Co právě poslouchám
Re: Co právě poslouchám
Ty Queeni jsou prostě zakletý, všechny jejich nahrávky mě odjakživa "řežou do uší" a to samý David Bowie. A dá se tomu sprostě a snadno předejít stažením frekvencí 5-8kHz na ekvalizéru a udělat z toho poslouchatelnou věc.
Ale pokud ti hraje hudba z digitálního zdroje obecně blbě, je u tebe někde něco blbě, protože správná nahrávka z dobrého digitálního řetězce zní skvěle a blbá nahrávka zní bohužel blbě na všem. A je opravdu zbytečný na sebe znovu strhávat pozornost tvrzením ve stylu, že fotky přinesené do fotostudia zkomprimované ZIPem, jsou o hodně vybledlejší než ty nakopírované jen na flashku Navíc DSD je v tomhle případě lehce horší a to není komprimované vůbec.
Já taky nemluvím zdejším kapacitám do konstrukce zesíků, nemám k tomu co říct, protože tomu rozumím jako porodní bába turbíně
Ale pokud ti hraje hudba z digitálního zdroje obecně blbě, je u tebe někde něco blbě, protože správná nahrávka z dobrého digitálního řetězce zní skvěle a blbá nahrávka zní bohužel blbě na všem. A je opravdu zbytečný na sebe znovu strhávat pozornost tvrzením ve stylu, že fotky přinesené do fotostudia zkomprimované ZIPem, jsou o hodně vybledlejší než ty nakopírované jen na flashku Navíc DSD je v tomhle případě lehce horší a to není komprimované vůbec.
Já taky nemluvím zdejším kapacitám do konstrukce zesíků, nemám k tomu co říct, protože tomu rozumím jako porodní bába turbíně
Ale to nebyla výtka, mě prostě komprimované nehrajou a přesto nejede vlak. Nechci je, nekupuju je a nepoužívám je. Jinak digitální hudba mě hraje výtečně, teda ta dobře udělaná a já vlastně dnes už nic jiného neposlouchám. Gramec sice jsem nikdy neprodal, pouze část desek a tak si občas něco přehraju, ale hned se vracím k digitánímu audiu. Určitě tady nechci vyvolávat nějaké pře, každý podle svého gusta, to samozřejmě respektuji.
Ten příměr s těmi fotkami, to se Ti povedlo, mohli bychom tady řešit RAW a JPG - já jsem totiž profesionální fotograf.
Ale jinak dík za ty stránky s těmi Queeny, projel jsem to a narazil na vzpomínky ze studií na VŠ, kdy letěly Blondie. Tam byly sice jen v FLACu, ale to stejné je na HDTrack ve Wavu 24/192, tak už to jede do kompu. Tak dík, ale ten konec jsem zcela nepobral, to jako, že se nemůžu tady vyjádřit, nebo, že mám mlčet? I to se dá vydržet.
BTW, s tím equalizerem mám zkušenost, že to také úplně nefunguje. Takové nějaké sešvindlování zvuku mám na na svém DG-58 přednastaveno. Sice to sundá ten nepříjemný pocit řezavého zvuku, ale na druhou stranu to tam prostě chybí. Toť jen můj názor.
Měj se fajn.
Ten příměr s těmi fotkami, to se Ti povedlo, mohli bychom tady řešit RAW a JPG - já jsem totiž profesionální fotograf.
Ale jinak dík za ty stránky s těmi Queeny, projel jsem to a narazil na vzpomínky ze studií na VŠ, kdy letěly Blondie. Tam byly sice jen v FLACu, ale to stejné je na HDTrack ve Wavu 24/192, tak už to jede do kompu. Tak dík, ale ten konec jsem zcela nepobral, to jako, že se nemůžu tady vyjádřit, nebo, že mám mlčet? I to se dá vydržet.
BTW, s tím equalizerem mám zkušenost, že to také úplně nefunguje. Takové nějaké sešvindlování zvuku mám na na svém DG-58 přednastaveno. Sice to sundá ten nepříjemný pocit řezavého zvuku, ale na druhou stranu to tam prostě chybí. Toť jen můj názor.
