Technics

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Odpovědět
Seiko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Technics

Příspěvek od Seiko »

fox píše: Ještě dnes se někdy setkávám se starými pardály, kteří si v mládi za těžce odříkané úspory koupili Technics. Dodnes si myslí, že mají to nejlepší, co se kdy na světě vyrobilo. :)
Jo, tak nějak to mnohdy je. Akorát - je to o tom, jestli chce člověk poslouchat muziku v kvalitě, která neuráží sluch, nebo milovat plochý přednes (neberu v úvahu Technicsy nejvyšší řady). Co se výrobkům od Technicse upřít nedá, je spolehlivost, obvykle hrají bez opravy doteď (teď nevím, zda je to dobře, nebo špatně). :lol:

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

A dizajn...ten byl u Technika ukázkový, učebnicový. Proti tomu výrobky Grundig, Philips, Sony...toť hranaté krabice margarínu.
Obrázek

ADUS46
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ADUS46 »

Já osobně bych chtěl několik těch krabic od margarinu vlastnit.Myslím si, že firmy jako Grundig,Philips a Sony a jejich HiFi výrobky si takové hodnocení a přirovnání nezaslouží. *thumbs down*

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Seiko píše:
fox píše: Ještě dnes se někdy setkávám se starými pardály, kteří si v mládi za těžce odříkané úspory koupili Technics. Dodnes si myslí, že mají to nejlepší, co se kdy na světě vyrobilo. :)
Jo, tak nějak to mnohdy je. Akorát - je to o tom, jestli chce člověk poslouchat muziku v kvalitě, která neuráží sluch, nebo milovat plochý přednes (neberu v úvahu Technicsy nejvyšší řady). Co se výrobkům od Technicse upřít nedá, je spolehlivost, obvykle hrají bez opravy doteď (teď nevím, zda je to dobře, nebo špatně). :lol:
Když máš jednu bednu za uchem na skříni a druhou zasunutou mezi knihami v poličce na druhé straně obýváku a posloucháš vleže na gauči tak rozdíl nepoznáš. :lol: Hlavně, že je manželka spokojená.
Znám jednoho, který si pořídil v osmdesátých létech drahou sestavu Technics a bedny měl namontované na stěně za sebou za gaučem, protože do ořechové stěny se manželce nehodily. :lol:

Seiko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Seiko »

fox píše: Znám jednoho, který si pořídil v osmdesátých létech drahou sestavu Technics a bedny měl namontované na stěně za sebou za gaučem, protože do ořechové stěny se manželce nehodily. :lol:
Tak to je masakr... Asi musela mít jeho manželka tak výrazně kladné jiné vlastnosti, nutné ke společnému životu, že šla hudba stranou *palec*

Osobně jsem měl zkušenosti s CD SL-P277A (velice plechový zvuk), zesilovačem SU-VX620 (potichu slyšitelně zkresloval, nahlas zvuk slitý, bez dynamiky), tunerem ST-G570 (citlivost i zvuk nic moc). K tomu reprosoustavy s reproduktory Tesla, a na zvukový průšvih bylo zaděláno. Naopak kazeťák RS-M263 hrál moc pěkně až do doby, než se začaly projevovat nectnosti jednomotorového pohonu stejnosměrným motorkem - po každém zapnutí trochu jiné otáčky, a ke vzteku bylo, pokud zakolísaly při přehrávání. Jedině na gramofonu SL-Q3 jsem nikdy žádnou "mušku" nenašel :D

Woofer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Woofer »

Technics?Na pohled velice pěkné,ale uvnitř ošizené co se dalo.Příkladem jsou tyto fantasticky vypadající repro SB320.Bez výhybky,tvářilo se to jako třípásmovka,ale ouha.Papírový výškáč napájen přes jeden elyt a piezo chrastítko z digitálek mělo vytvořit těch slibených 23kHz :lol: Zvuk mizerný,bez prostoru,zaduněný.A to nebyly nikterak za hubičku.Chtěli za to kolem 10tis
Obrázek

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Chudák ujo technics, všetci na neho len kydáte :lol: a 80tim % z vás slúžil roky bez poruchy, nevďačnosť vládne svetu!
K tomu
uvnitř ošizené
, tak toto je téma sama o sebe, požičal som si fotku z iného vlákna, môžete hádať čo za značku to je.Obrázek

Niekedy mám pocit že ten Technics, je zaznávaný až neprávom.
Ako je to s menom značky na zahraničných fórach?
Technics SU-V900
Obrázek

Pevne verím, že zosilňovač z obrázku č.1 by ten technics prehral v neslepom teste,s odôvodnením lebo technics :lol: V slepom teste verím tomu technicsu.
Ja mám a budem mať technics, nedám na reči *headbang*

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Počul niekto niekedy tieto reproduktory?
Chcem ich kúpiť, samozrejme kvôli retro dizajnu, možno niekoho poprosím o doladenie, ale ani netuším či sa s to oplatí, teda či sa dajú nejako doladiť. Akýkoľvek názor pomôže.Obrázek
sú to SB G400

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

První fotka ? Dyť je to tam napsáno jako vůl. Je ovšem pravda že 75% objemu skříňky drahého aparátu je...vzduch.
Ale, to není specialita této značky.

ivanb_cko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od ivanb_cko »

to kite19: srovnáváš nesrovnatelné! L-190 od Luxmana je total základní model celé řady a navíc o víc jak deset let starší než ten Technics... Ale máš pravdu, že spousta značek a jejich cena je jenom o logu!

