Ja mam stvrt roku Kinki EX-M1+ a je to uzasna masina "takmer" ako Hegel H390 co som sa docital. Mam kinki zapojene s Monito Audio Gold 300 5g. Neskutocna zhoda s touto kombinaciou.dadaft píše: ↑16 pro 2021 13:29No, sice je ještě čas, ale když už mě Dawid nabudil, tak jsem se podíval, jak by to mohlo vypadat - vzhledem k tomu, že bedny budou stát hodně přes sto, se železem bych se chtěl udržet do sto.
Požadavky:
DAC: min. 1x opt a coax, 1x asynchron usb, pokud možno bluetooth aptX a full MQA decoding
AMP: integrovaný, dostatečný výkon (poslech hlavně klasika)
Předběžně mě zaujalo:
DAC-ampy:
Rotel RA-1592 mk2 ---- má všechno co potřebuji, moc se mi líbí možnost regulace vstupní citlivosti
Atoll IN300 ---- vypadá skvěle, ale tyhle zesíky bez zpětné vazby hodně špatně měří, neumím si představit, jak hraje, recenze jsou nicméně nadšené
DAC:
Topping D70s ---- má všechno
Chord Qutest ---- ?
AMP:
Yamaha A-S1200 ---- prý velice "normální", přirozený zvuk, to je skvělé doporučení
Kinki Studio EX-M1+ ----- samá chvála kam se podíváš...
Cambridge Audio Azur 851C + 851A (DAC+AMP)
Z toho asi něco vyberu...... ???
Rotel
Re: Rotel
Re: Purifi Audio
Příspěvek od dadaft » 05 srp 2020 12:30
Ono se to celé zajímavě vyvíjí.
Jednu dobu se zdálo, že přichází boom digitálních zesilovačů, ale místo toho začaly skomírat a přichází nový analog, tentokrát vysokofrekvenční (spínaný, impulzní).
A to nejen čistě pro zesílení, ale hlavně v kombinaci se spínanými zdroji.
A je zajímavé, jak tyhle zesáky svou největší slabinu dokázaly přetvořit ve svou největší sílu (teda Bruno to dokázal, řečeno přesněji). Kdysi impedanční zátěž reproduktorů měnila výstup zesilovače. Čím složitější bedny, tím hůř ty zesáky hrály.
Dneska mají dokonalou kontrolu beden a to dokonce pro každou frekvenci zvlášť.
Navíc skvělé basy, dynamiku a smysl pro rytmus a timing, to vše při výborné transparentnosti.
A taky jsou naprosto imunní vůči rušení ze sítě, což se v době PC hodí velmi.
Zoufalci se chytají toho, že jim k dokonalosti chybí větší šířka pásma, ale ani to brzy nebude platit...
Osobně jsem už moderním Déčkům zcela podlehl.
Plnými doušky si užívám svůj NAD C 368, občas se zasním, že mi na polici stojí M33 .........
Člověče, ty tvoje zvraty fakt nestíhám...

Lad2000
No, to co bych doopravdy chtěl, je M33, o tom žádná.
A třeba na něj nakonec dojde.
Jenže fakt nevím, jak to bude s bednama, které mě zajímají tak 1000x víc než nějaké železo. Jen bych chtěl na testování a ladění objektivně dobrý, neutrální zesík bez slabin.
Chvíli mě bavilo se v tom přehrabovat,
ale když se na to podívám bez emocí - co vlastně potřebuju?
Vzhledem ke svému poslechovému zaměření (hodně hodin denně, různé žánry, hodně nové muziky) jsem v podstatě totální tidalista, 99% mého poslechu má za zdroj softwarový přehrávač Tidal. Tak to prostě je. Celé moje hi-fi je PC přes usb kabel připojené do CXA61 (velká spokojenost) a k němu bedny a suby. TV přes bluetooth. Tečka.
Takže asi vyzkouším ten Rotel 1592 mk2, on je to vlastně takový CXA200, a když ne, tak to asi kalím, nechám si co mám a až budou bedny hotové, budu řešit...
No, to co bych doopravdy chtěl, je M33, o tom žádná.
A třeba na něj nakonec dojde.
Jenže fakt nevím, jak to bude s bednama, které mě zajímají tak 1000x víc než nějaké železo. Jen bych chtěl na testování a ladění objektivně dobrý, neutrální zesík bez slabin.
Chvíli mě bavilo se v tom přehrabovat,
ale když se na to podívám bez emocí - co vlastně potřebuju?
