ATC ..britský highend

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Odpovědět
weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: ATC ..britský highend

Příspěvek od weiron »

Přidám mou zkušenost s repro Atc scm 40 starší model. Měl jsem možnost je slyšet ve dvou sestavách obě v místnosti 35m2+. Zvukově mě zaujaly pouze pěkně probarvené středy s mnoho detaily. Myslím že takovéto jiná značka v podobné ceně nenabízí. Co se týče výšek tak je to takový standart. Nakonec basy. V tak velké místnosti to basy hrálo tak maximálně k 60hz. Takže pocitově jako malé regálovky. Zvukově byli dobré pěkné, jen velmi málo. Tyto bedny bych doporučil do opravdu malých poslechovek kolem 15-20m2. A to ještě v cihlovém domě z poctivých cihel. Do větších prostor se musí počítat ještě s nákupem subu ideálně v páru. To se pak pěkně prodraží o další peníze. A ve finále by se dali koupit i lepší bedny.

Kocour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Kocour »

No nestaci. Ale je mi jasne, ze to je maximum, co das.
Ale vazne, bez posmechu nebo tak, proc si to myslis? Nevim je tez odpoved, a v poradku. Ale ty vsevedouci, nic nerikajici nazory a vyjadreni, cernobile videni a zkratkovite zavery, ty v poradku nejsou.

Reprakum trochu rozumim, a mam celkem predstavu, co se v bedne a vyhybce deje, jak aktivni, tak pasivni. V naproste vetsine pripadu aktivni a pasivni verze teze bedny nejde porovnat se zaverem, ze aktiv je lepsi, protoze to je aktiv.
pulenej píše:
07 úno 2020 19:56
jedno z největších pekel v celým hifi řetezci je pasivní vyhybka v reprosoustavě
to je hlavní důvod proč aktivy jsou někde jinde ..stačí tak ? :lol:

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Osobně napíšu, že peklo jsou mraky levných operáků v aktivní vyhybce....
Osobně bych si aktiv dal maximálně před basák, zbytek pasivně z kvalitních součástek, takže takový poloaktiv. Takto se to dělá i v hifi-high-end oblasti.
Noble Audio - výroba a prodej

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

ale jo, ATC v aktivu hraji ziveji nez v pasivu ... jen nevim zda pravdiveji

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

Kocour, NA

vazim si vase nazory, lebo ste ludia, ktori maju k teme co povedat na zaklade vedomosti.
Moja skusenost je taka, ze asi v diskusii aktiv vs pasiv neexistuje nejake jednoduche rozuzlenie - na kazdy dobre urobeny pasiv sa da ukazat lepsie realizovany aktiv a naopak. Vzdy je to pomere cena/vykon a o kvalite implementacie daneho konceptu.

Moja odpoved na pepinovu otazku, ked hladal zosilovac k ATC SCM40 bola, aby si kupil aktivnu verziu, lebo KONKTRETNE ATC ma lepsie realizovane aktivne bedne ako pasivne. Ked som hovoril o optimalizacii - ATC je firma, ktora prisla z profi sceny a od zaciatku sa specializovala na aktivne bedne, cize ich konkretna skusenost a vedomosti na temu implementacie aktivnych su tam. Ked niekto navrhoval ten ich stredak - urcite jeho ciel bol, aby to hralo co najlepsie v aktivnej verzii, lebo co najlepsi aktivny studiovy monitor bol konecny produkt.

A este k ATC - je prekvapive, ze aj ich pro verzie hraju trochu inac ako hifi repro. Mal som konkretne moznost porovnat ATC SCM50 ASL Pro voci klasickej verzii - a je to naladene trochu inac, pre mna Pro verzia lepsie.

Hladal som monitory na nearfield posluch do pracovne a predtym som hral na Neumann KH310A, cize som mal infrastrukturu/optimalizaciu miestnosti na tento typ repro. SCM50 Pro umoznuju premiestnenie vyskaca a hranie "nalezato" s basakom na urovni stredov/vysok.

