Yamaha

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Odpovědět
Petanek
Kontaktovat uživatele:

Re: Yamaha

Příspěvek od Petanek »

JV píše:
vlado222 píše:
JV píše:Neviem či to tu už bolo, ale na svete je ďalšia modelová rada 2100 (zrejme nástupca 2000)
A-S 2100: http://www.luxusni-elektronika.cz/zbozi ... ha-a-s2100
CD-S 2100: http://www.luxusni-elektronika.cz/zbozi ... a-cd-s2100

Videl/počul ich niekto?
-> http://www.hifi-voice.com/component/con ... s2100.html
Vlado díky. Vyzerá naozaj luxusne.

Z diskusie pod článkom ma zaujalo toto:

"#12 Pavel 2014-09-04 07:58
Dobrý den, jsem zvědav, jestli Yamaha se ob jednu generaci přístrojů skutečně tak zlepšila, když předchozí 2000 řada stála za zlámané kolo. Proto také nejdou tyhle stroje prodat z druhé ruky pomalu ani za půlku. 3000ka za danou cenu taky nebyla zcela to pravé ořechové. Nějak se zdráhám uvěřit tomu, že Yamaha udělala takový skok v podstatě ze dne na den. Každý stroj v každé cenové relaci má své slabé stránky, ale recenzenti je často a rádi (často asi také z donucení) zamlčují. Pane Březino, ať neskončíte jako ve Stereo Video, kde všechno super a mega a rozsah hodnotící stupnice se již nevyužívá:)"

Ja som počul/čítal na na tú novú radu (A-S3000 až A-S500) samé pozitíva. Prehliadom som niečo??? Nemám ani pocit že by ich bolo nejak vela na predaj (na rozdiel od "Hifistickejších" CA, NAD, Marantzov atď) a to že nejaké trčia už nejaký čas na bazári hifionline by som možno prikladal skôr menšej oblube tejto značky a vyššej cene pre bežného smrtelníka.
Hele není nad vlastní poslech. Já slyšel komplet 2000 a skutečně to není žádnej zázrak, dá se vybrat mnohem lépe. Zesilovač A-S2000 je, řekl bych takový až letargický. Možná, že kluci z Yamahy dali do 2100 více života *2thumbsup*.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

JV píše:Ja som počul/čítal na na tú novú radu (A-S3000 až A-S500) samé pozitíva. Prehliadom som niečo??? Nemám ani pocit že by ich bolo nejak vela na predaj (na rozdiel od "Hifistickejších" CA, NAD, Marantzov atď)
Když jsem si vybíral zesilovač, tak jsem slyšel vedle sebe na stejném (mém) řetězci hrát S2000 a NAD C375. Chtěl jsem spíš tu Yamahu, protože oproti NADu je prostě nádherná. Ale NAD ji přehrál docela výrazně. Lepší dynamikou, která vynikla hlavně při potichém poslechu, lepší separací jednotlivých nástrojů (u NADu bylo kolem nich jakoby větší ticho). Při hlasitém poslechu byla Yamaha taková uřvanější, NAD prostě jen hrál nahlas bez změny zvuku. Možná za tím je výrazně vyšší výkon NADu. Trochu jiný byl i celkový charakter zvuku, Yamaha hrála jakoby ospale. Když jsem ji poslouchal déle, několik hodin, zvykl jsem si na její zvuk a přišlo mi, že je vše v pořádku a že to hraje skvěle. Pak jsem přepojil na NADa a jakoby nad rozkvetlou loukou vysvitlo sluníčko - hudba měla šťávu, dynamiku, barevnost.