Vzhledem ke svému poslechovému zaměření (hodně hodin denně, různé žánry, hodně nové muziky) jsem v podstatě totální tidalista, 99% mého poslechu má za zdroj softwarový přehrávač Tidal. Tak to prostě je. Celé moje hi-fi je PC přes usb kabel připojené do CXA61 (velká spokojenost) a k němu bedny a suby. TV přes bluetooth. Tečka.
Takže asi vyzkouším ten Rotel 1592 mk2, on je to vlastně takový CXA200, a když ne, tak to asi kalím, nechám si co mám a až budou bedny hotové, budu řešit...
dadaft - a co takový NAD C 399?
Ahoj, asi ne, přece jen se mi ukázalo, že Hypexy na výškách ještě tranzistorům nestačí, chtěl bych zkrátka Purifi v M33.
Ale jak říkám, hodně, opravdu hodně se mi předběžně líbí Rotel RA-1592 mk2, v podstatě ve všech bodech dokonale odpovídá mým představám (včetně designu, který mnohým asi přijde nevalný), prostě přes usb připojím Nucleus, přes optiku TV a na druhé straně bedny a suby, a už řeším jen hudbu...
Takže nejdřív půjdu do 1592 mk2 a doufám, že bude hrát jak si myslím, že by měl.
Jestli ne, tak budu potom řešit dál...
Ale jak říkám, hodně, opravdu hodně se mi předběžně líbí Rotel RA-1592 mk2, v podstatě ve všech bodech dokonale odpovídá mým představám (včetně designu, který mnohým asi přijde nevalný), prostě přes usb připojím Nucleus, přes optiku TV a na druhé straně bedny a suby, a už řeším jen hudbu...
Takže nejdřív půjdu do 1592 mk2 a doufám, že bude hrát jak si myslím, že by měl.
Jestli ne, tak budu potom řešit dál...
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Tehdy se to nesešlo v pro tebe správný čas, když jsem ti nabízel svůj Parasound HINT, ale podle toho, co čtu, co jsem u tebe viděl a slyšel a co a jak posloucháš, by to pro tebe byl ideální zesilovač za pár 2nd handových kaček. Na tehdy 95 tis. Kč za nový měl neskutečně čistý, transparentní, detailní zvuk ale zcela prostý jakékoliv sterilnosti nebo suchosti. Naopak měl fantastickou rytmiku, drajv, muzikálnost ale úplně bez patlání nebo medovosti. K tomu slušný DAC, přebohatá konektivita a výborný bass management pro 2 suby.
Držím palce, aby byl 1592 mk II opravdu povedený, ale osobně jsem z dosavadní zkušenosti s touhle značkou skeptický.
Držím palce, aby byl 1592 mk II opravdu povedený, ale osobně jsem z dosavadní zkušenosti s touhle značkou skeptický.
Pitrs -- je fakt, že ty Prasoundy mají skvělé ohlasy, nebo třeba do té doby Cambridge příjde s novou řadou místo Azurů, tj. mezi CX a Edge, to by mě zajímalo taky asi hodně...
Pítrs --- dobré je, že teď bez problémů dobrý zesilovač poznám, když ho mám doma. Renown tady kdysi označil Pro-Ject Box 5 za skvělé bedny, celkem to zapadlo, navíc on s Pro-Jectem nějak profesionálně spolupracoval, ty bedny stojí 7t, takže nemůžou být skvělé, monitory hifisti moc neposlouchají a tak dál no. Jenže ony se mi po rozehrání ukazují jako fakt skvělé monitory. Ten tkaný středobas je výborný, výškáč ne možná nejlepší na světě, ale dobrý. A hlavně je to skvěle propojené, už 20cm od bedny pocitově bodový zdroj ---- ve výsledku špičkový prostor, lokalizace, transparentnost. NHT SuperOne jsou o hodně horší a třeba Xavian Primissima úplná katastrofa v přímém srovnání. Mimochodem souhlasím s tím co si napsal o umístění subů na HighEnd fóru. V ose beden, z vnější strany stojanů, lepší místo jsem nenašel. Dohromady úplně jiný level, než jsi u mě slyšel.
Šílené je, jak ten systém rozlišuje mezi zesilovači. Třeba rozdíly mezi Cambridge CXA61, NAD C368, NAD C316BEE v2, Vincent SV500 a pár dalšími jsou doslova BRUTÁLNÍ, přitom by to měl být všechno low end stejnozvuk.