Měj se fajn.
Ne RAW a JPG, ale BMP a TIFF, léta s Nikon DSLR už mám za sebou, skončil jsem u Fuji X100T
Queen maji řezavi, nebo plechovi zvuk? Coze, niceho takoveho jsem si nikdy nevsiml, du si je pustit.
Ještě nějaké info k HDTrack, snad to někomu pomůže v rozhodování. Výše jsem psal, že jsem zakoupil Blondie a nebylo tam ani zmínka, že je to remasterovaný soubor. Hned po spuštění bylo nutné volume ubrat o 9 db a to už jasně napoví. Zkreslené středovýšky, DR 6 - no prostě klasicky Loudness War ový odpad, který je neposlouchatelný. Tak jsem psal stížnost na HDTracks. Odpověděl mi jistý Josh s tím, že oni za obsah naručí, že jsou jen distributoři a k titulu napíšou popisku jako dostanou od dodavatele a neručí za její pravdivost. No skvělé. Na můj dotaz, proč tam není možnost jakési "ochutnávky" download části skladny pro zjištění kvality, mi odpověděl, že toto možné není. No asi ze zjevných důvodů. Je to zapeklité, protože některé alba jsou naopak zvukově výborná a tak nákup na HDTrack se stává střelbou od boku buď ano, či ne. Není to nic nového, je to setrvalý stav, viz. odkaz několik let starý.
http://www.pina.cz/2013/02/23/pozor-na- ... trackscom/
http://www.pina.cz/2013/02/23/pozor-na- ... trackscom/
Showaddywaddy - the best vol. 1, rock´n´roll & rockabilly I. pol. 70 let v nejčistší formě
Kamarád Míra ze Su mi sehnal CD Chrise Isaaka, Heart Shaped World. Muzika super, a ten zvuk je na 1* volume musím mít jak u LP, skvělá dynamika, Maiboat Records, vřele doporučuji!
Pokud jde o vážnou či klasickou hudbu, tak spolu s Fibichem teď důkladněji poslouchám Debussyho.
Konkrétně tenhle 18 diskový (!!!) komplet od Deutche Grammophon z roku 2012 The Debussy Edition.
Zvukově jak je u DG pravidlem výborné.
Edice obsahuje v podstatě všechno -- symfonické práce, klavirní hudbu, komorní x-teta.....
Debussyho symfonická tvorba je skvělá. Není v ní extatické napětí a vypětí, není heroická ani patetická, ale hravá a malebná...........
Není pochyb, že se Debussy i Fibich zařadí mezi mé "provozní" autory - tedy ty, které dlouhodobě rád poslouchám.
Ale teď k tomu, co mě nadchlo ----- sólový klavír začíná diskem 4 a 5 v podání Krystiana Zimermana, elegantní uhlazený klavír, disk 6 hraje Arturo Benedetti Michelangeli, mnohem syrovější zvuk,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, a pak příjde disk 7 a japonská klavíristka Mitsuko Uchida
!!! W O W !!!
Pro mě naprosté zjevení !!!
Nejen že má její nástroj fenomenální zvuk.......... ale ta hra.
Mitsuko Uchida je živel, je génius, je virtuoz.
Mitsuko Uchida je moje příští cesta...
(((P.S. Když se vzduchem nesla Khamma v podání Royal Concertgebouw Orchestra, tak prostě wide-stereo je na tohle lepší než klasické, kde se šířka a (hlavně) hloubka ztratí. A bez nich to není tak uvolněné a tzv. easy listening. Hraje mi to teď fakt dobře, spokojenost. )))
Nechci se nějak hádat, ale pokud vím rozdíl mezi WAV a FLAC je čistě matematický.Oldear píše: ↑09 srp 2017 12:45Tak samozřejmě, to je očekávatelné, nic jiného z toho nemůže vypadnout. RedBaron má samozřejmě pravdu a náročný audiofil se tímto vůbec nebude zabývat, protože ví co může od toho očekávat. Jednou je to hnus tzv. remaster a vypadá to, že toto album už jinak není k dispozici. Ještě k tomu ten FLAC, mě to zní stejně jako MP3, ta tzv. bezztrátová komprimace mě nenadchla. Zní to jako plechařina.
