Noble Audio
Re: Noble Audio
Jaký bude rozsah filtrace, s jakým útlumem? ...není li to tajemství...
Bez dobré filtrace se už nedá muzika poslouchat. Přeji Ti, aby Galaxis potěšil hodně posluchačů.
Bez dobré filtrace se už nedá muzika poslouchat. Přeji Ti, aby Galaxis potěšil hodně posluchačů.
Předběžně okolo 35.000,-, vyšší cena není nutná, nevím co by jí mohlo opodstatnit.
To Fiďas
Problematika rušení a filtrace pro audio přístroje není zdaleka jednoduchá jako málo hodně a navíc například se snahou jít s filtrací-útlumem frekvenčně co nejníže už zabíjí zvuk. Ale vím proč se ptáš, bojuješ u sebe pravděpodobně s velmi silným rušením.
Rušení se dělí na dva základní typy, symetrické, nesymetrické, a výrobci zabývající se tímto oborem pro audio oblast mají rozdílný názor na to, které se má věnovat největší pozornost. Takže například Isotek se věnuje ve svých konstrukcích více nesymetrickému a Gigawatt zase symetrickému rušení. V tomto ohledu nebudu uvádět žádné podornosti ohledně mých jednotek. Jsem si vědom faktu, že ne v každém případě může být hodnocena jako nejlepší vždy jedna jednotka, moc záleží na stavu zarušení a citlivosti připojených přístrojů. Proto v místě se zarušením silným bude lépe hodnocena filtrace hodně silná, která však v místě se slabým rušením bude považována za přinášející již nechtěné zakulacení a udušení zvuku.
Výrobce dělá vždy přístroj jako univerzální aby byl kladně přijat v co největším počtu případů. Jinak by musel dělat stejnou třídu přístroje ale každý naladit jinak a cílit jej na konkrétní podmínky. Ty ale v drtivém počtu případá nejsou známé, takže by zákazník nevěděl stejně kterou volit.
Galaxys bude filtračně naladěn trochu jinak než Sunrise, nebude globálně vzato filtrovat více, a bude postaven z nejlepších dostupných komponent. Měl by přinášet pevnější a transparentnější podání.
Noble Audio - výroba a prodej
Zdravím Pavla a jestě jednou trochu veřejně-díky za možnost poslechu jeho sestavy u něj v Ústí n/L,dle mne má vše dost vyjímečně citlivě usazené v prostoru-se vším okolo co k tomu patří-a tomu odpovídá hoodně kvalitní zážitek při poslechu v podstatě čehokoliv-teda pokud je to na CD.Pro mě osobně byl hlavní poslech repro Waterfall protože jsem už tento typ dipolových-otevřenych repro slyšel,a takové podání zvuku mi začíná čím dál více vyhovovat,zvuk z otevřených reproduktorů je lehce jiný než pevný,přesný,a většinou více/méně právě tou bednou ovlivněný zvuk z uzavřených a hlavně basreflexových beden,
Za sebe můžu říct že Waterfall je špičková bedna,zvuk jemný-hluboce prostorový,v celé hloubce i šířce perfektně čitelný až do jakékoliv normálně poslouchané hlasitosti,a hlavně je hodně blízko přirozenému zvuku.Při správné úpravě místnosti zbývá jen sedět a poslouchat...........,Pavle díky i za vstřícný a tolerantní přístup k lidem jako já,kteří o podstatě stavby toho skoro nic neví,ale zaručeně ví vše o tom jak to má hrát....,rozhodně přidávám do výběru při další obměně,ať se daří
Za sebe můžu říct že Waterfall je špičková bedna,zvuk jemný-hluboce prostorový,v celé hloubce i šířce perfektně čitelný až do jakékoliv normálně poslouchané hlasitosti,a hlavně je hodně blízko přirozenému zvuku.Při správné úpravě místnosti zbývá jen sedět a poslouchat...........,Pavle díky i za vstřícný a tolerantní přístup k lidem jako já,kteří o podstatě stavby toho skoro nic neví,ale zaručeně ví vše o tom jak to má hrát....,rozhodně přidávám do výběru při další obměně,ať se daří
Nedávno u mě doma proběhlo krátké porovnání filtru NA Sunrise a Isotek Titan. U testu jsme byli ve 3 lidech. Srovnání bylo pojato tak, že oba filtry měly stejné podmínky, stejný přívodní i stejné odchozí kabely. Vždy se v sestavě měnil pouze filtr. (potom se zkoušely i jiné síťáky, ale to je jiná kapitola) Teď možná budete všichni očekávat, jak začnu květnatě popisovat, kde co bylo lepší, jak to či ono víc.... Bas basovějsi, středy středovejsi a výšky vyšší. Ne. Ani prostor, ani dynamika, ani nic. Jediný rozdíl byl v tom, že zvuk s Titanem byl jemnější. Abych vysvětlil. Určité špičky tónů (piano) to "uklidnilo", takže to člověk lépe vnímá, prostě zmizela i poslední kapka "ostrosti". Líp to popsat asi neumím. Ještě jeden malý rozdíl ve prospěch Titana. Víc černé, klidnější pozadí. Tyto 2 věci, nic víc, byly jinak. Ne o moc, ale už tak, že to všichni slyšeli hned. Ani změna ve výsledné hlasitosti, nějaký útlum pásma, nic. Byl jsem moc rád, že to u mě doma proběhlo. Takže jen pro jistotu dodávám, že tyto závěry jsou z poslechu jen na mé sestavě! Jaký mám z toho závěr? Filtr NA je za daný peníze sakra dobrý, i v přímém porovnání s tak dobrým a mnohonásobně dražším Titanem. Já osobně bych do výměny nešel. Možná z 2hé ruky, kdybych už NA neměl . Ale zase by byl pro mě problém s tím, že Titan má jen 2 výstupy. Kdo má jen 2 stroje a může ho sehnat za podobný peníze jako stojí NA, tak jo. Co si budu nalhávat, čekal jsem že NA dopadne hůř,přeci jen finanční rozdíl je velký. Takže další červíček padl... 
