NAD

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Odpovědět
PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: NAD

Příspěvek od PítrsPraha »

K tem vykonum taky obrovsky zalezi na tom, co kdo povazuje za hlasite a na elektrickych vlastnostech beden. Mel jsem ted na tyden doma 2x40W Marantz. Bedny maji udavanou citlivost 92 dB/W/m a zvlast u basove bohate elektronicke hudby mu dech zacal slysitelne dochazet uz pri hlasitosti, ktera rozhodne nebyla zadny extrem (ale dost nahlas to bylo, to jo). Roli v tom nejspis hralo i to, ze bedny maji na basech pokles na cca 3 Ohmy, takze zesilovac sosaji na dren.

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

S Parasoundem ti to teď už bude jedno, když bude chtít, roztrhl by je jak hada :-)

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

merhaut píše:
05 říj 2018 12:46
Tohle bude mňamka:
https://www.audiologica.co.uk/product/nad-c658/

Obrázek
To vypadá fakt dobře.
https://nadelectronics.com/nad-announce ... aming-dac/

Je to BluOS streamer, direct digital DAC, room corrector a preamp v jednom.
K tomu jeden nebo dva ty nové koncáky C 268 a je vystaráno za velmi rozumný peníz...
https://nadelectronics.com/product/c-26 ... amplifier/

*thumbs up*

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Ale kdo má tyhle digi NADy poslouchat, pokud nejde o vysloveně poslech na pozadí. Jeden D 3020 máme v rodině, napřed se mi to líbilo jak je to kompaktní atd., po delším poslechu to můžu doporučit opravdu jen pro nenáročný poslech (což bude 99% lidí stačit), domů bych to opravdu nechtěl.
Pavel Macura Audio

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Srovnávat malý stolní zesák k PC s dělencem by normálně asi nebylo úplně košer, ale teď se to hodí, tak proč ne, že. Navíc charakter zvuku opravdu bude víceméně stejný.
Recenzí na ten nový NAD C 368, který je základem celé té nové řady Classic, vyšlo dost a dost a jsou vždy kladné co do zvuku, takže buď jsou všichni hluší, nebo tady cítím jistou řevnivost...
Ale naštěstí si každý může koupit co chce, nežijeme v hi-fi totalitě.

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

presne, mozna by bylo dobre nevykrikovat ze NAD digi jsou nej zesilovace a pidibednicky nej na poslech ...

mir v usich

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Ten streamer C 568 s vestavěným Bluesoundem mě zajímá hodně, v listopadu by měl být i v Česku, jsem zejména zvědav na pocity z té digitální room korekce.

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

PavelDosko píše:
09 říj 2018 14:09
presne, mozna by bylo dobre nevykrikovat ze NAD digi jsou nej zesilovace a pidibednicky nej na poslech ...

mir v usich
Dadaft se jistě ubrání sám
Ale jen já za sebe ,nezdá se mi že by dělal právě to co naznačujete. A k digi NAD- amp. bych řekl ,že je to výborný a cenově dostupný lék na mnoho problematických reprosoustav ,to už je samo o sobě ÚSPĚCH. V této oblasti může "nahnat" dost a dost bodů na to aby trumfnul i zvukově vyspělejší kousky - které pro mnoho reprosoustav nevyhoví stabilitou. Ne že by dadaft na svých 2-pásmech právě toto plně využil ,ale i bez toho je se zvukovou kvalitou spokojen a asi nebude jediný.

kefoun
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kefoun »

Co si myslíte o tomhle kousku ? NAD M3, slyšeli ste někdo ?
Přílohy
nad-m3-inside-chassis-large.jpg

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Když už jsem to dneska nakousl --- ukázalo se, že problémem nové řady Classic od NAD jsou ovladače hlasitosti:

Obrázek

Při intenzivním používání se časem ovladač přímo na přístroji stane citlivým na dotek, na který reaguje náhlým zesílením na maximum nebo zeslabením na minimum - náhodně.

Ale opakuji - mluvíme o intenzivním každodenním používání.

sekal

Příspěvek od sekal »

Závěr tohoto roku je pro příznivce této značky (a pro firmu jako takovou) nepříliš radostný, neboť zemřel Björn Erik Edvardsen (https://www.stereophile.com/content/bj% ... ardsen-rip). Čest jeho památce!

Vyblíz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vyblíz »

PMA píše:
09 říj 2018 08:57
Tohle strašně záleží na typu poslouchané hudby a nahrávce. Je to pravda pro jakýkoliv mainstream a elektronickou hudbu, pro repro s citlivostí kolem 87dB/W/m na doma skutečně stačí nějakých 30W. Ale pro nahrávky klasické hudby s nízkou průměrnou hlasitostí a jen občasnými dynamickými špičkami potřebuješ pro stejnou subjektivní hlasitost klidně 200W zesilovač, a ani to nemusí stačit. Dá se to snadno předvést.

BTW jak to mají měřit tím voltmetrem? Zvlášť pokud jde o druhý případ, malá průměrná hlasitost + špičky, to DMM nestihne změřit a ukáže nesmysl. Snad jsi to nechtěl měřit sinusovkou.
Je to tak, k Vážné hudbě bych ještě přidal některé Soundtracky a Pink Floydy

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Jakoze na pink floydy by mi doma v poslechovce nestacilo 30w? Usmevne. Z nejakeho 50w maxima horko tezko zvladam tak čtvrtinu,pětinu,aby mi nepraskly v uších bubny. Repro s citlivosti prave tech 87. Symfonicka hudba a floydi jsou v hudebnim prubehu absolutne nesrovnatelne polozky.

Vyblíz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vyblíz »

Floydi mají dynamiku klidně přes 15 dB, neříkám, že na každé desce. Ale velkým výběrem by se možná našlo i něco přes 18 dB.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Souhlas s Vyblízem, poslech PF to je skutečně podobné jako poslech klasiky - velká dynamika a nutné větší zesílení pro zřetelný poslech tichých pasáží. Např. The Wall první vydání CD mělo až 18 db a stejně tak všechny vydání 80. let.

Odpovědět