Co právě poslouchám
Re: Co právě poslouchám
Arz - Turn of the Tide, vynikající progressivní rock.
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Osobne mam 1. album s Blazeom velmi rad, 2. uz nie velmi. Brave New World povazujem za navrat ku klasike, potom to uz islo tak hocijak. Ale nazivo je to stale super. I ked koniec je blizko, je to citit.
Liamee -- To bude tím, že se na všechno díváš čistě jen přes svůj zaměřovač a jsi přitom v módu, který ti dělá dobře: to, že já jsem takový chudák, kterému to nejen nehraje dobře, ale vlastně ani netuším, že a jak dobře to může hrát, vlastně znamená, že ty jsi bůh. To se jednomu musí líbit.
Přitom život, svět a hifi jsou tak košaté a pestrobarevné......
Mám obrovské štěstí, že můžu poslouchat muziku pořád. Aparát zapínám v 9 ráno a vypínám v 10 večer. Systém tomu odpovídá. Protože musí splňovat i řadu nehifi podmínek, nemůžu si dovolit být maximalistický, skončil jsem u rovných monitorů (55-20k) poslouchaných v blízkém poli. A poslouchám hodně nové muziky v mnoha žánrech, za cd bych musel utrácet min. 50k měsíčně, abych se cítil v poho.... Streaming je pro mě požehnání, u klasiky, jazzu, blues, hip-hopu s LW není až takový problém a hraje to slušně. Vůbec nejde o kvantitu v tom vulgárním smyslu jak naznačuješ. Miluji hudbu.
Přitom život, svět a hifi jsou tak košaté a pestrobarevné......
Mám obrovské štěstí, že můžu poslouchat muziku pořád. Aparát zapínám v 9 ráno a vypínám v 10 večer. Systém tomu odpovídá. Protože musí splňovat i řadu nehifi podmínek, nemůžu si dovolit být maximalistický, skončil jsem u rovných monitorů (55-20k) poslouchaných v blízkém poli. A poslouchám hodně nové muziky v mnoha žánrech, za cd bych musel utrácet min. 50k měsíčně, abych se cítil v poho.... Streaming je pro mě požehnání, u klasiky, jazzu, blues, hip-hopu s LW není až takový problém a hraje to slušně. Vůbec nejde o kvantitu v tom vulgárním smyslu jak naznačuješ. Miluji hudbu.

Čerstvá,ještě teplá

https://www.progarchives.com/album.asp?id=81245
zde nějaké ukázky
https://cuneiformrecords.bandcamp.com/a ... -of-steve
The Kate Melua collection.
Včera bola taká zvláštna atmosféra - silný dážď, prítmie - nevedel som čo si pustiť, až mi padlo do oka toto manželkine CD. Keďže som to počúval pri otvorenom okne, tak nešlo pri tom zvuku dažďa a ulice o moc kvalitný posluch. Skôr dotvorenie atmosféry. Ale keďže ma to dosť zaujalo, tak sa k tomu určite v nejakú príhodnú chvílu vrátim. Má to aj DVD, takže ešte mám čo objavovať.

Včera bola taká zvláštna atmosféra - silný dážď, prítmie - nevedel som čo si pustiť, až mi padlo do oka toto manželkine CD. Keďže som to počúval pri otvorenom okne, tak nešlo pri tom zvuku dažďa a ulice o moc kvalitný posluch. Skôr dotvorenie atmosféry. Ale keďže ma to dosť zaujalo, tak sa k tomu určite v nejakú príhodnú chvílu vrátim. Má to aj DVD, takže ešte mám čo objavovať.

- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Posledne 2 dni si davam stream z Wackenu... dnes nas cakaju Maideni... tak trosku bude rusno aj dnes vecer 

Maiden jsem měl docela rád, ty prvotiny...u nás tenkrát kapela skoro ilegální byla jo až na dětinské komiksové obrázky alb no čo už...následné desky psané jak přes kopírák a to je silně deklasovalo v mém měřítku dojeli na kvantitu. Mám skoro všechny v MP3 sice origoš mi nepotřeba. DVD jsou skvělý show to ano.
Rob Tognoni Band – Stones And Colours. Rocková, až bluesrocková záležitosť. Viac som si to užil cez sluchátka, keďže moji bedniam tento žáner až tak nesvedčí. Počúvatelné je to samozrejme aj cez ne, ale v sluchátkach to má lepší drajv.

