NAD

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Odpovědět
Petanek
Kontaktovat uživatele:

Re: NAD

Příspěvek od Petanek »

Vůbec jste nepochopili, co se vám snažil PMA sdělit, což omlouvá snad jedině neznalost záznamů klasické hudby, zvláště pak klasických nejznámějších interpretací ze 60. a 70. let. Srovnávat z The Wall to už chce značnou dávku neinformovaného nadšení.

Vyblíz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vyblíz »

.tak nám vysvětli ty taje :mrgreen: :mrgreen:

Petanek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petanek »

No mě poučovat určitě nemusíš 😂. Vřele ti doporučuji poslechnout so desky alespoň Karajana z nichž některé mají okolo 20dbB i více ... osobně mám klasiku rád a hodně ji poslouchám a limity napr. mého Accuphase A-47 jsou velmi zřetelné. Mít větší pokoj, tak jednoznačně class AB 150+W na kanál v 8 Ohmech je nutnost. The Wall fakt není nic na čem se dají testovat schopnosti aparatury.

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

klasiku ve sve poslechovce pres 70 m ctverecnich mohu poslouchat jen na opravdovych sloupech a 200/8, mozna by jeste vetsi vykon neskodil ...

Vyblíz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vyblíz »

Tak to je taky o úpravě toho prostoru, když si to vytlumíš jako prase, tak pak musíš o to víc čoudit zesilovač, žeano.

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

to neni o hlasitosti, to je o dynamice

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Petanek
Tak asi jsem neinformovaně nadšen, přestože jsem bývalý interpret klasické hudby, kterou také dodnes nejvíce poslouchám a tvoří většinu z mých cca 3000 CD a 600 SACD. Ty PF jsem srovnával jen jako příměr s dynamikou a potřebou to více vytočit. Ano, již tu padlo, pokud máš poslechovku více zatlumenou - tak budou lepší přeslechy, ale zase to musíš více vytočit. Mimochodem A-47, to je s prominutím takové výkonové šidítko, kup si něco s větším výkonem, alespoň o štok. Mimochodem s vyjádřením PMA v tomto smyslu plně souhlasím.
Ať Vám to i letos všem dobře hraje.

BTW Karajan - doporučuji CD box s 82 CD, kde jsou nahrávky ADD ( Deutsche Grammophon ) z konce 60. a 70. let. Jsou tam ty nejlepší skvosty klasiky.

Petanek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petanek »

No vidíš, jak si šikovný ... máš pěknou sbírku, takovou nemám. Nicméně, mohu tě ujistit, že 47ka není žádné šidítko ... pokud tedy nejposloucháš v 50m2 na 400w monoblocích. prvních 45/90W dělá právě u klasiky kouzla. Daleko větším problémem bývá pro zdroj tu dynamiku ze záznamu vydolovat a pro předzesilovač ji nezprasit. Stačí mít prostě sladěný řetězec a tomu úměrnou místnost. Dynamika nicméně není silnou stranou áček.

Vyblíz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vyblíz »

PavelDosko píše:
01 led 2019 08:56
to neni o hlasitosti, to je o dynamice
Je to o dynamice hlasitosti, nevím co by mohlo být více o hlasitosti než dynamika hlasitosti. *jupi* *jupi* *headbang*

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

.... co to ku..a zas je - dynamika hlasitosti ....

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

hezky novy rok

Vyblíz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vyblíz »

Pesi píše:
01 led 2019 15:47
.... co to ku..a zas je - dynamika hlasitosti ....
Hele dynamika se udává v dB, pokud se něco udává v dB, tak je to o hlasitosti. Pokud se v tom chceš šťourat, tak v akustickém tlaku, ale to se tady pak asi budeme bavit spíše jako banda pacientů a to já nemám za potřebí. Stejně, jako neopravuju lidi, když řeknou bedny, ač by měli říkat například reprosoustavy.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

aha, tak zisk Yagi antény udán v dB je o hlasitosti...kde to učí takovou vědu, povíš mi ?
:roll: :roll: :roll:
PF2019

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

vyblíz : já to taky nemam za _ _ _ _ potrebi :) ...
těžko říct jestli tomu rozumíš nebo ne a plácáš nebo něco mezi. to je fuk. někteří " renomovaní" hlasiči zpráv taky říkají že bude minus deset stupňů pod nulou ...

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Vyblíz píše:
01 led 2019 16:41

...pokud se něco udává v dB, tak je to o hlasitosti. Pokud se v tom chceš šťourat, tak v akustickém tlaku....
Neznalost umi vyplodit zajimave myslenky *2thumbsup* .

Odpovědět