Co právě poslouchám

Dnes hraje nebo hrálo ...
Odpovědět
Strejdin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Co právě poslouchám

Příspěvek od Strejdin »

Pink Floyd Animals 2018 Remix Edition. Těm co lpí pouze na původním zvuku se otvírá nejedna mačeta v kapse, ale pro mě je to super počin,... ufff, ...ta basa, ... ty detaily 😯... srovnávám s LP 2016.
Přílohy
p-220346-full.jpg

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

K remixům mohu dodat jen tohle:

Obrázek

Strejdin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Strejdin »

Druhá řada, první z prava je i docela pěkná holka 😈

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Přikrášlená, našminkovaná. Ale přitažlivá. MoFi Production :)

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dark side of the moon »

Obecně nahrávky Pink Floyd a jejich různá vydání na různých nosičích (včetně např. licenčního LP Dark side of the moon od Supraphonu) byly vždycky hodně nadprůměrné a v rámci rocku alespoň pro mě jedny z referenčních.
Za úplně nejlepší (ve stereu) považuji remastery právě od Jamese Guthrieho, tedy ty z roku 2011. Vyšly např. v reedici na CD v roce 2016. Paradoxně zvukově nejméně podařené (ve všech různých verzích, co jsem slyšel) mi vždycky přišly právě Animals.
Že bych zkusil ten výše uvedený remix z roku 2018? Jsou k němu nějaké podrobnější informace?

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

PINK FLOYD - "Animals" je jedno z mých nejoblíbenějších alb vůbec, tož jsem neodolal a pořídil toto:
PF Animals.jpg
. . . a jsem nadmíru spokojen. Právě poslouchám z vinylu a je to bomba.
Nevím, jaké "podrobnější informace" máš na mysli, ale tady je pár slov . . . https://musicserver.cz/clanek/69674/pin ... emix-2018/

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Dark side of the moon

Je to remix, tedy předělávka. Vzaly se ty samé cihly a postavil se z nich jiný dům, vzdáleně podobný. Poplatný současným trendů, módě a líbivosti. Popření soudobého zvuku. Zhola zbytečná věc, devastace originálu. Románská rotunda zalitá do betonu, předělaná na bunkr.

Ale. Jak je vidět, lidi to kupují, prachy to vydělá. Což je jediný záměr takových projektů. Takže každý, kdo umí dělat mixy, může vyplodit svůj vlastní a zkusit jej prodat. Animals stokrát jinak blbě, sběratelé stokrát šťastnější..

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

Tvé názory na "předělávky" znám, ale zeptám se - slyšel jsi to?

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Slyšel jsem dost remixů na to, abych se každému dalšímu obloukem vyhnul. Není čas ztrácet čas marnostmi.

Strejdin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Strejdin »

:roll: To je tvůj boj.

m+m
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od m+m »

Zdravím, já teda vůbec nemůžu remixy Beatles od Gilese Martina, to je pro mě hodně špatně.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Strejdin:
To není boj. To je přirozený posluchačský přístup.
Sommelier také nechodí ochutnávat krabicová vína do supermarketu, jestli nejsou náhodou lepší než ročníkový výběr z hroznů.. Nemá toho prostě zapotřebí..

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dark side of the moon »

PetrD:
Dík za odkaz.
Mě se líbí ty remixy z 2011 protože zachovávají původní zvuk (mix), vlastně jen mírně upravují (dorovnávají) frekvenční průběh. Ale přesto ten výsledný dojem je pro mě skvělý. Jen ty Animals mi ve všech verzích co jsem slyšel přišly vždy horší než ostatní LP. Možná i pro to, že jak se píše v tom článku, na který jsi dával odkaz to bylo nahráno "ve studiích Britannia Row (a v duchu punkové myšlenky: zvládneme to sami, rychle a hned". To jsem nevěděl.
Jak se zdá, zde diskutovaná verze 2018 asi na rozdíl od té z roku 2011 do původního mixu zasahuje mnohem více. Škoda, že není uvedeno, z jakého zdroje (původní pásky?) se ten remix dělal.
Mě ty nové remixy v zásadě jinak nevadí (např. ani ty zde zmiňované remixy Beatles od Gilese Martina) , je to pro mě takové osvěžení, poslechnout si notoricky známé věci v trochu jiném kabátě. Některé verze jsou fajn, jiné (většinou kvůli zmršené dynamice) na nic a některé výjimečně i lepší než původní vydání (přece jenom ta technická omezení na některých starších nahrávkách byla znát).
Jelikož jsem fanda PF, tak ty Animals asi ještě zkusím. Naposled. V nejhorším případě půjdou do koše

LUK

Příspěvek od LUK »

remixy z 2011 protože zachovávají původní zvuk (mix)
Tahle věta popíra sáma sebe. Je čirej nesmysl, že remix zachovává původní mix. Je to remix, to znamená, že to není původní zvuk a mix.

Kutil191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kutil191 »

6417138687425.jpg
erja lyytinen - blues rock - 2022
Poznámka - rubrika se jmenuje ,, co právě poslouchám "

Odpovědět