Co právě poslouchám

Dnes hraje nebo hrálo ...
Odpovědět
JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Co právě poslouchám

Příspěvek od JV »

Mark Knopfler – Kill To Get Crimson. Zobudil som sa o 6:00, tak som začal deň so sluchátkami na hlave a týmto albumom. Tá muzika pohladí dušu - povedal by som že je to priam terapeutické album. :)

Obrázek

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Bez dlouhé diskuze - nejlepší album kapely (1975)
Přílohy
Hair_of_the_Dog_cover.jpg

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Tears For Fears – Everybody Loves A Happy Ending. Zase 6:00 (prečo nie - veď je víkend a mohol by som drichmať do aleluja) a
sluchátka. Bez ohladu na okolnosti musím konštatovať že sa tento album stáva asi mojim najoblúbenejším od tejto kapely. Teda z tých čo poznám. Mám 4 - tento, Songs From The Big Chair, The Seeds Of Love a Raoul And The Kings Of Spain. Posledný mám iba pálenku a doteraz sa mi nepodarilo zohnať originál.
Obrázek

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

Které vydání posloucháš? Mezi americkým a evropským je drobný, ale znatelný rozdíl v masteringu. Jinak tahle kapela v rámci popu exceluje.
happyending.jpg

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

JV píše:
12 bře 2023 08:22
Tears For Fears – Everybody Loves A Happy Ending. Zase 6:00 (prečo nie - veď je víkend a mohol by som drichmať do aleluja) a
sluchátka. Bez ohladu na okolnosti musím konštatovať že sa tento album stáva asi mojim najoblúbenejším od tejto kapely. Teda z tých čo poznám. Mám 4 - tento, Songs From The Big Chair, The Seeds Of Love a Raoul And The Kings Of Spain. Posledný mám iba pálenku a doteraz sa mi nepodarilo zohnať originál.
Pre fanusikov - vychadza reedicia The Hurting. Dobra doska.

https://www.thesdeshop.com/ Z rovnakeho obchodu mam aj Tipping Point aj Seeds of Love.

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

RedBaron píše:
12 bře 2023 10:14
Které vydání posloucháš? Mezi americkým a evropským je drobný, ale znatelný rozdíl v masteringu.
Ak som to správne vylúštil z tých pidi textov, tak je tam písné niečo takéto: "2004 TFF UK".

Fidji99: Hunting som si svojho času vypučul na nete a neoslovil ma natolko aby som si hu kupoval. Zopár skladieb fajn (tie sú tuším aj na výberovke - tú mám tiež - teraz som si spomenul), ale ako celok ma to moc nebavilo.

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dark side of the moon »

Roky jsem to nepustil, až dnes (dík za inspiraci), není to vůbec špatné.

korys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od korys »

JV píše:
12 bře 2023 08:22
Inspiroval jsi mne k oprášení vzpomínek. *thumbs up*
I když tuto desku navzdory slušnému ohlasu nepovažuji za jejich vrchol (ohlasu mezi fans spíš pomohlo obnovení tvůrčiho dua).
Osobně spíš preferuji nejvýše Orzabalův sólový projekt, který ale zdaleka takového všeobecného ohlasu nedosáhl, ale připadá mi takový úcelenější, myšlenkově kompaktní album, ne jen písničkové.
Tears_for_Fears_-_Raoul.jpg
Na druhé místo bych zařadil jejich čisté POP album počáteční éry ,,The Seeds of Love" s písni ,,Woman In Chains" s Cletou Adams.
Ale jinak jde o úplně dobové album načichlé SB, DM, OMD, a to třeba DM mě vůbec nikdy neoslovovali. Na to nejčerstvější album TFF bych asi taky ani moc nespěchal, ale dle chuti a vkusu každého fans. *thumbs up*

Have a nice day digital society.
Přes řeku do stínu stromů.

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

Tipping point je náhodou moc pěkný album, v downmixu z 5.1 dokonce i pěkný zvuk. Proti CD/downloadu fakt ukrutnej rozdíl. Od těchhle znovuzrozených osmdesátkových kapel určitě nikdo nečeká smršť invence, ale poctivě vystavěné písničky dle původních receptů. Pokud čeká, tak se nedočká, a to samé se dá říct třeba o kapele Abba nebo spoustě metalových a hardrockových kapel proslavených hlavně v osmdesátkách.

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

Večer to musí být nějaká pohodička, aby squaw neutekla ;) Dnes to vyhráli BLACKFIELD, projekt S. Wilsona s izraelským skladatelem Aviv Geffenem *thumbs up*
IMG_20230314_181154.jpg
Jednou se z toho Stevena poseru ;)

Aleskla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleskla »

Asafa Avidan: The Study On Falling
2017
FE9FFEFC-2902-431E-B780-3FCD9CA18FDE.jpeg

pbaudis
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od pbaudis »

Alphaville: The Breathtaking Blue, Warner Music Central Europe | Rhino Records (2) 7. kvě 2021 Evropa Album Reissue Compilation Deluxe Edition Remastered. Nádherná popovka, krásné skladby, pohoda...

20230317_110906.jpg
20230317_110941.jpg
20230317_111055.jpg
20230317_111133.jpg
20230317_111228.jpg
20230317_111305.jpg
20230317_111413.jpg

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Dnes som dal tri kusy z meninovej várky, každé CD štýlovo niekde inde.

Suzanne Vega – Beauty & Crime. Má albumy ktoré sa mi páčia viac, ale aj tu je zopár "peciek", aj keď nič známejšie. Zvuk je taký klasický "Vegovský"
Obrázek

Don Cherry – Brown Rice. Zvláštny jazz, je tam dosť prvkov z východu. Výborný zvuk.
Obrázek

Napoleon Washington – Mud & Grace. Nápadité a pestré blues. Mám rád rôzne podoby tohoto žánru. Doteraz som tohoto chlapíka nepoznal.
Obrázek

kvičko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kvičko »

MORPHELIA-Waken The Nightmare (2009) 2CD *thumbs up*
Přílohy
morphelia.jpg

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Krásny obal má tá Morphelia. Netuším čo je to zač, ale vždy ma poteší keď sa niekto vyhrá s výtvarnou stránkou. *thumbs up*

B.B. King – Blues On The Bayou. Tento bluesový bard to dáva na pána aj s kapelou. Nejak tam nič nevytŕča, nepodarilo sa mi zapamätať si jedinú skladbu (v zmysle 3., 7. a 9. sú úplné pecky), ale jednoducho povedané - kurevsky dobre sa to počúva. Možno by to mohlo byť trochu kratšie - tuším to má cez 60 minút. Mne skôr vyhovujú "LPčkové časy", dlhšie už mám problém udržať pozornosť. Hlavne pri takýchto monotónnejších žanroch.
Obrázek

Odpovědět