Co právě poslouchám
Re: Co právě poslouchám
Mal som relatívne kludný víkend, tak som si zrekapituloval vianočné prírastky: Mike Oldfield - Music Of The Sphere, John Mayall & The Bluesbreakers – Stories, John Mayall And The Bluesbreakers – Road Dogs, Jimmy Smith – Dot Com Blues, Luca Pianca & Vittorio Ghielmi – Bagpipes From Hell, Dee Dee Bridgewater - Midnight sun + predvianočné Harry Manx - Dog my cat, Afrocubism, Kula Shaker - Peasants, Pigs & Astronauts + nedávny úlovok Leon Redbone – Champagne Charlie (LP).
Všetko fantastická muzika, radosť počúvať. Len ten Kula Shaker je pre mňa zvukovo a žánrovo trochu menej príťažlivý, ale to len v porovnaní s tou vyššie vymenovanou várkou. Inak je to celkom zaujímavá hudba.
Všetko fantastická muzika, radosť počúvať. Len ten Kula Shaker je pre mňa zvukovo a žánrovo trochu menej príťažlivý, ale to len v porovnaní s tou vyššie vymenovanou várkou. Inak je to celkom zaujímavá hudba.
K dnešnímu polednímu poslechu jsem si vybral v síti možna lehce ve stínu slavnějších opomíjené album zvukového inženýra a multiinstrumentalisty:
(1996)Přes řeku do stínu stromů.
Po delší době dnes poslouchám mé oblíbené RPWL
Björk – Volta. Manželka ju má rada, tak som jej kúpil toto CD a pri tej príležitosti som si ho samozrejme aj vypočul. Klasická uletená "björkovčina", ale rozhodne to patrí medzi jej počúvatelnejšie albumy.
Depeche Mode: Tour Of The Universe : Barcelona 20/21.11.09 verze na 2CD/2DVD, Sony Music | BMG Rights Management | Mute 5. srp 2013 Evropa a UK. Velice povedený koncert právě v Barceloně v tour po albu Tour Of The Universe. Doporučuji jak video, tak hlavně zvukovou stopu.
Progres progres, to je moje.
Ještě jednu progrock věcičku
John Mayall – Tough.
Oproti ďalším albumom čo od neho mám je tento miernym sklamaním. Akože muzika je fajn, len mám pocit že ten jeho spev pôsobí trochu unaveným dojmom, čo ale pri blues zase až tak nevadí. Viac mi vadí že je celá nahrávka trochu pod dekou. Chýba tomu iskra. Uvidím aký dojem z toho budem mať cez bedne - zatial som to počul iba v sluchátkach.
Oproti ďalším albumom čo od neho mám je tento miernym sklamaním. Akože muzika je fajn, len mám pocit že ten jeho spev pôsobí trochu unaveným dojmom, čo ale pri blues zase až tak nevadí. Viac mi vadí že je celá nahrávka trochu pod dekou. Chýba tomu iskra. Uvidím aký dojem z toho budem mať cez bedne - zatial som to počul iba v sluchátkach.
From Genesis to revelation (1969) cenný artefakt album první a 2 bónusy (celkem 17+2 písní) něco přes 1h hraní
vinyl má odlišný obrázek přebalu
skvělá balada Am I very wrong? s podporou partie klavíru (Tony Banks)
progrock
místy připomíná raný Pink Floyd a není divu stejné období vzniku
vinyl má odlišný obrázek přebalu
skvělá balada Am I very wrong? s podporou partie klavíru (Tony Banks)
progrock
místy připomíná raný Pink Floyd a není divu stejné období vzniku
- Přílohy
-
-
Práve mi dohral ten vyššie spomínaný Mayall cez repro. Trochu som tomu pridal a zrazu "to" tam bolo - dostalo tosprávny "šmrnc".
Lee Hooker – Boom Boom. Na základe doporučenia Aleska som si to zohnal a dávam za pravdu - paráda! Užil som si to.
Vďaka.
Vďaka.
Tak to mam radost.
Dneska si dávám australské verze s Bonem Scottem.Absolutní bomba,daleko syrovější než mezinárodní verze na Atlantiku.