Co právě poslouchám
Re: Co právě poslouchám
dadafte neškatulkuj když nevíš, buď tak laskav. Někdo ti napíše, že něco hraje strašně, což je v tomhle případě prostě pravda, a ty hned začneš "útočit" a rejpneš si, že se má dotyčnej věnovat svýmu přihřátýmu "ukňouranýmu cink břink progu a nestarat se o muziku pro chlapy"? No, většinou to nepíšu takhle napřímo, ale Já zase říkám, že tidal je hračka pro děcka, dospělí poslouchají skutečnou kvalitu.
A ne tím skutečně nemyslím nějakej jazz, ten mi nesmí do baráku, Já poslouchám rock, metal, klasiku a pop (v tomhle pořadí) a zrovna moderní prog rock moc nemusím. A taky poslouchám oproti většině lidí poměrně potichu. Opouštět svoje žánry kvůli kvalitní sestavě ale nehodlám a nikdy nic takovýho neudělám. Proč bych to taky dělal, na kvalitní sestavě hraje jakejkoli žánr dobře, když je nahrávka kvalitní. Že jeden "ňákej" takovej, co opouštěl svoje žánry, protože měl dojem, že to hraje blbě, tu kdysi byl hned znamená, že jsou takový všichni kdo chtějí kvalitní poslech? To tu snad tvrdit nechceš ne? I v metalu a rocku jsou tuny skvělejch nahrávek, ale když je nějaká nahrávka mizerná a zní blbě, tak prostě zní blbě ať to pustíš na základní sestavě nebo na kvalitní.
A ne tím skutečně nemyslím nějakej jazz, ten mi nesmí do baráku, Já poslouchám rock, metal, klasiku a pop (v tomhle pořadí) a zrovna moderní prog rock moc nemusím. A taky poslouchám oproti většině lidí poměrně potichu. Opouštět svoje žánry kvůli kvalitní sestavě ale nehodlám a nikdy nic takovýho neudělám. Proč bych to taky dělal, na kvalitní sestavě hraje jakejkoli žánr dobře, když je nahrávka kvalitní. Že jeden "ňákej" takovej, co opouštěl svoje žánry, protože měl dojem, že to hraje blbě, tu kdysi byl hned znamená, že jsou takový všichni kdo chtějí kvalitní poslech? To tu snad tvrdit nechceš ne? I v metalu a rocku jsou tuny skvělejch nahrávek, ale když je nějaká nahrávka mizerná a zní blbě, tak prostě zní blbě ať to pustíš na základní sestavě nebo na kvalitní.
girls...beware ! pro pána, to je album, těšil se na něco ve stylu we´re an american band, to je jiná klasa
- Přílohy
-
Je to zajímavé, ale mám přesně opačnou zkušenost, než peer, jak ji interpretuje dadaft.
S nástupem každé lepší aparatury, se mi otevíralo víc a víc muziky.
Taky si myslím, že to je o přístupu. Pokud se nechci vzdát poslechu nějakého hudebního stylu, poslechnu si jej v dobré kvalitě hudební i zvukové. Najdu si takové nahrávky, no problem. Nemusím si je nahrazovat shity s podělaným zvukem a ještě si nalhávat, že to vlastně nevadí. Shit letí do kanálu, nemilosrdně, protože tam patří.
S nástupem každé lepší aparatury, se mi otevíralo víc a víc muziky.
Taky si myslím, že to je o přístupu. Pokud se nechci vzdát poslechu nějakého hudebního stylu, poslechnu si jej v dobré kvalitě hudební i zvukové. Najdu si takové nahrávky, no problem. Nemusím si je nahrazovat shity s podělaným zvukem a ještě si nalhávat, že to vlastně nevadí. Shit letí do kanálu, nemilosrdně, protože tam patří.
