Perfektná skúsenosť, musím ju popísať !
Spoľahlivosť je výsadou Technics
Práve som ukončil opravu CD playera Technics SL-P2000
http://audio-database.com/TechnicsPanas ... 000-e.html
Na audioweb.cz som hľadal rady ako si poradiť s problémami s načítaním niektorých CD a preskakovaním na konci CD. Problém som tam opísal, pri pozorovaní mechaniky - mala niekedy problém načítať CD(vždy tie isté a originálne) a po načítaní, ku koncu CD sa vozík laseru roztriasol a laser robil chyby.
Radil mi neznámy človek a pravdepodobne expert na opravy Technics/Panasonic, nakoľko mi okamžite povedal, že lasery Technics alebo Philips sa nekazia a sú viac-menej neporuchové. Na základe popisu mi odporučil vyčistiť a namazať hriadele pojazdu vozíka laseru, nepomohlo. Tiež mi neodporúčal vymieňať laser, pretože si bol istý, že tam chyba nie je. Vymenil som laser za nový SOAD 70A, a výmena nepomohla, chyby pri načítaní pretrvávali.
Môj radca mi oznámil, nech skontrolujem výšku držiaka CD na hriadeli motorčeka, predpísaných bolo 0,9 mm, a presne toto bola chyba odchýlka 0,35 mm, spôsobovala chyby pri načítaní a po jej správnom nastavení, načítava aj starý laser úplne bez problémov.
Asi bude pravda to o tej
neporuchovosti laseru, pretože aj po 20 rokoch, nerobí žiadne chyby a načítava okamžite - bleskovo(aj niektoré nové playere by sa mohli učiť)
Píšem to sem pre tých, čo ešte opatrujú staré kusy a budú riešiť podobný problém. Pýtal som sa na to pár krát, vždy mi bola odporučená výmena lasera, len som nechápal prečo sú chyby len na začiatku a konci CD a aj to len u niektorých a opakovane.
Ten radca musel byť expert, radil na diaľku a podľa popisu laika