Co právě poslouchám

Dnes hraje nebo hrálo ...
Odpovědět
FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Co právě poslouchám

Příspěvek od FS »

fb_petr9 píše:
16 dub 2023 19:54
... kvalita nahrávek se tu bagatelizuje až popírá a neustále se tutlačí a obhajujou sračky s DR5. Hifi fórum jak vyšitý, chlapci, za to se vám tu jeden musí poklonit. *klanimse*
Tak snad se jednou taky dopracujete ke kalitnímu poslechu hudby. ...
Děkuji za názor, se kterým bych do určité míry mohl i souhlasit.

Jen připomínám, že tato poslední "přestřelka" vznikla právě kvůli tomu, že zde bylo velice doporučeno Antonym album, o kterém Fidji99 napsal, že je dost špatné. Oba názory mají na fóru zde místo. Já DR nesleduji, takže nevím, zda je DR8 pro daný typ hudby už dost anebo ne, ale to album jsem si pustil, a je IMHO zvukově placaté.

Navazující invektivy jsou bohužel místní standard :(

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

FS
Omyl. Přečti si to pořádně.
O to, jestli se album někomu líbí nebo nelíbí (synonymicky - připadá mu hudebně dobré nebo špatné) vůbec nešlo. Spouštěčem kontroverze bylo něco zcela jiného, daleko za hranicí vyjádření názoru.

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

Tak chlapi nic proti nesouhlasu, ale v posledních šesti stranách je poměr deset 8 doporučených nahrávek a 108 hádek, cítím se jak popelka co si chtěla užít dopoledne a místo toho přebírá hrách a proso. Poslední opravdu dobrý doporučení stále zůstává maďarský skvost Deposed King - One Man's Grief, od té doby je všechno jen horší.

mumu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mumu »

Ja len drobnosť, doporučené nahrávky majú vlastné vlákno
doporucene-nahravky/
Toto je len neškodné vlákno "Co právě
poslouchám". Nič sa tu nemusí pretlacat ani doporucovat.
A áno, zvuk je nositeľom hudby, sme na hifi fóre a dokola bla bla...
Na diskusiu o zvuku, doporučených a zvukovo výborných nahrávkach, loudness war a nosičoch sú zase ďalšie separátne vlákna...

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

RedBaron:
Tak, nemůžeš čekat bombu každej den..

Ale tady máš dalšího tipa:
DARKEST ERA - Wither On The Vine (2022) DR8
Nehledě na obal, jde o melodický epic doom metal s místy melancholickou atmosférou a prvky post a prog. Někde píšou, že celtic folk metal, ale naštěstí to není pravda. Spíš se připravte na Maidnovské halekačky a hodně zpěněné kytarové peřeje.
Kapela pochází ze Severního Irska (nejspíš proto tam někdo cpe ty Kelty) a album jim vychází po osmileté pauze. Moc dobře se to poslouchá.
Zvuk na hranici, pořídil jsem si vinyl.
https://darkestera.bandcamp.com/album/w ... n-the-vine
Obrázek

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dark side of the moon »

Antony:
No a s tím DR, ano, psal jsi něco jiného. Konkrétně ve větě "přechozí komentáře nebyly o DR". Protože ony se týkaly právě "posouzení technické kvality nahrávky". Pokud se týkaly "posouzení technické kvality nahrávky" a současně "nebyly o DR", jak tvrdíš, vyplývá z toho, že pro tebe hodnota DR není součástí technické kvality nahrávky.

DSOTM:
O DR jako o jednom z nejdůležitějších technických parametrů nahrávky jsem tu v různých tématech psal několikrát a ty to dobře víš, protože jsi byl účastníkem těch diskuzí.

Antony:
Argumentační logikou na základě tvých vlastních tvrzení jsem ti naprosto jednoznačně prokázal, co jsi řekl.

Asi tak, no. :D

A abychom to nezamluvili, tož je to a co se tu snažíš, nějaká tvoje reakce ohledně frekvenční charakteristiky těch Titanů?

