JVC

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Odpovědět
agavel
Kontaktovat uživatele:

JVC

Příspěvek od agavel »

A srdcích našich audiofilů firma JVC nikdy nepředstavovala první volbu. Do naší země se také mnoho jejich špičkových produktů zřejmě vůbec nedováželo. Ale firma je zajímají určitě i jinými věcmi, než VHS, VHS HQ, S-VHS nebo D-VHS. Aktuálně se zdá, že se snaží v oblasti hudebního software s XRCD, SHM CD či K2 technologiemi.
Našel jsem, zřejmě jejich, zvláštní monofonní zesilovače. Mrkněte se na to, mě nad tím zůstává rozum stát. Nejsou ani na stránkách japonského vítězného Viktora. odkaz

agavel
Kontaktovat uživatele:

Re: JVC

Příspěvek od agavel »

Ještě jedna věc mi dlouho vrtá hlavou. Jejich vlastní způsob dekódování CD signálu. Je to 1-bit P.E.M. D.D.:
When it comes to quality, the XL-FZ700BK uses JVC's proprietary single-bit P.E.M. D.D. converter with 8x oversampling, which boasts two to four times the resolution of conventional one-bit converters. The P.E.M. D.D. uses two independent pulse waves that are combined to more than double the effective resolution, greatly enhancing the signal-to-noise ratio and dynamic range in the analog domain.
P.R.? Máte někdo reálné poslechové zkušenosti s některým ze separátních komponentů JVC?

vadik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vadik »

Mam velke zkusenosti s JVC komponenty ale spis s time starsimi. Viz vlakno "Vintage aneb stare krasne stroje". Z novych jsem slysel pouze micro DVD system s drevenymi membranami - patent JVC. Pry jsou hodne dobre sluchatka HP-DX1000
Obrázek

Ty monobloky vypadaji zajimave ale je opravdu divne, ze nejsou na oficialnich strankach Victor.

A co vy na tento high end CDP a DAC?
Obrázek

jeste JVC (Victor) dela(l) high end repro, nazev kterych si nepamatuju ale videl jsem je nekde na netu. Na JVC strankach je nehledejte...

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

vadik píše:budi respekt jen vzhledem

http://www.hifido.co.jp/KW/G0401/J/0-10 ... -89494-00/
Když si to přepočítáš, tak ta cena za to kombo nebyla tak strašná. Pokud to hraje tak, jak to vypadá. Jeden z téhle u náš totálně neznámé highend série měli kdysi v bazaru v Brně na Údolní a byli z toho docela paf.

vadik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vadik »

cena za pristroje neni tak strasna ale doprava z japonska od 5000-10000Kc je dost vysoka + teda clo a DPH...

skvely obchod v Japonsku. Radost se podivat na pristroje, co tam maji a meli (viz sekce prodane pristroje).

http://www.hifido.co.jp/KW/G/P0/A10/E/0-10/S0/

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

Tak jsem to náhodou našel. Myslím, že toto tenkrát mohli mít v Brně v bazaru. Jedná se o JVC XL-Z1050.
Obrázek

vadik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vadik »

Vcera vecer jsem poslouchal JVC AX-Z1010. To byl teda zazitek. V zivote jsem u sebe doma neslysel nic podobneho! Konecne Ushery dostaly poradny zahul :D

Propojil jsem jej s VRDS-9 digitalne (optika toslink). Takze jsem zjistil co je to K2 processing. Neskutecne! Dynamika a prostor naprosto grandiozni. Malem se mi z toho zatocila hlava. Zase jsem neveril, ze to hrajou tak male bedynky (Usher S-520), stejne jak jsem tomu neveril na HighEndu v Praze. Pustil jsem CD od Usher, velice dobre nahrane CD. Ruzne zanry. Nejvic se ZESILOVAC realizoval u vazne hudby. Uz jsem i doma poznal co je to velmi dobra ne jen levo-prava ale i predozadni scena. Zvuk byl tak obrovsky a mel jsem pocit jako kdyby byl naprosto vsude i kdyz jsem byl ve vedlejsi mistnosti :lol: Mel jsem to pusteny docela nahlas ale bylo to prijemne, protoze byl slyset kazdy i ten sebemensi detail. Citil jsem se doma skoro jak na koncertu. Klidne vokaly hraly take velmi dobre a ciste bez jakehokoliv naznaku agresivity, za to diky taky VRDS-9 a Usherum, ktere v tom vynikaji.

