Co právě poslouchám
Re: Co právě poslouchám
The Dowland Project, John Potter – Night Sessions. Podivuhodný projekt - zmeska žánrov od stredoveku cez renesanciu až po akýsi free-jazz. Miestami to pri troche fantázie dokonca zaváňa až "tomwaitsovčinou". Niečo napovie aj nástrojové zloženie - lutna, viola, saxofón, klarinet, basa .....

Aleskla -- Boom Boom je skvělé. Tak dva měsíce zpátky jsem měl jednu z poslechových větví plnou těchle bardů, co začínali v padesátých ........ Hooker, Lipscomb, Muddy Waters a taky můj miláček Lightnin´ Hopkins:

https://tidal.com/browse/album/138206840
Lightnin´ Hopkins - Lightnin´! (1967)

https://tidal.com/browse/album/138206840
Lightnin´ Hopkins - Lightnin´! (1967)
Helen Merrill & Gordon Beck – No Tears, No Goodbyes. Skvelý album. Helen ma svojim prejavom oslovila už dávno, toho Becka som doteraz nepoznal, ale je tak isto skvelý. Krásne sa dopĺňajú.

To dadaft…. Určitě hodím ucho.
Ja dnes sjíždím desky od
Livin’ Blues
Bamboozle
1971
Blues rock
Ja dnes sjíždím desky od
Livin’ Blues
Bamboozle
1971
Blues rock
Toto je prostě sázka na jistotu kvality po všech stránkách i v posledních letech.
Přes řeku do stínu stromů.
U96: Transhuman CD (2020). Podle mého názoru je toto album nejlepší počin kapely U96.
Kraftwerk: 3-D (The Catalogue), Headphone Surround 3d Deluxe Edition, Parlophone | Kling Klang 2017 Evropa. Reedice 2017 se od Reedice 2009 pyšní nově nahranými skladbami v pozměněné formě. Velice kvalitní robot music v exkluzivně vydané 8CD/Box Set verzi.
Suzanne Vega – 99.9F°. Origoš kazeta. Táto dáma vždy poteší.

Moc pěkná bluesová deska. Neznal jsem, poznal jsem.
Tex Perkins, The Fat Rubber Band, Matt Walker
Other World
2023, Source Music
Tex Perkins, The Fat Rubber Band, Matt Walker
Other World
2023, Source Music
Tak jsem hned Texe prověřil a nestačím se divit. Krása!!
No, paráda. Syrový Australan. Mi tam kromě blues rezonuje i australský folk. Úplně vidím ty zapadlé nálevny jako ostrůvky civilizace v divokých teritoriích. Škoda jen, že ty alba jsou hodně přebuzená až zkreslená (možná záměrně) pro takové vyznění, ale tím se stávají pro mne poslouchatelná pouze na velmi tichý podkres.
On má to vyznění celou dobu i na starším albu (1996).
On má to vyznění celou dobu i na starším albu (1996).
Přes řeku do stínu stromů.

Poslouchá ještě někdo tyhle frantíky? Vyšlo to jako 12 CD Box set nebo jako digital na Bandcampu (to mám

https://cuneiformrecords.bandcamp.com/a ... sed-works
To snad neni možný. Dnes jsem na ně myslel a říkal jsem si že si je dneska pustím
. To se povedlo. 
A ještě jednou frankofonní

Tuto desku (Charisma Records 1977)
to proto že zrovna studuji nově zakoupenou
volna-diskuse/knihy-rock-n-rollu-t14722-60.html
to proto že zrovna studuji nově zakoupenou
volna-diskuse/knihy-rock-n-rollu-t14722-60.html
- Přílohy
-