Tak už to chodí, jak se otřepaně říká - "někdo rád holky někdo vdolky". Já občas některé zdejší tipy na "skvělou" muziku radši nekomentuji, neb to nedávám. Ale ať si každý poslouchá co chce, jak chce a v jaké (ne)kvalitě chce . . . ale ať mi to netahá k mému prahu. Teď např poslouchám nejnovější přírustek, dorazivší až z Chicaga . . . ZIP TANG - "Cold Coming" Je mi šumák, jestli můj "tip" někoho osloví či nikoliv Já si to užívám . . . a hned při prvních tónech jsem zpozorněl Skvělý zvuk, paráda !!! A pak, že to nejde.Antony píše: PetrD:
S MOTORPSYCHO jsme se nepotkali. Tato kapela se mi nelíbí vůbec.
Analyzed: Zip Tang - "Cold Coming"
DR Peak RMS Duration Track
--------------------------------------------------------------------------------
DR11 -0.33 dB -12.72 dB 3:30 01-Another Time
DR13 -0.83 dB -21.05 dB 2:42 02-Sorry
DR11 -0.33 dB -13.03 dB 4:06 03-Run Away
DR10 -0.33 dB -14.77 dB 8:35 04-Cold Coming
DR11 -0.33 dB -14.37 dB 4:56 05-Vagabond
DR11 -0.33 dB -12.44 dB 3:56 06-Under The Viaduct
DR12 -0.33 dB -15.18 dB 5:05 07-Moonwatcher
DR11 -2.11 dB -17.26 dB 2:16 08-Surrender
DR11 -0.33 dB -12.94 dB 7:12 09-Rains Fall
DR11 -0.33 dB -13.97 dB 5:36 10-Stars Sing
--------------------------------------------------------------------------------
Number of tracks: 10
Official DR value: DR11
PS: Dadaftovy bláboly se už ani nesnažím komentovat vystihl jsi to perfektně
Pod to se podepisuji.Antony píše: ↑05 říj 2020 13:43Deformování zvuku vysokotlakým pressingem a dalšími módními nesmysly, vede v dlouhodobějším časovém horizontu k tomu, že si posluchači (někteří) na něj zvyknou, až jej začnou vyžadovat. Ztratí pojem o tom, jak dobrý zvuk vypadá, a uvolněnou škatulku dobrého zvuku obsadí současným sračkoidním zvukem. A nahrávku dostatečně nezprasenou začnou považovat za teploušskou.
Protože, když pořádnej chlap, tak krabicový víno, lacinej rum od Draka, tuzing na Feldu, boombox z Lidlu, a muziku řádně "hutně šlehačkovou". Hlavně, že to v lebce rachotí, je jedno z čeho.
Ideální pro podzimní ráno
Vzácný vinyl, debutové album „Reflections on the Future“ německé kapely TWENTY SIXTY SIX AND THEN z roku 1972
Tož nevím, jestli je to hardrock, heavy, progress, underground, psychedelic, proto-prog . . . ale k přípravě ranní kávičky ideální Vzácný vinyl, debutové album „Reflections on the Future“ německé kapely TWENTY SIXTY SIX AND THEN z roku 1972
PetrD:
S těmi MOTORPSYCHO ses jistou shodou okolností trefil do dosti čerstvého a intenzivního posluchačského zážitku. Jinak bych to nekomentoval..
Nechť každý poslouchá, co jeho jest, vnímání hudby je individuální. K neshodám se snažím mlčet, ze shod mám radost.
Zvuk je jiná problematika, tam je nutno proti prasení alespoň verbálně bojovat, mlčení by byla pasivní podpora. No, a otevřené schvalování likvidace dobrého zvuku? Jaká akce, taková reakce.
S těmi MOTORPSYCHO ses jistou shodou okolností trefil do dosti čerstvého a intenzivního posluchačského zážitku. Jinak bych to nekomentoval..
Nechť každý poslouchá, co jeho jest, vnímání hudby je individuální. K neshodám se snažím mlčet, ze shod mám radost.
Zvuk je jiná problematika, tam je nutno proti prasení alespoň verbálně bojovat, mlčení by byla pasivní podpora. No, a otevřené schvalování likvidace dobrého zvuku? Jaká akce, taková reakce.
"S těmi MOTORPSYCHO ses jistou shodou okolností trefil do dosti čerstvého a intenzivního posluchačského zážitku. Jinak bych to nekomentoval.."
