Co právě poslouchám - na VINYLu

Dnes hraje nebo hrálo ...
Odpovědět
PetrD
Kontaktovat uživatele:

Re: Co právě poslouchám - na VINYLu

Příspěvek od PetrD »

Při čekání, co nám zase provede velká voda, jsem si udělal velkou radost jedním kňouralem ;) Nádherná muzika.
porcupine-tree_signify_double-vinyl.jpg

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Rudolf Dašek – Dialogy.
Získal som toto zaujímavé album zamerané na kooperáciu tohto gitaristu s rôznymi hosťami a tým pádom aj rôznymi nástrojmi. Sú veci čo sa mi tam páčia viac, aj také čo ma bavili menej. Zaujímavé že jeden recenzent označil za slabšiu skladbu kde bol klavír Ružičku, mne sa práve tá zdala byť jednou z najzaujímavejších. Klavír a gitara - pre mňa dosť neobvyklé spojenie, ale má to niečo do seba keď sa nájdu ludia čo to vedia. Popravde skúšali sme to niekedy dávno doma a evidentne nepatríme medzi vyvolených. :oops:
Každopádne je to zaujímavé LP ktoré je dôkazom že aj za bolševika vznikali zaujímavé veci (čím ale nechcem povedať že bez bolševika by nevznikli ešte zaujímavejšie a vo väčšom množstve).

Obrázek

Cernan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cernan »

Tento album je pre mňa po zvukovej stránke veľkým sklamaním i keď medzi súčasnou produkciou vinylov patrí k tomu najlepšiemu. Zvuk je síce vyrovnaný voči basom čiže bubnom a basovej gitare žiadne veľké výhrady nemám, ale ten rozmazaný zvuk gitár je smutný. Keďže viem, že album bol nahrávaný v najlepšom hudobnom štúdiu v Čechách SONO, tak viem že Master nahrávka je kvalitou niekde úplne inde. Keďže poznám aké majú v štúdiu nahrávacie možnosti, tak určite Cimfe nahrával gitary analógovo a mix prebiehal na jednom z ich analógových mixážnych pultoch a ako píšu marketing robil Cimfe s Karlíkom. Bohužiaľ vydavateľ čo si celé nahrávanie objednal rozhoduje o výslednej kvalite zvuku a tá neprekročila úroveň CD formátu ani na vinyle. Najzaujímavejšie na tom celom je, že final nedali vyrobiť Lodeniciam, ale mne neznámemu Poľskému výrobcovi vinylov. Asi boli ešte lacnejší ako Lodenice.
20241018_092630.jpg

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

Cernan píše: Tento album je pre mňa po zvukovej stránke veľkým sklamaním i keď medzi súčasnou produkciou vinylov patrí k tomu najlepšiemu.
krystovanoho, *headbang* to je zas jednou hovadina. Parodie na hifistu jménem Cernan je zpět a opět plácá naprostý kraviny. Zjevně jsi hochu ze současný produkce vinylů nic jinýho než tyhle kabáty neslyšel.

Cernan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cernan »

Ak reinkarnovaný LUK nepracuje pre hudobný priemysel, alebo aspoň od nich nedostáva keše, tak zažeriem kefu. Ak si chceš pustiť zvukovo kvalitne nahraný vinyl zo súčasnej doby, tak si kúp od skupiny I.M.T. Smile - Srdce Rozum BLVD náhrávaný v najlepšom Slovenskom hudobnom štúdiu Birdland, ale myslím že už je prvý press vypredaný. Druhý press bude ako vždy v Československých vydavatelstvách na prd, lebo vždy dajú ako podklad pre výrobu CD. Potom je ešte zvukovo dobrý analógovo nahrávaný vinyl z toho istého hudobného štúdia VENTIL SK - Nie sú ľudia, čo sú nanovo nahrané pesničky pôvodnej skupiny VENTIL- RG v ktorej hrali aj Janko Kuric a Robo Grigorov. Škoda len, že sa nedohodli s Kuricom, aby to naspieval bolo by to potom ešte lepšie. Ostatné vinyly za posledných 20 rokov sú naprd - čiže na úrovni CD. Až na zopár výnimiek ako som už písal v minulosti. Tých výnimiek je ale menej ako 1%.

tmwatch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tmwatch »

S náskokem nejlepší zvuk z LP, který jsem za poslední roky slyšel je poslední počin Roberta Balzara. Věnoval tomu nebývalou péči a je to slyšet. No a o hudbě ani nehovořím, ale to má každý jinak. Těším se ještě na Mišíkovu poslední desku ve LE verzi. Mělo by to být taky zvukově výjimečné, uvidíme.

