Co právě poslouchám - na VINYLu
Re: Co právě poslouchám - na VINYLu
Toto je velmi úspěšné lp z roku 1990.
Cd hraje též špičkově,rok 90, zlatá éra masteringu.
Ať si říká kdo chce co chce,za mně je tohle absolutní bomba, plná emocí, zajímavé pojetí a špičkový zvuk.Bravo maestro.
Klasika,rok73, doporučuji poslechnout jejich verzi "Black Coffee"s vokály The Pie Blackberries.Čistá krása, která bere dech.Deska nemá slabší místo,klasika žánru,pro příznivce nutnost vlastnit.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Taky mě to zaujalo, psal jsem tu někdy na začátku roku:
Roger Waters - The Lockdown Sessions
Předělávky notoricky známých věcí. Komornější aranže, větší důraz na vokály.
Překvapivě podnětné a příjemné poslouchání.
Z "Comfortably Numb 2022" mi běhá mráz po zádech. Nádhera.
Mám to tedy v digitálu Hi-Res, ne LP.
Ovšem ukázka z připravované nové verze alba Dark Side of the Moon - Money se mi nelíbí.
Dežo Ursiny / Ivan Štrpka – Zelená.
Tento album vnímam v dvoch polohách:
1) trochu ma vyrušujú použité bicie - jednu dobu bol ich zvuk "IN", ale mne to proste nesedí
2) sú tam skladby s pre mňa fantastickou atmosférou - Tisíc izieb, Radar Sa Krúti
Zrátané, vydelené - keby som ten album nemal rád, tak sa k nemu asi až tak často nevraciam. Keď k tomu prirátam Momentky, tak to sú u mňa asi najpúšťanejšie albumy od Ursínyho. A jediné na LP. Vela ďalších mám na CD, kazetách, MP3.

Tento album vnímam v dvoch polohách:
1) trochu ma vyrušujú použité bicie - jednu dobu bol ich zvuk "IN", ale mne to proste nesedí
2) sú tam skladby s pre mňa fantastickou atmosférou - Tisíc izieb, Radar Sa Krúti
Zrátané, vydelené - keby som ten album nemal rád, tak sa k nemu asi až tak často nevraciam. Keď k tomu prirátam Momentky, tak to sú u mňa asi najpúšťanejšie albumy od Ursínyho. A jediné na LP. Vela ďalších mám na CD, kazetách, MP3.

Prebehol som si to cez youtube a mne sa to páči. Lenže s jeho názormi sa zaradil medzi umelcov, ktorým už nie som ochotný na živobytie prispieť ani cent (nie že by ho potrebovali). Zatial nejak nie som schopný oddeliť ich inak kvalitnú tvorbu od toho čo daný umelec hlása. Možno časom až trochu opadnú emócie....
Dežo Ursiny / Ivan Štrpka – Momentky.
Včera Zelená, dnes toto. Nechto mám kompletku.

Včera Zelená, dnes toto. Nechto mám kompletku.

Jízda s KANSAS pokračuje:
KANSAS - Masque (1975) Japan vinyl Epic ECPO-77
Skupina je na své dvojce v plné síle, vplouvá do art rockových vod (které v té době začínají klasické skupiny pozvolna opouštět), aby přinášela energický mix vzletného pomp rocku a progresivního cítění ve skladbách se spoustou nápaditých momentů. Silný podíl houslí a kláves činí poslech pro hledače progresivity velmi potěšující.

KANSAS - Masque (1975) Japan vinyl Epic ECPO-77
Skupina je na své dvojce v plné síle, vplouvá do art rockových vod (které v té době začínají klasické skupiny pozvolna opouštět), aby přinášela energický mix vzletného pomp rocku a progresivního cítění ve skladbách se spoustou nápaditých momentů. Silný podíl houslí a kláves činí poslech pro hledače progresivity velmi potěšující.

Svělé časy, dík za připomenutí. Večer bude Kansasový.
Pražský Výběr.
Zase klasika - sobotné ráno a ja sa budím pred šiestou. Čo s načatým dňom? Šup na hlavu sluchátka, platňu ma kolotoč, volume trochu viac doprava a ide sa! Ideálny výber do týchto podivných predvolebných časov.

Zase klasika - sobotné ráno a ja sa budím pred šiestou. Čo s načatým dňom? Šup na hlavu sluchátka, platňu ma kolotoč, volume trochu viac doprava a ide sa! Ideálny výber do týchto podivných predvolebných časov.

Dovoluji si doporučit jejich comeback album z roku 86 "Power".
AhojZdeny píše: ↑29 srp 2017 20:11Jethro Tull - Songs from the wood - by Steve Wilson.
Jedním slovem - nejlepší zvuk na LP, co jsem asi kdy slyšel. Ta separace nástrojů, ta jemnost a barvy akustických kytar nebo vokálů, to nejde popsat. K tomu obrovská dynamika, no prostě bomba. LP zakoupené u našeho místního prodejce - nadšence - v Šumperku, žádná spešl edice z Japonska a pod...
můžeš napsat název studia nebo nějaké číslo nahrávky podle čeho by se dala deska najít.
Dík.
Ano, potvrzuji - hraje to perfektně a je to ta 40. výročí a vyšlo to 2017.
Máš ji např. tady, kde si ji můžeš i zakoupit.
https://www.jpc.de/jpcng/poprock/detail ... um/7444243
Máš ji např. tady, kde si ji můžeš i zakoupit.
https://www.jpc.de/jpcng/poprock/detail ... um/7444243
The Dave Brubeck Quartet – Time Further Out. Jazzová klasika, koment hádam netreba.