Co právě poslouchám - na VINYLu

Dnes hraje nebo hrálo ...
Odpovědět
PetrD
Kontaktovat uživatele:

Re: Co právě poslouchám - na VINYLu

Příspěvek od PetrD »

Používám hodnocení pět z pěti (tak jako to používám na Progarchives) ;)
Tato speciální limitovaná edice alba byla vyrobena ve studiu SONO VINYL MASTERING metodou UltraDisc One - Step z masteru řezaného do lacqueru. Zvuk je nádhera. Připadám si, jako kdybych tam byl. Zvukově jeden z NEJ... vinylů, co mám.
Hudbu a zpěv nemohu hodnotit, nebyl bych objektivní. Tak jako třeba Yes či King Crimson, tak Vláďa Mišík jsou moji celoživotní poutníci a posvátné modly. Mišík je v posledních třech albech (bez ETC..., v Ostrouchovově produkci) nastaven do takové polohy, která mu vyhovuje. Někde jsem četl, že lehké pokrácení by asi nebylo na škodu . . . za mě ale album skvěle plyne, já jsem si ho dal hned podruhé "dokola". Samozřejmě bych tam našel mouchy jak v textech, tak v hudbě, ale pořád je to za "pět z pěti" *thumbs up*

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Super, děkuji za odpověď.

Cernan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cernan »

PetrD píše:
30 říj 2024 20:23
Používám hodnocení pět z pěti (tak jako to používám na Progarchives) ;)
Tato speciální limitovaná edice alba byla vyrobena ve studiu SONO VINYL MASTERING metodou UltraDisc One - Step z masteru řezaného do lacqueru. Zvuk je nádhera. Připadám si, jako kdybych tam byl. Zvukově jeden z NEJ... vinylů, co mám.
Hudbu a zpěv nemohu hodnotit, nebyl bych objektivní. Tak jako třeba Yes či King Crimson, tak Vláďa Mišík jsou moji celoživotní poutníci a posvátné modly. Mišík je v posledních třech albech (bez ETC..., v Ostrouchovově produkci) nastaven do takové polohy, která mu vyhovuje. Někde jsem četl, že lehké pokrácení by asi nebylo na škodu . . . za mě ale album skvěle plyne, já jsem si ho dal hned podruhé "dokola". Samozřejmě bych tam našel mouchy jak v textech, tak v hudbě, ale pořád je to za "pět z pěti" *thumbs up*
Dík za info. Ledva som to na Slovensku zohnal. V Martinus už to majú vypredané, ale našťastie som zohnal jedného predajcu v Nitre, tak som to hneď objednal a pre istotu už aj zaplatil. Na budúci týždeň by to mal kuriér priviezť. Ešte raz dík PetrD *2thumbsup*. Nevedel som, že to bude až taká limitka.

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

Je to "striktně limitovaná 500ks edice". Já to mám z Animal Music (mám toto nezávislé vydavatelství rád), ale např. v Musicrecords po prvotním rychlém vyprodání (a vymazání z nabídky) to mají teď opět skladem (to samé Bontonland).
Tak ať ti to v poho dorazí a . . . užij si to *thumbs up*

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

Ještě poznámka ke zvuku . . . dnes jsem "soustředěným poslechem" dal znova tuto limitku, potom "Noční obraz" a pár vzorečků z 1. LP (1976) a z 2. LP (1980), obě dochovalá původní alba. A fakt musím znovu zopakovat, že zvuk je parádní.

Cernan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cernan »

PetrD píše:
31 říj 2024 21:33
Je to "striktně limitovaná 500ks edice". Já to mám z Animal Music (mám toto nezávislé vydavatelství rád), ale např. v Musicrecords po prvotním rychlém vyprodání (a vymazání z nabídky) to mají teď opět skladem (to samé Bontonland).
Tak ať ti to v poho dorazí a . . . užij si to *thumbs up*
Díky za doplňujúce informácie. Ináč hodinu po objednaní a zaplatení som zistil, že som si objednal zle. Ja som totiž, keď som to objednával nevedel, že existujú 2 vydania 2LP s číslami 8594211850490 a 8594211850537. Ja som si samozrejme objednal to prvé. Ale už som im napísal či mi nemôžu zohnať to druhé a že doplatím. Tak uvidím. Keďže mi ešte neprišiel email, že to dali kuriérovi, tak to asi úspešne vybavím. Kto sa moc ponáhľa, väčšinou to takto dopadne. Ináč práve som napísal do SONO otázku či ten dvojvinyl UD1S Ultradisc One-Step Pressing nerobil p.Karlík. Som zvedavý či mi odpíšu.

Cernan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cernan »

Už mi prišla odpoveď.
Ano - Ultra disc končí číslem 537.
Robili ho komplet v zvukovom štúdiu SONO Records a naozaj osobne Pavel Karlík ( samozrejme s pomocou svojho týmu v SONO ). Čiže výroba tohto 2 vinylu je 100% prácou tohoto štúdia vrátane rezania platní.

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

IMG_20241105_150700.jpg
IMG_20241105_150811.jpg
Tak jsem si dnes zavzpomínal, jak jsme za komančů chodili do "Polské kultury" (Polské informační středisko).

kvičko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kvičko »

Memento mám od SBB najradšej. Krásna muzika,nadčasová!

Cernan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cernan »

Tak dnes mi to prišlo. Prvý UltraVinyl v mojej zbierke. Je 100% ananógovo nahraný, zmixovaný a vyrezaný v najlepšom Českom zvukovom štúdiu SONO Records. Zvuk je neskutočný. Dávam 10/10.
Tu sú odkazy na prvé 2 vydané single.
P.S.Jediné čo by som vytkol, že spievané zbory a ešte strunové nástroje mohli byť trocha výraznejšie. Percentuálne by som dal za zvuk tomuto 2 vinylu UD1S 95% čo je tých 10 hviezdičiek. Konečne využívam naplno móǰ A-S3000.
20241107_182949.jpg
20241107_133734.jpg
20241107_142809.jpg
20241107_144223.jpg

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od weiron »

Cernan:
A co teprve až by sis pořídil pořádnou MC přenosku gramofon. To bys koukal jaké může mít vinyl rozlišení a dynamiku.
Nic ve zlém.

Carpediem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carpediem »

PetrD píše:
05 lis 2024 15:22
IMG_20241105_150700.jpg IMG_20241105_150811.jpg

Tak jsem si dnes zavzpomínal, jak jsme za komančů chodili do "Polské kultury" (Polské informační středisko).
Hned jsem vzpomněl, také SBB mám. K tomu trochu Maďarštiny, Locomotiv GT. Koukám, dvojalbum bylo za stovku :D
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Carpediem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carpediem »

Locomotiv byla taková druhá Omega.
Takový song Neked írom a dalt nebo Kék aszony, být to složeno na západě, tak to bodovalo v hitparádách. To je vážně kvalita.

Carpediem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carpediem »

Vzpomínka na SP 45 ot.
Obrázek

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Všimněte si ceny nosiče, vlevo nahoře...dobré co