Můj první kontakt s Accept byl z vinylů (Breaker, Restless and wild)
dnes již bohužel, malá kapacita záznamu to je. Ale artefakt sběratelsky
dodnes žádoucí to ano.
Jan Akkerman – Tabernakel.
Predpokladám že väčšina ludí si tohoto pána spája s účinkovaním vo Focuse. Tento album je trochu z iného súdku - velkú časť tvorí akustiká hra na gitare/lutne v renesančnom duchu, doplnená o art-rockové(?) časti. Zaujímavá kombinácia. Asi to nebude pre každého, každopádne ja mám takéto fúzie rád.
Můj první kontakt s Accept byl z vinylů (Breaker, Restless and wild)
dnes již bohužel, malá kapacita záznamu to je. Ale artefakt sběratelsky
dodnes žádoucí to ano.
Včera som si dal maratón LPčiek od Santanu. Bolo také nejaké adekvátne počasie, dal dom si k tomu čosi rumu (nie tuzemák ) a už sa točilo.
Santana, Welcome, Borboletta, Festivál, Shangó.
V rámci spomienkového popoludnia na Johna Mayalla som oprášil toto jediné LP čo od neho mám: The Turning Point.
Vlastne cez toto LP som sa prvý krát zoznámil s touto osobnosťou. Je to záznam živého vystúpenia a je to naozaj neskutočne živé, až živočíšne album. Má to tie správne grády. Bravó majstre. Nech ti to tam hore (nech je to hocikde) naďalej dobre vyhráva.
A-HA – Stay On These Roads.
Tretí album tejto pop-rockovej(?) kapely. Zopár známych skladieb - ak som to dobre identifikoval a neklame ma pamäť, tak jedna z nich bola aj v nejakej bondovke. Miestami mi to už začína pripomínať ich ďalší (a jeden z mojich najoblúbenejších albumov) počin - Easat of the sun ....
Zvukovo mi to prišlo v rámci mojich aparátovo-sluchových možností výborné.
Konečne sa mi podarilo vo Viedni kúpiť okrem iného zachovalý vinyl Michaela Jacksona - Thriler čo mastroval 4 roky po uvedení albumu Bernie Grundman. Je to po zvukovej stránke pecka a zaraďujeme ju v mojej zbierke na prvé miesto popri Barbre Straisand - Wet a výberovke Memories.