Já osobně mám doma od Technics zesák a tuner modely SU-7, resp. ST-5 - máme je v kuchyni k vaření a vůbec jako zvukový podklad a jsem s nimi rád ;) Navíc zesilovač je opravdu krásné retro! Jinak v minulosti jsem měl chvíli zesilovač SU-8600, který proti Pioneer SA-7500 hrál o dost hůř - přesněji řečeno, lépe kontroloval basy, ale na středech a především na výškách hrál jako po dekou...tak jsem jej prodal. Chtěl bych vyzkoušet SU-MA10 a SU-9600 - to by mě fakt zajímalo, ale kdo ví jestli se k nim někdy dostanu...

Leny635
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Leny635 »

Zdravím, mám Technics SE-M100 a předzesilovač SU-A40. V porovnání s se zesilovačem Technics SU-V7 je to ohromný skok v kvalitě zvuku. Pokud chce někdo kupovat Technicse, musí brát ty nejvyšší modely, vše ostatní je šedý průměr.

http://www.hifi-forum.de/bild/technics- ... 35469.html
http://drifeaudio.blogspot.cz/2012/10/t ... power.html

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Celá devadesátá léta jsem strávil s Technicsem a měl modelů, že si ani nevzpomenu- od receiverů až po integráč A 900 Mk2 (ten jsem měl měsíc a šel z domu). Hrálo to všecko naprd. U CD playerů jsem od základu vystoupal až na SL-PS840 a ten mi jediný přišel fakt dobrý. Repro SB-CD120 byly strašlivé a spasily mne tenkrát tisíckrát zatracované TVM. Vše pak nadlouho vyřešila Yamaha....
Pamatuju si, že mne vždycky dostal ten design i když jsem věděl, že Yamaha musí být lepší, vždycky jsem se nechal zase zlomit na Technics... *headbang*

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Taky nezapomeňte na gramo přenosky Technics...byla (a je) jich spousta, MM i MC, EPC-P100, P205, P540, P520, P310 (MC), P305, P33, P30, P23...jenomže montáž na 4 piny což bez adaptoru T4P nešlo vložit do normálního 1/2" headshellu...top model gramofonu SL-1210, SL-1200, SL-M1..měl půlpalec jak se sluší.

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

drfish píše:Celá devadesátá léta jsem strávil s Technicsem a měl modelů, že si ani nevzpomenu- od receiverů až po integráč A 900 Mk2 (ten jsem měl měsíc a šel z domu). Hrálo to všecko naprd. U CD playerů jsem od základu vystoupal až na SL-PS840 a ten mi jediný přišel fakt dobrý. Repro SB-CD120 byly strašlivé a spasily mne tenkrát tisíckrát zatracované TVM. Vše pak nadlouho vyřešila Yamaha....
Pamatuju si, že mne vždycky dostal ten design i když jsem věděl, že Yamaha musí být lepší, vždycky jsem se nechal zase zlomit na Technics... *headbang*
Len si na nich nadávajte, ja si technics aj tak nechám, ako zvykne vravievať klasik dobrý zosilňovač potrebuje rovnocenných partnerov jinak se vám to krutě vypomstí :D Dúfam že si to klasik prečíta a dodrbe ma. A má pravdu, repro tesla nemohli predviesť čo Technics dokáže :D No poďme chlapi s farbou von, čo za bedne boli pripojené. Ale férovo, pravdu, nie hádanie!
Ja mám komplet technics pre, power aj cd a možno som len hluchý, ale vcelku to nehrá zle, ten player má pre laika nepočuteľnú mechaniku, na rozdiel od top modelu Wadia za zopár tisíc kde to hučí ako v laptope-počuté priamo u predajcu (možno len chyba daného kusu) ale vtedy mi boli predvádzané iné hifi dôležitosti, ktoré počuť nebolo, ale tú mechaniku počuť bolo :lol:
Nech vám to hrá!

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

lechos píše:top model gramofonu SL-1210, SL-1200, SL-M1..měl půlpalec jak se sluší.
Je řada jejich dalších gramo, které mají půlpalec. Já mám SL-2000 ....

Odpovědět