Na Tognonim jsem byl Highway 61 v Budějcích a byl to fakt výpal! 

Slade - Nobody´s fools (žádní blbci) Polydor 1976 asi nejlepší věc kapely, 11 tit. 41 min. jo těsně před komerčním úpadkem ale, to je šoubyznys...
- Přílohy
-
Nirvana - Nevermind 30 Anniversary Edition
https://www.discogs.com/release/2091421 ... -Nevermind
Najlepšie nové vydanie čo som doteraz počul.
https://www.discogs.com/release/2091421 ... -Nevermind
Najlepšie nové vydanie čo som doteraz počul.
Koto - Greatest Hits & Remixes 2CD (2015). Velice rytmická elektronická hudba/Synth-pop/Italo-Disco.
Blue Effect - 33
Hi-Res 192kHz/24bit (súbory wav spolu 2,7GB dát)
https://www.supraphonline.cz/album/6879 ... Id=6397486
Pokiaľ viem, tak jediný album tejto skupiny nahrávaný v štúdiu Mozarteum.
Nevie niekto na akých gitarách vtedy hrával Radim Hladík?
Hi-Res 192kHz/24bit (súbory wav spolu 2,7GB dát)
https://www.supraphonline.cz/album/6879 ... Id=6397486
Pokiaľ viem, tak jediný album tejto skupiny nahrávaný v štúdiu Mozarteum.
Nevie niekto na akých gitarách vtedy hrával Radim Hladík?
- Přílohy
-
Mám tuto desku ještě z mladých let na vinylu
Je tak špatně nahraná, že ji nepomůže ani kabel v ceně luxusního auta.
Od ME se mi nejvíce líbí album Svitanie, nahrané v Opusu.
Je tak špatně nahraná, že ji nepomůže ani kabel v ceně luxusního auta.

Od ME se mi nejvíce líbí album Svitanie, nahrané v Opusu.
Fox po prvé som nič nepísal o vinyle a po druhé som nič nepísal o zvukovej kvalite.
Vinyl nemám, mám len spomínaný Hi-Res formát Supraphonu, ktorý robili v 2022 z analógových pásov.
Čo sa týka kvality zvuku Hi-Res, tak som čakal viac od zvuku gitár na ktoré som sa pýtal. Až na tie gitary je zvuk na úrovni ostatných nahrávok zo štúdia Mozarteum (nahrávaných po roku 1978 - čiže na západnej audiotechnike) na nadštandardnej úrovni z produkcie Supraphonu.
Čo sa týka albumu Svitanie - keďže bol nahrávaný v Štúdiu OPUS Pezinok (v tom období jediné analógové štúdio OPUSu na Slovensku vybavené audiotechnikou TESLA) ani náhodou nemám o tento vinyl záujem. Ak ho Ty preferuješ, tak je to len tvoja vizitka hifistu.
Vinyl nemám, mám len spomínaný Hi-Res formát Supraphonu, ktorý robili v 2022 z analógových pásov.
Čo sa týka kvality zvuku Hi-Res, tak som čakal viac od zvuku gitár na ktoré som sa pýtal. Až na tie gitary je zvuk na úrovni ostatných nahrávok zo štúdia Mozarteum (nahrávaných po roku 1978 - čiže na západnej audiotechnike) na nadštandardnej úrovni z produkcie Supraphonu.
Čo sa týka albumu Svitanie - keďže bol nahrávaný v Štúdiu OPUS Pezinok (v tom období jediné analógové štúdio OPUSu na Slovensku vybavené audiotechnikou TESLA) ani náhodou nemám o tento vinyl záujem. Ak ho Ty preferuješ, tak je to len tvoja vizitka hifistu.