Pokud ve verzi souboru Hi-Res, tak jedině 24/192, popř. 24/96, ale v každém případě WAV a jako zdroj originální studiový pás.
Zvukově je to totéž, takže tě to ani nemůže nadchnout nebo nenadchnout, ani ti to nemůže znít jako plechařina. Zní to totiž totožně jako WAV.
Díky za tip, pro mě do teď zcela neznámá věc.
Už minutové intro úvodní vypalovačky To The Bone mi řeklo, že kapela potažmo zvukový mistr mají smysl pro dobrý zvuk, to není třeba dál řešit.
Kromě zmíněné To The Bone se mi líbí hlavně rychlejší kousky The Same Asylum As Before a People Who Eat Darkness, pak působivá Song Of I a pomalá Refuge.
Jsem zvědav na předchozí věci...................
P.S.: A samozřejmě -- kapela s mnohočetnými vokály má u mě vždy dveře minimálně polootevřené.
dadaft
""" Nechci se nějak hádat, ale pokud vím rozdíl mezi WAV a FLAC je čistě matematický.
Zvukově je to totéž, takže tě to ani nemůže nadchnout nebo nenadchnout, ani ti to nemůže znít jako plechařina. Zní to totiž totožně jako WAV."""
Ani já se nechci hádat jaký vliv má na zvuk tzv. bezztrátová komprese. Je to každého volba a teoreticky máš pravdu.
U Tvé poslední věty Tě však chybí jedno slovíčko a to že Tobě.
V mém příspěvku apriory nešlo o ten FLAC, ale o to, že je to zprzněný mastering typu Loudness War.
Víc to nehodlám komentovat, protože záleží na nahrávce, na kvalitě zařízení a taky na uších posluchače.
Tak hodně skutečně kvalitních nahrávek.
""" Nechci se nějak hádat, ale pokud vím rozdíl mezi WAV a FLAC je čistě matematický.
Zvukově je to totéž, takže tě to ani nemůže nadchnout nebo nenadchnout, ani ti to nemůže znít jako plechařina. Zní to totiž totožně jako WAV."""
Ani já se nechci hádat jaký vliv má na zvuk tzv. bezztrátová komprese. Je to každého volba a teoreticky máš pravdu.
U Tvé poslední věty Tě však chybí jedno slovíčko a to že Tobě.
V mém příspěvku apriory nešlo o ten FLAC, ale o to, že je to zprzněný mastering typu Loudness War.
Víc to nehodlám komentovat, protože záleží na nahrávce, na kvalitě zařízení a taky na uších posluchače.
Tak hodně skutečně kvalitních nahrávek.
Jak mi může v poslední větě chybět slovíčko že mě to zní stejně (Wav vs. FLAC), když to objektivně zní stejně?
Když to objektivně zní stejně, je přece to slovíčko zbytečné, ne naopak.
S remasteringem souhlas -- málokdy jde o posun k lepšímu, většinou naopak dost zmršení.
Když to objektivně zní stejně, je přece to slovíčko zbytečné, ne naopak.
S remasteringem souhlas -- málokdy jde o posun k lepšímu, většinou naopak dost zmršení.
Dnes jsem slyšel desku José Mauro - Obnoxius. Doporučuji poslech
https://www.discogs.com/José-Mauro-Obno ... se/3293053
Dobrá zúráva pro tidalisty, je na Tidalu
https://www.discogs.com/José-Mauro-Obno ... se/3293053
Dobrá zúráva pro tidalisty, je na Tidalu
the Duke meets the Earl
V podstatě škola klasického bluesového elektrického kytarovéhoi sóla v podání dvou mistrů svého oboru.
Nic proti dvěma úvodním instrumentálkám, ale já osobně album poslouchám až od 16 minutové skladby č.3 Tears a dál --- jedna pecka za druhou.
Skvělá deska.