Technics

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Odpovědět
Seiko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Technics

Příspěvek od Seiko »

lidumil píše: Je řada jejich dalších gramo, které mají půlpalec. Já mám SL-2000 ....
A ještě mnoho dalších - SL-Q2, SL-Q3, SL-1700, SL-1710MKII, SL-1000, SL-110, SL-1100,SL-1310, SL-1350, SL-1400, SL-1401, SL-1410, SL-1510, SL-1600, SL-1610, SL-1650, SL-1800, SL-1900, SL-1950, SL-3200, SL-3300, SL-3310 ... a tak bych mohl ještě dlouho pokračovat. Techicsovské gramofony se vždy vyznačovaly výborným odstupen hluku a bezkonkurenční spolehlivostí. Netvrdím, že jsou High End, ale náročného uživatele určitě neurazí. *palec*

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Ale audio kazety Panasonic...jejda ty se moc nepovedly...tradiční značky jako Sony, Maxell, TDK...je zvukem válcovaly, no pokud deck měl kalibraci tak se z nich dalo něco vytáhnout. Byly i červené Technics, nemám ve sbírce.
Obrázek

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Perfektná skúsenosť, musím ju popísať !
Spoľahlivosť je výsadou Technics :D
Práve som ukončil opravu CD playera Technics SL-P2000 http://audio-database.com/TechnicsPanas ... 000-e.html
Na audioweb.cz som hľadal rady ako si poradiť s problémami s načítaním niektorých CD a preskakovaním na konci CD. Problém som tam opísal, pri pozorovaní mechaniky - mala niekedy problém načítať CD(vždy tie isté a originálne) a po načítaní, ku koncu CD sa vozík laseru roztriasol a laser robil chyby.
Radil mi neznámy človek a pravdepodobne expert na opravy Technics/Panasonic, nakoľko mi okamžite povedal, že lasery Technics alebo Philips sa nekazia a sú viac-menej neporuchové. Na základe popisu mi odporučil vyčistiť a namazať hriadele pojazdu vozíka laseru, nepomohlo. Tiež mi neodporúčal vymieňať laser, pretože si bol istý, že tam chyba nie je. Vymenil som laser za nový SOAD 70A, a výmena nepomohla, chyby pri načítaní pretrvávali.
Môj radca mi oznámil, nech skontrolujem výšku držiaka CD na hriadeli motorčeka, predpísaných bolo 0,9 mm, a presne toto bola chyba odchýlka 0,35 mm, spôsobovala chyby pri načítaní a po jej správnom nastavení, načítava aj starý laser úplne bez problémov.
Asi bude pravda to o tej neporuchovosti laseru, pretože aj po 20 rokoch, nerobí žiadne chyby a načítava okamžite - bleskovo(aj niektoré nové playere by sa mohli učiť) :lol:

Píšem to sem pre tých, čo ešte opatrujú staré kusy a budú riešiť podobný problém. Pýtal som sa na to pár krát, vždy mi bola odporučená výmena lasera, len som nechápal prečo sú chyby len na začiatku a konci CD a aj to len u niektorých a opakovane.

Ten radca musel byť expert, radil na diaľku a podľa popisu laika *palec*

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Ten Tvůj aparát...načítá formáty CD-RW ? Mám CDP Technics SL-PG 400A rok pořízení 1991 v Dojču, velká spokojenost, nikdy neselhal, ale...RW neumí, přesto že používá optickou mechaniku Philips. Nikdy neotvírán, neopravovován ačkoli dokonale náhodná koupě co měli zrovna v krámu v Chamu. Jo, baterie Panasonic v DO jsou původní dodané v kompletu z fabriky. Strejda Matsushita prostě uměl, škoda ho.

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

CD-R číta, CD-RW som neskúšal. Vyskúšam dám vedieť. A to s tými batériami, to mi minule nechceli veriť, na inej zostave, mám asi 16 rokov nemenené batérie.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

No právě že ta použita mechanika v jiných mašinách (tuším i CDP Tesla) CD-RW číst umí...možná to nějak zablokovali softwarem čili pověstným "kurvítkem" jak se někdy říká, jeden ví...

PH
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PH »

K rekorderu Philips mam taky v ovladači puvodni baterie už od 1999 a v druhe sluchátkové sestavě mam CD Sony 20 ES ktere bylo vyrobené taky před rokem 2000 a v ovladači baterky puvodni. Sice Sony jsem koupil novej až v roce 2004-5 ale ve skladě ležel několik let. Ty stroje byli jaksi poctivěji udělané.

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Mám taky Sony CDP XA 20 ES, kupoval jsem ho v Německu jako novinku a baterie celou tu dobu původní.

PH
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PH »

Já ho mám asi 8 let ale poslední 4 mám celou novou aparaturu tak jsem k němu připojil sluchátkový zesik a používám ho jen občas. Kamarád má ten samý ale jen provedení Gold a taky ho kupoval asi v německu snad 96 nebo 97? Laser i ty baterky vše funguje perfektně!

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Baterie origoše dodané v kompletu výrobku vždycky vydržely dýl než nějaký erzactail...dneska čtu v letáku Okay elektrospotřebiče: baterie AA i AAA zn.BC extra power: 4ks/ 9 Kč...co si od toho slibovat ? Do DO se možná hodí, spotřeba nepatrná.

PH
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PH »

Nedalo mě to a vytáhl jsem z komory starý video Panasonic a i po asi 20 letech funguje, i ty baterky v dalkáči jsou původní.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Yamaha audio se rovněž vrací, viz záložka Yamaha na tomto vlákně. No a Philips opouští trh Hi-Fi, audio, multimédii a příslušenství...Sharp pěstuje jahody.

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Technics ako znacka je spať. Som nadšený *2thumbsup*
http://tech.sme.sk/c/7365837/panasonic- ... isice.html

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

http://www.cnet.com/news/panasonic-brin ... hi-fi-kit/
http://www.whathifi.com/news/ifa-2014-t ... -end-hi-fi
Tuším som tu písal, že hádam obnovia výrobu a nech ju obnovia tam kde skončili *hura* , a obrázky z linkov to len potvrdzujú, akurát tam nedali drevené boky.
Som zvedavý či sa to zvukovo priblíži svojmu dizajnu.
Nádhera, dúfam že ten model nadviaže na ih referenčné modely a nebude to len ďalšia pekná škatuľa za veľa peňazí, len ma przí integrovaný preamp v netprehrávači.

PS: prosím vložte niekto fotku toho powerampu, niečo som si prenastavil v compe a nedokážem to :lol:

Odpovědět