Noble Audio

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Noble Audio

Příspěvek od kychtax »

Zdravím,
podělím se o svou zkušenost.
Kablíky Zephyr a Zephyr T jsem nepravidelně testoval po téměř 2 měsíce a zůstávají *palec*
Pavle, mnohokrát děkuji za zapůjčení!

Nakonec u mně je Zephyr T před filtrem, Zephyr u DAC a čekám na poslední Zephyr k integráči na vyzkoušení.

sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od sonofstars »

Měl jsem to stejně zapojené jako kychtax a doporučuji všem pokročilým hifistům k našim aparátům.
Rozdíl oproti obyčejným síťovým kabelům neskutečný. Kabelguru Lapp a Supra (oba slušné kabely) přehrál jako nic. Ve všech pásmech, příjemnější hlasový přednes u výrazných hlasů jako např. u Keb Mo, Rebeca Pidgeon, atd.
*2thumbsup*
Nakonec jsem po několika měsících ještě zkusil sáhnout hlouběji do peněženky a o něco více mi sedl Sroll Purity Power Cable 3m před filtr a 1,5m k zesilovači a k DAC.

Ale poměr cena a výkon je jednoznačně pro NA.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Na výstavě Audio Video show Praha bude v 1 patře ve vitríně expozice Noble Audio.
Budete si moci prohlédnout výrobky in natura a v případě zájmu mě můžete zavolat a já se k expozici dostavím.(ve vitrínce bude na mě vizitka a po čas výstavy se budu pohybovat v prostorách hotelu) Přeji příjemně strávený čas u exponátů i při přátelských společenských setkáních.
Noble Audio - výroba a prodej

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Dostal jsem informace a fotky od čerstvého majitele filtrace Noble Audio – Sunrise.
Provedl měření zarušení napájení ze sítě a za jednotkou s výsledkem 631 před a 000 za filtrací.

http://www.imgbank.cz/image/9tH0

Tento nízký stav je u něj spíše výjimečný, převážně měřák ukazuje, že je rušení mimo rozsah a za filtrací dosahuje hodnot přes 400. Se zvukovým přínosem jednotky je spokojen, ale líbilo by se mu kdyby i v době nejsilnějšího zarušení naměřil za filtrací do 200 jednotek. Dostal doporučení na jednotku Ri audio obsahující filtraci a oddělovací transformátor. Pozval si na zapůjčovací akci kamaráda, tato jednotka je rozměrná, a hlavně váží okolo 50kg. Pokud se během dne rušení v síti zvedlo až nad hodnotu 999 kdy měřák již přestane ukazovat konkrétní čísla, tak za filtrací od Ri audio měřák vyhodnocoval nižší čísla než za jednotkou Sunrise. S hodnotami naměřenými za oddělovacím trafem panovala spokojenost, takto by se to pánovi zamlouvalo.
Obě jednotky podrobil poslechovým srovnáním, při kterých vyhodnotil, že zvuk byl v daných podmínkách (stav sítě, audio sestava a akustika) ohodnocen jako přirozenější z jednotky Sunrise navzdory vyššímu číslu naměřeného rušení. Nezanedbatelný parametr pro rozhodování byla i rozumná velikost a váha a 3x nižší cena u mé jednotky.
Podle jeho slov zkusí časem vyhledat jednotku která by Sunrise překonala nejen změřenou hodnotou ale i zvukovým přínosem.

82
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 82 »

Nesmysl,
tyhle hodnoty tento "analyzér" vykáže i u obyčejné, i když neříkám nefunkční (naopak za ty peníze, co se prodávala neměl asi konkurenci), filtrace typu Xindak XF-500,
tedy i za touto filtrací je na tomto měřidle nula.
Co to vypovídá o Sunrise?
Tedy aniž bych chtěl její kvality zpochybnit?

davidhighend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davidhighend »

Vypovídací hodnota výsledné veličiny 000 na téhle krabičce je 000. S touhle hodnotou tento "měřicí pristroj" se kterým se tady borci pořad ohánějí reaguje i na obyčejný RCL člen v plastové krabičce. Sám jsem byl svědkem. Nechápu jak to muže pořad někoho do nekonečna bavit predhazovat takový nonsens a oblbovat lidi.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Pánové vždyť jsme za jedno, v podstatě píšete oba o tom co jsem sám v příspěvku zdělil.

