ATC ..britský highend
Re: ATC ..britský highend
zajisté myslíš Pytla a jeho překabelování ATC 40ek ..nikdo nerozporuje že ví co dělá a že si zlepšíl zvuk
je potřeba nemíchat jabka s hruškama a rozlišovat nuance ..
je potřeba nemíchat jabka s hruškama a rozlišovat nuance ..
Netreba zabudat ze pre firmu ktora vyrastla na produktoch pre top profi studiovu oblast je main monitor to co ma byt top produkt a tam uz aj technicke prevedenie je dost vysoko nad tym ako su riesene ich lacnejsie modely. Tam kde hifi rada konci, ATC pro pomaly len zacina. Nad 50-kami pro je este par modelov a na vrchole je ATC SCM300ASL
https://kmraudio.de/shop/product/atc-sc ... -pro-pair/
https://kmraudio.de/shop/product/atc-sc ... -pro-pair/
toto je napr cela elektronika vcitane elektronickej vyhybky a koncivych stupnov pre modely ATC SCM50ASL
- Přílohy
-
-
Ano, sranda.
A pritom to je Tri-Amp, inac to iste je vo vsetkych od 50 do 150. 200 a 300 pouzivaju uz rackove amp packy.
Tam sa meni len litraz bedne a velkost basaku.
Preto som aj zobral 50ku - to bola posledna relativne kompaktna bedna, 100ka uz je prilis velka, tym ze tie Pro su urcene na stojany, 100ka bola uz mimo nejakej pohodlnej logistiky. Inac cenovy rozdiel medzi 50kou a 100kou bol uplne minimalny - okolo 10%.
Tym, ze to bolo povodne planovane ako nearfieldy, tak to je v pohode, a tych par Hz naspodku oproti 100ke nechyba. A aj pre terajsie vyuzitie (Ciste na posluch gramofonu - hlavne stare veci, 50te, 60te roky) tak uplne v poriadku.
A pritom to je Tri-Amp, inac to iste je vo vsetkych od 50 do 150. 200 a 300 pouzivaju uz rackove amp packy.
Tam sa meni len litraz bedne a velkost basaku.
Preto som aj zobral 50ku - to bola posledna relativne kompaktna bedna, 100ka uz je prilis velka, tym ze tie Pro su urcene na stojany, 100ka bola uz mimo nejakej pohodlnej logistiky. Inac cenovy rozdiel medzi 50kou a 100kou bol uplne minimalny - okolo 10%.
Tym, ze to bolo povodne planovane ako nearfieldy, tak to je v pohode, a tych par Hz naspodku oproti 100ke nechyba. A aj pre terajsie vyuzitie (Ciste na posluch gramofonu - hlavne stare veci, 50te, 60te roky) tak uplne v poriadku.
Nevies ci ta elktronika ma samostatnu oddelenu komoru, alebo ta elektronika je strcena nebodaj priamo do priestoru do ktoreho tlaci/taha basak? Skor by som povedal ze to ma komoru (dufam).
Inak myslim ze rovnaku elektroniku maju uz aj 40-ky ASL
Inak myslim ze rovnaku elektroniku maju uz aj 40-ky ASL
to Ramones
Ve Vámi citovaném Excelia hifi, top 1000 je kolik stoprocentních aktivů, kromě těch Meridian DSP 7200? Já napočítal kolem 30 z tisíce, takže jak říkám, málo.
A to ještě většina aktivů, je v sekci stojanové. Kromě toho, Meridian mají DSP zpracování digitálního signálu, takže trochu něco jiného, než aktivní ATC.
High End třída, citovaného seznamu, obsahuje pasivní ATC SCM 50 PSL. Kde jsou aktivní? Mnoho, z toho mála aktivů, je navíc něco, jako Genelec. Což v této kategorii nemusí být špatnou volbou. Já jsem však hovořil o něčem jiném.
Ve Vámi citovaném Excelia hifi, top 1000 je kolik stoprocentních aktivů, kromě těch Meridian DSP 7200? Já napočítal kolem 30 z tisíce, takže jak říkám, málo.
A to ještě většina aktivů, je v sekci stojanové. Kromě toho, Meridian mají DSP zpracování digitálního signálu, takže trochu něco jiného, než aktivní ATC.
High End třída, citovaného seznamu, obsahuje pasivní ATC SCM 50 PSL. Kde jsou aktivní? Mnoho, z toho mála aktivů, je navíc něco, jako Genelec. Což v této kategorii nemusí být špatnou volbou. Já jsem však hovořil o něčem jiném.
od diskuze aktiv vs pasiv ATC jsme u bezcenych zebricku ? jeste nejaky osli mustek ? 

