V letošním roce by mělo vyjít dávno natočené album z roku 2008. Které se natáčelo někde bokem a v menším počtu. Budou tam skladby jako Child Of Burning Time nebo Til We Die které dosud nikdy na vinylu nevyšli. Už se na to hrozně těším.
Co právě poslouchám - na VINYLu
Re: Co právě poslouchám - na VINYLu
Tuto desku jsem dříve hodně přehlížel a zdála se mi dost tvrdá a trochu jiná než jejich první album. Postupem času se mi začala velmi líbit a teď bych ji řadil jako jejich nejlepšímu album. Na vinylu je to konečně poslouchatelné ale i tak DR jen 11.
V letošním roce by mělo vyjít dávno natočené album z roku 2008. Které se natáčelo někde bokem a v menším počtu. Budou tam skladby jako Child Of Burning Time nebo Til We Die které dosud nikdy na vinylu nevyšli. Už se na to hrozně těším.
Koukám DS Audio přenoska. Máš k ní i jejich předzes nebo nějaký 3rd, jako např. SoulNote? A jak si s ní spokojen.
Dole na fotce je vidět modře svítící originál DS003 předzes.
Spokojenost maximální. Přešel jsem z Cadenza Black a tohle je úplně někde jinde.
Spokojenost maximální. Přešel jsem z Cadenza Black a tohle je úplně někde jinde.
Díky, tohle ještě nemám tolik v oku tak jsem si nevšiml. Slyšel jsem ji hrát jednou či dvakrát na výstavě ve Varšavě a pak u Pavla Dioka ve studiu právě s předzesem od Soul Note. Za mě naprostá paráda, tak jsem rád, že se líbí
Za mě je DS Audio přenoska konečná. Soul Note jsem neznal.
Do budoucna uvažuji o gramofonu vyšší třídy, ale zatím vyhovuje takto.
Desky znějí nebezpečně dobře.. Tedy, některé.
Do budoucna uvažuji o gramofonu vyšší třídy, ale zatím vyhovuje takto.
Desky znějí nebezpečně dobře.. Tedy, některé.
Je to ještě analog, nebo digitál ?
Nikde sem nenašel jakou mají DS-Audio přenosky poddajnost. To jako že by se toto u nich neřešilo?
Přece ef. hmotnost ramene + poddajnost přenosky musí vycházet nejlépe na rezonanční kmitočet 8-11Hz. Tato věc přeci velmi ovlivňuje výsledný zvuk.
Přece ef. hmotnost ramene + poddajnost přenosky musí vycházet nejlépe na rezonanční kmitočet 8-11Hz. Tato věc přeci velmi ovlivňuje výsledný zvuk.
Antony,
na jakou křivku máš přenosku zarovnanou?
na jakou křivku máš přenosku zarovnanou?
weiron:
Tady je lab report i s poddajností:
https://www.hifinews.com/content/ds-aud ... lab-report
Dasta:
Nastavoval to u mne Saša žabiny. Neptal jsem se. Nechal jsem to na něm.
Tady je lab report i s poddajností:
https://www.hifinews.com/content/ds-aud ... lab-report
Dasta:
Nastavoval to u mne Saša žabiny. Neptal jsem se. Nechal jsem to na něm.
Alan VITOUŠ - Alan Vitouš Featuring Miroslav Vitouš (1989) Black vinyl, Impuls series, Panton 81 0886-1511
Nahráno v prosinci 1988. Věděl jsem, že je to dobré. Ale že tak dobré, to jsem fakt netušil. Fascinující experimentálně jazzově elektronická muzika s mnoha dalšími vlivy. Tajemná, záhadná, s nezměrnou hloubkou vyzývající k dalším a dalším poslechům. Jedna z ukázek, že tuzemský jazz měl špičkovou světovou úroveň. Nemůžu desku sundat z talíře..
Na CD dílo vyšlo pouze jedenkrát, a to v roce 1992 na francouzském labelu Fnac Music pod názvem Return, a s jiným cover artem. Supraphonline to ke koupi a downloadu má také.

Nahráno v prosinci 1988. Věděl jsem, že je to dobré. Ale že tak dobré, to jsem fakt netušil. Fascinující experimentálně jazzově elektronická muzika s mnoha dalšími vlivy. Tajemná, záhadná, s nezměrnou hloubkou vyzývající k dalším a dalším poslechům. Jedna z ukázek, že tuzemský jazz měl špičkovou světovou úroveň. Nemůžu desku sundat z talíře..
Na CD dílo vyšlo pouze jedenkrát, a to v roce 1992 na francouzském labelu Fnac Music pod názvem Return, a s jiným cover artem. Supraphonline to ke koupi a downloadu má také.

KANSAS - Vinyl Confessions (1982) black vinyl Japan CBS/Sony 25AP 2364
Jak jsem před časem začal hlouběji objevovat jejich tvorbu, měl jsem z osmdesátkových alb trochu obavu. Obava se nakonec ukázala se býti lichou. Nádherná melodická muzika, co nezapomíná na rockové základy. Fantastický zpěv. Energie. Super!

Jak jsem před časem začal hlouběji objevovat jejich tvorbu, měl jsem z osmdesátkových alb trochu obavu. Obava se nakonec ukázala se býti lichou. Nádherná melodická muzika, co nezapomíná na rockové základy. Fantastický zpěv. Energie. Super!

No jistě, rockově-melodické pohlazení duše s nádhernými vokály. Tihle borci snad nemají špatnou desku. Super kapela podobně jako Boston, či Chicago - dýchá z nich ta Amerika.