Tvrdý zvuk Parasoundu?!?
Zpracováním je A-S2100 opravdu špičkovej, zvlášť s přihlédnutím k jeho ceně. HINT 6 takhle bytelně zvenku nepůsobí. Bohatě to ale dohání lepším zvukem. Pevnost, dynamika a údernost doprovozená zároveň rozlišením, prostorovostí a jemností úplně bez náznaků syntetičnosti či tvrdosti, to je kombinace těžko překonatelná v kategorii do 100 tis. Kč.
S A-S2100 jsi zvukově o výrazný stupeň níž. Obavám z bazaru rozumím, na druhou stranu s rozumným prodejcem by měla být přijatelná domluva.
Rotel
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Rotel
https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... a-1592mkii
To naopak vypadá jako přesný adept mého vkusu:
"Velkou sebejistotu a čistotu ukázal Rotel také ve středním pásmu, kde dokázal už pěkně precizně oddělit jednotlivé vokálisty z King’s Singers v Morleyho „Now is the month of maying“ („The HMV Classics Collection“ | 1999 | HMV | 5 73483 2). I tady je cítit, že zvuk je velmi neutrální až místy trochu sušší, ne ovšem naštěstí studeně technicistní. RA-1592MKII má přednes kompaktní, drží linii a výtečně propracovává jednotlivé vokály až k drobným nuancím, takže máte pocit velmi dobré čitelnosti a čistoty."
Umí "precizně oddělit jednotlivé vokálisty" ....... "výtečně propracovává jednotlivé vokály až k drobným nuancím" ....... takhle přesně bych chtěl, aby to hrálo. A že je "sušší" na basech??? Já miluju suché basy. Obzvlášť když jsou "texturované, rozmanité, intenzivní, konkrétní", jak píše.
Poslouchám klasiku, symfonie, operu, hodně sólový klavír ........ chci neutralitu (neboli věrnost), dokonalou lokalizaci, rychlost a konkrétnost.
Ten Rotel rozhodně pořád považuji za velkého favorita.
(navíc vypadá hezky a má skvělou konektivitu - usb s mqa a bluetooth vítám)
Nicméně zase jsem početl nějaké recenze a víc a víc se začínám (zatím jen) koukat na Kinki Studio EX-M1+. On stojí 74 (nemá DAC), což je ještě dobrý, a podle všeho je to zesák opravdu vysoké třídy, ještě jiný level než Rotely, Yamahy a další...
???
To naopak vypadá jako přesný adept mého vkusu:
"Velkou sebejistotu a čistotu ukázal Rotel také ve středním pásmu, kde dokázal už pěkně precizně oddělit jednotlivé vokálisty z King’s Singers v Morleyho „Now is the month of maying“ („The HMV Classics Collection“ | 1999 | HMV | 5 73483 2). I tady je cítit, že zvuk je velmi neutrální až místy trochu sušší, ne ovšem naštěstí studeně technicistní. RA-1592MKII má přednes kompaktní, drží linii a výtečně propracovává jednotlivé vokály až k drobným nuancím, takže máte pocit velmi dobré čitelnosti a čistoty."
Umí "precizně oddělit jednotlivé vokálisty" ....... "výtečně propracovává jednotlivé vokály až k drobným nuancím" ....... takhle přesně bych chtěl, aby to hrálo. A že je "sušší" na basech??? Já miluju suché basy. Obzvlášť když jsou "texturované, rozmanité, intenzivní, konkrétní", jak píše.
Poslouchám klasiku, symfonie, operu, hodně sólový klavír ........ chci neutralitu (neboli věrnost), dokonalou lokalizaci, rychlost a konkrétnost.
Ten Rotel rozhodně pořád považuji za velkého favorita.
(navíc vypadá hezky a má skvělou konektivitu - usb s mqa a bluetooth vítám)
Nicméně zase jsem početl nějaké recenze a víc a víc se začínám (zatím jen) koukat na Kinki Studio EX-M1+. On stojí 74 (nemá DAC), což je ještě dobrý, a podle všeho je to zesák opravdu vysoké třídy, ještě jiný level než Rotely, Yamahy a další...
este 2013 som robil test zosikov pre High and Style. boli tam vtedy aj nizssi a starsi model RA1570 a dopadol z danej 6tice zosikov velmi dobre (cisto za zvuk na 2.mieste spolu s YBA A100).
Vysledky testu mojho hodnotenia zvuku v zatvorke body:
Hegel H80 (61b)
Rotel: RA1570 (60b)
YBA Heritage A100 (60b)
Cambridge Audio CA851A (58b)
Denon PMA 1520 AE (53)
Marantz KI Signature (nehodnoteny lebo by musel dostat strasne malo bodov:-)
Parasound Hint6 bude podla mna lepsi ako ta Yamaha alebo Rotel. Kinki je urcite podla referencii velmi zaujimava volba.
Idealne by bolo aspon nieco z toho si doma moct vypocut
Vysledky testu mojho hodnotenia zvuku v zatvorke body:
Hegel H80 (61b)
Rotel: RA1570 (60b)
YBA Heritage A100 (60b)
Cambridge Audio CA851A (58b)
Denon PMA 1520 AE (53)
Marantz KI Signature (nehodnoteny lebo by musel dostat strasne malo bodov:-)
Parasound Hint6 bude podla mna lepsi ako ta Yamaha alebo Rotel. Kinki je urcite podla referencii velmi zaujimava volba.
Idealne by bolo aspon nieco z toho si doma moct vypocut
Zhruba před třemi měsíci jsem si pořídil předzes Michi P5 a musím napsat že z mého pohledu se jedná o velmi vydařený kousek. Zvuk je velmi čistý detailní a pevný. Měl jsem obavy jak si sedne s mým koncem EC 250R ale byly to zbytečné obavy, vlastní zvuková stopa P5 je minimální ovšem s rockovým laděním jak ale upozorňují mnozí recenzoři a v to jsem právě doufal, všechny horší nahrávky se pročistily získaly drive a až neskutečnou pevnost basů. Při testování na klasické hudbě mi přišlo že to zní možná až moc výbušně ale ne ostře ale tohle je názor laika vážnou hudbu poslouchám jen velmi vyjímečně 99% mého poslechu tvoří rock a heavy ve všech podobách. Takže zhrnuto zvuk mé sestavy se pročistil zpevnil získal drive i detail a to je víc než jsem doufal, za mě tedy výborně a jen škoda pro rockery že Rotel sérii nedoplnil o CD přehrávač.