A to jsme ještě v rychlosti mezi sebou testli 3 druhy napájecích kabelů. Ale to zase příště, pokud bude vůbec zájem a dobrá vůle...
A to jsme ještě v rychlosti mezi sebou testli 3 druhy napájecích kabelů. Ale to zase příště, pokud bude vůbec zájem a dobrá vůle...
Přeji všem klidné prožití Vánoc a ať se daří v Novém roce.
Děkuji zároveň svým zákazníkům za důvěru a přízeň kterou mi doposud projevili.
Velice si toho vážím, protože díky zájmu o mé výrobky se mohu věnovat práci která mě přináší radost.
Děkuji zároveň svým zákazníkům za důvěru a přízeň kterou mi doposud projevili.
Velice si toho vážím, protože díky zájmu o mé výrobky se mohu věnovat práci která mě přináší radost.
- nordland88
- Kontaktovat uživatele:
Pěkné. Teším se na test.
Jaká je výška filtru?
Jaká je výška filtru?
- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Hezke svatky i Tobe s rodinou Pavle. Nova filtrace vypada velice hezky. Zajimavy design, tesim se, az nas seznamis vice.
Těší mě, že se design líbí, celková výška je 148mm.
Petře díky a nápodobně.
Petře díky a nápodobně.
@NA: Ty nás napínáš 

Já jsem tedy příznivec bílého kovu, ale tady se očekávají jiné výsledky. Ať se dílo podaří.
Jakmile bude v datumu číslovka 2018 budou veškeré informace na mých stránkách.
Ahoj,
Neviem ci bol nejaky zaujem od inych uzivatelov sunrise, ale mne by sa vcelku hodila moznost zap./vyp. jednotlive zasuvky z predneho panelu.
Bola by takato moznost trebarz na objednavku?
Prevaznu vacsinu komponentov mam bud napajanych cez zdroj v zasuvke alebo maju hlavy sietovy vypinac v zadu kde je tazke sa dostat.
Rad by som vedel trebarz vecer, na noc alebo pocas nepritomnosti odpajat niektore zariadenia. Alebo pri stereo vediet trebarz odpojit nejake ine zdroje co napajaju trebarz wifi,tv, sat....
Neviem ci bol nejaky zaujem od inych uzivatelov sunrise, ale mne by sa vcelku hodila moznost zap./vyp. jednotlive zasuvky z predneho panelu.
Bola by takato moznost trebarz na objednavku?
Prevaznu vacsinu komponentov mam bud napajanych cez zdroj v zasuvke alebo maju hlavy sietovy vypinac v zadu kde je tazke sa dostat.
Rad by som vedel trebarz vecer, na noc alebo pocas nepritomnosti odpajat niektore zariadenia. Alebo pri stereo vediet trebarz odpojit nejake ine zdroje co napajaju trebarz wifi,tv, sat....
Lilian: WiFi,TV či sat by raději neměly být připojeny na stejný filtr, který napájí aparaturu k poslechu. WiFi by bylo mít nejlépe v jiné místnosti, než je poslech, TV a Sat mají stopro spínané zdroje, tedy jsou zdrojem rušení.
V mém případě streamer, DAC a zesilovač mohu vypínat spínačem umístěným vpředu...
V mém případě streamer, DAC a zesilovač mohu vypínat spínačem umístěným vpředu...
Na druhou stranu, Sunrise má filtrování zásuvek i mezi sebou, takže by spínaný zdroj, nebo cokoliv jiného jako zdroj rušení, nemělo proklouznout do systému. Nebo se pletu?