Co právě poslouchám
Re: Co právě poslouchám
Jj, CODE 18 jsou dobří. Toto je jejich zatím jediné album, tak doufám, že brzy dají něco dalšího.
PERFECT BEINGS - Perfect Beings (2014)
Moderný progresívny rock pre priaznivcov skupín YES a MOTH VELLUM.

Moderný progresívny rock pre priaznivcov skupín YES a MOTH VELLUM.
Erasure: připomenutí vynikající skupiny a geniálního elektrikáře Vince Clarka (Vincent John Martin), který stačil na svém začátku nastartovat i Depeche Mode. Věkem staré, ale přesto pořád kvalitní skladby.
Jethro Tull: RökFlöte. Práve som natrafil na tento album. Zrejme novinka. Práve si to púšťam z Youtubu. Na prvé počutie ma to zatial ničím neprekvapilo - taká klasická "jethotullovina". Asi mi to najviac pripomína album Dot Com, alebo Catfish Rising. Zatial ma to nepresvedčilo že by som si to mal kupovať, ale nevravím definitívne nie.
Obal sa mi každopádne páči:

Obal sa mi každopádne páči:

Já tomu ještě dám šanci, ale žádnej novej Aqualung mě tam nezaujal...
Chtěl bych se nesměle zeptat: vlastní někdo, či alespoň slyšel, právě vycházející 3LP Gamma Ray: Blast From The Past, současná novinka, údajně poprvé jako LP. Je to výběr z prvních desek s Kai Hansenem.
Nechci hodnotit jako první, ani se nechci vyjádřit k tomu LP, abych neovlivňoval.
Nechci hodnotit jako první, ani se nechci vyjádřit k tomu LP, abych neovlivňoval.
Cornamusica - Znovuobjavená Renesancia. Čerstvý prírastok na CD. V podstate nič prevratného, ale celkom ma oslovilo naaranžovanie a dobrý výber skladieb. Ešte majú jedno cd - Královská hudba renesancie na Slovensku. Možno siahnem aj na ten titul. Tu je ochutnávka: http://cornamusica.eu/media/

- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ja uz dlhsie zhanam poriadnu nahravku nabozenskej skladby Te Deum (na SR sa to spieva ako Teba Boze chvalime), organova partia je tam uzasna. Ale bez uspesne. Niekto nejaky tip?
Inak aj po rokoch sa stale nemozem nabazit symfonie carovnych zemi...

Inak aj po rokoch sa stale nemozem nabazit symfonie carovnych zemi...

Z voleja ma napadol Arvo Pärt: Neviem či je to presne to čo si mal na mysli, ale pekné to rozhodne je.Ja uz dlhsie zhanam poriadnu nahravku nabozenskej skladby Te Deum (na SR sa to spieva ako Teba Boze chvalime), organova partia je tam uzasna. Ale bez uspesne. Niekto nejaky tip?
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
jen technickou ... ktere Te Deum mas na mysli (skladatelu bylo hooodne)
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Napriklad toto:
ale raz som narazil niekde na latinsku verziu odniekial z Polska, no prepadlo sa to v hlbinach internetu.
Viac info napr. tu https://sk.wikipedia.org/wiki/Te_Deum_laudamus
Odhliadnuc od nabozenskej tematiky, je to muzikalne paradne (hlavne ked stojite 50cm od organu a hraje na nom clovek "co umi")
A ze takych skladieb by sa naslo... no vela z nich sa ani bezne nehraju v kostoloch...
Viac info napr. tu https://sk.wikipedia.org/wiki/Te_Deum_laudamus
Odhliadnuc od nabozenskej tematiky, je to muzikalne paradne (hlavne ked stojite 50cm od organu a hraje na nom clovek "co umi")

A ze takych skladieb by sa naslo... no vela z nich sa ani bezne nehraju v kostoloch...

https://tidal.com/browse/album/20744137
ACCEPT --- Breaker (1981)
Ve jménu Uda, i Wolfa, i Těžkého kovu Svatého, paroháč.
Náboženských, většinou oslavných skladeb zvaných Te Deum je spousta. Není to úplně můj šálek kávy, ale vlastním 2 CD:
Georg Friedrich Händel: Dettingen Te Deum - což je oslavné Te Deum na bitvu u Dettingenu v roce 1743
a
Felix Mendelssohn Bartholdy: Te Deum - vynikající interpretace pěveckého souboru Friedera Berniuse.
Je to těžší kalibr klasické hudby.
Georg Friedrich Händel: Dettingen Te Deum - což je oslavné Te Deum na bitvu u Dettingenu v roce 1743
a
Felix Mendelssohn Bartholdy: Te Deum - vynikající interpretace pěveckého souboru Friedera Berniuse.
Je to těžší kalibr klasické hudby.
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Breaker je niečo tak úžasné, že zvyšok vesmíru bledne a stráca význam