Audio Research

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Odpovědět
boxer

Re: Audio Research

Příspěvek od boxer »

Hele Durgo.

nenavážej se,nemáš důvodu.

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

Donuts píše:Teda nepoznat Prazskej vyber je fakt trapas. :)
Mě nejde o pražský výběr i když nic proti němu ale líbí se mi prostě ropotámo, je mi podobnej.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Donuts píše:Teda nepoznat Prazskej vyber je fakt trapas. :)
Proč trapas ? Já je neposlouchám (není to má parketa), takže pro mne to trapas není a nikdy nebude. Někomu trčí péro při Pink Floydech, někomu při Pražském výběru, někomu při poslechu skvělého Káji, mně při poslechu The Band, Johna Fogertyho, Johna Mayalla, E.C. a dalších. Nebo je základní podmínkou HiFistů jejich texty a hudbu znát ?

Tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tony »

Páni, a teraz sa už zase vráťme k téme - Audio Research!
Uz roky robia jedny z najlepsich zosikov na svete *thumbs up*

Tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tony »

Tu si môžete prečítať jeden z prvých testov REF5 (Martin Colloms - Hi Fi Critic)

http://www.absolutesounds.com/index.php ... cle_id=375
alebo
http://www.absolutesounds.com/index.php ... cle_id=373

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Přiznám se, že se můj názor na tuto značku začíná měnit. Slyšel jsem jeden tranzistorový a jeden lampový předzesilovač, jeden DAC a jeden phono lampový předzesilovač. Nic z toho mě nenadchlo. Nebylo to špatné, ale nenadchlo, rozhodně ne "top". Snad je REF5 charakterem zvuku jiný.
Pavel Macura Audio

anawak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od anawak »

PMA píše:Přiznám se, že se můj názor na tuto značku začíná měnit. Slyšel jsem jeden tranzistorový a jeden lampový předzesilovač, jeden DAC a jeden phono lampový předzesilovač. Nic z toho mě nenadchlo. Nebylo to špatné, ale nenadchlo, rozhodně ne "top". Snad je REF5 charakterem zvuku jiný.
Charakterom zvuku nie je REF 5 iný. Je to audioresearchovský zvuk. Plný farby, detailov, vykreslenia priestoru aj jednotlivých nástrojov. je v ňom to, čo mnohým prístrojom chýba - ŽIVOT a tretí rozmer. REF 5 je lepší o celkové podanie, prejav a plnosť muziky. Najmä v spolupráci s gramofonom sa každý ARC prekonáva a necháva za sebou veľké mená značiek v referenčnej kategorii.
A určite je to 1000 x lepšia značka ako SROLL, ktorý ss tu pred nedávnom tak fantasticky opísal. Popri tom je to už principiálne blbosť a s High Endom to morálne nemá nič spoločné.

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Charakteristický zvuk AR je celkově tenčí, s výrazným množstvím detailů na středech. Tyto detaily na středech ale nejsou příliš čisté, přímo naopak. Někomu to může přijít atraktivní, otázka je, na jak dlouho. Pokud AR hraje velmi komplexní pasáže symfonické hudby, nepřesvědčuje, a má nevalné rozlišení. Též nepřesvědčuje při náhlých velkých změnách v dynamice.
Pavel Macura Audio

Tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tony »

PMA píše:Charakteristický zvuk AR je celkově tenčí, s výrazným množstvím detailů na středech. Tyto detaily na středech ale nejsou příliš čisté, přímo naopak. Někomu to může přijít atraktivní, otázka je, na jak dlouho. Pokud AR hraje velmi komplexní pasáže symfonické hudby, nepřesvědčuje, a má nevalné rozlišení. Též nepřesvědčuje při náhlých velkých změnách v dynamice.
Ale-ale, to sú mi veci...
Skôr by sa patrilo napísať - mne sa to tak javí, prípadne podľa môjho názoru alebo vkusu.
Tiež by to chcelo napísať, na akom (predpokladám adekvátnom) reťazci si to testoval.

anawak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od anawak »

To PMA

tak ak detaily na stredoch nie su ciste, skor naopak, ako pises. Tak ja som amater, nepocujem, a pojdem cele stereo darovat, pretože mi to pripadá, že som investoval kopu penazi do tejto značky zbytočne.

Budme trochu súdny a dokážme sa sa pozrieť pravde do očí. Výšky sú na REF 5 tak čisté a detailné, že by si asi ťažko hľadal konkurenta. Stredy sú perfektne vykreslené, nepredbiehajú výšky ani sa nestrácaju pri basoch. Ak ide o ich čistotu, tak by som bol opatrný s vyjadreniami, pretože čistejší predzosil v tejto cenovej kategorii nenajdes.Symfonické nahrávky sú dosť citlivé nie len na zosilovač ale hlavne na zdrojový komponent. A preto je veľmi doležitá pripomienka Tonyho, na akom reťazci si to púšťal. REF 5 nie je náročná na zdrojové komponenty tak ako napríklad tu na fore ospevovaný dartzell alebo podobné hlúposti, ale čím kvalitnejší zdroj, tým kvalitnejší zvuk. To je ale asi všeobecne známa hi-fi rovnica.
Pusť si k tomu WADIU alebo MERIDIAN alebo EMM LABS a potom by sa snad dalo hodnotiť ako REF 5 zahrá symfonickú hudbu. Dovolím si tvrdiť, že excelentne.

Donuts
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Donuts »

Banovat by se melo predevsim za tyhle blaboly, neco takovyho nevyplodil ani Kraut.

pink panter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pink panter »

Donuts píše:Banovat by se melo predevsim za tyhle blaboly, neco takovyho nevyplodil ani Kraut.
ŠAŠO - ŠAŠO , Donutílek,kto ti namerá rozumu :?: a tie chujoviny čo tu prezentuješ Ty,
hnusný podjebávač,to je na čo dobré :?:

anawak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od anawak »

pink panter píše:
Donuts píše:Banovat by se melo predevsim za tyhle blaboly, neco takovyho nevyplodil ani Kraut.
ŠAŠO - ŠAŠO , Donutílek,kto ti namerá rozumu :?: a tie chujoviny čo tu prezentuješ Ty,
hnusný podjebávač,to je na čo dobré :?:
Nechaj ho panter. Ved nejak sa musi prejavit. Doma asi pocuva Panasonic za 3000 českých a ide tu posielat ludi do zadku ked si pisu o hifi komponentoch.

T-M
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od T-M »

Podjebávač ??? to sem ještě neslyšel hezká hláška :-)
o ostatnímu se nevyjadřuji ... nemá to cenu

TomasT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasT »

Mel jsem moznost taky neco od AR slyset, neco mne nenadchlo, neco ano, ale REF5-tka, nemel bych sebemensi problem s ni zit. Okamzite a bez problemu. Hraje to tak, omlouvam se za ten vyraz ale je naprosto trefny, ze to proste nesere, nic neprecniva, nechybi. Jiste neni na teto planete jedinna, ale je moc fajn. Nestat takovy ranec a nebo mit tolik prostredku ze bych si to mohl dovolit, mel bych ji taky.

Odpovědět