Co právě poslouchám

Dnes hraje nebo hrálo ...
Odpovědět
kvičko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Co právě poslouchám

Příspěvek od kvičko »

STEVE HACKETT - To Watch the Storms(2003)
Přílohy
h.jpg

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

IMG_20240215_180445.jpg
Pbaudis,
Zdravím, musím zareagovat na Tvůj příspěvek ohledně nahraných bicích na desce TDSOTM.
Protože mi to přišlo zajímavé pozorně jsem poslechl několik vydání,to co jsi poslouchal ty, bohužel na cd nemám,pouze na vinylech, přidal jsem ještě zdařilé vydání na cd of EMI Toshiba .
Došel jsem ke zjištění, ze bicí jsou nahrány bezchybně, umístění v prostoru vzadu uprostřed umístěné lehce nad ušima posluchače.S ostatními nástroji a zpěvem je tak vytvořen celek, který budí dojem vynikající reprodukce.
Protože vím, ze posloucháš hlavně Depeche Mode a jiné
industriální soubory ,kde jsou bicí nahrané umístěny prostorově níže a protože se jedná o elektrické bicí prostupují často celou šíří báze.
To si myslím, že je důvod tvého dojmu, že u Flojdů nejsou bubny sejmuté dobře.
Přeji hodně dobré muziky a příjemný poslech.

pbaudis
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od pbaudis »

Dasta: v žádném případě to nebudu rozporovat. Možná to opravdu neumím naposlouchat, protože takovou hudbu (styl) poslouchám pouze u Pink Floyd a Dire Straits, jiné přímo živé bubny doma skoro nemám. Hele já nejsem zrovna profík, jak popsat hudbu, mě se líbí, nebo nelíbí a někdy potřebuji jen čas, to do sebe dostat. U tohoto alba v klasické edici a japonské edici, mi přijdou bubny prostě nevýrazné a hodně vzadu. Koupil jsem nedávno, pár pro mě nejlepších Pink Floydů a všechny nahrávky se mi líbí, jen toto album vnímám, tak jak jsem ho popsal. Do roku 1994 jsem jejich tvorbu neznal, ale kamarádi mě vzali v 1994 na Strahov a i když pršelo, tak to byl pro mě obrovský zážitek, že od té doby, někdy alba vybalím a poslouchám. Laserová šou a skladba Money, kdy mi za hlavou padali peníze a vedle se otvírala pokladna, je k nezapomenutí. Byl jsem zhruba za polovinou do zadu a kluci byli malí, ale pořád to stálo za to. Kdo nebyl na Strahově, nepochopí jak je ten stadión obrovský. Proto poslochám Pink Floyd.

Ještě mě čeká z Japonských verzí: PINK FLOYD - FINAL CUT, PINK FLOYD - WISH YOU WERE HERE, PINK FLOYD - A MOMENTARY LAPSE OF REASON, PINK FLOYD - THE WALL (2 CD).

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Strejdin píše:
05 úno 2024 20:31
PetrD píše:
18 říj 2023 22:24
Steven Wilson - The Harmony Codex.jpg