Měřák za Sunrise ukázal vyšší hodnoty než za druhou zmíněnou jednotkou a přesto byl subjektivně zvukově vyhodnocen jako vhodnější Sunrise.
Vložil jsem fotky zaslané od jednoho zákazníka, ani náznakem jsem netvrdil, že je to důkaz čehokoli. Já tomuto měřáku nepřisuzuji žádnou zásadní váhu, proto jej ani nevlastním.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Dovolim si prispet do Pavlova vlakna o navsteve u Petra.

Dnes jsme se sesli u Petra, Pitrse. Poslechnout, popovidat vyzkouset kabliky a filtr.
Oba jsme byli zvedavi, jestli filtr neco zmeni v jeho sestave.
Vice nez 4 hodinky jsme ruzne prepojovali kabliky, povidali, poslouchali. Takova klasika. Filtr filtroval sub a zdroj Denon2020.
Co je dulezite a na cem jsme se shodli v podstate po nekolika minutach.
Filtr jeste posunul projev a to zadoucim zpusobem. Lepsi dynamika, procisteni, prostor.
Dale ze vliv kabelu pred filtrem u vyladenych sestav, jako je u Petra, je slysitelny. Kazdy kabel prinesl jiny vysledny zvukovy charakter
Nakonec se jako nejvhodnejsi vyjevil VdH Mainsstream.
Den se nenapadne posunul do odpolednich hodin a az kolem 3 jsme si uvedomili ze jsme silne pretahli. To jak hudba plynula nenapadne a ciste, coz jsem si v ten okamzik uvedomil, ze vse je jak ma byt a dalo by se stejne poslouchat jeste hodne dlouho.
Petr ma vyborne vyladenou sestavu a osobne si myslim, ze dukazem toho je i prinos filtru, ktery to zase o zadouci kousicek posunul dal.
Dalsi zaver je nadherny prehravac denon2020, ktery se opravdu povedl a Petrovi ho tise zavidim *thumbs up*
Nestihli jsme vyzkouset vliv filtru na projev Parasounda, coz je mi lito. Ale snad nekdy priste.

Petre, dekuji Ti za kavu a cas a at Ti sestava hraje k radosti. *thumbs up*

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

kychtax
zaujalo mě, že před filtr NA se jako nejvhodnější jevil napájecí, tlustý VdHull.
obecná vlastnost toho kabelu je, že působí jako jakýsi "tlumící, filtrační" člen v sestavě.
takže bych tipoval, že jste vytvořili jakýsi 2-jitý filtr.
osobně mám zkušenost takovou, že pokud dvh před fitrem zlepší zvuk sestavy tak:
- hraje sestava agresivně (díky jejímu složení) a vdh jí pomůže "utlumením"
nebo
- špatně funguje filtrace a vdh to jakoby dofiltrovává
nebo snad
- je v sestavě nějaký fatální problém/ místnost je samé sklo a sestava na skleněných policích (rychle tzv. cucám teď z prstu)

vyzkoušeli jste nějaký jiný, kvalitní napájecí kabel před ten filtr ?? třeba ten tlustý isotek co máš k zesilovači?
před pavlův filtr by měl být právě např. Isotek 32A ideální. VdH se mi jeví jako spíše nevhodný.
co na to výrobce filtru Pavel R., ?
určitě má vyzkoušené různé kabely. bylo by skvělé, kdyby nám sem mohl napsat svůj názor z praxe.
(pavle, díky předem)
*klanimse*

slimy

Příspěvek od slimy »

Zrejme hodne individualni.