Jinsk ty nové Rotely označené MKII jsou podle všeho o dost lepší, než původní modely. Zatím je mnohem víc recenzí na A14MKII a RA-1572MKII, a jsou hodně pochvalné. Ani nepamatuju, kdy britské hi-fi servery jásaly nad čínskými integráči... Podle Dawida, který se moc nevyžívá v barvitých popisech zvuku, hraje 1592MKII skvěle přes USB a to i potichu. Díky Tidalu holt MQA vítězí.
No uvidíme, mně se prostě hodně líbí a teoreticky by měl být pro mě ideální. Možná bude, možná ne.
Šílené je, jak ten systém rozlišuje mezi zesilovači. Třeba rozdíly mezi Cambridge CXA61, NAD C368, NAD C316BEE v2, Vincent SV500 a pár dalšími jsou doslova BRUTÁLNÍ, přitom by to měl být všechno low end stejnozvuk.
Jinsk ty nové Rotely označené MKII jsou podle všeho o dost lepší, než původní modely. Zatím je mnohem víc recenzí na A14MKII a RA-1572MKII, a jsou hodně pochvalné. Ani nepamatuju, kdy britské hi-fi servery jásaly nad čínskými integráči... Podle Dawida, který se moc nevyžívá v barvitých popisech zvuku, hraje 1592MKII skvěle přes USB a to i potichu. Díky Tidalu holt MQA vítězí.
No uvidíme, mně se prostě hodně líbí a teoreticky by měl být pro mě ideální. Možná bude, možná ne.

Vůbec bych se nebál jít do verze 1572 MKII, tak vyšší...oba jsem slyšel u sebe doma a klidně bych volil levnější z nich, který hraje hodně nad očekávání u téhle cenovky. Mohl jsem v klidu srovnávat i s mnohem dražšími přístroji, např. Gold Note IS-1000 atp.
Ale chce to vybírat podle svých uší a zbytku řetězce. 

- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
To moc nevypadá jako adept vhodný tvému vkusu, dadafte....
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
https://www.hifionline.cz/hifibazar/pro ... und-hint6/
Dadafte, neváhal bych minimálně na vyzkoušení. A vsadím se, že už by u tebe zůstal...
https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... und-hint-6
Dadafte, neváhal bych minimálně na vyzkoušení. A vsadím se, že už by u tebe zůstal...
https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... und-hint-6
Pitrs
No nevím, určitě je to špičkový zesák, jen se trochu bojím, že na mě bude zvuk moc tvrdý. A taky nebudu kupovat z druhé ruky.
Po pravdě jsem ještě pořádně nezačal hledat, nicméně jeden poslech už byl a dopadl dost nečekaně --- původně jsem chtěl slyšet jiný stroj, ale byla k dispozici i Yamaha A-S2100. ............................ Ten zesilovač vypadá opravdu N E S K U T E Č N Ě. Nejen design vyráží dech, ale i to, jak bytelně je postavený. Je to luxusní hi-fi šperk.
A hrálo to prostě skvěle, tak nějak akorát po všech směrech...
Takže momentálně mám na vrcholu nový A-S2200, ideální zesilovač pro někoho jako já, který aparát zapíná o půl deváté ráno a vypíná v deset večer...
K tomu solidní DAC a je vystaráno.
Ale ještě se teprv uvidí...
No nevím, určitě je to špičkový zesák, jen se trochu bojím, že na mě bude zvuk moc tvrdý. A taky nebudu kupovat z druhé ruky.
Po pravdě jsem ještě pořádně nezačal hledat, nicméně jeden poslech už byl a dopadl dost nečekaně --- původně jsem chtěl slyšet jiný stroj, ale byla k dispozici i Yamaha A-S2100. ............................ Ten zesilovač vypadá opravdu N E S K U T E Č N Ě. Nejen design vyráží dech, ale i to, jak bytelně je postavený. Je to luxusní hi-fi šperk.
A hrálo to prostě skvěle, tak nějak akorát po všech směrech...
Takže momentálně mám na vrcholu nový A-S2200, ideální zesilovač pro někoho jako já, který aparát zapíná o půl deváté ráno a vypíná v deset večer...
K tomu solidní DAC a je vystaráno.
Ale ještě se teprv uvidí...
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ahoj! Uvažoval jsi třeba o děleném zesilovači za podobné nebo lepší peníze? Např. PRE1 a PA300SSE? Nevím kolik lidí to má, asi většinou mají ten konec, ale já třeba o něm uvažuji v letošním roce jako o dárku k vánocům
. Byl bych spokojený. Máš o něm nějaké informace? Jrd