Byla to bomba! Zatim nejlepsi zesilovac ( a zaroven i DAC ), ktery jsem mel doma. Obrovsky a tezky jak tank.

JVC je hodne podcenovana znacka. Chtel bych slyset sestavu: zesilovac AX-900, CD XL-Z999EX a DAC XP-DA999

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

Řekl bych nesehnatelné?

vadik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vadik »

jsou v Japonsku

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

vadik píše:jsou v Japonsku
Aha, 100V. Ten transport by se mi vcelku hodil, AES/EBU bych bral. Teď jsem viděl Lynx L22 za 8000, ale jet to z počítače se mi stále nechce a navíc by tam nebylo to přehrávání SACD, ke kterému bych se rád dopracoval. To ale ostatně ani u toho JVC. Zajímavé je, že NAD M5 má SACD i AES/ABU, ale pochybuju, že to pustí po digitálu ven a Benchmark to stejně neumí jinak než v PCM. Z tohoto pohledu ideál ten Pioneer s Vanity. Ty JVC bych ale rád slyšel. Když si to tak vezmu, tak od JVC jsem nikdy neviděl nějakou vyloženou sračku v rámci dané kategorie. Celkově mi ta jejich filozofie přijde taková sympaticky Japonská, jen aby nakonec nemuseli zavřít krám.

vadik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

JVC AX-M9000

Příspěvek od vadik »

Co rikate na toto? V zari 2001 stal jeden takovy integrovany monoblok 7500 DM = cca 130.000Kc ! Stalo to za ty penize? Nevim.

Nejake testy byli ve Stereu 9/2001 a Audiu 9/2001. Obe vydani uz mam objednane. Jsem docela zvedavy co o tom pisou.

Kdyby nekdo projizdel kolem Altenburga a byl zvedavy jak to hraje, tak tyto monobloky maji v Hificity na adrese Johannisstraße 47, 04600 Altenburg / Deutschland.

http://cgi.ebay.de/2-x-JVC-AX-M-9000-Mo ... 18Q2el1247

Obrázek

agavel
Kontaktovat uživatele:

Re: JVC AX-M9000

Příspěvek od agavel »

vadik píše:Co rikate na toto? V zari 2001 stal jeden takovy integrovany monoblok 7500 DM = cca 130.000Kc ! Stalo to za ty penize? Nevim.
Zdar,
já je jednou taky objevil na eBay za vcelku zajímavou cenu. Ale naprosto nic se mi o nich nepodařilo zjistit, dával jsem to myslím i sem na fórum. Takže highend to má být! No, pro mě je to teď stejně jedno. Ale vypadá to hodně zajímavě. Třeba těch X vstupů u mono koncáku, to jsem snad dosud nikdy neviděl. Není to spíš cosi jako mono integráč?

vadik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vadik »

Ano. Je to mono integrac. Na stereo potrebujes dva. Pri tehdejsi cene 130.000Kc/ks, potreboval jsi 260.000Kc na stereo zesileni :o
Jenze tyto integrace JVC doporucovalo ke svemu DVD/CD prehravaci XV-D9000 a na surround jich potrebujes 5. Takze kdyz pocitam dobre, za sestavu pro domaci kino JVC by clovek musel zaplatit cca 790.000Kc! :shock:

Zajimalo by me jestli nekdy nekdo koupil tuto sestavu celou...

Odpovědět