Co právě poslouchám
Re: Co právě poslouchám
Omyl, mel jsem vsechny alba queenu na SACD, nehralo ani jedno , vsechno slo pric! Remastr myslim rok 2014.
No žádný omyl, ale praktická zkušenost.
Mám všechny, tedy kromě toho Greatestu a samozřejmě žádný remaster u mě nenajdeš. Vlastním tu první serii SACD a DVD-A - vydané kolem roku 2000, kdy jsem si ty přehrávače zakoupil. Samozřejmě pozdější verze a remastery nebrat. Proto ty "staré" na různých dražbách jsou takové rakety.
Z mých příspěvků je patrné, že se remastery nezabývám. Jen čas od času holt podlehnu pokušení, jako nedávno s tím Davidem Bowiem, kdy jsem chtěl od něho něco v Hi-Res a tedy jsem zkusil, zda se chlapci na HDTracks konečně polepšili. A tedy konstatuji: nepolepšili - vyhozené peníze a oba soubory smazané. S remasterovanými Hi-Res mají u mě tzv. vykydáno. Kromě klasiky je dnes velice těžké koupit kvalitní záznam.
Mám všechny, tedy kromě toho Greatestu a samozřejmě žádný remaster u mě nenajdeš. Vlastním tu první serii SACD a DVD-A - vydané kolem roku 2000, kdy jsem si ty přehrávače zakoupil. Samozřejmě pozdější verze a remastery nebrat. Proto ty "staré" na různých dražbách jsou takové rakety.
Z mých příspěvků je patrné, že se remastery nezabývám. Jen čas od času holt podlehnu pokušení, jako nedávno s tím Davidem Bowiem, kdy jsem chtěl od něho něco v Hi-Res a tedy jsem zkusil, zda se chlapci na HDTracks konečně polepšili. A tedy konstatuji: nepolepšili - vyhozené peníze a oba soubory smazané. S remasterovanými Hi-Res mají u mě tzv. vykydáno. Kromě klasiky je dnes velice těžké koupit kvalitní záznam.
Ok, a DR tech Queenu v HIres vis? Doporuc alespon jedno album v hires co hraje suprove, dík
Queen v HI-Res souboru žádné nemám, to první mělo být ten Greatest, ale nabídka je jen v remastrované verzi a za to peníze nevyhodím. Ostatní mám všechny na CD, SACD, DVD-A a některé na LP.
Vyjímečně suprovej zvuk má to DVD-A The game z roku 2003, ale už jsem to tady psal.
Vyjímečně suprovej zvuk má to DVD-A The game z roku 2003, ale už jsem to tady psal.
Ok diky, sezenu si to.
http://dr.loudness-war.info/album/list/ ... m=The+game
Rok 2003 nevypadá moc dobře
http://dr.loudness-war.info/album/list/ ... m=The+game
Rok 2003 nevypadá moc dobře
Naposledy upravil(a) Jirka33 dne 08 srp 2017 18:08, celkem upraveno 1 x.
Oldear,
Problém bude zřejmě trochu složitější: některá ranná alba Queen, ačkoliv geniální po hudební stránce, bohužel nesplňují kritéria audiofilní reprodukce jak bychom si přáli.Muze to být záměrem produkce nebo kapely, znakem progresivity,nebo všeho dohromady.Mluvim teď o reprodukci z lp desek ranného vydání, takže o nějaké kompresi nebo clippingu nemůže být ani řeči.
Album o kterém mluvíš ve svém příspěvku, nehrálo moc dobře ani na lp v době prvního vydání.Duvodem je i že se jedná o kompilát z různých desek, které měli kromě jiné koncepce i jinou úroveň hlasitosti. Poskládáním na moderní nosič, manipulace s dynamikou a různá vylepšení už to nezachrání a je jedno, jestli je na obalu 96/24 nebo není. Vždyť v tomto rozlišení lze nahrát i telefonický hovor.
Hudba Queen je vynikající i tak jak je nahraná, nic to neubírá na nadčasovosti a progresivitě, buďme tedy rádi i za to.
Dotočila se mi Noc v Opeře, jdu si dát Den na závodech.
Měj se pěkně starý brachu.