to pulenej
Nadpis zní: ATC britský highend.
K tomu jsem si dovolil čistě statistickou poznámku, že se obvykle v různých hodnoceních High End repro, moc aktivních nevyskytuje.
Ramones přidal konkrétní žebříček a konkrétní umístění Meridianu. Já reagoval, že Meridian s DSP, je trochu něco jiného, než ATC. Své tvrzení, o malém výskytu aktivů v hodnoceních High End repro, jsem doplnil konkrétním číslem.
Kde spatřujete oslí můstek, pakliže ho nespatřujete všude?
Nadpis zní: ATC britský highend.
K tomu jsem si dovolil čistě statistickou poznámku, že se obvykle v různých hodnoceních High End repro, moc aktivních nevyskytuje.
Ramones přidal konkrétní žebříček a konkrétní umístění Meridianu. Já reagoval, že Meridian s DSP, je trochu něco jiného, než ATC. Své tvrzení, o malém výskytu aktivů v hodnoceních High End repro, jsem doplnil konkrétním číslem.
Kde spatřujete oslí můstek, pakliže ho nespatřujete všude?
statistická poznámka o žebříccích je v tomhle případě jako do diskuze o tom jestli je lepší originál Mercedes - Benz nebo tuning od AMG
začít do toho míchat ferrari
to už jsme na úrovni akademický debaty ..slovíčkaření a roznimrávání věcí který nemaj smysl a vůbec spolu nesouvisí
z mýho pohledu maj ty žebříčky relevanci asi jako předpověd počasí
začít do toho míchat ferrari
to už jsme na úrovni akademický debaty ..slovíčkaření a roznimrávání věcí který nemaj smysl a vůbec spolu nesouvisí
z mýho pohledu maj ty žebříčky relevanci asi jako předpověd počasí
Panove a co jineho to tady je, nez debata. ATC si sve zakazniky naslo a to, jestli jini maji pripominky, ci pochybnisti o jejich kvalite, je jim vcelku jedno.
Majitelum beden přeji spokojenost s jejich poslechem.
Majitelum beden přeji spokojenost s jejich poslechem.
@Blesk - skusal som svietit do basreflexu, ale nic som nevidel ...
Uprimne ani by som nebol prekvapeny, keby to tam hodili len tak
Inac SCM40 ma iny ten amp pack a myslim, ze sa ani neoznacuje ako SL.
50ka a vyssie maju 50/100/200W a 40ka 32/60/150W.
Uprimne ani by som nebol prekvapeny, keby to tam hodili len tak

Inac SCM40 ma iny ten amp pack a myslim, ze sa ani neoznacuje ako SL.
50ka a vyssie maju 50/100/200W a 40ka 32/60/150W.
Ono aktivov v rebrickoch moc neni odjakziva z viacerych dovodov. Vzdy boli a asi aj zostanu komercne na okraji zaujmu v oblasti “spotrebnej elektroniky” pre domacnost, nakolko ludia su skor konzervativni a maju radsej vsetko zvlast (vacsina). Navyse to dava zakaznikom viac stupnov volnosti (hrat sa) ci uz s vymenou zosilnovacov, tak aj kabelaze k repro, ktora logicky u aktivov uplne chyba (externa). Cize aj v pomere k poctom pasivnych bedni na trhu su aktivne riesenia - hlavne tie plnopasmove, v naprosto drvivej mensine. Tiez by to vyzadovalo od vyrobcov reproduktorov sa sustredit aj na zosilnovacie casti a aktivne vyhybky, co nielen ze nie kazdy vie (nie ze by to bola raketovejsia veda ako urobit pasiv, len je to sirsi zaber a aj ine profesie co si musia najinat ori vyrobe). Ale asi aj im to vyslo ako komercne menej zaujimave. Dovodov je proste hodne preco ich v rebrickoch viac nie je. Navyse sa to aj horsie porovnava s pasivom, kedze uz to nie su rovnake subory parametrov ako u pasivnej bedne...
Já jsem sice ATC aktivu moc neslyšel. Ale speciálně u toho ATC a poznatků jiných si myslím, že můžou být opravdu jinak naladěné na víc "monitorový" a studiový zvuk. Neboli to co tu napsal Kocour.
Vím z doslechu o několika hifistech, kteří z toho důvodu ke svým aktivům zařazuji "non studiovou" techniku, lampové předky, R2R převodníky a pod. Aby se to zase vyrovnalo a hrálo to i dobře poslouchatelně pro uši.
Ne "jen" jako studiový monitor.
Vím z doslechu o několika hifistech, kteří z toho důvodu ke svým aktivům zařazuji "non studiovou" techniku, lampové předky, R2R převodníky a pod. Aby se to zase vyrovnalo a hrálo to i dobře poslouchatelně pro uši.

No ono mozu byt rovnako blbe, len mozno viac v inych aspektoch aj zle implementovane aktivy. Na druhej strane, medzi inym da sa u nich: bez pouzitia velkej seriovej impedancie a paralelnej kapacity odfiltrovat spodne pasmo pre basovy menic (LPF filter 2,radu) ktore su neni uplne optimalnou zatazou pre zosilnovac a kladnu nanho zvysene naroky. Taktiez sa da v aktivnej vyhybke elegantne nastavit casove oneskorenie vyskoveho a stredoveho menica, “narovnanie” “sklonenej” (teda nevyrovnanej) frekvencnej charakteristiky... Taktiez tym ze sa nepouzivaju jednak pasivne LRC suciastky (zataz pre zosik) a jednak tym ze kazde pasmo ma svoj zosik, stacia menej “sofistikovane” ci ak chcete komplikovane (lacnejsie) zosilnovace...
Mě by třeba zajimalo, jak lze spravedlivě pri poslechu porovnat aktivni variantu s tou pasivní, co se vysledneho zvuku týče. Pripojim zdroj hudby s regulací (at do toho nepletu ještě preamp) k aktivum a posloucham. Ten samy zdroj hudby pripojim k prvnímu ze zhruba šestseti vhodnych zesilovaců, ten k pasivum a zase posloucham.........zdroj hudby k padesatemu sedmemu zesilovači ze šestseti a zase posloucham..... No, a nez budu mit za zhruba ctyri roky naposlouchano, vyjdou u tech beden modely MKII a cele to pojede nanovo
.
Zlehčuju to, ale fixní zvuk jediného zesilovače v aktivech nelze proti těm xxx variantám adekvátně porovnat. Navíc, každý kraj, jiné ucho. Z toho musí bejt vzdycky bramboračka jak blázen.

Zlehčuju to, ale fixní zvuk jediného zesilovače v aktivech nelze proti těm xxx variantám adekvátně porovnat. Navíc, každý kraj, jiné ucho. Z toho musí bejt vzdycky bramboračka jak blázen.