Steven Wilson - "The Harmony Codex" (2023)
Na rozdíl od posledního počinu Waterse (kdy byl jeden poslech docela utrpením) toto album jsem dal dnes již po páté. Ne proto, že by bylo tak uchvancancující, ale protože se do něj nějak nemůžu prokousat. Od Porcupine Tree mám vše, co vydali, Stevenova alba, kromě předloňského "The Future Bites" taktéž. Na vinylech jeho remixy Yes, King Crimson, Jethro Tull . . . takže je vlastně tento člověk jakoby součástí mého života. Tak jako Steven neustále experimentuje a zkoumá (a stále překvapuje), tak zkoumám jeho hudbu pořád dokola. Jeho alba se mi zatím neoposlouchala, pořád mě jeho hudba baví. Dnešní sluchátkový poslech mě asi bavil nejvíc, už jsem věděl, co kdy bude následovat . . . pochopitelně nejeden posluchač toto dílo šmahem odsoudí, já ho budu ještě dlouho vstřebávat. Zvukově mě nezklamalo. Po dnešním poslechu jsem přidal jednu hvězdičku → * * * *
Steven Wilson - The Harmony Codex , rád ti dám za pravdu, plný počet hvězd , jak po zvukové , tak hudební stránce , poslouchám to 14 dni dokola a nepředstává mě to bavit.
Díky za tip pánové, já na prog dostávám chuť jen občas a tohle si pouštět budu. Promakané album. Třeba bohaté vokály v What Life Brings, všechny pečlivě oddělené a umístěné v prostoru, zní to úžasně. Anebo instrumentální úvod Impossible Tightrope --- je prostě velkolepý...
Super. *thumbs up*

Booker
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Booker »

Obrázek

K albu Gran Riserva od Dzihan & Kamien mě přivedl roon přes DJ mix The K&D Sessions™ od Kruder & Dorfmeister v době covidové.
Obě downtempové věci jsou rakouské projekty z přelomu milenia. The K&D Sessions™ není dostupné na žádné streamingové platformě.

Na Gran Riserva mě baví taková zvláštní až noční atmosféra, ale dá se poslouchat i přes den.

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Procol Harum – Procol's Ninth.
Včera ma pochytila nejaká nostalgia, tak som vyhrabal tento kúsok. Sadlo mi to presne do nálady.

Obrázek

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

Booker píše:
16 úno 2024 21:05
K albu Gran Riserva od Dzihan & Kamien...
mohu dodat že je výborný i jejich živý koncert na albu "Live In Vienna" *palec*

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

Obrázek

Obsahuje 65 skladeb, z nichž 59 dosud nevyšlo. Vyšlo to v r. 2019 jako boxset 6 CD,doteď se to dá sehnat,chtějí za to nekřesťanský 3 litry,koupil jsem to jako download.
Zvuk je výborný,original Hot Rats je CD č.5 + bonusy,vydal to Zappa Records
https://www.progarchives.com/album.asp?id=66873

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Obrázek
https://tidal.com/browse/album/345367780
Caroline Polachek -- Desire, I Want To Turn Into You: Everasking Edition (2023)

Už pěkně dlouho jsem nenarazil na tak příjemný velkoměstský popík. *thumbs up*

Booker
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Booker »

Náhoda, dnes jsem si Caroline také pustil. Tohle je nová verze alba, doplněná o další skladby.
RedBaron píše:
17 úno 2024 09:49
Booker píše:
16 úno 2024 21:05
K albu Gran Riserva od Dzihan & Kamien...
mohu dodat že je výborný i jejich živý koncert na albu "Live In Vienna" *palec*
Díky za tip, živě to zní super.

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Podvečerná seansa s dvoma albumami od Focusu - Moving Waves a "3"
Waves sú podla mňa o niečo lepšie nahraté - tá prvá "vypalovačka" je fakt pecka!
Bavia ma vsuvky renesačných nálad. Inak keby som nevedel čo to hrá, a niekto by mi pustil iba niektoré fragmenty, tak by som povedal že je to Jethro Tull, Fermáta, prípadne M. Varga.
Jediné čo by som vytkol, tak to sú niektoré dlhé bubenícke sóla.

Obrázek

Obrázek

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

Po dlouhé době jsem si pustil mé oblíbené Kanaďany Godspeed You! Black Emperor
Obrázek
https://www.progarchives.com/artist.asp?id=1245

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Mike Oldfield - Tubular bells (1973)
tohle album - je třeba ve sbírce mít, jeden skvost
jo, ostatní nestály za moc, no - nic proti gustu
Přílohy
oldfield.jpeg

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

Prej "ostatní nestály za moc," :lol: *bravo* lechosku ty už to nehul.

Odpovědět