Problém bude zřejmě trochu složitější: některá ranná alba Queen, ačkoliv geniální po hudební stránce, bohužel nesplňují kritéria audiofilní reprodukce jak bychom si přáli.Muze to být záměrem produkce nebo kapely, znakem progresivity,nebo všeho dohromady.Mluvim teď o reprodukci z lp desek ranného vydání, takže o nějaké kompresi nebo clippingu nemůže být ani řeči.
Album o kterém mluvíš ve svém příspěvku, nehrálo moc dobře ani na lp v době prvního vydání.Duvodem je i že se jedná o kompilát z různých desek, které měli kromě jiné koncepce i jinou úroveň hlasitosti. Poskládáním na moderní nosič, manipulace s dynamikou a různá vylepšení už to nezachrání a je jedno, jestli je na obalu 96/24 nebo není. Vždyť v tomto rozlišení lze nahrát i telefonický hovor.
Hudba Queen je vynikající i tak jak je nahraná, nic to neubírá na nadčasovosti a progresivitě, buďme tedy rádi i za to.
Dotočila se mi Noc v Opeře, jdu si dát Den na závodech.
Měj se pěkně starý brachu.
Dasta
OK, to beru Greatest hits mám LP i původní CD. Je to jak píšeš, ale poslouchat se to dá - je to pořád lepší něž "nové" remasterované verze. Ale konkrétně to první vydání na SACD jsem slyšel a bylo to celkem dobré. Lepší dynamika, prostor i kmitočtově srovnané. Vlastní jej kamarád, ten měl štěstí a koupil ho v Německu. Na mě bohužel už nezbylo.
Samozřejmě máš pravdu, není to ucelé album ani nahrávka, je to výběr z více alb a zřejmě to už není k dispozici, jak psali Japončíci a znovu se do toho nikomu nechce.
Jo dožijeme s tím co máme a že je toho hodně.
"Noc" je špica, mám to na LP, CD, SACD i DVD-A.
I Ty se měj a hlavně poslouchej hudbu. Čau.
OK, to beru Greatest hits mám LP i původní CD. Je to jak píšeš, ale poslouchat se to dá - je to pořád lepší něž "nové" remasterované verze. Ale konkrétně to první vydání na SACD jsem slyšel a bylo to celkem dobré. Lepší dynamika, prostor i kmitočtově srovnané. Vlastní jej kamarád, ten měl štěstí a koupil ho v Německu. Na mě bohužel už nezbylo.
Samozřejmě máš pravdu, není to ucelé album ani nahrávka, je to výběr z více alb a zřejmě to už není k dispozici, jak psali Japončíci a znovu se do toho nikomu nechce.
Jo dožijeme s tím co máme a že je toho hodně.
"Noc" je špica, mám to na LP, CD, SACD i DVD-A.
I Ty se měj a hlavně poslouchej hudbu. Čau.
Jirka33
Na plackách kde je stereo a více kanál, vychází to stereo vždy horší. Musíš hodnotit ten multikanál a ten je na dnešní dobu ucházející. Samozřejmě ty první vydání mají DR větší, ale překvapivě toto DVD-A má poslechově dynamiku perfektní a jeví se lepší než uvádějí na Loudness War, tam to bude nějaký rip a asi ne přímo ta placka.
Na plackách kde je stereo a více kanál, vychází to stereo vždy horší. Musíš hodnotit ten multikanál a ten je na dnešní dobu ucházející. Samozřejmě ty první vydání mají DR větší, ale překvapivě toto DVD-A má poslechově dynamiku perfektní a jeví se lepší než uvádějí na Loudness War, tam to bude nějaký rip a asi ne přímo ta placka.
Japan LP rip špičkové kvality, alespoň co se čistoty týká. 1980 Elektra Records.