Cernan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cernan »

Ak by toho Vladimíra Mišíka vydali v plnej kvalite čo zahraničné vydavateľstvá na konci kariéry interprétov robia, tak by som si vinyl určite kúpil. Už Mišíka registrujem na Facebookových stránkach SONO Records dlhšie. Už tuším vydal z nových pesničiek jeden singel.

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

Cernan píše:
18 říj 2024 17:16
Ak Liamee nepracuje pre hudobný priemysel, alebo aspoň od nich nedostáva keše, tak zažeriem kefu.
V tom případě můžeš začít žrát. Přeju dobrou chuť.
Cernan píše:
18 říj 2024 17:16
Ostatné vinyly za posledných 20 rokov sú naprd - čiže na úrovni CD.
Naprostej nesmysl, blábol, hovadina, kravina blud atd.. Zkrátka jako vždycky když "odborník" Cernana něco řekne. Je zcela zjevný, že nemáš sebemenšího šajna o tom jak jsou na tom LP za "posledních 20 let," kvaitní zvuk nepoznáš a o zvukovej kvalitě ani o CD formátu nevíš zhola nic a máš o tomhle všem jen naprosto zcestný a pomatený představy.

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Benny Goodman - Forever (2LP).
Nebudem tu písať o tom že je to super pohodový jazz. Zaujala ma iná vec. Tie platne patria k tým tenším (nemeral som), ale ten zvuk z nich je jednoducho mňamka. Vlastním nejaké hrubé 180g "audiofilné" a mám silný dojem že sa na toto nechytajú. Aby ste ma nechytali za slovíčka - je mi jasné že záleží na vela faktoroch a hrúbka platne je len jedným z nich a zjavne nie ten najpodstatnejší.

Obrázek

Cernan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cernan »

Dnes som si potreboval ulahoďiť nefalšovaným analógovým zážitkom z oblasti HardRocku. Hneď ako prvý mi napadol tento. Aj keď som vinyl kúpil v už nie dobrom stave, čo je pri rockových albumoch kupovaných z druhej ruky dnes bohužial štandardom ( pôvodný majitelia si ich požičiavali a samozrejme púšťali x-krát ), tak to odseparovanie jednotlivých gitár v jednotlivých skladbách je úžasné. Raz sa môžete zamerať na počúvanie jednej vpravo, druhej v strede a tretej vľavo. Perfektný žážitok pri tomto 50 ročnom vinyle.
20241018_100608.jpg
20241020_154031.jpg

NEKONECNO
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NEKONECNO »

Zdravim . Nove Lp Vladimir Misik - VTERINY MESICE A ROKY. Super

NEKONECNO
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NEKONECNO »

Zdravim . Nove Lp Vladimir Misik - VTERINY MESICE A ROKY. Super

HLUCHYPES
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HLUCHYPES »

Právě jsem doposlouchal Midnight sugar. To je vážně dokonalá věc. Je to adi dost profláknutá věc, předpokládám, že to každý zná. To LP jsem sháněl 8let. Nakonec se podařilo. Ale byl to oříšek. Sice to je k poslechu i v jiných verzích ale to LP ve velké gramáži je něco, co člověk musí mít.

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

IMG_20241030_085840.jpg
No Comment *palec* * * * * *

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Mám pár dotazů, jestli odpovíš budu rád.

Dáváš 5 hvězdiček, to je 5 z 5, nebo 5 z 10.
Kde tyto LP v limitce ( 1500,- Kč ) vyráběl s touto technologií, popř. z jakého zdroje - pokud jsou na tom LP informace.
Je alespoň ten zvuk z LP super, za mně hudba ..., no není to můj šálek kávy. Jiné desky Mišíka vlastním a jsou OK.

Dík.

Odpovědět