Herrer
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Herrer »

mumu: Marná snaha. Snažil jsem se tu na název vlákna před pár dny upozornit a nesetkalo se to s úspěchem. Bylo mi řečeno něco o fóru gurmánů, nebo nějaká podobně kouzelně znějící floskule :-D

Hodně by prospělo, kdyby se tu daly příspěvky některých uživatelů jednoduše skrýt, aniž by musel člověk "přidávat nepřítele" nebo jak se ta vtipná fíčura jmenuje. Btw, ani nevím, co to vlastně dělá... Ubylo by hádek, ale možná by to někomu i chybělo. Nezbývá tak, než to tu chápat tak trochu jako guilty pleasure :)
Nadral reprosoustavy

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Dark side of the moon:
Vše jsem v této věci řekl dostatečně jasně. Navíc je mimo téma vlákna, nebudu se k ní více vyjadřovat.

Herrer:
Pokud se tě něco ode mne dotklo, dodatečně se omlouvám..

Herrer
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Herrer »

Antony: Upřímně? Jo, trochu i dotklo, ale tím spíš cením omluvu. *palec*
Nadral reprosoustavy

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Herrer: Upřímně. Byl jsem si toho vědom, ale jaksi v zápalu...

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dark side of the moon »

Antony píše:
17 dub 2023 11:48
Dark side of the moon:
Vše jsem v této věci řekl dostatečně jasně. Navíc je mimo téma vlákna, nebudu se k ní více vyjadřovat.

No to sice ne, ale není to překvapivé. Došly argumenty, tak z toho prostě vycouváš.

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

mumu píše:
17 dub 2023 10:38
Ja len drobnosť, doporučené nahrávky majú vlastné vlákno
doporucene-nahravky/
Toto je len neškodné vlákno "Co právě
poslouchám". Nič sa tu nemusí pretlacat ani doporucovat.
V tomto vidím istú duplicitu. Predpokladám že sem ludia dávajú veci za ktoré sa nehambia že ich počúvali a tým pádom ich viac-menej dávajú do pozornosti. Ja sem tiež nedávam každú vec čo som vypočul, ale len také čo si myslím že by možno mohli byť pre niekoho zaujímavým tipom.
A aby to tu bolo ešte komplikovanejšie, tak tu máme aj sekcie pre jednotlivé žánre. Ja dávam pre zjednodušenie všetko sem, resp. do vlákna o posluchu LP.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

fb_petr9

Že jsem tak smělý, kdo vlastně Ty jsi? Jsi reinkarnovaný nějaký prudič tohoto fora pod novým nickem? Pokud ano, měl bys o tom promluvit se svým praktikem.

Pokud jsi skutečně "nový" člen tohoto fora, včera regnutý, s vahou celých 2 příspěvků, tak potěš košte. Oba stojí za to.

Co myslíš, když někam přijdeš a hodláš se tam angažovat, nebylo by lepší a slušné se nejprve alespoň nějak představit, ve smyslu jakou jsi ušel svoji Hifi cestu, jaká je Tvoje současná sestava, jaký druh hudby preferuješ, jaké nosiče, či zdroje upřednostňuješ, zda hudbu kupuješ, nebo kradeš a to hodně o člověku napoví a z toho je pak možné odhadnout i relevanci Tvých příspěvků.
Ty Tvoje 2 útočné "výblitky" ignoruj a začni znovu a lépe.

Přeji Ti na duši klid a alespoň nějaké hifi.
Neber to ve zlém.

Yiakubou
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Yiakubou »

Podle me to je LUK. Totozny psany projev a puvodni LUK uz zde neni.

pbaudis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pbaudis »

Právě poslouchám to z nejlepších 80-90 let...Enola Gay...

Orchestral Manoeuvres In The Dark: Organisation.
Orchestral Manoeuvres In The Dark: So80s (Soeighties)

20230418_131946.jpg
20230418_132216.jpg

Odpovědět