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

PítrsPraha píše:
JV píše:Ja som počul/čítal na na tú novú radu (A-S3000 až A-S500) samé pozitíva. Prehliadom som niečo??? Nemám ani pocit že by ich bolo nejak vela na predaj (na rozdiel od "Hifistickejších" CA, NAD, Marantzov atď)
Když jsem si vybíral zesilovač, tak jsem slyšel vedle sebe na stejném (mém) řetězci hrát S2000 a NAD C375. Chtěl jsem spíš tu Yamahu, protože oproti NADu je prostě nádherná. Ale NAD ji přehrál docela výrazně. Lepší dynamikou, která vynikla hlavně při potichém poslechu, lepší separací jednotlivých nástrojů (u NADu bylo kolem nich jakoby větší ticho). Při hlasitém poslechu byla Yamaha taková uřvanější, NAD prostě jen hrál nahlas bez změny zvuku. Možná za tím je výrazně vyšší výkon NADu. Trochu jiný byl i celkový charakter zvuku, Yamaha hrála jakoby ospale. Když jsem ji poslouchal déle, několik hodin, zvykl jsem si na její zvuk a přišlo mi, že je vše v pořádku a že to hraje skvěle. Pak jsem přepojil na NADa a jakoby nad rozkvetlou loukou vysvitlo sluníčko - hudba měla šťávu, dynamiku, barevnost.
Ďakujem za rozvinutie myšlienky. Naozaj nie je nad priame porovnanie, najlepšie doma v klude. Bohužial nie vždy je to možné, tak sa človek musí trochu riadiť aj podla recenzií a hlavne reakcií uživatelov. Aj keď aj to treba brať vždy z rezervou - každý máme trochu iné vnímanie a potreby.
Mňa len prekvapilo že napriek tomu že po tejto novej modelovej rade yamáh poškulujem od jej vzniku, tak až teraz som natrafil na prvé kritickejšie vyjadrenia.
Na nešťastie si nemám nikde v blízkom okolí možnosť urobiť vlastný názor o týchto prístrojoch.

Hans1983
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hans1983 »

Tak abych Vám příznivcům Yamahy udělal trošku radost tak se pochlubím že mám doma DLP projektor na kterém je prásné "3D" logo tohoto výrobce ;-)
je to typ DPX-1 prodával se od roku 2001 do 2005 a doporučená cena byla $7999 :-D
Samozřejmě to všechno propojeno s mojí "hifi" streo sestavou.

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Tak pokud je u Yamahy něco zcela mizerné, je to přesně tahle nejnižší "čínská" řada receiverů pro domácí kino.

Woofer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Woofer »

Tahle Yamaha je zvukově vynikající *palec*

[youtube]?v=v91Qid0QFto[/youtube]

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

S499_1023 píše:Tak pokud je u Yamahy něco zcela mizerné, je to přesně tahle nejnižší "čínská" řada receiverů pro domácí kino.
Hlavní nedostatky ? Rád se poučím...nebo jen plácáš do vody ?

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Hlavním nedostatkem je zcela mizerný zvuk, pane mistr.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

A jak to víte ? Vy jste ho koupil...používal ? Jaké boxy připojil...Jak to když stojí za...
Naposledy upravil(a) lechos dne 06 zář 2014 12:07, celkem upraveno 1 x.

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

lechos: Nízke modely receiverov(a nielen yamaha) v domácom kine svoju úlohu splnia a poslúžia tej cieľovej skupine na ktorú sú nasmerované, to isté platí pre strednú triedu - vo svojej kategórii hrajú tak ako majú(toto je riadny balast) :lol:
V stereu sú dokonale mizerné, ak by si zobral nový receiver v kategórii nového do povedzme 1500 eúr, tak v stereu ho tvoj
Pioneer A-656 MK2 zadupe do zeme nepredstaviteľným spôsobom a je úplne jedno čo budeš robiť, môžeš zapájať bi-amp, meniť káble a nahrávky, nepomôže mu nič.
Ak sa človek nezaujíma o kvalitný zvuk a ide mu o domáce kino s primeranými reproduktormi, je to pre neho v pohode, ale ak väčšinou počúva hudbu a nerozumie problematike(nemá posluchovú skúsenosť), kúpi receiver a rozmýšľa prečo to pre neho postráda emócie, prečo s ním tá hudba ktorú počúval na starej veži nerobí to isté - nie je tam to mrazenie na chrbte pri obľúbenej piesni - u mňa to bolo presne takto :D.
Spodné pásmo je pri receiveroch neurčité a v podstate celý prednes je taký divný, jednoducho to hrá, ale nie je to to čo potrebuješ a najmarkantnejšie je to pri tichom posluchu - je to také nijaké.
Je pravdou, že nie každý má potrebu kvalitného zvuku, mnoho mojich známych žiaden rozdiel nepostrehne, lebo sem tam testujem čo počujú pri receiveri a stereo zosilňovači.
Naposledy upravil(a) kite19 dne 06 zář 2014 12:11, celkem upraveno 1 x.

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

lechos: Protože jsem patnáct let pracoval v zastoupení značky Yamaha.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Well...můj veterán Pionýr A-656 MK2 oslavil letos 23 let a jediné co zlobí jsou potencáky volume, tone a otočné přepínače vstupů...pravda, připojené repro boxy CS-901 odrbali ve výrobě (Spain) nemožně a hrajou na nic...

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

S499_1023 píše:lechos: Protože jsem patnáct let pracoval v zastoupení značky Yamaha.
V tom případě...
Obrázek

Odpovědět