny. Ulmt z Helios mi pytle (které dává ATC k bednám), které má ve studiu, poslal zdarma.

Odpovědět