Ten zvuk bol tak PRIJEMNY, ze sme sa s otcom rozhodli vymenit jeho pekelne Focaly Utopie v nasej analogovej zostave za ATC - kombinacia z lampovym preampom Audio Research a LINN LP12 gramo je skutocne vyborna, a v tejto oblasti pre nas asi konecna. Dali sme im dost priestoru z kazdej strany, miestnost v starom dome s prirodzene dobrou akustikou. 2.2m stereo trojuholnik. Idealne ze sa daju lahko posuvat do polohy na MONO posluch, kedze su na stojanoch. Hlavne ten basak daleko od podlahy robi uplne zazraky.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

@Kocour [trochu off-topic]
zda sa mi, ze riesis momentalne nejake vylepsenie vyhybky B&W 802D, co su reproduktory [aj d, d2, d3], ktore mi zvukovo vyslovene vadia [rovnako ako napriklad Focaly s Be vyskacom - tam mam pocit ako by vo vedlajsej miestnosti niekto pustal zubarsku vrtacku]

Mam ich moznost pravidelne pocuvat u jedneho svojho kamarata - prerobene za cca 40k euro na aktivnu verziu Linn Exakt - a ten zvuk je ako z ineho sveta.
Kombinacia aktivu, spickoveho DSP a excelentnych menicov/skrine. Asi nikdy nebudem mat moznost porovnat to s tvojim vytvorom, alebo s upravou od Srolla, ale ak sa ti podari sa aspon k tomu priblizit v pasivnej verzii s amplifikaciou v podobnej cene- tak klobuk dole.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Fidji99: tu prerabku kto robil a jak ta aktivna verzia, kde je pouzity korpus a menice z 802DX, suvisi s Linn Exakt? Lin Exakt ma predsa svoju modelovu radu repro. Vdaka vopred za divysvetlenie

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

k tejto teme aktiv vs pasiv konkretne u ATC by som podotkol len tolko - skuste niekto prerobit pasivnu verziu “do mrtva” a porovnat s aktivom. Potom sa bude dat (relativne) jednoznacne povedat vysledok. Relativne v zatvorke je ze niekto hned od okoucha povie ze pasiv a niekto zas ze aktiv. Kto vsak dokaze neklamat sam seba, si myslim ze by mohol na zaklade toho mat zaver

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

Za mě aktiv ATC patří do profi branže, slyšel jsem několik v domácích podmínkách a není to můj šálek kávy. Něco mi chybí na zvuku a jakoby mezi pásmy něco chybělo. Proto u mě jedině pasiv a kvůli středům, které v této kategorií ATC 40 MKII jiné nedokážou nedám dopustit.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

blesk666 píše:
08 úno 2020 08:18
Fidji99: tu prerabku kto robil a jak ta aktivna verzia, kde je pouzity korpus a menice z 802DX, suvisi s Linn Exakt? Lin Exakt ma predsa svoju modelovu radu repro. Vdaka vopred za divysvetlenie
Linn Exakt sa da nainstalovat aj na nie LINN repro, napriklad aj na Nautilusy, KEF Blade atd. Su na to conversion kity priamo od LINNu.

Kocour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Kocour »

Fidji99, diky za vysvetleni. Prave, je to o dane implementaci. Na Linn mrknu, jeste jsem to nezkoumal.

Ano, na 802 delam, jsem na to hodne zvedavy.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

ja som tiez dost zvedavy na vysledok B&W 802D2 by Kocour. Hlavne v kontexte “pravdy” X”+7”+1” “je a bude vzdy mrdka”
Fidji99: vdaka tiez za vysvetlenie, pozrem to

Michel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michel »

to pulenej
Jak Vaše tvrzení odpovídá žebříčkům, či chcete-li hodnocení, top reprosoustav? Umisťují se na čelních místech ve světovém měřítku soustavy, které mají minimálně středy a výšky pasivní, nebo nikoliv? Samozřejmě aktiv, jako myšlenka, je dobrý. Ale obávám se, že provedení, výběr součástek, ovlivnění vibracemi atd. jsou na horší úrovni, než pasivní řešení. Znovu opakuji, že hovořím o High Endu, nikoliv o repro pro muzikanty.

pulenej
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pulenej »

Netvrdím že aktiv je automaticky lepší ale z my zkušenosti u ATC ano .. maj s tím docela slušný zkušensti btw
Nemám potřebu rozdělovat neco na High end a něco jinýho ..
High end dneska znamená hlavně přemrštěný ceny

DK76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DK76 »

Můžu požádat o vysvětlení co znamená ,,HighEnd, nikoliv repro pro muzikanty’’.Díky, docela mě to zajímá a stále se učím 🤔.

Odpovědět