Nepochlubíš se? Nechceš-li to tu rozebírat, vyřeší to třeba SZ
Nepochlubíš se? Nechceš-li to tu rozebírat, vyřeší to třeba SZ
MASSIVE WAGONS - Huse of Noise (2020)
https://tidal.com/browse/album/135332390
fajn britská kytarovka
-----------------------------
Už se k tomu moc nechci vracet, ale třeba ti Sons of Texas prostě můžou hrát úplně skvěle (i když ne plnorozsahově). Třebaže jste přesvědčeni, že ne. Toť vše.
Dneska v podvečer trochu "klasiky". Byl jsem překvapen solidním zvukem s krásným prostorem a parádně si to se západem Slunce užil.
- Přílohy
-
-
DICE - Crazy Little Dreams And Maps For Ramona (2020) DR11 59:57
Dneska extrémně sedlo, obzvlášť po té zprávě o Eddiem.
Německá kapela, co originálním způsobem dokáže spojit space zvuk s čistě kytarovým, udrží pozornost ve svých skladbách pomocí zajímavých instrumentálních staveb a neotřelého zpěvu, jako z jiné planety. Za posledních 23 let udělali 21 studiovek, a ta letošní je fakt vymakaná. Mají v sobě hodně krautrockového, a to v obou jeho hlavních polohách, ať alektronické, tak psychedelic rockové. Každá skladba představuje plochu s mnoha odlesky a barevnými mapami, kterými se lze kochat v poměrně rozmanitém spektru. Poslední skladba je úplný hymnus, óda na duši odlétající do jinam.. Ohromná síla.
Na streamingu jsem je nenašel, na ytb taky ne. Něco je na Gůglplejovi:
https://play.google.com/store/music/alb ... ghfgvj7i4q
****1/2
Dneska extrémně sedlo, obzvlášť po té zprávě o Eddiem.
Německá kapela, co originálním způsobem dokáže spojit space zvuk s čistě kytarovým, udrží pozornost ve svých skladbách pomocí zajímavých instrumentálních staveb a neotřelého zpěvu, jako z jiné planety. Za posledních 23 let udělali 21 studiovek, a ta letošní je fakt vymakaná. Mají v sobě hodně krautrockového, a to v obou jeho hlavních polohách, ať alektronické, tak psychedelic rockové. Každá skladba představuje plochu s mnoha odlesky a barevnými mapami, kterými se lze kochat v poměrně rozmanitém spektru. Poslední skladba je úplný hymnus, óda na duši odlétající do jinam.. Ohromná síla.
Na streamingu jsem je nenašel, na ytb taky ne. Něco je na Gůglplejovi:
https://play.google.com/store/music/alb ... ghfgvj7i4q
****1/2
Tady nejde o nějaký přesvědčení, ale o prostou skutečnost a realitu. Ta nahrávka je naprosto klasická zmršenina dnešní doby, nejenže DR má pro dnešní Loudness Warovou dobu typicky prachbídný (DR5), ale ještě ke všemu, opět klasicky pro dnešní dobu, obsahuje nemalou porci clippingu, viz tyhle tři ukázky z alba (a takhle vypadají všechny písničky na albu):
(dejte "Zobrazit obrázek" a obrázek se zvětší) A clipping je prostě špatně to víme všichni. A v tejhle míře už je to jasně slyšitelný. Tohle je zkrátka naprosto klasická dnešní zprasenina, nic víc.
Kvalitní nahrávka (zkrátka hudba samotná) je základním předpokladem, základním stavebním kamenem, kvalitního poslechu hudby. Pokud je nahrávka mizerná a zmršená jako třeba ta od Sons of Texas o kterej je tu řeč, tak žádnej systém a žádná sestava už s tím nic nezmůže. Každá sestava dokáže zahrát jen to co v nahrávce je a to co v nahrávce není, žádná sestava nezahraje a ta mizerná nahrávka/hudba prostě bude hrát mizerně vždycky a na všem prostě proto, že je zmršená, třebaže jsi dadafte přesvědčenej, že ne. Toť vše. Tohle totiž není o nějakým přesvědčení, to je prostej fakt se kterým nikdo z nás, ani žádný přesvědčení, nic nezmůže.