U me VDH pred NA filtr naprosta katastrofa! Za filtrem vyborny.

Po vyzkouseni asi 3kabelu (MIT, Isotek) nejlepsi pred NA filtr ZephyrT.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Naprosto souhlasim slimy.. hodne individualni.
Zkouseli jsme i dalsi. isotek jsem bohuzel nemel u sebe.
Z toho co bylo k dispozici... mne osobne se mozna i malinko vic libil Lapp 7x1,5 protoze mi prisel proti VdH vic na neutralni strane (byt si ted trochu protirecim s puvodnimi prispevkem). Ale zas tam mozna chybel detail (presne to co ma i ten I32A a Lappu chybi..) a s Lapp byla mozna i urcita nechtena mekkost zvuku.
Nakonec jsme dali Pavluv NA Zephyr, ale ten pri vyssi hlasitosti uz byl agresivni a sel rychle zpet pred cd Denona. Vysvetluji si to tim solid corem..?? Proste v tomto pripade tam nesedel vubec (pro mne).
Zase napr u mne na me sestave memu slabsimu a rozmazlemu integraci Zephyr pomaha "utahnout" a zpresnit a dodat urcitou ostrost, dynamiku. A je nejlepsi.

Tzn. Zaver - mit aspon 5 ruznych napajecu a mit moznost je prehazovat. I proto jsem si toho Van der Hula koupil taky, i kdyz ho nepouziju.

Kazdemu lepsimu integraci sedne jiny nap. kabel!!
Kazde sestave pred filtr sedne jiny kabel. Neni vzdy NA Zephyr ideal! = mit a prozkouset mezi sebou vic kabelu.

U mne momentalne - s odstupem nejlepsi pred filtr je Isotek 32A/3m + zephyr do Integrace.
Zvuk ma ten spravny mix vseho. Nikde se nic neztraci a neprebyva, nebarvi (=pro me usi)

Pozn. Je to momentalni konfigurace a taky musim delat kompromis kvuli slabsimu zesiku a plus kazdy mame subjektivni preference zvuku. Berte proto s rezervou. *klanimse*
Naposledy upravil(a) kychtax dne 15 dub 2017 14:36, celkem upraveno 4 x.

pulenej
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pulenej »

chtěl bych mít tak dobrý sluch a hlavně sluchovou pamět jako vy kabelový laboranti ;)

já slyším rozdíl mezi zesákama .. slyším že zesák hraje líp druhej den atd

ale vzhledem k tomu že je potřeba zesák před výměnou napájecího káblu vypnout tak nevím jestli bych byl schopen posoudit ale hlavně přisoudit nějaký
atribut zvuku danému kabelu
vzhledem k tomu co je za kabeláž před a za kabelem který prohazujete tak mi to připadá trochu jako psycho hrátky
věřím tomu že slušně udělanej napájecí kabel může i na tý krátký vzdálenosti odfiltrovat něco bordelu z rozhodný sítě ..ale barvit zvuk , tvrdit bas atd ?
tak mi nezbývá než se těma kabelama moc nezabývat a poslouchat muziku ;)

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Pulenej, od pitrse je to k Tobe 5 minut. Muzu u Tebe stat u dveri s filtrem a 5-ti kabely pod pazi, kdy si reknes.. *2thumbsup*

pulenej
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pulenej »

když budu opakovaně vypínat zesák tak moc nevěřím tom že něco budu ochoten přisoudit kabelu ...
věřím tomu že lepší kabel . lepší zvuk ..ale ne tomu že bych mohl přisuzovat něco ve zvuku jednomu kabelu a něco druhýmu ..

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Kychtax, také jsem pozoroval změnu, když jsem jsem zapojil mezi zeď a lištu Supra WDH Mainsstream místo stávajícího Vincenta. Byla to změna dost plusová, detail a vyšší středy se výrazně zlepšily. Možná mělo podíl i to, že jsem z předzesilovače vyhodil počítačovou trojlinku a zapojil kabel Vincent.

Zamčeno