Co právě poslouchám - na VINYLu
Re: Co právě poslouchám - na VINYLu

Aj nám prezradíš viac? Alebo je to nejaký notoricky známy obal a len ja som mimo? 

Přidávám se k JV 

U mě obrázek alba aplikace Lens vyhodnotila jako LP od Steven Wilson - "The overview".
https://stevenwilsonhq.com/
https://www.gramodesky.cz/album/steven- ... -s-2782675
Příště by autorovi ruka neupadla kdyby to v příspěvku poznamenal
!!!
P.S. Můj pocit z tohoto alba: nuda. Není to nic pro mě. Ale jinému se to líbit může.
https://stevenwilsonhq.com/
https://www.gramodesky.cz/album/steven- ... -s-2782675
Příště by autorovi ruka neupadla kdyby to v příspěvku poznamenal

P.S. Můj pocit z tohoto alba: nuda. Není to nic pro mě. Ale jinému se to líbit může.
No jo, proti gustu ........
Obsahuje různé formy Rocku, Elektroniky s vesmírnou tématikou a snad jen ve dvou tématických souborech na každé straně jeden, ale zase to bude v MCH i na speciálním Vinylu, dále na CD, BD a několika různobarevných LP, prostě bomba poplatná dnešní době. Jeho předchozí projekty, byly skvělé. Tak každý podle své potřeby.
Side 1 (OBJECTS OUTLIVE US ): No Monkey’s Paw
Side 2 (THE OVERVIEW): Perspective
Obsahuje různé formy Rocku, Elektroniky s vesmírnou tématikou a snad jen ve dvou tématických souborech na každé straně jeden, ale zase to bude v MCH i na speciálním Vinylu, dále na CD, BD a několika různobarevných LP, prostě bomba poplatná dnešní době. Jeho předchozí projekty, byly skvělé. Tak každý podle své potřeby.
U tohoto alba se mi opět potvrdilo, že strašně záleží na tom, jak to člověk poslouchá . . . sluchátka, potichu jako kulisu, soustředěný poslech při odpovídající hlasitosti, stream, CD či vinyl atd . . .Oldear píše: ↑15 bře 2025 12:37No jo, proti gustu ........

Jj, při poslechu tohoto druhu hudby je také důležité momentální psychické rozpoložení a poslechová atmosféra. Podobné je to při poslechu klasické hudby. Carminu Buranu také nebudeš poslouchat každý den.
Jethro Tull – Stormwatch.
Dnes malo toto LPčko terapeutické účinky - normálne ma pri ňom prešla bolesť hlavy.
To som naozaj nečakal.

Dnes malo toto LPčko terapeutické účinky - normálne ma pri ňom prešla bolesť hlavy.

To som naozaj nečakal.

Musica Aeterna, Ján Albrecht - Italian Renaissance And Early Baroque Music.
Nedávno som natrafil na toto LPčko. Mám rád veci od Musica Aeterna a mám slabosť pre starú hudbu, tak som to kúpil. Na prvé počutie som trochu sklamaný. Nie že by to bolo zlé, ale trochu mi tam chýba "renesančnosť" ako ju poznám z nahrávok telies čo sa na to obdobie vyslovene špecializujú..

Nedávno som natrafil na toto LPčko. Mám rád veci od Musica Aeterna a mám slabosť pre starú hudbu, tak som to kúpil. Na prvé počutie som trochu sklamaný. Nie že by to bolo zlé, ale trochu mi tam chýba "renesančnosť" ako ju poznám z nahrávok telies čo sa na to obdobie vyslovene špecializujú..

Jeho první studiovka, 1969 - pravý vinylový artefakt...
4 + 5 písní, CD obsahuje 4 bonusy (jak bývá dnes zvykem)
doprovod spíše neznámý anonymní, jo u bicích nástrojů
Nigel Olsson (později krátce v Uriah heep)
4 + 5 písní, CD obsahuje 4 bonusy (jak bývá dnes zvykem)
doprovod spíše neznámý anonymní, jo u bicích nástrojů
Nigel Olsson (později krátce v Uriah heep)
- Přílohy
-
Electric Light Orchestra – Out Of The Blue.
Tento dvojalbum mám už dosť dlho, ale nejak som si k nemu stále nevedel nájsť cestu, aj keď niekolko skladieb som mal vždy rád. Ale včera to konečne prišlo a naozaj som si ho užil od A po Z.
Inak je zaujímavé ako sa niektoré skladby, resp. ich časti dosť podobajú na na niektoré z albumu Time. Vlastne naopak - keďže Time vznikol až o niekolko rokov neskôr.

Tento dvojalbum mám už dosť dlho, ale nejak som si k nemu stále nevedel nájsť cestu, aj keď niekolko skladieb som mal vždy rád. Ale včera to konečne prišlo a naozaj som si ho užil od A po Z.
Inak je zaujímavé ako sa niektoré skladby, resp. ich časti dosť podobajú na na niektoré z albumu Time. Vlastne naopak - keďže Time vznikol až o niekolko rokov neskôr.

Audio Research Reference 80S, Meitner MA3i, Bespoke, NuPrime CDT-8, Avantgarde Acoustic UNO fino XD, Acoustic Signature Hurricane NEO
Audio Research Reference 80S, Meitner MA3i, Bespoke, NuPrime CDT-8, Avantgarde Acoustic UNO fino XD, Acoustic Signature Hurricane NEO