foobar2000 1.3.8 / Dynamic Range Meter 1.1.1
log date: 2017-08-08 22:30:09
--------------------------------------------------------------------------------
Analyzed: Queen / The Game
--------------------------------------------------------------------------------
DR Peak RMS Duration Track
DR10 -0.54 dB -13.33 dB 3:30 01-Play The Game
DR12 -0.45 dB -14.94 dB 4:18 02-Dragon Attack
DR14 -0.79 dB -16.85 dB 3:32 03-Another One Bites The Dust
DR12 -0.47 dB -14.27 dB 2:48 04-Need Your Loving Tonight
DR12 -0.90 dB -14.92 dB 2:49 05-Crazy Little Thing Called Love
DR12 -0.36 dB -14.50 dB 4:34 06-Rock It (Prime Jive)
DR14 -0.39 dB -18.00 dB 3:52 07-Don't Try Suicide
DR12 -0.95 dB -15.89 dB 3:32 08-Sail Away Sweet Sister
DR11 -0.80 dB -13.62 dB 2:51 09-Coming Soon
DR12 -0.20 dB -16.42 dB 3:54 10-Save Me
Number of tracks: 10
Official DR value: DR12
Samplerate: 192000 Hz
Channels: 2
Bits per sample: 24
Bitrate: 5042 kbps
Codec: FLAC
================================================================================
foobar2000 1.3.8 / Dynamic Range Meter 1.1.1
log date: 2017-08-08 22:30:09
Analyzed: Queen / The Game
DR Peak RMS Duration Track
DR10 -0.54 dB -13.33 dB 3:30 01-Play The Game
DR12 -0.45 dB -14.94 dB 4:18 02-Dragon Attack
DR14 -0.79 dB -16.85 dB 3:32 03-Another One Bites The Dust
DR12 -0.47 dB -14.27 dB 2:48 04-Need Your Loving Tonight
DR12 -0.90 dB -14.92 dB 2:49 05-Crazy Little Thing Called Love
DR12 -0.36 dB -14.50 dB 4:34 06-Rock It (Prime Jive)
DR14 -0.39 dB -18.00 dB 3:52 07-Don't Try Suicide
DR12 -0.95 dB -15.89 dB 3:32 08-Sail Away Sweet Sister
DR11 -0.80 dB -13.62 dB 2:51 09-Coming Soon
DR12 -0.20 dB -16.42 dB 3:54 10-Save Me
Number of tracks: 10
Official DR value: DR12
Samplerate: 192000 Hz
Channels: 2
Bits per sample: 24
Bitrate: 5042 kbps
Codec: FLAC
================================================================================
Prozatím v MP3. Originál vyjde v druhé polovině srpna. Zdá se mi, že je to jiná muzika, než jsem u Wilsona zvyklý.
Tohle jde od jeho deprese vyloženě směrem popík, ale Wilson už se dřív vyznal z toho, že má rád i Bee Gees a Abbu a že se za to nestydí Špatný to nový album není, ale nemám ještě naposloucháno, tak uvidíme jestli mi časem připadne tak dobrý jako předchozí čtyři kousky...
K těm Queenům, dobré DR má HiRes verze Greatest Hits z roku 2016 od ProStudioMasters. Queeny mám hodně rád a mám posbírané všechny obrazy SACD z roku 2011, rozhodně nejsou špatné, jen lehký náznak prkennosti a méně basu než bych si přál a nemají zázračné DR, ale rozhodně nepatří k nejhorším nahrávkám, ta muzika hraje čistě a pěkně.
Stáhnul jsem to pro porovnání, zvuk a dynamika celých skladeb se od SACD remasteru prakticky neliší, v téhle verzi je jen ponechán dynamický prostor pro největší nástupy ve skladbách, tedy 1-5 čtvrtvteřinových momentů za skladbu. A Ty jsou na SACD dynamicky zkomprimované a mají menší odstup od zbytku skladby. Jestli si od toho někdo slibuje výrazně "lahodnější" zvuk, tak ho musím zklamat, zní to hodně podobně.
Viz křivky ve Foobaru:
Viz křivky ve Foobaru:
Tak samozřejmě, to je očekávatelné, nic jiného z toho nemůže vypadnout. RedBaron má samozřejmě pravdu a náročný audiofil se tímto vůbec nebude zabývat, protože ví co může od toho očekávat. Jednou je to hnus tzv. remaster a vypadá to, že toto album už jinak není k dispozici. Ještě k tomu ten FLAC, mě to zní stejně jako MP3, ta tzv. bezztrátová komprimace mě nenadchla. Zní to jako plechařina.
Pokud ve verzi souboru Hi-Res, tak jedině 24/192, popř. 24/96, ale v každém případě WAV a jako zdroj originální studiový pás.
Pokud ve verzi souboru Hi-Res, tak jedině 24/192, popř. 24/96, ale v každém případě WAV a jako zdroj originální studiový pás.