Kdysi se Dadaft v reakci na moji poznámku k albu Roberta Planta - "Carry Fire", že zvuk není dobrý, vyjádřil . . .
Cituji: "Pokud jde o zvuk, osobně mám pocit že snad jen v Bones Of Saints je to trošku nepřehledné a slité, jinak dobrý,
podle mě to má znít takhle "špinavě" a prasácky, Robert Plant je přece pojem, legenda, myslíš, že by se svou tvorbou dovolil vyjebávat? Já fakt myslím, že to tak znít má......
Navíc je pravda, že mi hraje skvěle v podstatě všechno, i věci, které jiní tvrdě kritizují, třeba Drastic Fantastic od KT Tunstall nebo Haunted od Poe...konec citace.
Nevím, jak to kdo má...jaké má nároky na kvalitu zvuku, ale ať si poslouchá co chce a jak chce Ostatně, co bychom chtěli od Tidalu, že. Už bych přestal řešit zmršenost např. jmenovaných Sons of Texas, nechme to být. Vždyť bychom tomu klukovi mohli všichni závidět . . . když mu v podstatě na jeho aparatuře hraje vše skvěle
Cituji: "Pokud jde o zvuk, osobně mám pocit že snad jen v Bones Of Saints je to trošku nepřehledné a slité, jinak dobrý,
podle mě to má znít takhle "špinavě" a prasácky, Robert Plant je přece pojem, legenda, myslíš, že by se svou tvorbou dovolil vyjebávat? Já fakt myslím, že to tak znít má......
Navíc je pravda, že mi hraje skvěle v podstatě všechno, i věci, které jiní tvrdě kritizují, třeba Drastic Fantastic od KT Tunstall nebo Haunted od Poe...konec citace.
Nevím, jak to kdo má...jaké má nároky na kvalitu zvuku, ale ať si poslouchá co chce a jak chce Ostatně, co bychom chtěli od Tidalu, že. Už bych přestal řešit zmršenost např. jmenovaných Sons of Texas, nechme to být. Vždyť bychom tomu klukovi mohli všichni závidět . . . když mu v podstatě na jeho aparatuře hraje vše skvěle
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Tak jsem si ty Sons of Texas poslechl. Na DR5 to nezní vůbec špatně, do úplně skvělého zvuku to ale má sakra daleko a to i v rámci žánru.
Za sebe ke vzniklé diskusi obecně uvedu, že celkově pro moje uši hrajou i zmršený nahrávky na lepší aparatuře líp než na kompromisní aparatuře. V čem je ale ten rozdíl, jsou průměrný nahrávky a výborný nahrávky. Rozdíl mezi zmršenou a průměrnou až skvělou nahrávkou (zvukově) je na lepší aparatuře mnohem patrnější. Na horších aparátech ty rozdíly nejsou tak zřetelné, tolik se díky limitům sestavy neprojeví. Takže za sebe rozumím tomu, že třeba ti Sons of Texas u dadafta zní relativně dobře oproti jiným (zvukově lepším) nahrávkám než jak to hraje u PetraD, Antonyho nebo mě, kde je ten rozdíl mnohem zřetelnější...
Jinak zapšlkým ránem mě doprovází Kari Bremnes – Norwegian Mood.
Za sebe ke vzniklé diskusi obecně uvedu, že celkově pro moje uši hrajou i zmršený nahrávky na lepší aparatuře líp než na kompromisní aparatuře. V čem je ale ten rozdíl, jsou průměrný nahrávky a výborný nahrávky. Rozdíl mezi zmršenou a průměrnou až skvělou nahrávkou (zvukově) je na lepší aparatuře mnohem patrnější. Na horších aparátech ty rozdíly nejsou tak zřetelné, tolik se díky limitům sestavy neprojeví. Takže za sebe rozumím tomu, že třeba ti Sons of Texas u dadafta zní relativně dobře oproti jiným (zvukově lepším) nahrávkám než jak to hraje u PetraD, Antonyho nebo mě, kde je ten rozdíl mnohem zřetelnější...
Jinak zapšlkým ránem mě doprovází Kari Bremnes – Norwegian Mood.